Redactie lokaal 0 reactie(s) wo 24 november 2021, 17:22

De meest voorkomende letselschade in Amsterdam en omstreken anno 2022

AMSTERDAM – De meest voorkomende soorten letselschade komen voort uit huishoudelijk geweld, bedrijfsongevallen, mishandeling en auto-ongelukken. In Amsterdam kan daar helaas ook nog seksueel misbruik aan worden toegevoegd. Seksueel misbruik is een afschuwelijk misdrijf dat bestraft kan worden met gevangenisstraffen, restitutie, sancties en andere geldstraffen. Het slachtoffer van seksueel misbruik kan een opzettelijke onrechtmatige daad instellen, waarbij de dader financieel aansprakelijk wordt gesteld voor geldelijke schade, waaronder fysieke, psychische, mentale en emotionele schade.

Letselschade kan bestaan uit immateriële schade (geestelijk) en materiële schade (verwondingen aan jouw lichaam). Als je letselschade hebt opgelopen door een ander, kun je de ander hiervoor aansprakelijk stellen. Indien je ook verwondingen hebt aan je lichaam kun je een schadevergoeding eisen. Als je geestelijke schade heeft opgelopen, bijvoorbeeld angst of andere psychische klachten, kun je smartengeld eisen van de tegenpartij.

Strafproces

Als eerst moet er aangifte worden gedaan bij de politie. Het is ook mogelijk om dit anoniem te doen. Nadat je aangifte hebt gedaan zal het Openbare Ministerie kijken of ze de dader kunnen straffen. De straffen voor aanranding, verkrachting en seksueel misbruik lopen uiteen van een taakstraf tot een langdurige gevangenisstraf. In zeer ernstige gevallen wordt een gevangenisstraf gecombineerd met TBS met dwangverpleging. In de wet is bepaald welke maximum gevangenisstraf er opgelegd kan worden. Zodra de straf bekend is kun je jouw schadevergoeding gaan claimen.

Schadevergoeding claimen

Veel rechtszaken over seksueel misbruik worden aangespannen door slachtoffers van verkrachting, seksueel misbruik, sodomie, seksuele uitbuiting en ongepaste aanrakingen. In de nasleep van de aanranding hebben slachtoffers grote moeite zich op hun dagelijks leven te concentreren terwijl ze emotioneel, lichamelijk en geestelijk genezen. Voor velen kan het moeizame genezingsproces jaren of zelfs decennia duren en duizenden euro’s kosten voor psychiatrische en psychologische begeleiding. Voor deze schade kun je dus een vergoeding eisen. Weet wel dat het verhalen van de schade wordt vergoed door jouw verzekering wanneer jij slachtoffer bent. Het inhuren van een letselschadeadvocaat in Utrecht is dus vrijwel altijd kosteloos.

Hoe je de juiste letselschadeadvocaat inhuurt?

Na een incident is een letselschadeadvocaat nodig. Het kan moeilijk zijn om erachter te komen waar je een letselschadeadvocaat kan vinden en, nog belangrijker, hoe je de juiste kiest. Hier zijn enkele stappen voor het vinden van de beste letselschadeadvocaat.

Stap 1: Je moet beginnen met je eigen onderzoek te doen. Een manier om dit te doen is door de beste letselschadeadvocaten in jouw regio online op te zoeken via Google of via andere zoekmachines.

Je kunt ook vrienden en familieleden vragen naar hun aanbevelingen van de beste persoon om contact mee op te nemen na een incident.

Stap 2: Maak vervolgens een lijst met potentiële advocaten die je voor jouw zaak wilt interviewen. Dit laat zien dat je jouw beslissing serieus neemt en het zal helpen de opties beter te overwegen bij het kiezen van wie het meest geschikt is voor jouw situatie.

Wil jij een schadevergoeding voor seksueel misbruik laten uitvoeren door een advocaat? Laat je dan grondig adviseren door een echte specialist.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons