Redactie lokaal 0 reactie(s) wo 12 januari 2022, 19:22

Fillers, botox en een vleugje gezichtspoeder: zo zie je er beter uit op beeldscherm

Fillers, botox en een vleugje gezichtspoeder: zo zie je er beter uit op beeldscherm
Steeds meer cosmetische behandelingen tijdens lockdown

Dagelijks naar jezelf staren in Teams, Zoom of Skype video meetings heeft gevolgen voor je zelfbeeld. Door het vele thuiswerken en videobellen word je immers voortdurend een digitale spiegel voorgehouden. Een spiegel die je confronteert met rimpels, lijntjes en oneffenheden in je gezicht. Heb jij ook wel eens last van dit zogenaamde “Zoomeffect”? En wil je weten welke cosmetische behandelingen de oplossing zijn om een “Zoom Face” te voorkomen? We zochten het voor je uit!

Wat is het “Zoomeffect”?
Wie tijdens de lockdown vanuit huis veel uren spendeert achter een laptop door te videobellen, weet hoe confronterend een beeldscherm kan zijn. Frons- en voorhoofdrimpels, kraaienpootjes, wallen of een onderkin, het valt extra op nu je heel de tijd naar jezelf aan het kijken bent. Normaal staar je tijdens je werkdag ook niet continu naar jezelf in een spiegel, dus door steeds geconfronteerd te worden met je eigen gezicht op een scherm, vallen imperfecties vaker op. Om dit tegen te gaan, kiezen steeds meer jonge mensen voor een cosmetische behandeling, dit wordt ook wel het “Zoomeffect” genoemd.

Meer lijntjes en rimpels: wat is de oplossing voor een “Zoom Face”? 
Doordat je jezelf tijdens de lockdown vaker en langer ziet op een beeldscherm, vallen imperfecties in je gezicht extra op. Het kan zelfs zo erg zijn dat je je eraan gaat ergeren of er onzeker van wordt. In dat geval heb je last van een “Zoom Face”. Nu zijn er allerlei tips om er op beeldscherm beter uit te zien, en je minder te ergeren aan die voorhoofdrimpels, onderkin of lijntjes rond je ogen. Denk hierbij aan de belichting, het plaatsen van de camera op ooghoogte en het kiezen van een neutrale achtergrond tijdens je videocalls. Ook kan een beetje poeder tegen een glimmend en bezweet gezicht wonderen doen…

Cosmetische behandelingen tegen een “Zoom Face”: een stapje verder in de goede richting
Voor een steeds grotere groep thuiswerkers is een vleugje gezichtspoeder echter niet voldoende om de onzekerheid en ergernis van een “Zoom Face” tegen te gaan. Zij kiezen voor een cosmetische behandeling die hun uitstraling de gewenste boost geeft waardoor ze zich opnieuw mooi en zelfverzekerd voelen, ook tijdens de vele uren videobellen in een periode van lockdown. Zelfs de meest subtiele behandeling kan al zorgen voor zo’n boost. Denk hierbij aan botox of een prohilo behandeling (voor huidverbetering), ooglidcorrectie of liposuctie van de onderkin bij Easy Cosmetics. Met enkele strategisch geplaatste injecties kan je als man of vrouw je “Zoom Face” opfrissen en vol zelfvertrouwen je camera aanzetten.

Cosmetische behandelingen: van taboe naar trend
De laatste 2 jaar is er een enorme stijging in cosmetische behandelingen als botox, laserbehandelingen en injectables, en dat bij een steeds jongere doelgroep. Rustte er een paar jaar geleden nog een flink taboe op cosmetische ingrepen, mede door het vele thuiswerken zijn huidverjongende en huidverbeterende behandelingen uitgegroeid tot een ware trend. Ook onder twintigers en dertigers. Er wordt niet meer over verzwegen, maar juist openlijk over gesproken én gepost op social media. En waarom niet? Als jij je minder onzeker voelt door een cosmetische ingreep, is dat niets om je voor te schamen!

Cosmetische behandelingen: hoe pak je het aan?
Onder cosmetische behandelingen vallen alle ingrepen aan het gezicht, zoals injectables om fijne lijntjes en rimpels op te vullen, een ooglidcorrectie of een liposuctie van de onderkin. Niet iedere arts mag cosmetische ingrepen uitvoeren, daar is de juiste opleiding en ervaring voor nodig. Informeer je op voorhand dus goed over de bekwaamheid van de arts en kliniek die jij op het oog hebt voor je behandeling. Zo kan je reviews lezen op het internet en in het BIG-register opzoeken welke bevoegdheden je behandelend arts heeft.

Injectables en botox behandelingen, een veilige keuze
Met de groeiende vraag naar botox en injectables, is de laatste jaren ook de kennis rond cosmetische behandelingen sterk verbeterd. Zo zijn er steeds meer cosmetisch artsen die zich volledig toewijden aan cosmetische ingrepen. Ook zijn de technieken en producten rond botox, fillers en hyaluronzuur de laatste jaren flink verbeterd, waardoor er minder kans is op complicaties. Doordat de kwaliteit, het inzicht en de vakkennis rond cosmetische behandelingen steeds uitgebreider en beter zijn geworden, zijn cosmetische behandelingen veiliger dan ooit.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons