Logo 112Amsterdam

Redactie lokaal 0 reactie(s) di 01 februari 2022, 20:28

De warme Amsterdamse zomer trotseren

Laatst bijgewerkt: dinsdag 20:30 uur
Zodra de temperaturen weer door het dak gaan, wil je maar één ding in het leven en dat is verkoeling vinden. In de stad Amsterdam waar het allemaal dicht op elkaar zit en woont is dat soms best wel een uitdaging. Dus hoe en waar kan dit het beste? Of wat doe je als het te heet wordt? Voorkom een dag vol frustratie en een urenlange zoektocht over de hete straten van de stad waarbij de smog je ook nog eens op de keel slaat. Deze tips helpen jouw de zomer in Amsterdam overleven en voorkomen dat jij de hulpdiensten gaat bellen voor serieus verkoeling. 

Weet wat je in je lijf stopt
Je lichaam heeft het er maar zwaar mee al die hitte die je moet verdragen. Maak het je lijf daarom makkelijker door je lijf beter te behandelen. Een zware maaltijd eten is peentjes zweten, houdt het daarom lekker licht en klein. Het verteren van je voedsel kost je darmen namelijk heel wat kracht en energie. Dit geldt met name voor etenswaren die grote hoeveelheden vetten, eiwitten of koolhydraten bevatten. Het produceert namelijk nog eens meer warmte in het lichaam terwijl je het al zo heet hebt. Ga daarom voor een frisse salade welke veel vocht bevat en hiermee bijdraagt aan het voorkomen van verdere uitdroging van jouw lichaam. Wat ook helpt is het aanzetten van de goedkope mobiele airco tijdens het koken, wat de verdere opwarming van de temperatuur door het hete fornuis in huis verminderen zal.

IJs!
Het gehele jaar verzin je excuses om geen ijs te eten en zodoende aan de lijn te denken. Maar tijdens de hete dagen van het jaar is er geen excuus nodig. Zet je zinnen zonder het hebben van schuldgevoel in iets ijskouds en zoets. Bezoek een lekkere ijskraam op de hoek van de straat of vul de vriezer met ijsjes. Trakteer jezelf op iets verkoelend tijdens de hete zomerdag in je thuiskantoor die gelukkig dankzij een mobiele airco zonder slang de boel nog aangenaam op temperatuur houdt. 

Ga lezen
Is er thuis geen fatsoenlijke plek voor jouw om comfortabel te leven en te werken tijdens de hete zomerdagen? Stap dan eens de lokale bibliotheek in en ervaar wat het luchtcirculatiesysteem met jou doet en de atmosfeer aangenaam op temperatuur houdt. Zoek een rustige plek op, plof je spullen neer en ga lekker ontspannen aan de slag. Liever baat bij privacy en een thuisomgeving, omdat je werk dit bijvoorbeeld acht? Dan is het een idee om voor een mobiele airco aanbieding te gaan en zodoende voor een leuke prijs een geschikte koeler te vinden voor in de slaap, woon of werkkamer bij jouw thuis. 

Zoek het water op
Er gaat niets boven een frisse duik in het verkoelende water als tijdens de warme zomerdagen. Amsterdam biedt voldoende zwemplekken maar wees wel goed voorbereid. Drukke plekken zoals het park of De Gaasperplas zijn al gauw overbevolkt. Kijk eens wat verder zoals het Diemerpark of het Amsterdamse Bos. Handige tip hierbij: check eerst even of er ook blauwalg in het water zit of als er alarmeringen zijn in het Amsterdamse Bos. Liever thuis het water opzoeken en heb je de ruimte ervoor? Ga dan voor een opblaasbaar zwembad of traditioneel watergevecht. 

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.