Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 02:10:10 13161 Rit 95264 Amsterdam Herengracht 1017BZ Prio Hoog Eenheid | Ambulance 13-161

Ambulance 13-161

dinsdag 27 oktober 2020

Archief

Nog 594 dagen de gevangenis in

Gemaakt: Woensdag, 27 mei 2020 17:06

AMSTERDAM - Twee agenten in opleiding hebben maandagochtend 25 mei 2020 op de Korte Prinsengracht in Amsterdam een 43-jarige man uit Polen aangehouden die nog 594 dagen gevangenisstraf moet uitzitten.


De man liep rond 10.00 uur tegen de lamp toen hij alcohol nuttigde in een gebied waar dit verboden is. Daar kreeg hij een proces-verbaal voor uitgeschreven. Na onderzoek bleek de man gesignaleerd te staan voor een gevangenisstraf van 594 dagen vanwege meerdere inbraken in Limburg. Hij is direct meegenomen naar het politiebureau en ingesloten.

Fietsster met geweld beroofd op de Adelaarsweg in Amsterdam

Gemaakt: Donderdag, 28 mei 2020 15:15

AMSTERDAM - Een 24 jarige vrouw is woensdag 27 mei omstreeks 23.45 uur op de Adelaarsweg met geweld beroofd. Eén van de mannen droeg een vuurwapen of een daarop gelijkend voorwerp. De politie stelt een onderzoek in en vraagt getuigen zich te melden.


De vrouw passeert fietsend de twee mannen op de Sixhavenweg, als deze twee bij een hek van een bedrijf staan. Op de Adelaarsweg rennen de twee mannen achter haar aan. Als zij met de fiets tot stilstand komt krijgt zij een klap en ziet ze dat een van de mannen een vuurwapen heeft. De mannen gaan er lopend met haar persoonlijke bezittingen vandoor.

 

Signalementen
Verdachte 1: Man, leeftijd 20 tot 25 jaar oud, lengte 1.80 tot 1.85m, donker getint, kort zwart haar.
Verdachte 2: Man, leeftijd 20 tot 25 jaar oud, lengte 1.75 tot 1.80m, donker getint, kort zwart haar.

 

Getuigenoproep
Heeft u informatie of beeldmateriaal met betrekking tot deze straatroof neem dan contact op met de politie op 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Politie treft 33 kilo ketamine en 15.000 euro aan bij verkeerscontrole Amsterdam

Gemaakt: Vrijdag, 29 mei 2020 16:46

AMSTERDAM - In de middag van donderdag 28 mei 2020 zijn twee agenten het verkeer aan het controleren op de A4. En zwarte Peugeot passeert hen en wisselt van rijbaan zonder richting aan te geven. De twee agenten besluiten de bestuurder staande te houden en spreken hem aan op zijn rijgedrag. De bestuurder komt weg met een waarschuwing, maar de twee politiemannen willen eerst nog het voertuig controleren op technische eisen.


Ze checken onder meer het bandenprofiel. Als ze ook het bandenprofiel van de reserveband willen zien, stuiten ze in de kofferbak op twee dozen met zogenaamd boeken, aldus de bestuurder. De twee agenten vertrouwen het niet en openen, met toestemming van de bestuurder, de twee dozen. Nu komt de bestuurder niet meer weg met een waarschuwing: bij het openen van de dozen treffen de agenten namelijk ruim 33 kilogram ketamine aan. Ook had de verdachte ruim 5000 euro op zak. De 33-jarige verdachte is aangehouden.

 

Huiszoekingen
De bestuurder van de Peugeot was niet de eigenaar van het voertuig. De recherche heeft daarom bij zowel de bestuurder als bij de tenaamgestelde van de Peugeot huiszoekingen gedaan. Hierbij zijn nog eens 10.000 euro en meerdere 'encrypted' telefoons in beslag genomen.

Twee minderjarige verdachten aangehouden voor steekincident Huigenbos

Gemaakt: Vrijdag, 29 mei 2020 17:06

AMSTERDAM - In het onderzoek naar het steekincident van afgelopen woensdag 27 mei, heeft de politie twee minderjarige verdachten aangehouden. Zij worden verdacht van poging doodslag en zitten in volledige beperkingen.


Afgelopen woensdag vond er een steekincident plaats op Huigenbos. Het slachtoffer zou zijn belaagd en zijn gestoken met een groot mes door een groep jongens. Korte tijd later hield de politie een verdachte aan op basis van een signalement dat een getuige door had gegeven aan de politie. Deze jongen bleek niks met het incident te maken te hebben en is na verhoor heengezonden en is geen verdachte meer in de zaak.

 

Het slachtoffer is niet aanspreekbaar en ligt nog in het ziekenhuis. Gisteravond 28 mei hield de recherche twee nieuwe verdachten aan. De verdachten zijn minderjarig en zijn woonachtend achtig in Diemen en Amsterdam. Bij een van de verdachten is een vuurwapen weten nog niet of echt is aangetroffen, deze is inbeslaggenomen. De recherche sluit meerdere aanhoudingen in dit onderzoek niet uit.

 

Heeft u meer informatie over deze zaak die de recherche verder kan helpen? Neem contact op met 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Politie treft slachtoffer met meerdere steekwonden aan in Vondelpark Amsterdam

Gemaakt: Vrijdag, 29 mei 2020 17:08

AMSTERDAM - Afgelopen nacht van donderdag 28 op vrijdag 29 mei, kreeg de politie de melding om te gaan naar het Vondelpark waar iemand mogelijk neergestoken zou zijn. Ter plaatste troffen agenten een slachtoffer aan met meerdere steekwonden. Het slachtoffer was nog wel aanspreekbaar maar had snel hulp nodig. Meerdere ambulances en het MMT(mobiel medisch team) hebben het slachtoffer met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.


De melder gaf aan dat er al meerdere mensen voorbij waren gefietst, maar niets deden. Wij willen deze melder nog bedanken dat hij wel direct 112 heeft gebeld. Wie weet hoe het voor het slachtoffer was afgelopen als deze melder ook was doorgefietst.


De recherche en FO(forensische opsporing) hebben onderzoek verricht in het park. Wat de aanleiding is geweest van deze steekpartij is nog onbekend. De recherche heeft de zaak in behandeling.
De politie komt graag in contact met mogelijke getuigen die iets gezien hebben dat ons onderzoek verder zou kunnen helpen. Heeft u een tip die de politie kan helpen? U kunt bellen op het nummer 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Man gewond bij steekpartij metrohalte op de Jan van Galenstraat

Gemaakt: Zaterdag, 30 mei 2020 17:21

AMSTERDAM - Op vrijdagavond rond 23.30 uur heeft er een steekincident plaatsgevonden bij de metrohalte op de Jan van Galenstraat. Hierbij is een man gewond geraakt. De politie heeft twee mannen aangehouden en onderzoekt hun betrokkenheid in deze zaak.


Er kwamen meerdere meldingen binnen bij de gemeenschappelijke meldkamer van een steekincident tussen meerdere personen op het metrostation. Toen politie-eenheden bij het station aankwamen troffen zij niks aan. Wel was er een bloedspoor te zien. Door het volgen van het bloedspoor kwam de politie uiteindelijk bij een gewonde man uit vlakbij een ziekenhuis. De man heeft een steekwond opgelopen, maar is niet zwaargewond. De recherche en Forensische Opsporing hebben ter plaatse onderzoek verricht en hebben in de omgeving meerdere goederen aangetroffen en in beslag genomen voor het onderzoek.

 

De recherche is nog opzoek naar getuigen die iets gezien of gehoord hebben of mogelijk meer informatie hebben die het onderzoek kan helpen. Neem contact op met 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Politie zoekt getuigen ontploffing bij horecazaak op de Pieter Calandlaan

Gemaakt: Zaterdag, 30 mei 2020 17:24

AMSTERDAM - Bij een horecazaak op de Pieter Calandlaan heeft op 30 mei rond 00.25 uur een ontploffing plaatsgevonden. Hierbij raakte niemand gewond. De politie is op zoek naar getuigen.


De ontploffing zorgde er voor dat de voorgevel van het pand korte tijd in brand stond. De brand is vanzelf uitgegaan. De ontploffing is vermoedelijk veroorzaakt door een brandbare vloeistof. De brandweer heeft na de korte brand het pand geinspecteerd en het pand weer vrijgegeven. Een Teamleider Explosieven Verkenning (TEV) is ingeschakeld en heeft ter plaatse onderzoek gedaan. De recherche en Forensische Opsporing zijn een onderzoek gestart en hebben meerdere goederen veilig gesteld en in beslag genomen.

De recherche is op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien of gehoord? Of heeft u meer informatie die het onderzoek verder kan helpen? Neem contact op met 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Vrouw (28) neergeschoten in Oostelijk Havengebied Amsterdam

Gemaakt: Zondag, 31 mei 2020 16:43

AMSTERDAM - Een 28-jarige vrouw is zondagochtend 31 mei 2020 gewond geraakt bij een schietincident op de Verbindingsdam in het Oostelijk Havengebied.

 

De vrouw liep rond 5.30 uur met een vriendin vanaf de Borneolaan, via de C. van Eesterenlaan richting de Verbindingsdam om naar de zonsopkomst te kijken. Op de Borneolaan staat een man in een portiek. Hij oogt verward en roept iets in een buitenlandse taal naar het duo, dat daar verder niet op reageert. Als de twee vrouwen op de Verbindingsdam zijn, staat er ineens een man achter hen, mogelijk dezelfde man die eerder ook in de portiek op de Borneolaan stond. Hij heeft een vuurwapen in zijn hand en schiet één van de vrouwen in haar onderlichaam. Daarna gaat hij er rennend vandoor in onbekende richting.

 

Het slachtoffer verkeert niet in levensgevaar en is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Vanwege de behandeling is de politie nog niet in staat geweest haar te spreken.

Amsterdammer (29) opgepakt voor neerschieten 28-jarige vrouw

Gemaakt: Maandag, 01 juni 2020 16:46

AMSTERDAM - Een 29-jarige Amsterdammer is vanochtend rond 6.00 uur in een woning aan de Borneolaan door een arrestatieteam aangehouden. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij het schietincident aan de Verbindingsdam op zondag 31 mei 2020. Een 28-jarige vrouw raakte daarbij gewond.


Een uitgebreid onderzoek leidde de rechercheurs uiteindelijk naar de woning. Bij doorzoeking van de woning troffen agenten ook een vuurwapen aan. Het wapen is in beslag genomen, de verdachte gearresteerd.

 

Zie ook:

Politie doet onderzoek naar schietpartij op de Admiralengracht in Amsterdam

Gemaakt: Maandag, 01 juni 2020 20:02

AMSTERDAM - Op maandag 1 juni kreeg de politie een melding van een schietpartij op de Admiralengracht in Amsterdam. De politie heeft de omgeving afgezet. Er zal een onderzoek gestart worden door de politie. Het is niet bekend of er een verdachte is aangehouden door de politie. Ook is het nog onduidelijk of er daadwerkelijk is geschoten. Volgens Alarmeringen Amsterdam kwam de melding omstreeks 19:00 uur binnen bij de hulpdiensten.

 

Update

Aan het schietincident is een ruzie op straat voorafgegaan, zo meldt de politie. Betrokken voertuigen zijn weggereden. Op Kingsfordweg zijn inzittenden van het voertuig aangehouden. Vooralsnog geen gewonden.

 

In totaal zijn 8 verdachten aangehouden. Een tweede betrokken voertuig is op de op A4 staande gehouden en inzittenden aangehouden. Het onderzoek is in volle gang. Heeft u informatie? Bel met 0900-8844 of anomiem met 0800-7000.

Arrestatieteam houdt verdachte aan voor schietincident 2019

Gemaakt: Dinsdag, 02 juni 2020 16:52

AMSTERDAM - Een AT (Arrestatieteam) heeft vanochtend rond zes uur, in een woning aan de Jozef Israëlskade een 36-jarige verdachte aangehouden. De man wordt verdacht betrokken te zijn bij een schietincident dat in april 2019 plaatsvond op de Jozef Israëlskade. Hierbij raakte een man zwaargewond en die heeft het overleefd.

 

Rechercheurs van District Zuid hebben deze zaak in behandeling en door tactisch- en technisch onderzoek kregen ze zicht op de bovengenoemde verdachte. Na de aanhouding heeft in de woning een zoeking plaatsgevonden en daarbij zijn meerdere telefoons in beslag genomen. De verdachte zal in verzekering worden gesteld.

 

Het onderzoek duurt nog voort. Mocht u alsnog informatie hebben over deze zaak dan wordt u verzocht contact op te nemen met de rechercheurs van District Zuid via 0900-8844. Bellen kan ook anoniem via 0800-7000.

Politie lost schoten bij incident in Geuzenveld

Gemaakt: Woensdag, 03 juni 2020 16:39

AMSTERDAM - In de middag van woensdag 3 juni 2020 heeft een incident plaatsgevonden in Geuzenveld, waarbij een politieagent meerdere malen heeft geschoten. Het incident vond plaats op de kruising van de Anderiesenstraat en de Van Karnebeekstraat.

 

Rond 12.45 uur spreekt een agent een automobilist aan, die fout geparkeerd stond. Met het rijbewijs nog in de handen van de agent, gaat de automobilist er vandoor. Op een later moment ziet de politieman de automobilist opnieuw rijden. Er ontstaat daar vervolgens een situatie, dat resulteert in het schieten van de agent.

 

Onderzoek
Het VIK, de interne afdeling voor Veiligheid, Integriteit en Klachten, doet onderzoek naar de rechtmatigheid van het schieten. De recherche is in de directe omgeving gestart met het onderzoek naar de verdachte.

 

Voortvluchtig
De verdachte, die nog altijd voortvluchtig is, heeft een gevangenisstraf en een hoge geldboete uit staan. In de omgeving wordt nog altijd actief gezocht naar een licht getinte man van ongeveer 35 jaar oud, ongeveer 1.75 uur lang en een korte baard met verfspetters op kleding, handen en armen.

 

Getuigenoproep
Aangezien het incident midden op straat en op klaarlichte dag plaats vond, zijn er mogelijk veel getuigen. Heeft u iets opvallends gezien of heeft u andere informatie dat het onerzoek zou kunnen helpen? Neem dan contact op via 0900-8844.

Politie en OM zien geen georganiseerd crimineel verband zendmastbranden

Gemaakt: Woensdag, 03 juni 2020 19:41

NEDERLAND - Door heel Nederland zijn de afgelopen weken branden in zendmasten geweest. Na uitgebreid onderzoek van de Landelijke Recherche van de politie onder leiding van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie (OM) is noch (een vorm van een) relatie tussen de branden gebleken noch een georganiseerd crimineel verband tussen de verdachten.

 

Zendmasten in brand

De afgelopen weken heeft brand gewoed in 29 zendmasten door het hele land. De politie heeft vastgesteld dat de branden zijn aangestoken. De branden hebben geleid tot veel overlast en schade. Een enkele keer is sprake geweest van tijdelijke onbereikbaarheid van de hulpdiensten.

 

De plaatsen waar brand uitbrak in een zendmast zijn: Beesd (3 april), Neerkant (5 april), Rotterdam (6, 24 en 28 april), Nuenen (9 april), Groningen (9 april), Dronten (10 april), Tilburg (11 april), Veldhoven (2x, 11 april), Oudenbosch (2x, 11 april), Rijswijk (Gldl, 12 april), Almere Haven (13 april, 2x), Spijkenisse (14 april), Amsterdam (2x, 18 april), Vlissingen (23 april), Almere (24 april), Waddinxveen (25 april), Swifterbant (27 april), Standdaarbuiten (30 april), Maasbree (30 april), Den Haag (4 mei, 2x), Roermond (25 mei), Roosendaal (26 mei).

 

Verdachten

Tot nu toe zijn zes verdachten aangehouden. Vier verdachten werden op 10 april aangehouden. Het betreft mannen met woonplaats Groningen (34 jaar), Swifterbant (30 jaar), Swifterbant (24 jaar) en Dronten (23 jaar). De Groninger wordt verdacht van brandstichting in zijn woonplaats. De drie anderen van brandstichting in Dronten en Swifterbant.

 

De voorlopige hechtenis van een aantal van deze verdachten is inmiddels, onder bijzondere Reclasseringsvoorwaarden, geschorst.

 

De vijfde aangehouden verdachte komt uit Veldhoven (30 jaar). Hij wordt verdacht van het stichten van twee zendmastbranden in zijn woonplaats.

 

Een man uit Beringe (32 jaar) is als zesde aangehouden. Hij wordt verdacht van brandstichting in Maasbree.

 

In alle gevallen wordt onderzocht of verdachten betrokken waren bij meer branden in zendmasten.

 

Onderzoeken

De politie en het OM hebben diverse scenario's onderzocht, waaronder het scenario dat sprake zou zijn van een georganiseerd samenwerkingsverband tussen verdachten. Om dit te onderzoeken is besloten aan de Landelijke Recherche onder leiding van het Landelijk Parket een coördinerende rol te laten hebben. Daarnaast is telkens nauw samengewerkt tussen de landelijke en regionale eenheden/parketten van politie en OM.

 

Nu er geen verband tussen de zendmastbranden is gebleken, worden de onderzoeken verder door de lokale en regionale eenheden van de politie en de Arrondissementsparketten door het land opgepakt. Een enkel onderzoek loopt bij de Landelijke Eenheid onder leiding van het Landelijk Parket.

 

Over motieven van verdachten kunnen geen mededelingen worden gedaan, zo lang de onderzoeken in volle gang zijn.

 

Levensgevaarlijk

De in brand gestoken zendmasten zijn masten voor mobiele communicatie, zoals 4G, 3G en 2G. Een enkele mast betreft een 5G-zendmast.

 

Zeker in crisistijd, zoals nu met het coronavirus, is goede connectiviteit van groot belang. Het uitvallen van een zendmast door brand kan (sterk) verminderde regionale mobiele bereikbaarheid tot gevolg hebben en tot levensgevaarlijke situaties leiden. Te denken valt aan uitval van communicatie met ziekenhuizen of bijvoorbeeld verzorgingstehuizen.

 

Melden

Dat politie en OM de brandstichtingen stoppen, verdachten opsporen en vervolgen, is van groot belang. Daarom is ook in het televisieprogramma Opsporing Verzocht uitgebreid aandacht gevraagd voor de zendmastbranden.

 

Wie meer informatie heeft die in relatie tot de zendmastbranden van belang kan zijn, wordt verzocht zich te melden door contact op te nemen met de politie, via de Opsporingstiplijn 0800-6070 of anoniem via 0800-7000 of via het anonieme tipformulier op meldmisdaadanoniem.nl. Bij een verdachte situatie in of rond een zendmast, bel direct 112. De politie vraagt ook tankstation houders alert te zijn wanneer zich mogelijk verdachte situaties voordoen, zoals het vullen van jerrycans.

Vaarbewijs speedboatgebruiker ingevorderd na filmpjes vaargedrag

Gemaakt: Vrijdag, 05 juni 2020 17:37

AMSTERDAM - Politiemensen van het team Water/Havens hebben van een 23-jarige speedboatgebruiker het vaarbewijs ingevorderd. De schipper had op diverse plekken echt veel te hard gevaren waardoor er forse golven ontstonden en woonbootbewoners er overlast van hadden. Meerdere mensen maakten filmpjes en foto's van de snel varende boot. Daarna waarschuwden de getuigen de politie en die wisten de schipper op een gracht te lokaliseren en staande te houden.


Nader onderzoek werd uitgevoerd en de verdachte werd op een later tijdstip op een politiebureau gehoord. Op last van een officier van justitie werd het vaarbewijs van de schipper ingevorderd. De verdachte zal zich voor de kantonrechter moeten verantwoorden voor zijn vaargedrag. Het vaarbewijs is voor de duur van vier maanden ingevorderd.

Explosief materiaal aangetroffen na mogelijke ontvoering in Amsterdam

Gemaakt: Zondag, 07 juni 2020 18:03

AMSTERDAM - De politie heeft zaterdagochtend 6 juni in Amsterdam Noord in een garagebox explosief materiaal aangetroffen. Dit is door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) onschadelijk gemaakt. De politie kwam in de garagebox terecht nadat zij een melding hadden gekregen van een ontvoering.


Het 26 jarige slachtoffer waarschuwde zaterdag 6 juni in de vroege ochtend de politie nadat hij naar eigen zeggen was ontvoerd. Onderzoek wees uit dat het slachtoffer de avond ervoor in een garagebox aan de Bovenkruier was vastgehouden, waarna hij later in Amsterdam-Zuid-Oost is afgezet. Tijdens de doorzoeking in de garagebox treft de politie explosief materiaal aan waarbij er geen sprake was van gevaar voor omwonenden. De politie achterhaalt door intensief onderzoek de auto waarin het slachtoffer is ontvoerd en neemt deze in de buurt van Arnhem in beslag ten behoeve van het sporenonderzoek.

 

Getuigenoproep
Heeft u informatie met betrekking tot deze zaak, met name omtrent de bewegingen rond de garagebox aan de Bovenkruier, neem dan contact op met de politie op 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Autoverhuurders verwachten run op huurauto’s

Gemaakt: Zondag, 07 juni 2020 19:33

Nu bekend is dat de grenzen van de meeste landen in Europa vanaf 15 juni weer geleidelijk opengaan, kunnen er eindelijk weer vakantieplannen gemaakt worden. Omdat veel reizigers zonder eigen vervoer liever het openbaar vervoer lijken te mijden, verwachten autoverhuurders een run op het veilige alternatief, de huurauto.

 

Een toename in het aantal aanvragen voor autoverhuur wordt door de branche toegejuicht. Sinds het uitbreken van het virus in Nederland stortte de autoverhuurmarkt volledig in. "Van ruim 800 aanvragen per dag gingen we op het dieptepunt terug naar zo'n 10 aanvragen", zegt Tjeerd Kramer, eigenaar van EasyTerra, een in Leeuwarden gevestigde online prijsvergelijker voor de wereldwijde autoverhuurmarkt. Toch lijkt er voor de autoverhuurders wel licht aan het einde van de tunnel. "We zien nu gelukkig een voorzichtige stijging in het aantal aanvragen en we verwachten op korte termijn weer een run op autoverhuur", geeft Kramer aan.

 

Dit beeld wordt bevestigd door Niall McDevitt, CEO van Auto Europe, een van de grootste partijen op de Europese autoverhuurmarkt. McDevitt geeft aan dat het aantal aanvragen exponentieel daalde vanaf half maart, maar dat hij nu weer voorzichtig positief is. "Deze week groeide het aantal boekingen met 44% in vergelijking tot de week ervoor, maar we zitten nog niet op het niveau van voor de coronacrisis. Voornamelijk in landen waar het aantal COVID-19 gevallen laag is, beginnen mensen weer auto's te huren." Ook McDevitt verwacht deze zomer een stevige groei in het aantal aanvragen voor autoverhuur.

 

De positieve gestemdheid onder de autoverhuurders lijkt niet ongegrond. Mensen willen wel op vakantie, maar geen onnodige risico's lopen; het openbaar vervoer krijgt daarom waarschijnlijk niet de voorkeur. Daarnaast geldt vanuit de overheid nog steeds het advies om het ov alleen te gebruiken voor noodzakelijke reizen. "Voor deze reizigers zonder eigen vervoer is het huren van een auto een goed alternatief. We verwachten een groei in aanvragen in Nederland, maar ook zeker in het buitenland. Zo zien we nu al een stijging in landen zoals Spanje, Portugal, Griekenland en Kroatië. Als de grenzen straks weer opengaan, verwacht ik een explosie in het aantal aanvragen", geeft Tjeerd Kramer van EasyTerra aan.

 

Dat het reizen met een huurauto meer 'coronaproof' is dan het reizen met bijvoorbeeld het openbaar vervoer spreekt voor zich: de kans op het oplopen van het virus in een huurauto is kleiner dan bijvoorbeeld in een volle trein of een bus. Daarnaast nemen autoverhuurders aanvullende maatregelen om verspreiding tegen te gaan. Zo worden de huurauto's na inlevering grondig gereinigd. Grote verhuurbedrijven zoals SIXT en Hertz geven aan intensieve, professionele reinigingsmethodes te gebruiken met extra aandacht voor contactonderdelen zoals portiergrepen, het stuur en stoelen.

Schoonmakers vinden wapen in hotelkamer Amsterdam

Gemaakt: Maandag, 08 juni 2020 17:50

AMSTERDAM - In een kamer van een hotel aan de Javakade in Amsterdam is zaterdagmiddag 6 juni 2020 een vuurwapen aangetroffen. Het vuurwapen is in beslag genomen.


De zaak kwam aan het licht toen schoonmakers rond 16.00 uur het wapen aantroffen in een kamer waar zojuist een jong stel zich had uitgecheckt. Na de melding keken agenten direct uit naar het voertuig waarin de twee verdachten vanuit het hotel mogelijk waren vertrokken. Dit onderzoek leidde naar Rotterdam. Daar werden een 20-jarige man uit Rotterdam en een 18-jarige vrouw uit Vlaardingen aangehouden op verdenking van wapenbezit. Zij zitten ingesloten voor nader onderzoek.

Man (60) schiet met kruisboog vanuit woning in Amsterdam Noord

Gemaakt: Woensdag, 10 juni 2020 15:48

AMSTERDAM - De politie heeft op dinsdag 9 juni omstreeks 16.30 uur met ondersteuning van een politiehond een man aangehouden in een woning in Amsterdam Noord. De man wordt ervan verdacht met een kruisboog te hebben geschoten in de richting van grondwerkers die op dat moment aan het werk waren in de Notenstraat.

 

Rond 10.00 uur in de ochtend hoort een van de grondwerkers tijdens zijn werkzaamheden een harde klap. Als de man om zich heen kijkt ziet hij een pijl liggen. Hij vervolgt zijn werkzaamheden, maar houdt de omgeving goed in de gaten en houdt de deur van zijn graafmachine dicht. In de middag rond 15.00 uur hoort de grondwerker weer een klap en ziet wederom een pijl liggen. De man ziet dat er aan de overkant van de straat een raam openstaan waar direct de gordijnen van dichtgaan. Het slachtoffer belt direct de politie en geeft de locatie door.

 

De politie gaat met meerdere eenheden ter plaatse en bereid zich voor op een zogenaamde schildprocedure*. Met een machtiging tot binnentreden gaan zij de woning binnen van de mogelijke verdachte. In de woning treffen zij een 60-jarige man aan en twee kruisbogen. De kruisbogen zijn in beslag genomen. De verdachte is aangehouden voor poging doodslag en zit op dit moment nog vast.

*getrainde methode van aanhouding om letsel bij agenten en verdachte te voorkomen

Politie Amsterdam treft ruim 800.000 euro cash aan in twee woningen

Gemaakt: Zaterdag, 13 juni 2020 16:50

AMSTERDAM - De politie heeft in een lopend onderzoek in woningen aan de Turnerstraat en Krooswijkhof in Amsterdam-Zuid in totaal meer dan 800.000 euro aangetroffen. Het geld is in beslag genomen. Er zijn twee verdachten aangehouden, een man van 48 jaar en een vrouw van 70 jaar, beiden uit Amsterdam. Ze worden verdacht van witwassen.


De aanhoudingen zijn het resultaat van een al langer lopend onderzoek naar witwassen en verdovende middelen door de recherche in Amsterdam Zuid. Op dinsdagochtend 9 juni 2020 zijn de woningen van de aangehouden verdachten doorzocht onder leiding van de rechter commissaris. Daarbij werd in een woning op de Krooswijkhof ruim 300.000 euro aangetroffen. In een woning aan Turnerstraat werd meer dan een half miljoen euro aangetroffen. De twee aangehouden verdachten zijn voorgeleid aan de rechter-commissaris die ze voor een periode van veertien dagen in bewaring heeft gesteld.

Aanhoudingen in onderzoek overval avondwinkel Amsterdam

Gemaakt: Woensdag, 17 juni 2020 17:17

AMSTERDAM - Donderdagavond 19 maart 2020 overvielen drie jongens een avondwinkel aan de Nieuwe Maanstraat in Amsterdam-Noord. De eigenaar wist samen met zijn broer zelf direct één verdachte aan te houden, de andere jongens konden helaas ontkomen. Na uitgebreid onderzoek van de recherche zijn nu ook die twee verdachten opgespoord en aangehouden.


De politie toonde eind mei camerabeelden van de overval bij het opsporingsprogramma Bureau 020 van regionale omroep AT5. Op de beelden was duidelijk te zien hoe drie jongens met veel geweld de eigenaar van de avondwinkel probeerden te bestelen. De identiteit van de door de eigenaar aangehouden jongen was bekend, maar over de twee gevluchte verdachten ontving de recherche graag informatie.

 

Uiteindelijk heeft het onderzoek van de recherche op woensdagochtend 17 juni geleid tot de aanhoudingen van twee jongens: een 20-jarige Amsterdammer en een 19-jarige inwoner van Weesp. De verdachten zitten momenteel vast en de recherche onderzoekt wat hun rol bij de overval mogelijk is geweest. Uiteraard ontvangt het onderzoeksteam nog steeds graag informatie over de zaak. Kunt u het team verder helpen? U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

Man in been geschoten op het Dennenrodepad in Amsterdam Zuidoost

Gemaakt: Woensdag, 17 juni 2020 17:19

AMSTERDAM - In de nacht van dinsdag 16 op woensdag 17 juni 2020 wordt rond middernacht een 21-jarig slachtoffer in zijn been geschoten op het Dennenrodepad in Amsterdam Zuidoost. Hij is direct overgebracht naar het ziekenhuis. De recherche is een onderzoek gestart naar dit schietincident en roept hierbij de hulp in van omwonenden, voorbijgangers en andere getuigen.


Het schieten vindt plaats omstreeks 00.15 uur op een fietspad genaamd Dennenrodepad, te midden van een studentencomplex. Meerdere eenheden hebben met speurhonden nog lange tijd in de directe omgeving van het incident gezocht naar een geheel in het donker geklede verdachte of een mogelijk vuurwapen, maar niets aangetroffen.

 

Getuigenoproep
We komen graag in contact met mensen die nog niet met de politie hebben gesproken, maar wel getuige zijn geweest van dit schietincident. Ook andere informatie die dit onderzoek verder zou kunnen helpen, ontvangen we graag. Dat kan telefonisch via 0900-8844. Anoniem kunt u melding doen via 0800-7000. Wellicht zijn er mensen die beschikken over eventuele camerabeelden, bijvoorbeeld van geparkeerde auto's in de buurt, zoals de parkeerplaats aan de Daalwijkdreef.

Plofkraak op geldautomaat bij Station Amsterdam Bijlmer Arena

Gemaakt: Donderdag, 18 juni 2020 16:54

AMSTERDAM - In de nacht van woensdag 17 op donderdag 18 juni heeft er een plofkraak plaatsgevonden op een geldautomaat in Station Bijlmer Arena. De politie is op zoek naar getuigen.

Uit camerabeelden blijkt dat rond 02.45 twee personen in de buurt van de geldautomaat explosieven plaatsen. Korte tijd hierna vinden twee explosies plaats. Er is geen buit gemaakt. Ook zijn er gelukkig geen gewonden gevallen.

 

Na de plofkraak vluchten de twee verdachten weg, langs de Burger King richting de Arena Boulevard op een grijze scooter. Beide verdachten zijn gekleed in zwarte regenkleding en dragen zwarte gezichtsbedekking. Zij hebben een zwarte tas bij zich.

 

Getuigenoproep
De recherche doet onderzoek naar deze plofkraak en spreekt graag met getuigen. Heeft u iets opvallends gehoord of gezien? Heeft u informatie die het onderzoeksteam verder kan helpen? Neem dan contact op met de politie via 0800-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-700.

Man wordt van fiets geslagen, uitgescholden en beledigd

Gemaakt: Donderdag, 18 juni 2020 17:13

Een 47-jarige man is in de nacht van zaterdag 13 juni op zondag 14 juni door een klap tegen zijn hoofd van zijn fiets gevallen. Na de val is de man uitgescholden en beledigd, vermoedelijk vanwege zijn seksuele geaardheid. De recherche neemt de zaak hoog op.

 

Het slachtoffer fietste tussen 02.30 en 03.30 uur ’s over de Admiraal de Ruyterweg in de richting van de Jan van Galenstraat. Door een klap op zijn hoofd, komt het slachtoffer ten val. Op het moment dat het slachtoffer op de grond ligt, ziet hij dat er een man op een brommer naar hem toe komt. De man scheld hem uit en schopt het slachtoffer. Het slachtoffer zegt dat het mogelijk is dat er nog een man op de brommer zat, maar kan hij zich niet meer goed herinneren. 

 

Signalement

De verdachte heeft het volgende signalement:

  • Normaal postuur
  • Sprak Nederlands met een niet Nederlands accent
  • Bruine ogen
  • Donkere kleding

 

Getuigenoproep

De recherche is op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien of gehoord? Neem contact op met 0900-8844 of 0800-7000. Heeft u mogelijk camerabeelden of dashcambeelden?

Automobilist raakt van rotonde en botst tegen boom

Gemaakt: Vrijdag, 19 juni 2020 17:36

AMSTERDAM - De politie onderzoekt een verkeersongeval dat in de nacht van donderdag 18 op vrijdag 19 juni rond 01.00 plaatsvond. Een personenauto reed op de rotonde bij de Antony Moddermanstraat en Burgemeester de Vlugtlaan in Amsterdam. Door een onbekende oorzaak raakte de bestuurder de macht over het stuur kwijt en reed daarbij tegen een boom.


De 21-jarige bestuurder raakte hierbij gewond. De 20-jarige bijrijder is met ernstig rugletsel naar het ziekenhuis overgebracht. De politie doet onderzoek naar de precieze toedracht van de aanrijding. Er is geen sprake van alcohol gebruik.

 

Getuigenoproep
De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien of gehoord? Neem contact op met 0900-8844 of anoniem op 0800-7000.

Twee gewonden na vechtpartij op de Pampuslaan in Amsterdam

Gemaakt: Vrijdag, 19 juni 2020 19:12

AMSTERDAM - Vrijdagmiddag rond vijf uur vond er een vechtpartij plaats op de Pampuslaan. Enkele van de bij deze vechtpartij betrokken jongens renden weg naar de Eva Besnyostraat. Een paar minuten later kreeg de politie een melding van een gewonde in de Eva Besnyostraat. Het slachtoffer bleek meerdere keren gestoken te zijn. Gezien de melding gingen de hulpdiensten ter plaatse en werd ook het MMT (Mobiel MedischTeam) per helikopter ingezet.

 

Op de Pampuslaan bleek ook een gewonde te zijn die medische aandacht nodig had. De twee gewonden zijn naar een ziekenhuis overgebracht.

 

Politiemensen hebben in beide straten een voorlopig PD (Plaats Delict) afgezet en proberen door verklaringen een goed beeld te krijgen van dit incident. Rechercheurs van de districtsrecherche Oost nemen de zaak in behandeling. Voordat de hulpdiensten arriveerden reed een rode auto hard weg vanaf de locatie.

 

Bent u getuige geweest, heeft u de rode auto zien wegrijden of heeft u meer informatie neem dan contact op met de politie via 0900-8844. U kunt uw tips ook anoniem kwijt bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Brandweer herdenkt omgekomen collega's met ereteken

Gemaakt: Zaterdag, 20 juni 2020 16:34

NEDERLAND - Op verschillende plekken in het land hebben brandweermannen en -vrouwen hun omgekomen collega's herdacht die zijn omgekomen bij het uitoefenen van brandweerwerk. Dat gebeurde met een speciaal ereteken, waarbij twee brandweerspuiten precies één minuut een ereboog van water maken. Door het zonnige weer kunnen in sommige erebogen een regenboog ontstaan.

 

Online herdenken

Ook online wordt er stilgestaan bij de herdenking. Zo zijn de profielfoto's van een aantal korpsen veranderd in een zwart brandweerlogo op witte achtergrond.

Bewoners Beemsterstraat ernstig mishandeld door inbrekers

Gemaakt: Maandag, 22 juni 2020 19:36

AMSTERDAM - In de nacht van zondag op maandag 22 juni rond twee uur werden bewoners in de Beemsterstraat wakker van gerommel in hun huis. De oudere man en vrouw gingen poolshoogte nemen en overliepen daarbij de inbrekers. De bewoners werden ernstig mishandeld.


Hulpdiensten werden gealarmeerd en beide slachtoffers werden direct naar het ziekenhuis overgebracht. Rechercheurs van Centrum/Noord hebben de zaak in behandeling en Forensisch specialisten hebben onderzoek gedaan.

 

De recherche is op zoek naar getuigen van dit ernstige incident, heeft u iets gezien of heeft u er informatie over neem dan contact op met de rechercheurs via 0900-8844. U kunt ook uw informatie anoniem doorgeven bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Meerdere bejaarden in Amsterdam-West (bijna) bestolen door nepagent

Gemaakt: Dinsdag, 23 juni 2020 17:22

AMSTERDAM - In de afgelopen weken werd bij verschillende bejaarde personen woonachtig in Amsterdam-West eerst op dezelfde manier eerst hun bankpas gestolen, vervolgens met die bankpas zonder hun toestemming geld opgenomen of een poging hiertoe gedaan. Door middel van een babbeltruc waarbij iemand zich voordeed als agent, wist een nog onbekende man de bankpassen soms te bemachtigen. De politie heeft al twee aangiftes binnen en weet van in ieder geval acht andere pogingen. Daarom waarschuwt de politie andere Amsterdammers op leeftijd voor deze criminele praktijken en roept mogelijke andere slachtoffers op zich vooral niet te schamen en zich wél te melden.

 

In de bij de politie bekende zaken komt de modus operandi grotendeels overeen. Een man die zich voorstelt als ‘politieagent Hendriks van bureau Marnixstraat’ neemt telefonisch contact op met het slachtoffer. Hij geeft aan op dat moment een verdachte te horen die de bankrekening van het slachtoffer zou hebben leeggehaald. Daarom moet het slachtoffer zijn/haar bankpas meegegeven aan een collega van de man. Deze ‘collega’ verschijnt niet lang daarna bij het slachtoffer aan de deur en neemt de bankpas mee. Later blijkt dat er grote geldbedragen zijn opgenomen met de meegenomen bankpas.

