Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 18:11:14 13150 Rit 21423 Amsterdam Ijsbaanpad 1076CV Prio Hoog Eenheid | Ambulance 13-150

Ambulance 13-150

woensdag 21 februari 2018

DONDERDAG 04|05

Getuigen straatroof Meeuwenlaan gezocht

Daarna pakt de bestuurder van de scooter de tas van het slachtoffer, die in een krat voor op haar fiets zit, en gaat ervandoor

AMSTERDAM - Zaterdagavond 1 april heeft er een straatroof plaatsgevonden op de Meeuwenlaan in Amsterdam-Noord. De politie zoekt getuigen van dit incident.

 

Rond 23.20 uur fietst het slachtoffer op de Meeuwenlaan in de richting van het IJplein. Op een gegeven moment komt er van rechts uit de Nachtegaalstraat een scooter hard aanrijden. Het slachtoffer schrikt hier van en remt. De scooter komt vlak voor de fiets van het slachtoffer tot stilstand. Het slachtoffer biedt haar excuses aan en fietst vervolgens weer door. De scooter volgt het slachtoffer en gaat heel dicht op haar rijden. Daarna pakt de bestuurder van de scooter de tas van het slachtoffer, die in een krat voor op haar fiets zit, en gaat ervandoor. De bestuurder keert om en rijdt weg in de richting van de Johan van Hasseltweg.

 

Signalement
Het signalement van de verdachte:

- Man;
- Tussen de 18 en 25 jaar oud;
- Licht getint;
- Normaal postuur;
- Tussen de 1.70 en 1.80 meter lang;
- Zwart haar, kort aan de zijkant en bovenop langer en golvend.

 

De scooter waar de verdachte op reed was klein van model en blauw van kleur

 

Getuigenoproep
De politie zoekt getuigen die mogelijk iets kunnen vertellen over deze straatroof en (de vluchtroute van) de dader. Getuigen kunnen contact opnemen via 0900-8844.

Locatie