Redactie partnerbijdrage 0 reactie(s) do 21 juli 2022, 19:05

6 tips om een auto-ongeluk te voorkomen

Laatste update: 6 maanden geleden

Dat we in Nederland allemaal een polis voor onze vierwieler af moeten sluiten, wat je kunt doen via autoverzekeringen vergelijken, weet iedereen. Toch zul je alsnog liever de verzekering niet willen gebruiken door een auto-ongeluk. Ongevallen kunnen gelukkig vaak worden voorkomen als bepaalde voorzorgsmaatregelen worden getroffen. Hieronder staan ​​een paar goede tips die mogelijk een auto-ongeluk kunnen voorkomen en zelfs je leven kunnen redden.

Pas op voor blinde vlekken

Stel je spiegels zo nodig af om ervoor te zorgen dat je alle gebieden rondom je voertuig zo goed mogelijk kunt zien. Vertrouw niet alleen op je spiegels; draai je om om er zeker van te zijn dat er zich geen voertuig in je dode hoek bevindt. Onthoud dat vrachtwagens grote dode hoeken hebben, dus ga er nooit vanuit dat ze je zien.

Wees ’s nachts extra voorzichtig

Chauffeurs kunnen overdag gek zijn, maar ’s nachts zijn ze soms nog onvoorspelbaarder. In de late avond heb je meer kans om mensen onder invloed tegen te komen, en je zicht is in de donkere uren niet zo goed als overdag. Super alert zijn achter het stuur is vooral ’s nachts belangrijk.

Rijd afleidingsvrij

Of je nu van Amsterdam naar Groningen rijdt of van Leeuwarden naar Eindhoven, vermijd afleiding in je voertuig terwijl je achter het stuur zit. Rijden en sms’en kan bijvoorbeeld beslist niet! Als je kinderen schreeuwen of vechten, kun je het beste stoppen om de situatie aan te pakken. Vermijd alles dat je gedachten afleidt van autorijden, al is het maar voor even. Afgeleid rijden is een van de meest voorkomende oorzaken van auto-ongelukken.

Scan het gebied

Het is belangrijk om de auto voor je in de gaten te houden, maar scan ook regelmatig het hele gebied waarin je rijdt. Alleen omdat iemand op een andere rijstrook staat, wil nog niet zeggen dat ze daar zullen blijven. Kijk bij het naderen van een kruispunt in beide richtingen voordat je oversteekt om er zeker van te zijn dat iemand niet door het rode licht rijdt. Je kunt je misschien op je gemak voelen met je rijvaardigheid, maar je weet nooit wie er in je buurt rijdt. Wees je altijd bewust van je omgeving.

Voer routineonderhoud uit

Vertrouwd zijn met je auto erg belangrijk. Dit houdt in dat je je aan een routineonderhoudsschema houdt en datums bijhoudt: wanneer je voor het laatst nieuwe remmen hebt gekregen, vloeistoffen hebt vervangen, nieuwe banden hebt gekregen, enz. Je auto presteert beter als hij in goede staat wordt gehouden en is veiliger in het gebruik omdat hij goed verzorgd.

Vermijd de snelle rijstrook

Hoewel het handig lijkt, kan de snelle rijstrook gevaarlijk worden als je snel van de snelweg moet of een uit de hand gelopen auto moet vermijden. Als je de middelste of rechter rijstrook gebruikt, is het veel gemakkelijker om je afrit te bereiken in plaats van vast te komen te zitten in de snelle rijstrook. De linkerrijstrook trekt ook automobilisten aan die met hoge snelheid rijden en meer kans hebben op ongevallen.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.