Logo 112Amsterdam

Redactie misdaad 0 reactie(s) wo 26 januari 2022, 16:54

Jonge Amsterdammer (15) met vuurwapen aangehouden, mogelijk ernstig delict voorkomen

Laatst bijgewerkt: maandag 27 nov 2023 om 16:57 uur

AMSTERDAM – Met de aanhouding van een 15-jarige Amsterdammer is maandagochtend 24 januari 2022 mogelijk een ernstig delict voorkomen.

Na een melding in verband met een bedreiging waarbij mogelijk ook sprake zou zijn van vuurwapens rond de flat Kleiburg in Amsterdam Zuidoost zijn agenten direct een onderzoek gestart. Opvallend en onopvallend werd in de directe omgeving uitgekeken. Een jongeman, die bij het zien van een opvallende politieauto er rennend vandoor ging, trok de aandacht. Na een korte achtervolging is de 15-jarige Amsterdammer aangehouden. In de nabijheid van de verdachte troffen agenten een tas met een vuurwapen erin. Het wapen is in beslag genomen. De verdachte zit in voorlopige hechtenis en zal donderdag 27 januari worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Getuigen
Het rechercheteam zet het onderzoek voort en sluit meer aanhoudingen niet uit. Heeft u iets gezien of gehoord rond de flat Kleiburg? Of heeft u andere informatie die belangrijk kan zijn voor het onderzoek? Meld u zich dan bij de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

112 Amsterdam

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Amsterdam lees je in onze categorie 112 Nieuws Amsterdam. Alle 112 alarmeringen uit Amsterdam kan je live volgen via 112 meldingen Amsterdam.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.