Logo 112Amsterdam

Redactie overval 2 reactie(s) za 12 februari 2022, 16:06

Duo opgepakt tien minuten na gewapende overval op winkel aan de Utrechtsestraat

Laatst bijgewerkt: maandag 27 nov 2023 om 16:56 uur

AMSTERDAM – Nog geen tien minuten nadat een gewapend duo een winkel aan de Utrechtsestraat overviel en op de vlucht sloeg, konden agenten op de vroege middag van zaterdag 12 februari 2022 na een korte achtervolging twee verdachten aanhouden.

Rond 12.15 uur kwam de melding binnen dat twee mannen onder bedreiging van een wapen de winkel hadden overvallen. De twee gingen er daarna vandoor op een scooter. Vrijwel direct nadat de melder contact met de politie opnam, zagen agenten dat twee mannen op een scooter in de omgeving van de winkel wegreden die aan het signalement van de overvallers voldeden. Ze zetten de achtervolging in en de bestuurder van de scooter reageerde niet op stoptekens. Op een gegeven moment werden er waarschuwingsschoten gelost door de politie, maar dat weerhield de verdachten er niet van om bij de brug De Hogesluis in het koude water te springen. Daar stopte de vlucht vervolgens echter wel: agenten haalden de mannen uit het water en hielden ze aan. De verdachten raakten niet gewond bij hun aanhouding, maar zijn in verband met onderkoelingsverschijnselen wel ter controle naar het ziekenhuis overgebracht.

De politie heeft na de overval en aanhoudingen op verschillende locaties (sporen)onderzoek gedaan.

112 Amsterdam

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een overval in Amsterdam lees je in onze categorie 112 Nieuws Amsterdam. Alle 112 alarmeringen uit Amsterdam kan je live volgen via 112 meldingen Amsterdam.

Reacties

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.