Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 21:34:03 13174 John Blankensteinstraat Amsterdam Rit 58393 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 13-174 (VZA Amstelveen)
donderdag 24 juni 2021

Archief

Man neergeschoten in Amsterdam-Zuidoost, politie zoekt getuigen

Gemaakt: Dinsdag, 02 februari 2021 19:03

AMSTERDAM - Dinsdagmiddag 2 februari 2021 is rond 16.00 uur een man neergeschoten bij een parkeergarage Hakfort in Amsterdam-Zuidoost. Het slachtoffer is in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. De recherche is een onderzoek gestart en is daarbij dringend op zoek naar getuigen.

 

Rond 16.00 uur kreeg de meldkamer meldingen dat er was geschoten bij een parkeergarage aan de Hakfort. Ter plaatse troffen agenten een zwaargewond slachtoffer aan. Direct is een grote zoekactie gestart door de politie, maar dat heeft vooralsnog niet tot aanhoudingen geleid. Het slachtoffer is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

 

Getuigenoproep
De recherche is een groot onderzoek gestart. Daarbij worden sporen veilig gesteld door de Forensische Opsporing. De recherche wil graag in contact komen met mensen die iets gezien of gehoord hebben van het schietincident, of die wellicht beeldmateriaal hebben. Ook andere informatie over de achtergronden die van belang kunnen zijn voor het onderzoek hoort de politie graag. Neem daarvoor contact op met de politie via 0900-8844 of via onderstaand tipformulier. U kunt ook uw informatie of beeldmateriaal anoniem delen via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000

Situatie rondom corona blijft ernstig, lockdown wordt voortgezet

Gemaakt: Dinsdag, 02 februari 2021 19:26

NEDERLAND - Het aantal besmettingen per dag neemt af en ook in het ziekenhuis wordt het langzaam iets minder druk. Maar nieuwe varianten van het coronavirus winnen snel terrein in Nederland. Dat is zorgelijk, want die varianten zijn besmettelijker en kunnen leiden tot een nieuwe golf van besmettingen. We moeten nieuwe besmettingen nu zo veel mogelijk tegengaan, zodat de ziekenhuizen ook de komende maanden ruimte houden voor coronapatiënten en de reguliere zorg. Daarom heeft het kabinet besloten om de huidige lockdown voort te zetten. Wel gaan basisscholen en kinderopvang vanaf 8 februari weer open. Daarnaast mogen consumenten vooraf geplaatste bestellingen, op vooraf afgesproken tijden, ophalen bij de winkel.

 

Scholen en kinderopvang
Vanaf maandag 8 februari gaan de basisscholen, de kinderdagopvang en het speciaal (basis)onderwijs weer volledig open. Het is daarbij essentieel dat scholen, kinderopvang en ouders alles op alles zetten om het aantal contacten zo veel mogelijk te beperken. Medewerkers van de kinderopvang kunnen op korte termijn met prioriteit getest worden. Dat was al, en blijft zo, voor medewerkers in het onderwijs. Op korte termijn wordt gestart met een proef met sneltesten bij basisschoolleraren. De ministeries van OCW en SZW komen op zeer korte termijn met aanvullende richtlijnen om de verspreidingsrisico's op basisscholen en kinderopvanglocaties verder te beperken. De buitenschoolse opvang (bso) blijft gesloten, omdat dit tot extra contacten en besmettingen zou kunnen leiden.

 

De middelbare scholen blijven dicht tot in ieder geval 1 maart, dus tot na de voorjaarsvakantie. De school blijft open voor onder andere examenleerlingen en leerlingen in een kwetsbare positie. Het RIVM heeft nieuwe richtlijnen opgesteld om de verspreidingsrisico's verder te verkleinen, zodat scholen straks verantwoord kunnen heropenen. Om te zien wat dat betekent op een hele school, mogen vanaf volgende week op enkele scholen meer leerlingen naar school. Scholen die al meedoen aan de proef met sneltesten kunnen ook hieraan meedoen.

 

Bestellen en afhalen
Niet-essentiële winkels blijven voorlopig gesloten. Toch wil het kabinet consumenten en ondernemers tegemoet komen met een kleine aanpassing om de lockdown iets draaglijker te maken. Daarom maakt het kabinet per 10 februari bestellen en afhalen bij niet-essentiële winkels mogelijk. Klanten bestellen minimaal 4 uur van tevoren hun producten (online of telefonisch) en halen dit op afspraak af bij de winkel. Daarbij blijven natuurlijk de basisregels gelden zoals de 1,5 meter afstand, hygiënemaatregelen en thuisblijven bij klachten. Bekijk de regels voor afhalen en bestellen.

 

Avondklok
De avondklok geldt tot en met 10 februari om 04:30 uur. Het kabinet vraagt het OMT om advies over de huidige situatie van het coronavirus en de het pakket van maatregelen. Op basis van dat advies wil het kabinet begin volgende week opnieuw de balans opmaken.

Zeven aanhoudingen na controle voertuig in Amstelveen

Gemaakt: Donderdag, 04 februari 2021 15:58

AMSTELVEEN - De politie heeft dinsdag 2 februari 2021 zeven personen aangehouden die worden verdacht van bezit en handel in verdovende middelen. Het gaat om vijf mannen en twee vrouwen in de leeftijd tussen 26 en 62 jaar. Naast de aanhoudingen namen agenten grote hoeveelheden verdovende middelen in beslag.

 

De zaak kwam aan het licht nadat agenten bij een gerichte actie en een daarop volgende voertuigcontrole in Osdorp op twee man stuitten met een wapen en sporen van hennep in hun auto. Nadat het duo was aangehouden, leidde nader onderzoek naar een woning aan de Watercirkel in Amstelveen. Achter het flatgebouw en in de bosschages werd een man aangetroffen die in het bezit was een grote hoeveelheid drugs. Hij wilde aan zijn aanhouding ontkomen en rende weg. Na een korte achtervolging kon deze vluchtende man ook worden aangehouden. Een korte zoektocht leidde naar een woning waar agenten nog vier aanwezigen aanhielden. Daar werd naast drugs ook verpakkingsmateriaal en mobiele communicatieapparatuur in beslag genomen. In de directe omgeving van deze woning troffen agenten een weedplantage aan die kort daarvoor was geoogst.

 

Alle verdachten zijn ingesloten voor nader verhoor, de politie onderzoekt hun exacte betrokkenheid.

Amsterdamse tiener aangehouden voor betaalverzoek fraude

Gemaakt: Donderdag, 04 februari 2021 16:01

AMSTERDAM - Op 2 februari 2021 heeft het cybercrimeteam van de politie Midden-Nederland een minderjarige jongen uit Amsterdam aangehouden op verdenking van phishing. Bij de doorzoeking van de woning van de jongen zijn een vuurwapen en gegevensdragers in beslag genomen.

 

56 mensen hebben aangifte gedaan in dit onderzoek. Veelal zien we dezelfde werkwijze. Het slachtoffer had een advertentie op Marktplaats staan en werd via WhatsApp benaderd. De zognaamde koper en verkoper komen tot een deal, en de verkoper ontvangt een linkje voor een betaalverzoek. Deze link is eigenlijk een phishinglink, waarmee de koper zich toegang tot de bankrekening van de verkoper kon verschaffen. De slachtoffers zijn vaak grote bedragen kwijt. In totaal wordt er in dit onderzoek voor ca. 371.000 euro weggesluisd. Het onderzoek van het cybercrimeteam Midden-Nederland gaat verder. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

 

Voorkom betaalverzoekfraude
Klik nooit op een betaalverzoek van iemand die u niet kent. Wilt u toch een betaalverzoek gebruiken bij het verkopen van spullen, doe dat dan door gebruik te maken van uw eigen bankomgeving of app.

Grote hoeveelheid drugs aangetroffen in garagebox Amsterdam-West

Gemaakt: Donderdag, 04 februari 2021 16:08

AMSTERDAM - Op donderdag 4 februari heeft de politie een drugsinval gedaan. Het onderzoekt loopt nog. In alle vroegte heeft het rechercheteam een inval gedaan in een garagebox in de omgeving van Slotermeer in Amsterdam-West.

 

In de garagebox troffen zij een grote hoeveelheid verdovende middelen aan. De drugs zijn inbeslaggenomen. Het onderzoek loopt nog en vooralsnog zijn er geen aanhoudingen verricht.

Nederland zet zich schrap voor sneeuw en hoogwater

Gemaakt: Vrijdag, 05 februari 2021 16:38

NEDERLAND - Dit weekend krijgt Nederland met een heuse winterinval te maken. Een actieve storing gaat samen met koude lucht uit het oosten voor vorst met sneeuw en ijzel zorgen. Naast de sneeuw is het de verwachting dat het waterpeil komend weekend het hoogste niveau bereikt.

 

De weermodellen zijn op dit moment ronduit indrukwekkend en geven niet alleen sneeuw maar ook felle windstoten tot 100 kilometer per uur over het noordwesten van Nederland. Hierdoor zal in Nederland op sommige plaatsen sneeuwjacht ontstaan.

 

Verkeer
Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers om dit weekend alert te zijn en goed alle weer- en verkeersinformatie in de gaten te houden vanwege het voorspelde winterweer. Op sommige plaatsen kan mogelijk tot 20 centimeter sneeuw vallen. De ANWB verwacht vanwege het winterse weer meer pechmeldingen. Moet je de weg op, zorg er dan voor dat je ruiten en spiegels helemaal ijsvrij zijn als je gaat rijden!

 

Wandelen door de sneeuw en schaatsen tijdens corona

Het gaat de goede kant op met het aantal besmettingen. Dit moeten we volhouden door ons aan de maatregelen te houden. Ook binnen de regels kunnen we komend weekend gaan genieten van het winterse weer.

 

Wandelen door de sneeuw of misschien wel schaatsen op de uiterwaarden? Kies een locatie dichtbij huis en ga daar zo veel mogelijk lopend of met de fiets naar toe. Vermijd drukte en groepsvorming, houd 1,5 meter afstand en geef elkaar de ruimte. Blijf thuis als je klachten hebt, ook als het maar lichte klachten zijn.

Basisscholen vanaf maandag weer volledig open

Gemaakt: Vrijdag, 05 februari 2021 16:54

NEDERLAND - Vanaf maandag 8 februari gaan alle basisscholen weer volledig open. Tot die tijd geven zij les op afstand. Een aantal leerlingen mag voor 8 februari al fysiek naar school. Ook het speciaal onderwijs mag voor 8 februari al volledig open zijn.

 

Extra maatregelen vanaf 8 februari
Om de verspreiding van het virus te voorkomen, zijn er extra maatregelen op basisscholen vanaf 8 februari.

 

Brengen en halen
Voor groep 1 tot en met 6 geldt dat één ouder/verzorger het kind mag brengen en halen. Daarbij blijven zij buiten de school, houden 1,5 meter afstand. Het advies is om een mondkapje te dragen. Kinderen van groep 7 en 8 komen zoveel mogelijk zelf naar school.

 

Begin- en eindtijden en pauzes
Om het aantal contacten te beperken komen er gespreide begin- en eindtijden en gespreide pauzes.

 

Afstand houden
Onderwijspersoneel houdt zoals altijd 1,5 meter afstand tot elkaar. Tussen leerlingen onderling en tussen leerlingen en personeel is 1,5 meter afstand houden niet verplicht. Waar mogelijk worden in de school looproutes met eenrichtingsverkeer gemaakt.

 

Vaste groepjes
Er geldt het dringende advies om zoveel mogelijk met vaste groepen te werken. Mocht er toch een besmetting plaatsvinden, dan hoeven in dat geval mogelijk alleen de leerlingen uit hetzelfde groepje in quarantaine. Dit beoordeelt de GGD. In de groepen 4, 5 en 6 is het advies om groepjes van 5 kinderen te maken, die bij elkaar in de buurt mogen komen. In de groepen 7 en 8 wordt met kleinere groepjes of koppels gewerkt. Buitenspelen gebeurt alleen met de eigen klas. Klassen worden niet gemengd.

 

Mondkapje
Onderwijspersoneel dat lesgeeft aan groep 7 en 8 kan een mondkapje of faceshield dragen. Dit is niet verplicht. Scholen krijgen het dringende advies om leerlingen van groep 7 en 8 in de gangen een mondkapje te laten dragen wanneer zij geen afstand kunnen houden tot leerlingen uit andere klassen.

 

Quarantaine
Onderwijspersoneel en leerlingen die in nauw contact zijn geweest met iemand die besmet is met het coronavirus gaan 5 dagen in quarantaine. Na deze 5 dagen kunnen zij zich laten testen. Dit is vrijwillig. Personeel of leerlingen die zich niet laten testen moeten nog 5 dagen langer in quarantaine blijven. Dit is in lijn is met het quarantainebeleid dat per december al geldt. Scholen geven in de periode van quarantaine zoveel mogelijk onderwijs op afstand.

 

Sneltesten op basisscholen
In de week van 8 februari wordt op de eerste locaties gestart met sneltesten voor onderwijspersoneel met klachten of voor leraren die in contact zijn geweest met een besmet persoon. De inzet is om binnen 3 maanden een landelijk aanbod van sneltesten voor leraren te realiseren.

Slachtoffer schietincident Hakfort overleden, drie verdachten aangehouden

Gemaakt: Vrijdag, 05 februari 2021 17:39

AMSTERDAM - Het slachtoffer dat op dinsdagmiddag 2 februari 2021 is neergeschoten, is aan zijn verwondingen overleden. De 19-jarige man werd die middag rond 16.00 uur neergeschoten bij parkeergarage Hakfort in Amsterdam-Zuidoost. De recherche heeft drie Amsterdammers van 16, 18 en 20 jaar aangehouden. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij dit dodelijke schietincident. De drie verdachten worden vandaag voorgeleid. De recherche is nog op zoek naar andere verdachten en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.


Getuigen
Het onderzoek gaat onverminderd door en het rechercheteam is nog steeds dringend op zoek naar getuigen, die nog niet met de politie hebben gesproken. De recherche wil graag in contact komen met mensen die iets gezien of gehoord hebben van het schietincident, of die wellicht over beeldmateriaal beschikken, bijvoorbeeld van geparkeerde auto's in de parkeergarage. Ook andere informatie over de achtergronden die van belang kunnen zijn voor het onderzoek, ontvangt het onderzoeksteam graag. Neem daarvoor contact op met de politie via 0900-8844 of via onderstaand tipformulier. U kunt ook uw informatie of beeldmateriaal anoniem delen via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000

Politie zoekt getuigen van overval op pakketbezorger in Amsterdam Zuidoost

Gemaakt: Vrijdag, 05 februari 2021 17:41

AMSTERDAM - Op donderdag 4 februari 2021 is een pakketbezorger overvallen op de Enkeldoorn in Amsterdam Zuidoost. De politie zoekt getuigen.


Rond 13.40 uur parkeert de pakketbezorger zijn voertuig aan de Ekeldoorn. Op het moment dat hij wil uitstappen, komen twee verdachten op hem af. Zij bedreigen het slachtoffer met een vuurwapen en nemen verschillende pakketten mee. De verdachten gaan er vervolgens te voet vandoor in de richting van het nabijgelegen campuscomplex.

 

Getuigenoproep
De recherche onderzoekt deze overval en wil weten wat er gebeurd is. Zij komt graag in contact met getuigen en/of betrokkenen. Heeft u iets gezien of gehoord, of beschikt u over beelden? Neem dan contact op met de politie via het nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0900-7000.

Code rood, alle test- en vaccinatielocaties zondag dicht

Gemaakt: Zaterdag, 06 februari 2021 16:57

NEDERLAND - Morgen, zondag 7 februari 2021 komt er hevige sneeuwval in combinatie met veel wind. Het KNMI heeft code rood afgegeven voor het gehele land. Dit houdt in dat alle vaccinatie- en teststraten in het gehele land dicht zijn. Alle afspraken die ingepland staan voor teststraten en vaccinatielocatie op zondag 7 februari 2021 komen te vervallen.

 

De GGD belt nu alle mensen die een afspraak hadden staan om gevaccineerd te worden of die een testafspraak hadden. Het is mogelijk dat de GGD mensen niet op tijd bereikt. Mensen kunnen zelf bellen om de afspraak voor vaccinatie opnieuw in te plannen. Ze kunnen hiervoor bellen het telefoonnummer dat in de uitnodigingsbrief staat.

 

Mensen met een afspraak voor een coronatest kunnen een nieuwe afspraak maken door te bellen met de landelijke afsprakenlijn: 0800-1202 of online via coronatest.nl.

 

Mocht het vanwege mogelijk lange wachttijden of andere omstandigheden dit weekend niet lukken het callcenter te bereiken, kunt u ook na het weekend de afspraak opnieuw inplannen.

 

Geen verspilling vaccins
De ongebruikte vaccins gaan in een speciaal daarvoor geschikte koelkast. We gebruiken de vaccins in de aankomende dagen. De aanlevering van vaccins passen we zo nodig aan, zodat we niet onnodig vaccins verspillen.

 

Afhankelijk van de weersverwachtingen bekijkt de GGD in de loop van zondag 7 februari wat dit betekent voor de opening en openingstijden van onze teststraten en vaccinatielocatie op maandag 8 februari en de rest van die week.

Boetes voor mensen die net iets te hard rijden gaan omlaag

Gemaakt: Zaterdag, 06 februari 2021 18:07

NEDERLAND - Ernstige en gevaarlijke verkeersovertredingen wil het kabinet zwaarder bestraffen en de relatief kleine overtredingen in het verkeer juist lager. Zo wordt bijvoorbeeld de boete voor het vasthouden en gebruik van de mobiele telefoon tijdens het autorijden verhoogd van 240 euro naar 340 euro. Tegelijkertijd worden de boetes voor te hard rijden op de snelweg voor de eerste 10 km/u boven de maximum snelheid verlaagd met 15%.

 

Door aanpassing van het boetestelsel wordt verwacht dat de verkeersveiligheid wordt versterkt door het strenger bestraffen van ernstige verkeersovertredingen. Tegelijkertijd zal de maatschappelijke acceptatie worden vergroot door lichtere overtredingen minder zwaar te beboeten. Voor de verkeersveiligheid is hierbij van belang dat ook de pakkans van verkeersovertreders wordt verhoogd. Door versterkte inzet van de politie is de afgelopen tijd te zien dat het aantal staandehoudingen gestaag stijgt.

 

Daarnaast wordt door de politie en het OM steeds meer gewerkt met innovatieve vormen van digitale handhaving; bijvoorbeeld door de inzet van camera's bij het controleren op telefoongebruik in het verkeer. Verder is het aantal trajectcontrolesystemen in Nederland uitgebreid en staan deze niet alleen meer op snelwegen, maar ook op provinciale N-wegen waar relatief veel ongelukken gebeuren doordat er te hard wordt gereden. De Tweede Kamer moet 'later dit jaar' nog akkoord geven voor het wijzigen van de boetebedragen.

 

Bron: Rijksoverheid

Nederland ontwaakt onder deken van sneeuw

Gemaakt: Zondag, 07 februari 2021 05:15

NEDERLAND - Op veel plaatsen in Nederland is afgelopen nacht sneeuw gevallen. De snelwegen zijn moeilijk begaanbaar ondanks alle inspanningen van Rijkswaterstaat. Op de A28 ligt een laag ijs met sneeuw wat de weg levensgevaarlijk maakt. Op de A1 is een snelheidsbeperking van 50km/h van kracht omdat deze ook spiegelglad is. De combinatie met ijskoude wind, ijzel en sneeuwjacht kan nog wel eens voor problemen zorgen.

 

De sneeuw heeft inmiddels ook Groningen en Texel bereikt. Het sneeuwgebied trekt zeer langzaam richting het noorden. De rest van de dag zal de meeste sneeuw vallen in de Achterhoek en Twente, waar nog zo'n 10-15 centimeter extra kan vallen.

