Redactie partnerbijdrage 0 reactie(s) di 20 september 2022, 16:58

Hoe kun je online veilig blijven?

De meesten van ons zijn sterk afhankelijk van internet om te genieten van sociale media, online onderwijs, werken op afstand en allerlei soorten entertainment. Maar wijdverbreid gebruik staat niet gelijk aan wijdverbreid begrip. Het goede nieuws is dat er tal van manieren zijn om veilig online te blijven. Om je te helpen, hebben we hier enkele van de beste adviezen verzameld. Wil je op het internet gaan gokken? Kijk dan op https://betrouwbare-online-casino.com/ om betrouwbare goksites te vinden, al moet je ook nog zeker de volgende tips opvolgen!

Controleer de betrouwbaarheid van de website

Op 17 januari 2021 had Google meer dan 2 miljoen phishingsites geregistreerd. Maar hoe onderscheid je een betrouwbare site van een phishingsite? Kijk eerst naar de adresregel: deze moet aan het begin een klein slotje hebben – dit betekent dat de verbinding gecodeerd is. Ten tweede, bekijk de look en feel van een website. Hieronder staan ​​enkele criteria om aan te geven of een website veilig is om te gebruiken:

  • pagina’s zien er netjes uit en zijn vrij van fouten
  • grammatica in de hoofdtekst en adresregel is consistent
  • alle afbeeldingen passen correct in de breedte van het scherm
  • advertenties voelen organisch aan en verdoezelen de hoofdinhoud niet

Als de website aan al deze criteria voldoet, is het waarschijnlijk veilig te gebruiken.

Gebruik tweefactorauthenticatie

2FA of tweefactorauthenticatie wordt gebruikt om je account een extra beveiligingslaag te bieden. Wanneer je je aanmeldt bij je account met 2FA, moet je niet alleen het juiste wachtwoord invoeren, maar ook een extra code die eerder is gegenereerd of naar je apparaat is verzonden. Als iemand alleen een wachtwoord voor je account krijgt, heeft hij/zij geen toegang tot je profiel zonder deze aanvullende code in te voeren.

Houd je computer up-to-date

Het is belangrijk dat je de nieuwste versies van je besturingssystemen en apps gebruikt. Vooral als deze apps je betalings-, gezondheids- of andere gevoelige informatie bevatten. Ontwikkelaars zijn constant bezig om producten veilig te maken, de nieuwste bedreigingen te monitoren en beveiligingspatches uit te rollen in geval van kwetsbaarheden. Accepteer dus hun werk, werk je software regelmatig bij en draag je steentje bij om jezelf veilig te houden.

Beveilig je internetverbinding met VPN

Een VPN maakt je internetverbinding privé door je IP-adres te wijzigen. Het verbergt ook de gevoelige gegevens die je verzendt, inclusief bankgegevens wanneer je online winkelt en andere privégegevens die in gevaar kunnen komen.

Gebruik een sterk wachtwoord

Het gebruik van sterke, unieke wachtwoorden biedt een goede online bescherming. Sterke wachtwoorden moeten ten minste 12 symbolen bevatten en een combinatie van letters (hoofdletters en kleine letters), cijfers en speciale tekens bevatten. Uit een recent cybersecurity-onderzoek bleek dat wachtwoorden van minder dan 10 tekens binnen een uur gekraakt konden worden. Het duurt echter ongeveer een jaar voordat wachtwoorden met ten minste 12 tekens worden verbroken (en wachtwoorden van 15 tekens zijn bestand tegen een millennium aan brute-force-aanvallen). Als je geen combinatie van symbolen voor je wachtwoord wilt bedenken, probeer dan een van de online wachtwoordgenerators te gebruiken.

Deel dit artikel

Reacties

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

0
Wat vind jij? Laat een reactie achter!x