 

Signalement verdachte

De recherche doet onderzoek naar de verschillende zaken en vermoedt dat dezelfde persoon of personen verantwoordelijk zijn. Het signalement van de man die de bankpassen bij de slachtoffers op kwam halen, blijkt in ieder geval hetzelfde. Het staat nog niet vast dat deze persoon ook de belletjes pleegde en/of geld opnam met de bankpassen. Zijn signalement:
- Man;
- Licht getinte huidskleur;
- 20 à 25 jaar oud;
- 1.65 à 1.70 meter lang;
- Normaal postuur;
- Sprak accentloos Nederlands;
- Droeg een lichtblauw mondkapje.

 

Informatie delen

Uiteraard ontvangt de recherche graag informatie over de verdachte, mogelijke andere betrokkenen en de zaken in het algemeen. Denkt u het onderzoeksteam verder te kunnen helpen? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

 

Mogelijk meer slachtoffers

De politie vermoedt dat de verantwoordelijke(n) mogelijk meer slachtoffers maakte(n), maar dat de slachtoffers zich door een gevoel van schaamte niet durven te melden of bang zijn opnieuw met nep-agenten te maken te krijgen. Denkt u slachtoffer te zijn geworden? Of dat dit ook bij u geprobeerd is? Neem dan zelf contact op met de politie via 0900-8844.

 

Pas op!

Ook wil de politie mensen waarschuwen voor deze specifieke babbeltruc en ze alert maken op de werkwijze. Agenten zullen u niet op hierboven beschreven wijze benaderen. Daarnaast zal de politie u nooit vragen uw bankpas af te staan. Staat er iemand voor de deur die zegt politieagent te zijn? Dan kunt u natuurlijk altijd naar een legitimatiebewijs vragen. Mocht u de situatie niet vertrouwen, neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

Amsterdammer (20) gewond bij steekpartij op de Quellijnstraat

Gemaakt: Woensdag, 24 juni 2020 18:02

AMSTERDAM - De recherche is op zoek naar getuigen van een steekincident in de nacht van dinsdag op woensdag 24 juni 2020 op de Quellijnstraat. Daarbij raakte een 20-jarige Amsterdammer gewond.


Rond 3.00 uur kreeg de politie een melding van een steekincident. Een man zou daarbij bij een ruzie op straat door een andere man in zijn buik zijn gestoken in de omgeving van het Marie Heinekenplein. Toegesnelde agenten troffen het slachtoffer op straat aan. Hij bleek aanspreekbaar en werd overgebracht naar een ziekenhuis. De exacte aanleiding voor het steekincident is onderwerp van onderzoek.

 

Getuigen
Om helder te krijgen wat er precies is gebeurd, zoekt de recherche mensen die getuige zijn geweest van het steekincident. Heeft u informatie? Dan horen wij dat graag via 0900-8844. Anoniem bellen kan via 0800-7000.

Voortvluchtige Brit in Amsterdam aangehouden

Gemaakt: Vrijdag, 26 juni 2020 17:30

AMSTERDAM - De politie heeft woensdagochtend 24 juni in een woning in het centrum van Amsterdam een voortvluchtige Brit aangehouden. De Britse autoriteiten zochten de 59-jarige verdachte in verband met een openstaande gevangenisstraf voor handel in verdovende middelen. Hij moet nog 444 dagen uitzitten.


Aanhouding
De aanhouding volgde nadat uit een ander onderzoek concrete informatie binnenkwam dat vanuit een woning in het centrum mogelijk gehandeld zou worden in drugs. Rechercheurs besloten een onderzoek in te stellen. Terwijl ze bij de voordeur stonden, sprong aan de achterzijde van de woning een man vanaf het balkon naar een balkon op een lagere verdieping. Hij had een pak geld in zijn handen en kon direct worden ingerekend door agenten. De officier van justitie gaf op grond van die aanhouding, en na machtiging van de rechter-commissaris, toestemming om de woning te doorzoeken. Tijdens de doorzoeking werd nog zo'n 50.000 euro aan contant geld aangetroffen. Met de 18.500 euro die de 59-jarige Brit bij zich had, namen rechercheurs een geldbedrag van in totaal ruim 68.000 euro in beslag. Daarnaast werden er in de woning diverse goederen aangetroffen die verband houden met de handel in verdovende middelen. De officier van justitie heeft daarop besloten de verdachte voor te geleiden terzake witwassen en overtreding van de Opiumwet.

 

Witwassen en drugshandel
Het zichtbaar maken van de onzichtbare ondermijning is een belangrijke prioriteit voor politie, OM en bestuur. Op deze wijze kan de overheid de krachten bundelen om tot een effectieve aanpak van georganiseerde criminaliteit te komen. Deze casus is daar een mooi voorbeeld van. Witwassen is het uitvoeren van transacties om de herkomst van illegaal verkregen geld te verbergen. Het gaat om geld afkomstig van criminele activiteiten zoals drugshandel, mensenhandel, diefstal, sociale en fiscale fraude.

 

Een doorzoeking is in een onderzoek naar witwassen en drugshandel vaak niet het sluitstuk, maar juist het vertrekpunt. Het onderzoek in deze zaak gaat dan ook onverminderd verder. De voortvluchtige verdachte is voor bovengenoemde feiten door de rechter-commissaris voor twee weken in bewaring gesteld. De procedure met betrekking tot verdachtes overlevering naar het Verenigd Koninkrijk zal op een later moment volgen.