Door aanhoudend winterweer, vandaag geen NS-treinen meer

Gemaakt: Zondag, 07 februari 2021 17:05

NEDERLAND - Het aanhoudende winterweer zorgt voor zoveel hinder van het treinverkeer dat NS en ProRail hebben besloten vandaag geen NS-treinen meer te rijden. Op dit moment zijn er te veel storingen om een betrouwbare treindienst te kunnen bieden.

 

Later vandaag volgt meer informatie over het treinverkeer van morgen. De NS adviseert reizigers de reisplanner en de nieuwsberichten goed in de gaten te houden.

Onbekenden gooien verkeersborden vanaf talud tegen rijdende bus

Gemaakt: Maandag, 08 februari 2021 16:59

AMSTERDAM - In de nacht van zaterdag op zondag 7 februari 2021 is op de IJdoornlaan in Noord de voorruit van een rijdende bus van Connexxion vernield. Vanaf een talud gooiden onbekenden twee verkeersborden naar beneden, waardoor het raam werd vernield. Niemand raakte gewond.

 

De buschauffeur reed rond 1.50 uur zonder passagiers in buslijn N94 op de IJdoornlaan. Tussen het BovenIJ ziekenhuis en de rotonde van het winkelcentrum zag de chauffeur een aantal jongeren staan. Die renden in de berm omhoog het talud op. De chauffeur rekende op sneeuwballen, maar zag vervolgens hoe de jongens verkeersborden tegen de voor- en zijkant van de bus gooiden. Gelet op de hevige sneeuwval besloot de chauffeur door te rijden naar de stalling. Op de voorruit van de bus zaten meerdere scheuren, en ook de zijkant was beschadigd.

 

Getuigen
Hoewel niemand gewond raakte, ontstond door het handelen van de jongens een zeer gevaarlijke situatie. De politie neemt deze zaak daarom ook hoog op en is een onderzoek gestart. Daarbij zijn inmiddels camerabeelden uit de bus veiliggesteld. De rechercheurs zoeken daarnaast getuigen. Heeft u ondanks de Avondklok iets gezien in de omgeving van de IJdoornlaan wat mogelijk met dit incident te maken kan hebben? Neem dan contact op met 0900-8844, via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Strenge vorst: NS rijdt alleen met Sprinters

Gemaakt: Dinsdag, 09 februari 2021 15:43

NEDERLAND - Vanwege de strenge vorst rijdt de NS vandaag een aangepaste dienstregeling met voornamelijk Sprinters. Komende nacht rijdt het Nachtnet ook niet.

 

Ook afgelopen nacht heeft het hard gevroren. Vrieskou en vocht kunnen zorgen voor ijsafzetting aan bovenleidingen. Daarom rijdt de NS vandaag een aangepaste dienstregeling met voornamelijk Sprinters. Deze stoppen ook op kleine stations zodat ze zoveel mogelijk reizigers naar hun plaats van bestemming kunnen brengen. Waar het kan, worden treinen verlengd.

 

De situatie op het spoor blijft echter onzeker, de NS adviseert u als dat mogelijk is uw reis uit te stellen. Moet u toch een noodzakelijke reis maken, dan is het verstandig om kort voor vertrek de reisplanner nogmaals te checken voor het meest actuele reisadvies.

 

NS en ProRail houden nauwlettend de weersverwachting in de gaten. Beide organisaties werken continu door om zoveel mogelijk storingen te verhelpen en te voorkomen. Ook vandaag staan monteurs en hulplocomotieven klaar om storingen zo snel mogelijk te verhelpen.

 

Reist u naar het buitenland? Ga eerder op reis en plan extra tijd in voor een eventuele overstap. Raadpleeg de site van andere OV-bedrijven om te zien of er aanpassingen zijn in hun dienstregeling.

Jongen (14) omgekomen bij ongeval op spoor Ringvaartdijk in Amsterdam Nieuw-West

Gemaakt: Woensdag, 10 februari 2021 16:14

AMSTERDAM - Dinsdagavond 9 februari 2021 is een 14-jarige jongen overleden bij een noodlottig ongeval op het spoor ter hoogte van de Ringvaartdijk in Nieuw-West.

 

De politie doet onderzoek naar het incident. Vooralsnog ontstaat het beeld dat twee tieners rond 21:30 uur langs het spoor liepen en dat één van hen daarbij door een passerende trein is geschept. De andere jongen schakelde hulp in, waarna hulpdiensten het stoffelijk overschot van de 14-jarige aantroffen. De ouders van het slachtoffer zijn inmiddels in kennis gesteld.

Vier aanhoudingen na vondst vuurwapen in auto

Gemaakt: Woensdag, 10 februari 2021 16:21

AMSTERDAM - De politie heeft dinsdagavond 9 februari 2021 vier personen aangehouden nadat in het voertuig waarin zij zaten een vuurwapen werd aangetroffen.


Dinsdagavond zagen agenten rond 20.20 uur een voertuig met hoge snelheid vanuit de Daalwijkdreef over een doorgetrokken streep in de richting van de Elsrijkdreef rijden. De agenten gaven een stopteken en de bestuurder stopte ter hoogte van de busbaan op de Daalwijkdreef. De vier inzittenden werden aan een controle onderworpen en daarbij stuitten agenten op een vuurwapen en een geldbedrag. De vier personen, in de leeftijd van 17 tot 30 jaar en afkomstig uit Amsterdam en Hoofddorp, zijn aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek.

 

Meld vuurwapenbezit
Hoe meer vuurwapens van de straat zijn, hoe beter dat is. De hulp van getuigen is daarbij van groot belang. Wie weet dat een persoon in het bezit is van een (vuur)wapen, mag de politie altijd bellen via 0900-8844. Dat kan ook anoniem, bel dan met 0800-7000. Wie daadwerkelijk iemand met een vuurwapen ziet, mag altijd 112 bellen.

Code rood voor maandagochtend vanwege gladheid door ijzel

Gemaakt: Zondag, 14 februari 2021 18:15

NEDERLAND - Weggebruikers krijgen maandagochtend in heel Nederland te maken met verraderlijke gladheid op uitgebreide schaal als gevolg van ijzel. Om die reden heeft het KNMI code rood afgegeven.

 

Alle niet strikt noodzakelijke reizen worden afgeraden. In het hele land, en dan met name op lokale wegen, is aanhoudende gladheid mogelijk door sneeuwresten.

 

Alle test- en vaccinatielocaties zijn tot 12.00 uur gesloten.

Ravage na explosie bedrijfspand aan het Keurenplein in Amsterdam

Gemaakt: Dinsdag, 16 februari 2021 17:29

AMSTERDAM - Er heeft van maandag 15 op dinsdag 16 februari 2021 rond middernacht een explosie plaatsgevonden bij een bedrijfspand aan het Keurenplein. De hele gevel is eruit geblazen.

 

Rond middernacht krijgt de politie een melding van een harde knal op het Keurenplein. Als politieagenten ter plaatse komen zien zij dat de hele gevel uit het pand is geblazen. De Teamleider Explosieven Verkenning komt ook naar het Keurenplein om het explosief materiaal te onderzoeken. Nadat de plaats delict veilig is gesteld heeft een forensisch team sporenonderzoek gedaan. Ook zal de recherche buurtonderzoek doen en worden camerabeelden uit de omgeving onderzocht. Het is nog onduidelijk of er buit is gemaakt.

 

Tips?
De recherche hoopt dat er getuigen zijn die meer weten over deze zaak. Wellicht zijn er mensen die de dader(s) in de omgeving hebben gezien of andere nuttige informatie hebben voor het onderzoeksteam. Heeft u meer informatie? Neem dan contact op via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem.

Woning beschoten aan de Cornelis Outshoornstraat in Amsterdam Nieuw-West

Gemaakt: Dinsdag, 16 februari 2021 17:42

AMSTERDAM - Op dinsdagochtend 16 februari 2021 is een woning aan de Cornelis Outshoornstraat in Amsterdam Nieuw-West beschoten. Er waren meerdere bewoners in de woning aanwezig op het moment van schieten, maar gelukkig is niemand gewond geraakt. De recherche stelt een onderzoek in en vraagt getuigen zich te melden.

 

Rond 05.00 uur kreeg de politie melding dat een woning op de Cornelis Outshoornstraat beschoten zou zijn. Agenten die ter plaatse kwamen troffen meerdere hulzen aan en een kogelinslag in de ruit. Forensische Opsporing heeft de hulzen in beslag genomen voor verder onderzoek.

 

Iets gezien of informatie?
De recherche heeft de zaak in onderzoek en spreekt graag met getuigen die meer informatie hebben over dit schietincident. Heeft u iets gezien of gehoord of heeft u meer informatie over deze zaak? Neem contact op met 0900 8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800 7000.

Avondklok blijft gewoon van kracht, in elk geval tot hoger beroep

Gemaakt: Dinsdag, 16 februari 2021 20:39

NEDERLAND - De avondklok blijft voorlopig van kracht. Het gerechtshof in Den Haag heeft het vonnis van de rechter in kort geding over het opheffen ervan voorlopig opgeschort. Het hof deed dat op verzoek van de Staat, die hoger beroep heeft aangetekend tegen het vonnis. Dinsdagochtend bepaalde de rechter in een door actiegroep Viruswaarheid aangespannen zaak dat de avondklok per direct moet worden opgeheven.

 

Het hoger beroep tegen het vonnis van de rechter, die oordeelde dat de avondklok per direct moet worden opgeheven, wordt vrijdag behandeld.

Lichaam aangetroffen langs de Ringweg A10 in Amsterdam

Gemaakt: Woensdag, 17 februari 2021 19:00

AMSTERDAM - Afgelopen dinsdagavond 16 februari 2021 is het lichaam van een 55-jarige vrouw aangetroffen in een berm langs de Ringweg A10.


Op basis van een melding zijn verschillende politieagenten ter plaatse gegaan. Achter een geluidswal treffen zij het levenloze lichaam aan. Uit onderzoek is gebleken dat het slachtoffer niet door een misdrijf om het leven is gekomen. De familie van het slachtoffer is in kennis gesteld.

Kappers laten het licht aan, anders gaat het licht uit #lichtvoordathetuitgaat

Gemaakt: Donderdag, 18 februari 2021 19:55

NEDERLAND - Kappers in het hele land doen donderdagavond in hun gesloten salons het licht aan om zo gezamenlijk te strijden voor de heropening van hun winkels en voor financiële hulp. Er is geld nodig en de kapsalons moeten zo snel als kan open.

 

Met de actie #lichtvoordathetuitgaat schreeuwt de kappers om hulp en aandacht. Bij veel Nederlandse kapperszaken staat het water aan de lippen. Oproepen om meer maatwerk voor de steun hebben geen gehoor gekregen bij de politiek.

Recherche zoekt getuigen poging carjacking op parkeerterrein in Amsterdam

Gemaakt: Vrijdag, 19 februari 2021 18:43

AMSTERDAM - Op donderdag 18 februari rond 15.20 uur heeft er op een parkeerterrein van de Valburgdreef een poging tot carjacking plaatsgevonden. Het slachtoffer is hierbij bedreigd met een vuurwapen. De recherche is op zoek naar getuigen.

 

Het slachtoffer kwam rond 15.20 uur aanrijden op de Valburgdreef en wilde zijn auto parkeren ter hoogte van een indoorspeeltuin. Op de parkeerplaats werd de man bedreigd door een man met een vuurwapen. Het slachtoffer is zijn auto uitgerend en heeft een omstander gevraagd de politie in te schakelen. Het slachtoffer kon zien dat er drie mannen in zijn auto vandoor probeerden te gaan. Het lukte de verdachten niet om met de auto weg te rijden, waarop de verdachten vervolgens te voet zijn weggevlucht. Meerdere politie-eenheden hebben in de omgeving nog gezocht naar de drie verdachten, maar zij zijn helaas niet meer aangetroffen.

 

De recherche is op zoek naar getuigen van deze gewapende poging tot carjacking. Heeft u iets gezien, gehoord of heeft u mogelijk camerabeelden in de omgeving van de Valburgdreef? Neem contact op met 0900 8844 of anoniem via 0800 7000.

Levende baby aangetroffen in ondergrondse vuilcontainer Amsterdam

Gemaakt: Maandag, 22 februari 2021 01:53

AMSTERDAM - In een ondergrondse vuilcontainer aan de Meernhof in Amsterdam Zuidoost is op zondagavond 22 februari rond 23.00 uur een baby aangetroffen. Het meisje ligt in het ziekenhuis, maar is op dit moment stabiel. De recherche is hard op zoek naar getuigen of mensen die meer weten over deze zaak.


Rond 22.40 uur krijgt de meldkamer een melding binnen van iemand die geluiden hoort uit een vuilcontainer. De melder heeft sterk het vermoeden dat het gaat om een huilende baby. Meerdere hulpdiensten worden opgeroepen en komen ter plaatse bij de Meernhof. Politieagenten onderzoeken samen met de brandweer de vuilcontainer. Er worden diverse vuilniszakken uit de container gehaald en agenten horen dan inderdaad een baby huilen. De brandweer haalt uiteindelijk een gele Jumbo tas uit de vuilcontainer waar de baby in wordt aangetroffen. Het baby'tje wordt ingepakt met jassen van de agenten en direct overgebracht met de ambulance naar het ziekenhuis. Op dit moment ligt het baby'tje in het ziekenhuis en is het stabiel. Het gaat om een pasgeboren baby.

De recherche is heel hard op zoek naar getuigen en personen die meer weten over deze zaak. Heeft u iets gezien of gehoord? Of heeft u camerabeelden in de omgeving van de Meernhof? Neem contact op met 0900 8844 of anoniem via 0800 7000.

Lichaam aangetroffen na auto te water, drie kinderen ongedeerd

Gemaakt: Maandag, 22 februari 2021 16:48

AMSTERDAM - Op zondag 21 februari hebben duikers van het Landelijk Team Onderwater Zoekingen in zijkanaal K in Amsterdam Noord een stoffelijk overschot aangetroffen in het water. Het gaat om een 47-jarige vrouw uit Gronau die in de nacht van zaterdag op zondag met de auto te water was geraakt bij de Nieuwendammerdijk.


De auto raakte in de nacht van 20 op 21 februari rond 2.00 uur te water, met daarin de vrouw en haar drie kinderen van 8, 11 en 14 jaar. De drie kinderen konden de auto snel verlaten en ongedeerd de kade op komen. De brandweer heeft met drie duikteams ruim een uur gezocht naar de bestuurder, maar zonder resultaat. Zij kregen assistentie van een politiehelikopter met warmtebeeldcamera en een boot met sonarapparatuur. De zoektocht werd daarna gestaakt.

 

Op zondag is de zoektocht hervat door een duikteam van het Landelijk Team Onderwater Zoekingen van de politie met daarbij ondersteuning van de sonarboot en de politiehelikopter. Zij hebben op omstreeks 17.30 uur het lichaam aangetroffen.

 

Onderzoek

De politie doet onderzoek naar wat er precies is gebeurd is en onderzoekt of er sprake is van een noodlottig ongeval of dat ze moedwillig het water in is ingereden. Andere scenario's zijn uitgesloten.

Man aangehouden in onderzoek naar zware mishandeling Prins Hendrikkade

Gemaakt: Maandag, 22 februari 2021 16:55

AMSTERDAM - In het onderzoek naar de zware mishandeling in de nacht van zaterdag 19 september op zondag 20 september 2020 op de Prins Hendrikkade heeft de politie maandagochtend 22 februari 2021 een 34-jarige man uit Zoetermeer aangehouden.

 

Het onderzoek gaat onverminderd verder
Hij wordt verdacht in die bewuste nacht een 30-jarig man meerdere stoten en trappen te hebben gegeven, waardoor het slachtoffer ernstig, mogelijk zelfs blijvend, letsel opliep. Aan de zware mishandeling werd aandacht besteed in de opsporingsprogramma's Opsporing Verzocht en Bureau 020 van AT5. Tips naar aanleiding van deze uitzendingen waren van grote waarde voor het onderzoeksteam.

 

Bij de zware mishandeling was ook een andere verdachte betrokken, die echter nog niet herkend is. Het onderzoek naar de zaak gaat daarom onverminderd door.

Verdachte (28) aangehouden na diefstal met geweld in trein vanaf Amsterdam-Zuid richting Utrecht

Gemaakt: Dinsdag, 23 februari 2021 16:58

AMSTERDAM - Op maandag 22 februari is een 34-jarige man slachtoffer geworden van een diefstal met geweld in een trein vanaf Amsterdam-Zuid richting Utrecht. Het slachtoffer heeft de telefoon weer terug en de 28-jarige verdachte is aangehouden, maar de recherche is nog op zoek naar getuigen.

 

Omstreeks 20:15 uur loopt het slachtoffer vanaf stationshal Amsterdam-Zuid in de richting van het perron op spoor 1 en 2. Eenmaal bij de poortjes, komt een man naar hem toelopen die vrijwel direct dreigt hem te mishandelen. Het blijft niet bij dreigen, de verdachte mishandelt het slachtoffer op het perron.


Het slachtoffer besluit om de trein in te stappen, waarna de verdachte hem achtervolgt en hem zodanig mishandelt dat hij bewusteloos raakt. De verdachte zou vervolgens de mobiele telefoon van het slachtoffer hebben weggenomen. Gelukkig belt een getuige de politie waarna de verdachte even later bij het station Bijlmer Arena kan worden aangehouden. Het slachtoffer heeft zijn mobiele telefoon weer terug, maar heeft letsel opgelopen in zijn gezicht. De verdachte zit op dit moment vast verhoor.

 

De recherche is op zoek naar getuigen die de mishandeling en beroving hebben gezien.

 

Getuigenoproep
U kunt uw tip doorgeven via 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven? Deel uw informatie of beeldmateriaal dan via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Primeur met PCR-test in Amsterdam: binnen een uur uitslag en reiscertificaat

Gemaakt: Woensdag, 24 februari 2021 17:08

AMSTERDAM - Mensen die Nederland willen verlaten en hiervoor een reiscertificaat nodig hebben, kunnen deze nu binnen een uur ontvangen. AmsterdamSneltest.NL heeft een apparaat in gebruik genomen, ontwikkeld door Roche, dat een PCR-test (Covid19-test) binnen 45 minuten kan uitlezen. Uniek in Nederland.

 

De versnelde PCR-test betekent een primeur binnen de wereld van PCR-testen. BuroVitaal heeft als eerste in Nederland de beschikking over dit mobiele minilaboratorium, die reeds is gevalideerd door het RIVM. Hiermee kan op locatie van testafname de PCR-test uitgelezen kan worden. De snelheid van de testuitslag wordt hierdoor enorm versneld en er gaat geen kostbare tijd verloren. Zo kunnen mensen die een PCR-test, eventueel met reisverklaring, nodig hebben dezelfde dag getest worden en zo al binnen een uur in het bezit zijn van de testuitslag en het benodigde reisdocument.

 

Samenwerking
AmsterdamSneltest.NL is een initiatief van BuroVitaal, expert op het gebied van vitaliteit, in samenwerking met activatiebureau Stille Events & Concepts. BuroVitaal heeft meerdere teststraten in Nederland en biedt met hun professionele mobiele sneltestunit bedrijven ook de mogelijkheid om grote aantallen te testen op locatie. 


De teststraat op Industrieterrein De Heining in Amsterdamis geopend van maandag t/m vrijdag. Bedrijven en particulieren kunnen hier een antigeen sneltest of PCR test boeken via: www.amsterdamsneltest.nl.

Voorzichtig meer lucht tijdens de lockdown

Gemaakt: Woensdag, 24 februari 2021 17:12

NEDERLAND - De huidige lockdown en de avondklok blijven tenminste tot en met 15 maart van kracht. Maar het kabinet heeft op 23 februari een aantal versoepelingen aangekondigd.

 

Samenvatting van de versoepelingen

  • de middelbare scholen en het mbo gaan vanaf 1 maart deels weer open
  • vanaf 3 maart:
    • mogen jongeren tot en met 26 jaar weer samen buiten sporten op sportaccommodaties;
    • mogen contactberoepen weer uitgeoefend worden;
    • mag de detailhandel open voor winkelen op afspraak.