Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 18:23:16 13120 Rit 20995 Amsterdam Waterlandplein 1024LT Prio Hoog Eenheid | Ambulance 13-120

Ambulance 13-120

dinsdag 20 februari 2018

ZONDAG 16|07

Gewonde bij brand Stadhouderskade

Zondagochtend is de brandweer, nadat er wederom rook werd waargenomen, terug geweest om nog meer sloopwerkzaamheden te verrichten en de resterende brandhaarden te blussen

AMSTERDAM - Bij een woningbrand aan de Stadhouderskade in Amsterdam is zaterdagavond een man gewond geraakt. Hij ademde rook in en is voor behandeling meegenomen naar het ziekenhuis.

 

De brandweer werd zaterdagavond gealarmeerd voor een brand in een pand aan de Stadhouderskade. In het pand wordt op de tweede en derde verdieping verbouwd. Bij die werkzaamheden is een kleine brand ontstaan die is gaan smeulen en heeft kunnen ontwikkelen tot de brand zaterdagavond werd opgemerkt en gemeld.

 

De brandweer had moeite met het bestrijden van de 'smeulbrand'. De vloer en trap waren door de smeulende brand erg instabiel geworden waardoor optreden van binnenuit gevaarlijk was. Er moest veel gesloopt worden om bij de brandhaarden, die tussen de vloer en plafond zaten, te komen en te kunnen blussen. Zondagochtend is de brandweer, nadat er wederom rook werd waargenomen, terug geweest om nog meer sloopwerkzaamheden te verrichten en de resterende brandhaarden te blussen.

 

De schade aan het pand is groot. Het is onduidelijk hoe de brand heeft kunnen ontstaan.

Foto's
1/1
Locatie