Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Intocht Sinterklaas

november 14, 2021 12:00 pm - 7:00 pm

Op zondag 14 november komt Sinterklaas aan in Amsterdam. Voor het eerst in de geschiedenis varen Sinterklaas en zijn Pieten over de grachten: over de Amstel, Prinsengracht, Brouwersgracht  en Herengracht. Vol verwachting klopt ons hart…

De klassieke intocht te paard kan niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen. Daarom vaart de stoomboot nu over de grachten. Zo kunnen we Sinterklaas toch feestelijk en waardig ontvangen in de hoofdstad.

Zwaaien

Alle kleine Amsterdammertjes (en de grote natuurlijk ook) kunnen langs de route zwaaien naar Sinterklaas. Het evenement is openbaar toegankelijk dus iedereen kan komen, toeschouwers hebben geen coronatoegangsbewijs nodig.

De traditionele ontvangst bij het Scheepvaartmuseum is helaas geen ‘doorstroomevenement’ en daarom alleen toegankelijk voor bezoekers met een coronatoegangsbewijs. Om de aankomst veilig en volgens de geldende coronaregels te organiseren, heeft de organisatie Amsterdamse kinderen en hun ouders uitgenodigd om bij de aankomst aanwezig te zijn. Het terrein is helaas niet toegankelijk voor het publiek.

Het programma

10.10 uur Amstel – Weesperzijde
10.20 uur Amstel – Ceintuurbaan
10.25 uur Amstel – Amstelhotel
10.35 uur Amstel – Sarphatistraat
10.40 uur Amstel – Carré
11.00 uur Prinsengracht
11.50 uur Brouwersgracht
11.55 uur Vijzelstraat
13.00 uur via Amstel naar de Nieuwe Herengracht en de Schippersgracht
* de tijden zijn onder voorbehoud!

Dringend advies

  • Blijf thuis bij (milde) klachten en laat u dan testen
  • Geef elkaar de ruimte
  • Draag eventueel een mondkapje tijdens uw bezoek aan de intocht
  • Bent u niet gevaccineerd en heeft u geen herstelbewijs? Wij vragen u om een weloverwogen keuze te maken om de intocht wel of niet te bezoeken. Met de oplopende besmettingen blijft het mogelijk dat u besmet raakt tijdens het evenement, waardoor u hevige klachten zou kunnen ontwikkelen.

Gegevens

Datum:
november 14, 2021
Tijd:
12:00 pm - 7:00 pm
https://sintinamsterdam.nl/over-de-intocht/

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons