Restaurant
Redactie partnerbijdrage 0 reactie(s) di 13 september 2022, 15:47

De beste tips om verwondingen in je restaurantkeuken te voorkomen

Bar en restaurant eigenaren hebben het druk in Amsterdam. Je moet elke dag met zoveel dingen rekening houden: financiën, branding, kwaliteitscontrole, personeel, tekorten aan arbeidskrachten – de lijst gaat maar door. En daarbovenop komt nog de veiligheid van de werknemers. Als uitbater van een bar of restaurant moet je ervoor zorgen dat de mensen die je zaak runnen veilig zijn. Grootkeukens zijn van nature gevaarlijk. Gevaar hoort immers erbij wanneer je omringd bent door messen, hete ovens, kokende olie en glibberige vloeren. Voorkom echter verwondingen door gebruik te maken van de volgende tips in een restaurantkeuken!

Houd de messen scherp

Instrueer je personeel om hun messen en bestek altijd scherp en schoon te houden in de keuken. Verwondingen in de keuken worden namelijk meestal veroorzaakt door botte messen. Messen die tekenen van roest vertonen, moeten worden weggegooid. Koop dan met de hulp van de expert in wonen vervangers. En het spreekt voor zich dat ze na elk gebruik moeten worden schoongemaakt.

Was je handen regelmatig

Handen wassen is in een commerciële keuken verplicht om een hygiënische werkomgeving te handhaven. Het beschermt je tegen voedselvergiftiging en besmetting. Regelmatig handen wassen met warm water en zeep wordt aanbevolen, ook als je bijvoorbeeld net een keukenweegschaal hebt gebruikt.

Geef informatie over brandveiligheid

De meeste branden ontstaan in de keuken, volgens 112amsterdam.nl. Het is van cruciaal belang een brandblusser bij de hand te hebben om eventuele vlammen te doven die tijdens de werkzaamheden kunnen ontstaan. Concentreer je in geval van brand op het smoren van de vlammen in plaats van het gebruik van water, vooral als het gaat om oliebranden. Het personeel moet worden opgeleid in de verschillende soorten branden en hoe deze te voorkomen en te bedwingen.

Draag beschermende kleding

Zorg ervoor dat je personeel beschermende kleding draagt, zoals handschoenen, schorten en jassen, wanneer ze met potentieel schadelijke apparatuur werken, en dat ze geen losse of slobberige kleding dragen.

Bewaar schoonmaakmiddelen op de juiste manier

Schoonmaakmiddelen zoals handdoeken, lappen en washandjes, en ook opbergmiddelen zoals pannenlappen en rekjes, moeten uit de buurt van de kachel worden gehouden omdat ze van brandbaar materiaal zijn gemaakt.

Gebruik antislipmatten

De keukenvloer kan gemakkelijk vettig en glibberig worden. Leg sterke en slipvaste matten op de vloer om de veiligheid van je werknemers in de commerciële keuken te verbeteren, zo zullen ze immers minder snel uitglijden.

Apparatuur onderhouden

Alle commerciële keuken apparatuur moet regelmatig worden onderhouden. Slecht onderhouden apparatuur vormt een ernstige bedreiging voor de veiligheid in de professionele keuken, waardoor je werknemers in gevaar komen.

Gebruik geen beschadigde magnetron

Magnetrons met kapotte onderdelen of deuren mogen niet worden gebruikt. Deze vormen een groot risico voor de veiligheid van commerciële keukens, omdat ze vonken kunnen genereren die tot brand kunnen leiden, en stralingsemissies kunnen lekken.

Zorg voor een lichte keuken

Zorg ervoor dat de keuken goed verlicht is en voldoende natuurlijk licht heeft. Goede verlichting en ventilatie bevorderen de veiligheid en het comfort van de werknemers aangezien ze simpelweg alles beter kunnen zien.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons