Redactie partnerbijdrage 0 reactie(s) di 30 augustus 2022, 8:55

Hoe sluit je een nieuw abonnement af als je gaat verhuizen?

Internet is tegenwoordig bijna een eerste levensbehoefte voor veel mensen. Als je gaat verhuizen wil je dit dus zeker op tijd geregeld hebben, zodat je niet zonder komt te zitten. Er is niets zo relaxt als na een zware dag verhuizen, ’s avonds op de bank te kunnen ploffen en gewoon tv kunnen kijken. Hoe kun je dit het beste aanpakken? We geven je onze tips! 

Vraag het op tijd aan

Als je gaat verhuizen komt er al veel op je af wat geregeld moet worden. Het is een spannende gebeurtenis en je moet aan heel veel verschillende dingen denken. Zorg dus dat je je nieuwe abonnement voor internet en tv op tijd aanvraagt en laat installeren. Je wilt natuurlijk vanaf de eerste dag in je nieuwe woning gewoon relaxt tv kunnen kijken en kunnen internetten. De levertijd van een nieuwe aansluiting kan soms weken duren, dus regel het op tijd. Soms duurt het ook even voordat er een installatiemonteur langs kan komen om je internet en tv tip top werkend te maken voor je.

Verschillende mogelijkheden

Het verschilt natuurlijk per situatie waarom je verhuist. Woonde je al op jezelf of ga je juist voor het eerst het huis uit? Zo kun je vaak je internet en tv-abonnement ongewijzigd meenemen naar je nieuwe adres. Je kunt ook een ander abonnement afsluiten bij dezelfde provider, of kies ervoor om van provider te wisselen. 

Check hiervoor je huidige contract wat mogelijk is. Niet alle providers zien verhuizing als een geldige reden om een contract op te zeggen, als ze ook op het nieuwe adres kunnen leveren. Zit je contractduur er wel op, dan heb je meestal een opzegtermijn van één maand. Zo zorg je voor een overlapping tijdens je verhuizing zodat je niet zonder internet en tv komt te zitten. 

Vergelijken en afwegen

Als je gaat verhuizen is het slim om je huidige behoeften en gebruik eens onder de loep te nemen. Misschien heb je in je nieuwe woning geen behoefte meer aan een vaste telefoonlijn, maar wil je wel graag internet en tv hebben. Weeg ook af wat voor internetsnelheid je nodig hebt als je bijvoorbeeld thuis werkt. 

Er zijn verschillende providers actief die veel verschillende abonnementsvormen aanbieden. Je kunt het aanpassen naar je eigen behoeftes. Wil je alleen internet en tv of wil je er ook een vaste telefoonlijn bij, er is altijd een persoonlijk aanbod mogelijk. Vergelijk online eens de mogelijkheden en weeg de opties af. Zo zijn er vaak ook leuke welkom kortingen of acties! Zo kun je soms gratis zenders krijgen of krijg je de eerste paar maanden een mooi bedrag aan korting. Ook bieden ze vaak een overstapservice en komen ze gratis de router enzovoort installeren. Zo kun je zonder moeite en stress binnen no-time genieten van je snelle internet en het kijken van tv.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons