Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 18:11:14 13150 Rit 21423 Amsterdam Ijsbaanpad 1076CV Prio Hoog Eenheid | Ambulance 13-150

Ambulance 13-150

woensdag 21 februari 2018

DONDERDAG 06|04

Snorfietsers op de bon tijdens landelijke snelheidscampagne

De controles vonden op verschillende locaties binnen de bebouwde kom plaats afwisselend met radar, laser of een rollenbank

AMSTERDAM - Bij controles in het kader van de landelijke snelheidscampagne zijn deze week drie snorfietsers niet alleen bekeurd voor het overschrijden van de maximum snelheid. Zij waren ook niet in het bezit van een rijbewijs.

 

Controle rollenbank
De controles vonden op verschillende locaties binnen de bebouwde kom plaats afwisselend met radar, laser of een rollenbank.

 

Resultaten
Bij een radercontrole op de Pieter Calandlaan maandagochtend hield ruim 93% zich aan de snelheid. Van de 1678 passanten krijgen er 110 bericht thuis. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 88 km/uur.

 

Bij een lasercontrole op de Plesmanlaan maandagmiddag zijn zes snorfietsers bekeurd voor een te hoge constructiesnelheid. Een 23-jarige snorfietser uit Hoofddorp reed zonder rijbewijs. Allen kregen de maatregelen 'wachten op keuren' (WOK) opgelegd.

 

Bij een rollenbankcontrole op dinsdagochtend in de Marnixstraat bleek dat 10 van de 42 gecontroleerde snorfiets ruim boven de constructiesnelheid zaten van de toegestane 25 km/uur. Naast de tien bekeuringen die zijn uitgeschreven hiervoor kregen de snorfietsers voor hun tweewieler de WOK-maatregel opgelegd. Een 29-jarige snorfietser en een 35-jarige snorfietster, beiden uit Amsterdam kregen een tweede bekeuring omdat zij niet in het bezit waren van een rijbewijs. Voor het besturen van een snorfiets is een rijbewijs AM vereist.

 

In de Wibautstraat constateerden de medewerkers van het Verkeers Handhavingteam woensdagmorgen dat ruim 92% niet harder reed dan de toegestane 50 km/uur. Van de 2682 passanten krijgen er 199 bericht thuis. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 77 km/uur, goed voor een boete van 288 euro inclusief administratiekosten.

 

Bij een lasercontrole buiten de bebouwde kom op de Slochterweg zijn woensdagmiddag vier snelheidsovertreders staande gehouden.

Foto's
1/1
Locatie