Redactie overval 0 reactie(s) di 22 februari 2022, 19:25

Gewapende man gijzelt mensen in de Apple Store op het Leidseplein in Amsterdam

Laatste update: 23 feb 2022 02:39 uur

AMSTERDAM – Vanwege een melding van een persoon met een vuurwapen bij de Apple Store aan het Leidseplein is daar nu politie-inzet. De politie is met veel (specialistische) eenheden ter plaatse om de situatie onder controle te krijgen.

De melding van de overval werd volgens 112 Meldingen Amsterdam rond 17.40 uur gedaan. Om 19:10 uur werd een traumahelikopter naar het Leidseplein gestuurd. Op beelden op sociale media is te zien dat een gewapende man een andere, ongewapende man onder schot houdt.

Omwonenden, ondernemers en werknemers in de buurt van het incident worden opgeroepen om niet naar buiten te komen en binnen te blijven.

Een deel van de tientallen mensen die zich nog in de winkel bevonden kon worden bevrijd, maar anderen konden geen kant op. Vier van hen verstopten zich in een bezemkast. Allen maken het naar omstandigheden goed. Ook het slachtoffer dat continu onder schot werd genomen door de gijzelaar, waarschijnlijk een 44-jarige Engelsman, is ongedeerd.

De gijzelnemer is na uiteindelijk te zijn aangereden door de de Dienst Speciale Interventies (DSI) van de politie zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Hij was nog wel aanspreekbaar.

Deel dit artikel

Locatie

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons