Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 12:57:35 Bad-01 (kleine Ibgs) Co-melder , Ombilinstraat Amsterdam 13asv Prio Hoog Eenheid | Brandweer Amsterdam-Amstelland (Amsterdam...
donderdag 23 januari 2020

Archief

Twee aanhoudingen na achtervolging gestolen motor door Amsterdam Nieuw-West

Gemaakt: Maandag, 12 augustus 2019 17:20

AMSTERDAM - De politie heeft na een achtervolging door Amsterdam Nieuw-West en zoekactie met de politiehelikopter twee aanhoudingen verricht in Boesingheliede.


Agenten zien in de nacht van zondag 11 augustus op maandag 12 augustus 2019 rond 3.15 uur op de Burgemeester van Leeuwenlaan in Amsterdam Nieuw-West een motor rijden met daarop twee gemaskerde personen. Het kenteken van de motor staat als gestolen geregistreerd. Het duo krijgen een stopteken, maar op dat moment gaat de motor er met hoge snelheid vandoor. Bij de achtervolging die volgt crasht op de Tom Schreursweg een politieauto. De agenten in het voertuigen raken daarbij lichtgewond.

 

De achtervolging wordt voortgezet door andere politievoertuigen met assistentie van de politiehelikopter. De helikopter ziet korte tijd later de inmiddels achtergelaten motor op de Kromme Spieringweg tussen Vijfhuizen en Zwanenburg. Agenten van de eenheid Noord-Holland weten twee verdachten, een 18-jarige man en een 16-jarige man, aan te houden op de Schipholweg in Boesingheliede.

Man overleden na aanrijding tegen slagboom spoorwegovergang Westhavenweg

Gemaakt: Maandag, 12 augustus 2019 18:02

AMSTERDAM - Op zaterdag 10 augustus 2019 is een personenwagen op de Westhavenweg te Amsterdam met hoge snelheid tegen de slagboom van een spoorwegovergang aangereden. De bestuurder, een 58-jarige man uit Amstelveen, is later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden.

 

Na de aanrijding met de slagboominstallatie kwam de auto in de nabij gelegen sloot terecht. Het slachtoffer, de enige betrokkende bij dit ongeval, raakte hierbij ernstig gewond. Hulpverleners hebben het slachtoffer ter plaatse nog gereanimeerd. Hij werd daarna met spoed overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij diezelfde dag overleed aan zijn verwondingen. Het Team Ernstige Verkeersongevallen (TOEV) heeft het ongeval in onderzoek.

Kinderwagen aangereden, baby gewond, bestuurder rijdt door

Gemaakt: Maandag, 12 augustus 2019 18:07

AMSTERDAM - De politie is op zoek naar de bestuurder van een zilvergrijze personenauto van het merk Volkswagen. De bestuurder wordt er van verdacht betrokken te zijn bij een aanrijding op maandag 12 augustus 2019 om 14.50 uur, op de kruising van de Jan van Galenstraat en de Jan Tooropstraat.

 

Bij de aanrijding raakte een baby gewond die in een kinderwagen lag die door de moeder werd geduwd. De bestuurder van de zilvergrijze Volkswagen is zonder zich bekend te maken direct doorgereden. De gewonde baby is naar een ziekenhuis overgebracht. Het letsel is op dit moment nog onbekend. Een zoekactie in de omgeving heeft nog geen verdachte opgeleverd.

 

Mocht u getuige zijn geweest van de aanrijding en heeft u nog niet met iemand van de politie gesproken wilt u dan telefonisch contact opnemen via 0900-8844.

Onderzoek naar lekken privacygevoelige gegevens naar journalist John van den Heuvel

Gemaakt: Woensdag, 14 augustus 2019 16:54

AMSTERDAM - De politiechef van eenheid Amsterdam heeft na afstemming met de hoofdofficier van justitie besloten een onderzoek in te laten stellen naar het lekken van privacygevoelige informatie naar Telegraaf-journalist John van den Heuvel. Het onderzoek zal worden verricht door het bureau Veiligheid, Integriteit en Klachten (VIK) van de eenheid Amsterdam.


Politie en OM weerspreken de suggestie die in De Telegraaf wordt gedaan dat er sprake zou zijn van een doofpot omdat de betreffende aanhouding niet eerder is gemeld. Bij voorlichting over het werk van politie en OM gaat het om de balans tussen openheid en transparantie enerzijds en de belangen van een eerlijke procesgang en de privacy van de betrokkenen anderzijds.

 

Dat geldt in het bijzonder voor zaken waarbij minderjarigen betrokken zijn, in die zaken zijn politie en OM altijd terughoudend met het geven van informatie. Ook internationale kaders schrijven voor dat de jeugdige vanaf het allereerste contact met politie en justitie beschermd moet worden tegen schending van zijn privacy omdat dat – gezien zijn kwetsbare positie – nodeloze stigmatisering op kan leveren. Het persoonlijk belang weegt dan in beginsel zwaarder dan het belang om de maatschappij te informeren.

 

In de zaak waar De Telegraaf vandaag uitgebreid over schrijft is het algemene beleid gehanteerd dat voor elke 15-jarige jongen in Nederland geldt. Er is dan ook helemaal geen sprake van dat een aanhouding 'onder de pet' is gehouden. Juist om elke schijn van partijdigheid te voorkomen is de zaak overgedragen aan een ander parket.

Trio opgepakt voor inbraak aan de Gustav Mahlerlaan in Amsterdam

Gemaakt: Vrijdag, 16 augustus 2019 17:04

AMSTERDAM - De politie heeft woensdagochtend 14 augustus drie vermoedelijke inbrekers op heterdaad aangehouden op de Gustav Mahlerlaan in Amsterdam.

 

Rond 3.30 uur ziet een bewoner hoe drie personen met gereedschap de hoofdingang van de flat proberen in te komen. De bewoner belt de politie, die een zoektocht naar het drietal start. In de garage van het complex zien agenten drie mannen die aan het signalement voldoen. Bij het zien van de politieagenten verdwijnt het trio uit zicht. Terwijl de zoektocht naar de mannen volop plaatsvindt, komt omstreeks 5.10 uur een inbraakmelding binnen vanuit hetzelfde complex. Bij de woning in kwestie kunnen twee van de drie verdachten worden ingerekend. De derde verdachte wordt later ook aangehouden. Hij had zich elders in het complex schuilgehouden.

 

Het gaat om mannen uit Rotterdam en Den Haag in de leeftijd van 23 tot 30 jaar oud. Naast de aanhoudingen zijn onder meer twee auto's en gereedschap in beslag genomen. De politie onderzoekt de inbraak verder.

Straatrover in Amsterdam filmt slachtoffer

Gemaakt: Vrijdag, 16 augustus 2019 17:07

AMSTERDAM - Een onbekende dader heeft donderdag 15 augustus 2019 op de Johan van Hasseltweg zijn slachtoffer vermoedelijk gefilmd. Hij beroofde samen met een andere onbekende dader een 17-jarig meisje van haar tas met daarin haar persoonlijke eigendommen. De politie onderzoekt deze beroving. Alle informatie, ook in de vorm van beeldmateriaal, is welkom.


Kort na 23.00 uur loopt het meisje samen met twee collega's naar huis. Ter hoogte van de Adelaarsweg zitten twee jongens op een brug. Ze spreken het meisje aan en kort daarna ontstaat een handgemeen, waarbij het meisje hard op haar hoofd wordt geslagen. Vervolgens ontstaat een worsteling en gaan de twee er met haar tas vandoor. Haar collega's achtervolgen de twee daders over de Fazantenweg en raken ze op een gegeven moment kwijt. Vermoedelijk zijn ze richting de Adelaarsweg gevlucht. Het vermoeden bestaat dat beide daders in deze omgeving wonen.

 

Signalementen
Dader 1: Licht getint, 1.65 m lang, rond gezicht , wipneus, breed postuur, zwart haar, overal even kort, zwarte jas merk North Face, voetbal trainingspak.

Dader 2: Licht getint, ongeveer 1.60 m, slank postuur, zwarte jas, trainingspak, droeg capuchon.

 

Getuigenoproep
Heeft u informatie over deze gewelddadige beroving of heeft u de beelden die door de dader zijn gemaakt ergens teruggezien, neem dan contact op met de politie op 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Disciplinaire maatregelen tegen acht politiemedewerkers

Gemaakt: Maandag, 19 augustus 2019 17:09

AMSTERDAM - De politiechef van de eenheid Amsterdam heeft vier politiemedewerkers geschorst en vier politiemedewerkers buiten functie gesteld vanwege een vermoeden van plichtsverzuim. De medewerkers zouden in privétijd vermoedelijk harddrugs in bezit en/of gebruikt hebben.

 

Het Bureau Veiligheid, Integriteit en Klachten van de eenheid Amsterdam is disciplinair onderzoek begonnen tegen de medewerkers. Gedurende het onderzoek worden geen nadere mededelingen gedaan.

Grote vechtpartij tijdens sportevenement aan de Sloterweg in Amsterdam

Gemaakt: Maandag, 19 augustus 2019 17:21

AMSTERDAM - Op zondag 18 augustus heeft rond 17.15 uur een vechtpartij plaatsgevonden op de Sloterweg in de omgeving van het Sloterpark. Op een parkeerterrein is tijdens een sportevenement een groep van ongeveer twaalf personen slaags geraakt. Hierbij is vermoedelijk met een mes gestoken, waardoor twee mannen gewond zijn geraakt. De recherche onderzoekt dit incident en roept hierbij de hulp in van eventuele getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken.


Bij de vechtpartij zijn twee personen gewond geraakt. Zij zijn met steekverwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Met behulp van omstanders heeft de politie twee verdachten kunnen aanhouden. Hun betrokkenheid wordt onderzocht.

 

Getuigenoproep
De politie komt graag in contact met eventuele getuigen die in de omgeving van dat parkeerterrein of sportevenement iets hebben gezien, of andere waardevolle informatie hebben voor het onderzoeksteam. Ook als u (dashcam)beelden heeft van het incident, dan ontvangen wij die graag. Telefonisch kunt u contact opnemen via 0900-8844. Anoniem bellen kan via 0800-7000.

Poging plofkraak geldautomaat aan de Molenwijk in Amsterdam

Gemaakt: Woensdag, 21 augustus 2019 16:45

AMSTERDAM - De politie zoekt getuigen van de voorbereidingshandelingen voor een plofkraak op woensdag 21 augustus 2019 op een geldautomaat aan de Molenwijk in Amsterdam.

 

Een voorbijganger belde rond 5.30 uur de politie in verband met verdachte omstandigheden bij de automaat aan de Molenwijk in Amsterdam-Noord. Rondom de geldautomaat lag bedrading en poeder op de grond. Agenten kwamen snel ter plaatse en zetten de omgeving rond het winkelcentrum ter onderzoek af. Uit het eerste onderzoek bleek dat het scherm van de geldautomaat beschadigd was.

 

Tips
De recherche stelde sporen veilig en doet nader onderzoek. Heeft u iets van de poging plofkraak gezien of gehoord of heeft u meer informatie die kan helpen de daders van de poging plofkraak te vinden? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan met 0800-7000.

Fietsster (35) overleden na aanrijding

Gemaakt: Zondag, 25 augustus 2019 17:45

AMSTERDAM - Zaterdagavond 24 augustus 2019 vond een aanrijding plaats op de Eerste Oosterparkstraat in Amsterdam tussen een auto en een fietser. De vrouw op de fiets (35) raakte ernstig gewond en overleed later in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

 

Hulpdiensten kregen om 19.57 uur de melding van het ongeval. Ter plaatse bleek op basis van getuigenverklaringen dat de automobilist rechtdoor het fietspad op was gereden van de Eerste Oosterparkstraat. Daarbij zou hij de vrouw op de fiets van achteren aangereden hebben en vervolgens tegen een boom tot stilstand zijn gekomen. Een traumahelikopter landde in het Oosterpark, zodat een trauma-arts eerste hulp kon verlenen. Het slachtoffer werd met spoed overgebracht naar een ziekenhuis waar zij in de loop van de nacht overleed aan haar verwondingen. De automobilist - een 25-jarige man uit Monnickendam - raakte als gevolg van het ongeval ook gewond en is eveneens afgevoerd naar een ziekenhuis.

 

Hoe het verkeersongeval exact kon ontstaan, is nog niet duidelijk. Specialisten van het Team Opsporing Ernstige Verkeersongevallen (TOEV) doen onderzoek naar de toedracht.

Politie maakt einde aan illegaal feest op water

Gemaakt: Maandag, 26 augustus 2019 17:43

AMSTERDAM - Bij een integrale controle op zondag 25 augustus op de Nieuwe Meer zijn twee personen aangehouden, is een waterscooter en geluidsapparatuur in beslag genomen en is een illegaal feest stopgezet.


De politie maakte tijdens de controle een einde aan een illegaal feest op de Nieuwe Meer, dat op verschillende boten plaatsvond en waar minimaal 500 personen aanwezig waren. Daarbij werd apparatuur waarmee versterkte muziek ten gehore werd gebracht in beslag genomen. Tijdens dit feest zijn drie mensen onwel geworden, vermoedelijk door de combinatie van drank- en/of drugsgebruik en de hoge temperatuur. Deze personen zijn allemaal ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. De politie is diverse malen door omstanders beledigd op het moment dat ze hulp verleenden aan deze personen. In verband met de prioriteit op dat moment is hierop geen actie op ondernomen. Later hield de politie wel een 40-jarige man uit Amsterdam aan voor belediging.

 

Daarnaast trof de politie op het water een 49-jarige man uit Amsterdam in een sloep. Hij had vermoedelijk teveel alcohol gedronken. Deze verdachte vluchtte tijdens zijn aanhouding via de snelweg, maar kon later op de openbare weg alsnog worden aanhouden. In verband met een onwelwording verloor de politie deze verdachte kort uit het oog. De uitslag van de ademanalyse van de verdachte bedroeg 0,9 promille. Op het water geldt een limiet van 0,5 promille voor de schipper. De verdachte is daarnaast ook bekeurd voor de wet op de Identificatieplicht en het lopen op de snelweg.

 

Ook raakte een 39-jarige man uit Badhoevedorp zijn waterscooter kwijt. De politie nam deze in beslag, omdat een 42-jarige Amsterdammer zonder vaarbewijs hiermee te snel en onverantwoord tussen zwemmers aan het varen was.

 

De integrale controle op het water is uitgevoerd door Belastingdienst, Gemeente Amsterdam, Waternet, Agentschap Telecom, Inspectie Leefomgeving en Transport, politie Landelijke Eenheid en Team Water en Havens eenheid Amsterdam. Gelet op de resultaten volgen er meer van dit soort controles om de overlast tegen te gaan en de veiligheid op het water te vergroten.

Motorrijder ernstig gewond bij aanrijding op de A10 in Amsterdam

Gemaakt: Donderdag, 29 augustus 2019 17:23

AMSTERDAM - De politie zoekt getuigen van een verkeersongeval dat donderdagochtend 29 augustus 2019 plaatsvond rond het overgangspunt van de A2 naar de A10. Bij de aanrijding tussen een personenauto en motor raakte de bestuurder van de motor ernstig gewond.

 

Rond 08.08 uur kwamen op de A2 links in de verbindingsbocht naar de A10 rechts de personenauto en motorrijder met elkaar in botsing. Dat gebeurde ter hoogte van hectometerpaal 31.2 H. De motorrijder, een 37-jarige man uit Wilnis, kwam daarbij ten val en is met ernstig letsel overgebracht naar een ziekenhuis. Hij verkeert buiten levensgevaar.

 

Van de 38-jarige bestuurder van de personenauto - die ongedeerd bleef - is door het onderzoeksteam inmiddels een verklaring opgenomen. De recherche is een onderzoek gestart naar de toedracht van het ongeval. Om feiten en omstandigheden zo nauwkeurig mogelijk te kunnen reconstrueren, hoopt de recherche te spreken met getuigen die mogelijk iets hebben meegekregen van de momenten voor het ongeluk.

 

Dashcambeelden
Getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken of dashcambeelden hebben, wordt verzocht om contact op te nemen op 0900-8844.

Getuigenoproep zware mishandeling Cabralstraat

Gemaakt: Donderdag, 29 augustus 2019 17:37

AMSTERDAM - Op dinsdagavond 27 augustus 2019 is een man door meerdere personen zwaar mishandeld op straat. De politie doet een oproep aan getuigen om zich te melden.


Rond 22.30 uur loopt de 51-jarige man in de Cabralstraat als hij in zijn rug wordt aangevallen door 4 à 5 personen. Het slachtoffer wordt midden op straat geschopt en geslagen. Daarna lopen de verdachten in de richting van het Surinameplein. Een oplettende burger maakt een melding bij de politie en het slachtoffer wordt per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

 

De politie wil graag weten wie de verdachten zijn en wat de reden is van het incident. Heeft u iets gezien of gehoord? Neem dan contact op via 0900-8844, bel Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Politie betrapt 200 appende automobilisten vanuit 'belbus'

Gemaakt: Vrijdag, 30 augustus 2019 16:19

NEDERLAND - De politie heeft woensdag en donderdag honderden automobilisten op de bon geslingerd na een controle vanuit een zogenoemde belbus. Er werden onder meer 204 bestuurders betrapt op het vasthouden van een telefoon.

 

Ondanks dat het relatief rustig was op de weg, werd toch nog een groot aantal automobilisten staande gehouden. Dit resulteerde in:

  • 204 x pv vasthouden telefoon
  • 33 x pv onvoldoende rechts houden
  • 107 x pv overig (kleven, doorgetrokken streep, negeren aanwijzing etc.)
  • 4 x werd een rijbewijs ingevorderd ivm snelheid
  • 2 x werd er een bloedproef gedaan ivm verdenking rijden onder invloed van drugs. Een hiervan was een grote joint aan het roken tijdens het rijden wat gezien werd vanuit de bus.

 

Verder werd een wapenstok aangetroffen. Deze werd in beslag genomen en tegen de bezitter hiervan werd proces verbaal opgemaakt.

 

Er werd een openstaande boete geïnd en een passagier werd aangehouden in verband met een openstaande celstraf van 14 dagen. Een andere persoon moest met ons mee ivm afname DNA.

 

Tot slot werd er een mededeling 130 opgemaakt naar het CBR voor een automobilist die meerdere overtredingen maakte. Waarschijnlijk volgt een verplichte cursus, de EMG genaamd.

 

Zie ook:

Snorfietser (22) ernstig gewond bij eenzijdig ongeval op de Ceintuurbaan in Amsterdam

Gemaakt: Vrijdag, 30 augustus 2019 17:17

AMSTERDAM - Tijdens een eenzijdig ongeval op donderdagavond 29 augustus op de Ceintuurbaan in Amsterdam is een 22-jarige snorfietser ernstig gewond geraakt.

 

Het slachtoffer reed rond 22.30 uur op de Ceintuurbaan, komende uit de richting van de Amstel en gaande in de richting van de Roelof Hartstraat. De snorfietser raakte op enig moment twee geparkeerde voertuigen en kwam daardoor ten val. Ambulancediensten boden direct hulp. De zwaargewonde man is met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis. Specialisten van het Team Opsporing Ernstige Verkeersongevallen (TOEV) doen onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

 

Getuigen
Bent u getuige geweest van het ongeval en heeft u zich nog niet gemeld bij de politie? Of heeft u meer informatie over de toedracht? De politie hoort het graag via 0900-8844.

Agressieve klant snel aangehouden

Gemaakt: Vrijdag, 30 augustus 2019 17:40

AMSTERDAM - Op donderdagavond 29 augustus 2019 is een medewerker van een telecomwinkel aan het Anton de Komplein in Amsterdam Zuidoost bedreigd en mishandeld door een agressieve klant.

 

Even na sluitingstijd, rond 21.00 uur, komt een man de winkel binnen lopen. Hij wil beltegoed kopen. Als de medewerker van de winkel laat weten dat de winkel gesloten is, wordt hij door de klant mishandeld en bedreigd.

 

De verdachte gaat er na de mishandeling en bedreiging vandoor, maar wordt door de politie snel aangehouden. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Gebruikers crowdfundingssite Dream or Donate mogelijk opgelicht

Gemaakt: Vrijdag, 30 augustus 2019 17:52

WITHAREN - Afgelopen dinsdag is de crowdfundingssite Dream or Donate offline gegaan. Het platform werd door mensen gebruikt om geld in te zamelen voor medische behandelingen of aangepast vervoer voor mensen met een beperking. Gebruikers van de doneersite hebben het vermoeden dat ze mogelijk zijn opgelicht.

 

Om vast te stellen of er sprake is van een strafbaar feit inventariseren en beoordelen we nu eerst alle aangifte(s). Ook zijn hiervoor gegevensdragers van de eigenaar van Dream or Donate in beslag genomen. Op basis daarvan gaat de politie bekijken waar ze precies mee te maken hebben en of er sprake is van een strafbaar feit. Als blijkt dat er sprake is van strafbare feiten, kan het Openbaar Ministerie overgaan tot strafvervolging.

 

Vermoedt u dat u slachtoffer bent? Dan kunt u aangifte doen. Ook als u eerder is verteld dat dit niet kon, doe dit alsnog.

Agressieve automobilist bedreigt vrachtwagenchauffeur in Coentunnel

Gemaakt: Dinsdag, 03 september 2019 18:16

AMSTERDAM - De politie is op zoek naar een verdachte die op dinsdag 27 augustus 2019 in de Coentunnel een vrachtwagenchauffeur bedreigt in het verkeer.


Rond 06.40 uur rijdt de 46-jarige vrachtwagenchauffeur vanaf de A10 uit Amsterdam Noord door de Coentunnel als hij wordt ingehaald door een donkerblauwe personenauto. Hij geeft lichtsignalen aan de auto en claxonneert vanwege asociaal rijgedrag. De auto manoeuvreert zich dan voor de vrachtwagen en remt vermoedelijk opzettelijk. De vrachtwagen moet uitwijken om een aanrijding te voorkomen. De bestuurder van de auto opent dan zijn raam aan de bestuurderskant en gooit een fles tegen de voorruit van de vrachtwagen. Daarna volgen nog een aantal van deze provocerende acties door de verdachte totdat de vrachtwagenchauffeur besluit zijn voertuig aan de kant te zetten. De verdachte stopt ook en komt zijn auto uit om vervolgens met blote vuisten in te slaan op de voorruit van de vrachtwagen. Ook vernielt hij een buitenspiegel. Als de chauffeur zijn telefoon pakt om de politie te bellen maakt de verdachte zich snel uit de voeten en rijdt met hoge snelheid verder over de A5 richting Den Haag.

 

Signalement
De verdachte heeft een lichte huidskleur, heeft lichtblond/lichtrossig haar en is rond de 1.85 meter lang. De donkerblauwe auto is mogelijk van het merk Opel of Ford. De politie wil graag weten wie deze man is. Heeft u iets gezien of dashcambeelden die kunnen bijdragen aan het onderzoek? Neem dan contact op via 0900-8844, bel Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Onderzoek na verdenking illegaal taxivervoer

Gemaakt: Dinsdag, 03 september 2019 18:21

AMSTERDAM - De politie heeft in samenwerking met Inspectie Leefomgeving en Transport in opdracht van het Openbaar Ministerie een onderzoek ingesteld naar de bedrijfsvoering van meerdere taxiondernemingen. In Heerhugowaard, Woerden en Zaandam zijn op dinsdag 3 september 2019 locaties bezocht. Het vermoeden bestaat dat sprake is van in georganiseerd verband stelselmatig aanbieden van illegaal taxivervoer (snorren).


Er zijn geen aanhoudingen verricht, wel zijn er twee taxi's in beslaggenomen en is de administratie van de betrokken partijen gevorderd.

 

Het onderzoek is ingesteld naar aanleiding van concrete aanwijzingen dat de ondernemingen zich, vooral in Amsterdam, schuldig maakten aan overtreding van de Wet op de Economische Delicten in het kader van de Wet Personenvervoer 2000 en de Wegenverkeerswet 1994.

 

Het aanbieden van illegaal taxivervoer verstoort de taximarkt. De werkwijze, die nu wordt onderzocht, werkt in hoge mate concurrentievervalsend.

 

Aan de controle namen de Inspectie Leefomgeving en Transport en het taxiteam van de Dienst Infra van de politie eenheid Amsterdam deel. Deze diensten stellen een nader onderzoek in naar aanleiding van de bevindingen die ze vandaag opdeden. De resultaten volgen op een later moment.

Poging plofkraak Pieter Callandlaan Amsterdam

Gemaakt: Woensdag, 04 september 2019 17:15

AMSTERDAM - In de vroege ochtend van woensdag 4 september tussen 04.30 en 05.00 uur heeft er een plofkraak plaats gevonden op een geldautomaat aan de Pieter Callandlaan in Nieuw-West. De politie is op zoek naar getuigen die iets hebben gezien of mogelijk beeldmateriaal hebben van dit incident.

 

Rond 08.00 uur melden bewoners aan de meldkamer dat er een draadje uit de geldautomaat steekt. Agenten gaan ter plaatse en treffen een achter gebleven voorwerp aan, wat mogelijk een explosief is. Het team Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft een onderzoek ingesteld en het achtergebleven projectiel meegenomen. Hierop konden eenheden van de Forensische Opsporing een sporenonderzoek instellen. Er is geen buit gemaakt bij deze plofkraak.

 

Getuigenoproep
De recherche doet onderzoek naar deze poging plofkraak en spreekt graag met getuigen. Heeft u iets gezien of gehoord? Heeft t u informatie die het onderzoeksteam verder kan helpen? Neem dan contact op met de politie via 0800-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Slachtoffer steekincident Florijn in Amsterdam Zuidoost overleden

Gemaakt: Woensdag, 04 september 2019 17:27

AMSTERDAM - Op dinsdag 3 september heeft rond 19:15 uur een dodelijk steekincident plaatsgevonden op het Florijn in Amsterdam Zuidoost. Hulpverleners hebben ter plaatse het zwaargewonde slachtoffer nog gereanimeerd, waarna hij per ambulance met spoed naar het ziekenhuis is vervoerd. In het ziekenhuis is het slachtoffer de volgende dag alsnog overleden aan zijn verwondingen. De politie is op zoek naar twee verdachten en roept hierbij de hulp in van het publiek.

 

Twee verdachten
In de directe omgeving is lange tijd gezocht naar twee relatief kleine verdachten, waarvan bekend is dat ze donkere kleding aan hadden en een capuchon op hun hoofd droegen. Ze zijn lopend gevlucht in de richting van de Bijlmerdreef.

 

Getuigen
De recherche is kort na het incident gestart met het onderzoek en roept getuigen dringend op om hun informatie met hen te delen. Heeft u op die bewuste avond, op dinsdag 3 september, rond 19.15 uur iets opvallends gezien of gehoord in de omgeving van het Florijn? Of wellicht in de periode ervoor of erna? Of heeft u andere informatie die het onderzoek verder kan helpen? Dan horen wij dat graag via 0900-8844. Anoniem bellen kan via 0800-7000.

Letselschade opgelopen of ken je iemand die er mee te maken heeft gehad? Wij helpen je.

Gemaakt: Donderdag, 05 september 2019 00:05

Een verkeers- of bedrijfsongeval, een medische fout of een gebrekkig product. Het kan allemaal leiden tot (blijvende) schade en daarmee iemands leven enorm beïnvloeden. In een aantal van deze gevallen is het mogelijk om deze geestelijke of lichamelijke schade te verhalen op de veroorzakende partij.

 

Heb je daar nu of een aantal jaren geleden mee te maken gehad, of ken je iemand die er mee in aanraking is gekomen, dan is het mogelijk hier vragen over aan ons te stellen. Stel je vraag vrijblijvend en laat je telefoonnummer achter zodat we contact kunnen opnemen.

 

Inmiddels hebben we al een flink aantal mensen verder kunnen helpen, denk aan: een hondenbeet, letselschade door sporten, letsel door een medische fout of letselschade na een ongeluk. Wij helpen je graag.

 

Stel je vraag via ons contactformulier. Laat je gegevens achter, inclusief telefoonnummer, zodat we je zo snel mogelijk kunnen helpen.

Gecrasht na wegrijden bij politie op de Basisweg in Amsterdam

Gemaakt: Donderdag, 05 september 2019 15:21

AMSTERDAM - Op woensdag 4 september 2019 is omstreeks 17.40 uur is een 27-jarige automobilist op de Basisweg in Amsterdam aangehouden. Hij was met hoge snelheid weggereden bij een staandehouding door de politie en kwam in botsing met een vrachtauto. Ondanks de zware aanrijding raakte hij niet gewond en kwam de vrachtwagenchauffeur met de schrik vrij. De politie nam diverse verpakkingen met vermoedelijk harddrugs, telefoons en contant geld in beslag. Het rijbewijs van betrokkene is ingevorderd in verband met het gevaarlijke rijgedrag.


De bestuurder bracht in eerste instantie zijn voertuig tot stilstand na een stopteken van een motoragent. Wanneer de agent meldt dat hij een nader onderzoek in gaat stellen omdat de bestuurder o.a. verklaart zijn rijbewijs niet bij zich te hebben, start de bestuurder de auto en rijdt met hoge snelheid weg. De motoragent rijdt achter hem aan en constateert dat de snelheid binnen de bebouwde kom oploopt tot 100 kilometer per uur. Op de kruising met de Basisweg rijdt de verdachte door rood en botst op een vrachtauto. Na deze aanrijding komt de personenauto zwaar beschadigd tegen een lantaarnpaal tot stilstand. Als de motoragent en zijn collega hulp willen verlenen aan de bestuurder van de gecrashte auto, slaat de verdachte met zijn vuist tegen de helm van een van de agenten. Bij onderzoek aan de kleding in de ambulance treft de politie bij de verdachte meerdere hoeveelheden, vermoedelijk harddrugs, in kleine verpakkingen aan.

 

De politie nam naast deze verpakkingen, meerdere telefoons en contant geld uit een tas en diverse vermoedelijke harddrugs in kleine verpakkingen, die in de auto lagen, in beslag. Uit een drugstest bleek dat de bestuurder vermoedelijk onder invloed was van THC. In verband hiermee heeft hij een bloedproef ondergaan. Het rijbewijs van verdachte is ingevorderd. Aan het CBR is tevens een mededeling gezonden omtrent het rijgedrag van verdachte. Deze mededeling kan leiden tot nader onderzoek door het CBR en ongeldigverklaring van het rijbewijs. Nadat in het ziekenhuis blijkt dat verdachte niet gewond is, is hij overgebracht naar het cellencomplex van de politie. De Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval en legde een en ander o.a. fotografisch vast.

Politie start pilot emissieloze voertuigen [video]

Gemaakt: Vrijdag, 06 september 2019 16:59

NEDERLAND - Vandaag starten drie politie-eenheden met de pilot 0-emissie. Het komende jaar testen zij verschillende emissieloze voertuigen, zoals elektrische auto's, motoren en speed pedelecs. Die voertuigen worden gerouleerd tussen basisteams in de eenheden Midden-Nederland, Oost-Nederland en Amsterdam. Het doel is om te zien wat het voor de operatie en bedrijfsvoering betekent om emissieloze voertuigen te gebruiken. Hiermee bereidt de politie zich ook voor op toekomstige aanbestedingen van het wagenpark.


Pilot
De politie doet veel om duurzamer te worden. Een van de acties is het testen van emissieloze voertuigen. De pilot 0-emissie, die vandaag start, geeft verschillende basisteams binnen de eenheden Midden-Nederland, Oost-Nederland en Amsterdam een jaar lang kans om de emissieloze voertuigen eens goed uit te testen. Het zijn extra voertuigen die een aanvulling zijn op wat de teams al hebben staan. Ook moeten de voertuigen volledig voldoen aan alle vereisten die nu voor voertuigen gelden.

 

Het gaat om verschillende soorten elektrische auto's, motoren en speed pedelecs, die gaan rouleren tussen de basisteams. Elk basisteam heeft vier maanden om de voertuigen uit te proberen. Maar ze moeten zeker ook kijken naar wat niet prettig werkt, stelt Pim Miltenburg, hoofd operatiën Oost Nederland en voorzitter van de stuurgroep 0-emissie. 'Het doel is om te zien wat het voor de operatie betekent om emissieloze voertuigen te gebruiken.'

 

Feedback
Om goed te kunnen testen, worden de voertuigen gedurende een jaar uitgeprobeerd. Door verschillende teams, in verschillende omgevingen en tijdens verschillende seizoenen. Want rondrijden in de stad is niet hetzelfde als op het platteland en rondrijden in de zomer is niet hetzelfde als in de winter. Miltenburg hoopt daarom aan het einde van de pilot op veel nuttige feedback van de collega's. 'Ik ben benieuwd of mensen er in druk verkeer van schrikken als er ineens een politieauto langsrijdt, omdat ze niks aan horen komen. Maar ook wat er gebeurt als je een melding krijgt en je kunt geruisloos aan komen rijden.'

 

Infrastructuur
Er moet ook praktisch worden getest. De laadtijd en actieradius van de elektrische voertuigen, bijvoorbeeld. 'Het regelen van de infrastructuur die nodig is om te testen was nog het meeste werk in de voorbereiding. Want elk voertuig moet worden opgeladen en daar zijn laadpalen voor nodig op de parkeerplaats. Dan moet je dus ook rekening houden met de stroomcapaciteit van het bureau. Mocht nou blijken dat het opladen erg lang duurt, dan hebben we uiteindelijk een groter wagenpark nodig om inzetbaar te blijven', aldus Miltenburg.

 

Eisen
Voor de toekomstige aanbesteding voor het wagenpark moet bekend zijn welke eisen er worden gesteld aan de nieuwe voertuigen. 'Zo is bijvoorbeeld de middenconsole bij de emissieloze voertuigen verlaagd om een beter zitpositie te verkrijgen, omdat we hier kritiek op kregen bij de Mercedes B. Die leerpunten hebben we meegenomen. Nu uitgebreid testen helpt ons voor de volgende grote aanbesteding.'

Harde knallen in Amsterdam West blijken zwaar vuurwerk

Gemaakt: Vrijdag, 06 september 2019 17:07

AMSTERDAM - Afgelopen nacht zijn in Amsterdam West meerdere harde knallen waargenomen. De politie vraagt getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken zich te melden.


Rond 02.00 uur komen verschillende meldingen binnen bij de politie dat harde knallen zijn gehoord. Deze vonden plaats in de omgeving van de Jan Tooropstraat en de Piet Mondriaanstraat. Agenten op straat hebben de knallen ook gehoord en zijn gelijk op zoek gegaan naar een verdachte.

 

Uit onderzoek door de Teamleider Explosieven en Veiligheid (TEV) blijkt dat de knallen zijn veroorzaakt door het afsteken van zwaar vuurwerk, waarbij in de Jan Tooropstraat een ruit is gesneuveld van een horecagelegenheid.

 

Getuigenoproep
De recherche heeft de zaak in onderzoek en komt graag in contact met getuigen. Heeft u iets gezien vlak voor of na de harde knallen, of heeft u opnames gemaakt? Neem dan contact op met de politie op 0900-8844. Als u anoniem wilt reageren bel dan 0800-7000.

Trouwstoet in Hoofddorp aan de kant gezet vanwege diverse verkeersovertredingen

Gemaakt: Maandag, 09 september 2019 17:16

HOOFDDORP - Op 9 september heeft de politie een trouwstoet aan de kant gezet vanwege diverse verkeersovertredingen.


Rond 11.00 uur kreeg de politie meerdere meldingen van overlast van een trouwstoet. De bestuurders zouden verschillende verkeersovertredingen plegen. Het ging om in totaal vijftien auto's, die bij de A4 ter hoogte van Hoofddorp door Team Hoofdwegen van de politie Amsterdam aan de kant zijn gezet. In de stoet zouden meerdere rookfakkels zijn afgestoken. Een 21-jarige man is bekeurd vanwege een grote aantal rookfakkels in de kofferbak.

 

Ook bleken drie voertuigen van een autoverhuurbedrijf te zijn waarvan de bestuurders niet als zodanig op het huurcontract stonden vermeld. In verband hiermee zijn er drie voertuigen in overleg de verhuurmaatschappij buiten gebruik gesteld. Er zijn vier bekeuringen uitgedeeld in verband met verkeersovertredingen.

Fietser Stadhouderskade ernstig gewond na aanrijding

Gemaakt: Dinsdag, 10 september 2019 17:30

AMSTERDAM - Een 28-jarige fietser is dinsdag 10 september 2019 omstreeks 02.15 uur ernstig gewond geraakt ten gevolge van een aanrijding met een personenauto op de Stadhouderskade ter hoogte van de Leidsebrug. De man is met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis. De 33-jarige automobilist uit Purmerend is aangehouden.

 

Meerdere personen waren getuige van de aanrijding. Team Opsporing Ernstige Verkeersongevallen stelt een onderzoek in naar de toedracht. Het slachtoffer is in het ziekenhuis opgenomen op de medium care. De automobilist is negatief getest op alcohol en drugs. Hij zal in de loop van ochtend worden gehoord. De aanhouding is een standaard procedure bij ernstige ongevallen.

 

Getuigen of beelden?

Was u getuige van deze aanrijding en heeft u nog niet met de politie gesproken? Neem dan contact op via 0900-8844.

Schoten gelost bij vechtpartij op de Maassluisstraat Amsterdam

Gemaakt: Dinsdag, 10 september 2019 17:40

AMSTERDAM - In de nacht van maandag op dinsdag 10 september was er even na middernacht een vechtpartij gaande in de Maassluisstraat. Er zijn ook schoten gelost, maar er zijn geen gewonden aangetroffen. De politie roept getuigen op om zich te melden.


Rond 0.30 uur is er een grote groep met elkaar aan het vechten op straat, het lijkt om twee partijen te gaan. Er worden daarbij ook schoten gelost. Dan rennen de groepen allebei een andere kant op. Als de politie ter plaatse komt treffen zij meerdere hulzen aan op de plaats delict. Voor zover bekend zijn er geen mensen gewond geraakt.

 

De recherche wil graag weten wie deze personen zijn. Heeft u iets gezien of gehoord, of andere informatie dat kan bijdragen aan het onderzoek? Neem dan contact op via 0900-8844.

Amsterdammer (20) aangehouden voor bedreiging taxihandhavers

Gemaakt: Dinsdag, 10 september 2019 17:46

AMSTERDAM - Sinds half juni 2019 zijn verschillende taxihandhavers van de gemeente Amsterdam het slachtoffer geworden van zowel fysieke als schriftelijke bedreigingen. De politie neemt deze bedreigingen zeer serieus en daarom doet de recherche uitgebreid onderzoek. In dit onderzoek is op dinsdag 10 september 2019 een verdachte aangehouden.


De verdachte, een 20-jarige Amsterdammer, wordt ervan verdacht een handhaver te hebben bedreigd. Hij zit momenteel vast en zijn rol zal worden onderzocht. De recherche sluit andere aanhoudingen niet uit.

Nu ook locatiegegevens bekend bij hulpdiensten na bellen 112 met iPhone

Gemaakt: Vrijdag, 20 september 2019 18:20

NEDERLAND - Als u 112 belt met uw mobiele telefoon, dan krijgt de medewerker van de landelijke 112-centrale in Driebergen uw locatiegegevens en uw mobiele gegevens te zien. Hierdoor kunnen de hulpdiensten sneller aanwezig zijn om hulp te verlenen.

 

Locatiegegevens voor hulpdiensten
Locatiegegevens zijn belangrijk als u bijvoorbeeld niet precies weet waar u bent. Of als u gewond bent en niet meer duidelijk kunt maken waar u bent. Daarom wordt de locatie van de zendmast waarmee uw mobiele telefoon is verbonden altijd meegestuurd. De medewerker van de centrale meldkamer verbindt u door met de meldkamer in uw regio. Hij of zij vraagt ook om uw locatie om te controleren of deze goed ontvangen is. In 2019 is een nieuwe techniek in gebruik genomen waarmee uw locatie nog nauwkeuriger bepaald kan worden als u 112 belt. Deze techniek heet Advanced Mobile Location (AML). AML werkt op Androidtelefoons (met minimaal versie 4.0) en op iPhones (met minimaal iOS versie 13). Het is overigens aan te raden om nog even te wachten met de installatie van iOS versie 13. De nieuwe iOS 13 zou namelijk flink wat bugs hebben en kenners raden aan om te wachten tot iOS 13.1 arriveert. Voor de ongeduldigen onder ons: dat is over vier dagen al.

 

Nummerherkenning 112
Het telefoonnummer van iedere oproep verschijnt automatisch in de computer van de alarmcentrale. Uw nummer is dus bekend bij de medewerker van de centrale meldkamer. Hij kan u terugbellen als de verbinding om een of andere reden wordt verbroken.