Redactie overval 0 reactie(s) di 22 maart 2022, 15:10

Jongen (15) aangehouden na straatroof, politie op zoek naar tweede verdachte

Laatst bijgewerkt: dinsdag 15:10 uur
AMSTERDAM – De politie heeft zondag 20 maart aan het begin van de avond een 15-jarige verdachte aangehouden na een straatroof.

De straatroof vond die avond even na 18.00 uur plaats aan de Krasseurstraat. Een 19-jarige man liep daar al bellend door de straat toen hij op dreigende wijze werd aangesproken door twee jongens. Eén van de jongens wilde de tas van de man hebben en dreigde hem neer te steken als hij die niet zou geven. Met de tas gingen de twee er daarna vandoor. Het slachtoffer schakelde direct de politie in. Hij was inmiddels bij een vriendin in de auto gestapt en zij zagen in de buurt de verdachten rennen. Mede dankzij het doorgeven van de locatie en een goed signalement, konden toegesnelde politieagenten op de Ms. Van Riemsdijkweg één verdachte aanhouden. Het gaat om een 15-jarige jongen uit Woerden.

Op het moment van de aanhouding was hij in het bezit van de tas van het slachtoffer. De verdachte is overgedragen aan rechercheurs voor verhoor en er wordt onderzoek gedaan naar de tweede verdachte. Van hem is het volgende signalement bekend:

  • Rond de 16 jaar oud geschat
  • Licht getinte huidskleur
  • Rond de 1.70 meter lang
  • Kaal
  • Normaal postuur
  • Droeg een puffer jack met print en een grijze trainingsbroek

Indien mensen de verdachte hebben gezien of denken te herkennen aan het signalement, dan hoor de recherche dat graag. Informatie kan worden doorgegeven via het onderstaande tipformulier of het anoniem tipformulier op www.meldmisdaadanoniem.nl. Telefonisch kan informatie worden doorgegeven via 09008844 of anoniem via 0800-7000.

Deel dit artikel

Locatie

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.