Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 03:30:57 13118 Rit 69554 Amsterdam Marnixstraat 1016TG Kazerne Hendrik Prio Middel Eenheid | Ambulance 13-118 (GGD Amsterdam)
vrijdag 22 juni 2018

DONDERDAG 24|08

Amstelstraat in Amsterdam afgesloten na aantreffen handgranaat

Medewerkers van de reinigingsdienst stuitten donderdagochtend omstreeks 8.30 uur tijdens het schoonspuiten van de straat op een verdacht object in de portiek van een uitgaansgelegenheid in de Amstelstraat

AMSTERDAM - De recherche is donderdag 24 augustus 2017 direct een onderzoek gestart, nadat een handgranaat in de Amstelstraat door experts van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) onschadelijk is gemaakt. Het onderzoeksteam roept getuigen die iets verdachts hebben gezien of meer informatie hebben zich te melden.

 

Medewerkers van de reinigingsdienst stuitten donderdagochtend omstreeks 8.30 uur tijdens het schoonspuiten van de straat op een verdacht object in de portiek van een uitgaansgelegenheid in de Amstelstraat. Nadat een deel van de straat werd afgezet, stelden leden van het Team Explosieven Verkenning (TEV) vast dat het om een handgraat ging.

 

Een dergelijk explosief in een drukke woon- en winkelomgeving levert gevaar op voor omwonenden en panden. Om die reden werden enkele huizen uit voorzorg ontruimd en kwamen specialisten van de EOD ter plaatse om de handgranaat te ruimen. Aansluitend werd de straat weer vrijgegeven.

 

Getuigen
De politie is op zoek naar mensen, die meer over (de achtergronden van) dit incident weten. Heeft u iets verdachts gezien bij of in de omgeving van de Amstelstraat, met name in de nacht van woensdag op donderdag 24 augustus? Heeft u hier informatie over dan kunt u contact opnemen met de politie via 0900-8844. Ook anoniem tips delen kan via Meld Misdaad Anoniem, bereikbaar via 0800-7000.

Foto's
1/2
Locatie