Redactie overval 0 reactie(s) di 22 februari 2022, 19:25

Gewapende man gijzelt mensen in de Apple Store op het Leidseplein in Amsterdam

Laatst bijgewerkt: woensdag 02:39 uur
AMSTERDAM – Vanwege een melding van een persoon met een vuurwapen bij de Apple Store aan het Leidseplein is daar nu politie-inzet. De politie is met veel (specialistische) eenheden ter plaatse om de situatie onder controle te krijgen.

De melding van de overval werd volgens 112 Meldingen Amsterdam rond 17.40 uur gedaan. Om 19:10 uur werd een traumahelikopter naar het Leidseplein gestuurd. Op beelden op sociale media is te zien dat een gewapende man een andere, ongewapende man onder schot houdt.

Omwonenden, ondernemers en werknemers in de buurt van het incident worden opgeroepen om niet naar buiten te komen en binnen te blijven.

Een deel van de tientallen mensen die zich nog in de winkel bevonden kon worden bevrijd, maar anderen konden geen kant op. Vier van hen verstopten zich in een bezemkast. Allen maken het naar omstandigheden goed. Ook het slachtoffer dat continu onder schot werd genomen door de gijzelaar, waarschijnlijk een 44-jarige Engelsman, is ongedeerd.

De gijzelnemer is na uiteindelijk te zijn aangereden door de de Dienst Speciale Interventies (DSI) van de politie zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Hij was nog wel aanspreekbaar.

Deel dit artikel

Locatie

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.