Redactie partnerbijdrage 0 reactie(s) ma 18 juli 2022, 17:10

Goede APK in Amsterdam en omgeving nodig?

Laatste update: 6 maanden geleden

Elk jaar moet je eraan geloven: de APK-keuring. Heb je een brief van de RDW op de mat ontvangen? Dan is het tijd om een goede plek te vinden voor de APK in Amsterdam en omgeving. Maar hoe vind je de juiste APK-garage? En wat kun je verwachten van de keuring? In dit artikel leggen we alles uit over de APK. 

Vind een goede APK-garage in Amsterdam en omgeving

Amsterdam is een grote stad, waardoor er ook veel garages zijn waar je jouw auto kan laten keuren. Maar niet alle garages zijn gecertificeerd of even betrouwbaar. Daarom raden we aan om gebruik te maken van een erkende website zoals Mijngarage.nl. Hier vind je 20+ garages verspreid over Amsterdam. Denk aan garages in Amsterdam-Noord, Amsterdam-West en Zuidoost. Maar ook in de omgeving vind je gecertificeerde garages, zoals in Haarlem en Diemen. 

Wat houdt een APK precies in?

APK staat voor algemene periodieke keuring. Deze keuring wordt uitgevoerd bij alle bedrijfswagens, personenauto’s, bussen en motorrijtuigen. Wanneer je auto ouder is dan 8 jaar moet je ieder jaar langskomen voor een keuring. Een nieuwe auto hoeft pas gekeurd te worden na 4 jaar. Bij dieselauto’s is dit na 3 jaar. Hierna dient een benzineauto om de 2 jaar gekeurd te worden, terwijl dat bij een diesel ieder jaar is. 

Tijdens de APK wordt er gekeken naar drie onderdelen: verkeersveiligheid, milieu en registratie van het voertuig. Komt jouw auto door de keuring heen? Dan kan de auto weer veilig de weg op. 

Verkeersveiligheid

Bij dit onderdeel van de APK wordt er gekeken naar de verkeersveiligheid. Er wordt onder andere gekeken of de remmen, schokdempers, wielophanging, banden, verlichting en carrosserie in orde zijn. Na de keuring weet de RDW dat jouw auto technisch helemaal in orde is. 

Milieu

Het milieu wordt steeds belangrijker. Auto’s stoten natuurlijk het een en ander uit, waardoor ze vaak vervuilend zijn voor het milieu. Daarom wordt tijdens de keuring de uitstoot van de auto gemeten. Wanneer de uitstoot te hoog is, wordt de auto afgekeurd. Vaak moet de auto daarna gereinigd worden, zodat de uitstoot weer normaal wordt. Zo wordt vaak de motor gereinigd. 

Registratie

De registratie is het derde onderdeel van de keuring. Tijdens dit onderdeel wordt er gekeken of de kilometerstand correct is. Daarnaast wordt er gekeken naar het identificatienummer, de gebruikte brandstof en het voertuigbewijs. De RDW noteert alles, zodat een toekomstige eigenaar van de auto zeker weet dat er niet gesjoemeld is met de registratie van de wagen. 

Bereid je goed voor

Je kunt je auto goed voorbereiden op de APK-keuring. Wanneer je je goed voorbereidt, is de kans kleiner dat de auto wordt afgekeurd. Daarnaast bespaar je ook veel geld door een goede voorbereiding. Zo raden we aan om zelf de reservoirs te vullen met ruitenwisservloeistof en koelvloeistof. Dit scheelt je veel geld. Daarnaast kun je zelf de bandenspanning controleren, net zoals alle lampen. Kun je zelf lampen vervangen? Dan is het goedkoper om dit zelf te doen. 

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.