Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 18:13:40 13342 Rit 106838 Amsterdam Li Vbw Re (h) Prio Hoog Eenheid | Rapid Responder 13-342 (Ambulance Amsterdam)
maandag 24 september 2018

ZONDAG 11|03

11 aanhoudingen bij demonstratie in het centrum

Elf personen zijn aangehouden voor verschillende misdragingen zoals het afsteken van zwaar vuurwerk, fakkels/noodvuur, het brengen van de Hitlergroet, belediging van een agent en het niet opvolgen van een bevel

AMSTERDAM - De politie heeft vanmiddag 11 personen aangehouden tijdens en na een demonstratie in het centrum. De demonstratie is relatief rustig verlopen. Er raakte niemand gewond.

Een groep van ongeveer 25 á 30 personen van Pegida verzamelden zich vanmiddag bij de Stopera. Rond 13.30 uur trokken de demonstranten, onder begeleiding van de politie, richting Frederiksplein.

 

Een groep van ongeveer 40 á 50 personen die behoorden tot o.a Laat Ze Niet Lopen, gaven een tegengeluid. De Mobiele Eenheid en leden van de Vredeseenheid zorgden ervoor dat de twee groepen uit elkaar bleven.

 

Misdragingen direct in de kiem gesmoord
Elf personen zijn aangehouden voor verschillende misdragingen zoals het afsteken van zwaar vuurwerk, fakkels/noodvuur, het brengen van de Hitlergroet, belediging van een agent en het niet opvolgen van een bevel. Tegen de aangehouden verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Headlines