Redactie zakelijk 0 reactie(s) wo 22 september 2021, 1:16

Gezonde medewerkers in Amsterdam

In sommige steden ligt de werkdruk en de stress net iets hoger dan in andere steden. Alhoewel je medewerkers genieten van het werk dat ze doen en met plezier naar hun werk gaan, kan het altijd gebeuren dat er iets mis gaat. Een hoge werkdruk kan hiervan de oorzaak zijn, maar een vervelend ongeluk kan net zo goed gebeuren. Je hebt niet alles in de hand, maar je kunt een hoop doen als werkgever om je werknemers gezond en florerend te houden.

Hogere werkdruk in Amsterdam
Of het echt zo is, dat de werkdruk in Amsterdam hoger is dan in andere steden, is moeilijk te meten natuurlijk. Sowieso is werkdruk iets dat iemand ervaart. Waar de één juist beter presteert bij een hoge werkdruk, gaat een ander eraan onderdoor. Wel is het een feit dat de concurrentie in de randstad hoger is dan in Zeeland bijvoorbeeld. Er wonen nou eenmaal meer mensen in de buurt van Amsterdam. Werken met de wetenschap dat er weinig concurrenten zijn of juist met de wetenschap dat er voor jou 10 anderen zijn, is nogal een verschil natuurlijk. Jij als werkgever kunt hier heel goed op inspelen. 

Jij kunt bijvoorbeeld een PMO laten doen. Dit is een Periodiek Medisch Onderzoek. Dit onderzoek kun je door de Arbodienst in Amsterdam laten uitvoeren. Hierbij wordt met regelmaat onderzoek gedaan naar de medische gesteldheid van je medewerkers. Dit gebeurt op fysiek niveau, maar ook op mentaal niveau. Zo weet jij op voorhand waar je verbeteringen kunt doorvoeren om je medewerkers zo gezond mogelijk te houden. 

Waarom gebruik maken van de arbodienst?
De arbodienst is er niet alleen maar om een PMO uit te voeren. Zo ben je als werkgever verplicht om de arbodienst in te schakelen wanneer er een medewerker onverhoopt ziek wordt. Jij als werkgever kan niet bepalen of je werknemer daadwerkelijk ziek is en wat de ernst van de situatie is. Maar je kunt een arbodienst ook inroepen bij een re-integratie traject. Als een medewerker langdurig ziek is geweest en wil terug wil aan het werk, helpt de arbodienst erbij om dit op een zo gezond mogelijke manier te doen. 

Maar een arbodienst kun je ook inschakelen bij het uitvoeren van een werkplekonderzoek. Zo weet je zeker dat je medewerkers in een gezonde houding aan het werk zijn. 

Dus eigenlijk alles wat met gezondheid van je medewerkers te maken heeft, kan de arbodienst voor je regelen. Ze helpen jou en je medewerkers gezond aan het werk te blijven of te re-integreren. Zo kan je ook in Amsterdam de hoge werkdruk de baas blijven en knallen voor de beste resultaten.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons