Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 05:32:48 13109 Rit 21539 Amsterdam Gibraltarstraat 1055NJ Prio Hoog Eenheid | Ambulance 13-109

Ambulance 13-109

donderdag 22 februari 2018

DINSDAG 06|02

Drie verdachten vast na gewelddadige diefstal van telefoon

Er ontstond een worsteling in de woning waarbij de verdachte toch wist te ontkomen met de telefoon

AMSTERDAM - De politie heeft maandagavond drie verdachten aangehouden voor een diefstal met geweld van een smartphone. De diefstal vond plaats in Amsterdam-Buitenveldert

 

De verdachten 15, 19 en 20 jaar zijn aangehouden met behulp van de aangever. De eigenaar van de telefoon had deze te koop aangeboden op internet. Een van de mannen deed zich voor als eerlijke koper maar eenmaal de telefoon in handen probeerde hij weg te rennen. Er ontstond een worsteling in de woning waarbij de verdachte toch wist te ontkomen met de telefoon. Vervolgens sloeg hij op de vlucht in een gereedstaande auto.

 

Achtervolging
De aangever wist samen met een familielid de vluchtende auto te volgen. Ondertussen hadden ze de politie via 112 gealarmeerd. In de omgeving van de Kelbergen kwam het voertuig van de dieven tot stilstand. Op het moment dat de politie arriveerde sloegen de drie verdachten rennend op de vlucht. Met behulp van meerdere politie-eenheden zijn de drie verdachten aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Het drietal, allen afkomstig uit Amsterdam, zijn in verzekering gesteld en zitten vast.

Foto's
1/1