Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 16:00:34 13115 Rit 4531 Amsterdam Postjesweg 1057DV Huisartsenpraktijk Postjesweg Prio Hoog Eenheid | Ambulance 13-115

Ambulance 13-115

4531 Zeewolde

4531 Zeewolde

vrijdag 15 januari 2021

Archief

Politie schiet 23 jarige Duitse man dood in Amsterdam Nieuws-West

Gemaakt: Donderdag, 13 augustus 2020 18:03

AMSTERDAM - Op de Honselersdijk in Amsterdam hebben agenten een man met een mes neergeschoten die zichzelf en agenten bedreigde. Na het schietincident zijn agenten direct gestart met reanimeren, helaas heeft dat niet mogen baten en is de man komen te overlijden. Het betreft een 23-jarige man met de Duitse nationaliteit.

 

Zoals gebruikelijk bij incidenten waarbij de politie geweld heeft toegepast en betrokkenen ernstig letsel hebben opgelopen of zijn overleden, doet de Rijksrecherche onderzoek.

 

Drenkeling strand IJburg overleden

Gemaakt: Vrijdag, 14 augustus 2020 17:45

AMSTERDAM - De man die donderdagavond 13 augustus 2020 uit het water op het strand van IJburg is gehaald, is overleden.


Vrienden van de 40-jarige man uit Badhoevedorp sloegen alarm toen hij na een poos zwemmen maar niet uit het water kwam. Een politieboot werd ingeschakeld om de man te zoeken. Direct nadat het slachtoffer uit het water werd gehaald, startte de reanimatie.

 

Het slachtoffer is daarna overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij overleed. De familie is in kennis gesteld.

 

Burgemeester Halsema heeft het strand per direct gesloten vanwege twee ernstige incidenten op een dag. De gemeente verricht onderzoek naar de veiligheid van de zwemlocatie.

Verdachte van uitlokking tot moord aangehouden in Amsterdam

Gemaakt: Vrijdag, 14 augustus 2020 18:21

AMSTERDAM - Een arrestatieteam van de politie hield donderdagochtend 13 augustus 2020 in een Amsterdamse woning een 25-jarige man uit Polen aan. De man wordt in Polen verdacht van het uitlokken van moord in 2014. Daarvoor riskeert hij in zijn land een gevangenisstraf van minimaal acht jaar tot levenslang. Poolse autoriteiten hadden de aanhouding van deze man verzocht.


Al in 2015 kreeg FASTNL (Fugitive Active Search Team) het verzoek van Polen om hem aan te houden. Door vermoedelijk het gebruik van een valse identiteit bleef hij lang onder de radar. Ondanks de inzet van de Poolse autoriteiten en FAST Polen leidde het onderzoek niet eerder tot zijn aanhouding. Uiteindelijk wist FASTNL hem in een woning te traceren en leidde het bevel van binnentreden van de officier van justitie tot de aanhouding door het arrestatieteam.

 

Omdat de man zijn identiteit niet prijs wilde gegeven, zijn zijn vingerafdrukken vergeleken met die uit de Poolse database. Dit leverde een match op. Na zes jaar is een einde gekomen aan zijn vlucht en wordt hij op basis van de overleveringswet aan Polen wordt overgedragen.

 

Netwerk
FASTNL is aangesloten bij het European Network Fugitive Active Search Team (ENFAST). ENFAST is een samenwerkingsverband van 28 Europese lidstaten en een aantal partner landen en organisaties buiten de Europese unie. De meeste landen hebben een eigen FAST. Via dit netwerk kan FASTNL,, dat onderdeel is van de Nationale Recherche, snel schakelen wanneer een veroordeelde zich in het buitenland bevindt, maar ook andere landen kunnen aanhoudingsverzoeken doen aan Nederland.

Man beroofd op de Brouwersgracht in Amsterdam

Gemaakt: Maandag, 17 augustus 2020 16:20

AMSTERDAM - Op zondag 16 augustus 2020 heeft een straatroof plaatsgevonden op de Brouwersgracht.


Omstreeks 15.30 uur passeerde het slachtoffer op zijn snorfiets een brommer met daarop twee mannen. Dit was op de Oranjebrug. Even later komt deze brommer naast hem rijden en voelt het slachtoffer een harde klap op zijn hoofd. Hij ziet dat zijn merkzonnebril van zijn hoofd wordt gepakt door een van de mannen op de scooter. Ook proberen ze zijn merktas af te pakken. Dit mislukt.

 

De recherche doet onderzoek naar deze straatroof en komt graag in contact met getuigen en/of betrokkenen. Heeft u iets gezien of gehoord of heeft u beelden van deze zaak? Neem dan contact op met de politie via het nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0900-7000.

Eerste eikels vallen van de boom en die kunnen giftig zijn voor honden

Gemaakt: Dinsdag, 18 augustus 2020 16:19

NEDERLAND - De eerste eikels zijn van de eikenboom gevallen op veel plekken in Nederland. Hondenbaasjes zullen daarom de komende tijd extra alert moeten zijn. Jonge eikels en eikenblad zijn namelijk giftig voor veel dieren.

 

Eikels en groen eikenblad bevatten het giftige tannine en kunnen vergiftigingen veroorzaken voor dieren. Vooral eikels die onrijp zijn bevatten de stof tannine.

 

Ook paarden, schapen en geiten kunnen gezondheidsklachten krijgen van de eikels. Als een hond teveel eikels binnenkrijgt kan dat leiden tot nierfalen.

 

Als je merkt dat je huisdier eikels heeft binnengekregen en daar last van heeft, wordt geadviseerd direct een dierenarts te waarschuwen.

Amsterdammer (19) neergeschoten op de Hagedoornweg

Gemaakt: Donderdag, 20 augustus 2020 17:35

AMSTERDAM - Op de Hagedoornweg is op 19 augustus rond 22.45 uur een 19 jarige Amsterdammer neergeschoten. Hij is hierbij zwaar gewond geraakt. De recherche is op zoek naar getuigen.

Politieagenten kregen een melding van een verdachte situatie. Er zou een man op een scooter zonder kentekenplaten rijden in de omgeving van de Distelweg. Toen de agenten onderweg waren naar deze melding kregen ze door van het operationeel centrum dat er op de Hagedoornweg een man zou zijn neergeschoten. Het slachtoffer zat in een auto en de verdachte is er vandoor gegaan op een scooter.

 

De recherche is op zoek naar getuigen of naar mensen die mogelijk meer informatie hebben over het schietincident. Ook roept de recherche op om camera- of dashcambeelden te delen. Via onderstaande tipformulier kunnen deze beelden gedeeld worden met de recherche. Heeft u informatie neem dan contact op met 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Vuurwapen Oeverlanden en buitgemaakte horloge gevonden

Gemaakt: Donderdag, 20 augustus 2020 17:44

AMSTERDAM - In het onderzoek naar de dood van Bas van Wijk heeft de recherche op aanwijzingen van een verdachte een vuurwapen en horloge aangetroffen.

 

Er zullen schietproeven worden gehouden om vast te stellen of het wapen het gebruikte vuurwapen is. De verdachte die de politie de aanwijzingen heeft gegeven, is degene die vorige week een bekennende verklaring heeft afgelegd.

 

De politie doet uitgebreid onderzoek naar de aanleiding van de dood van Bas van Wijk en roept getuigen op foto's en camerabeelden te delen.

 

Maandag 24 augustus staan de vier verdachten voor de raadkamer van de Amsterdamse rechtbank. De beperkingen zijn inmiddels opgeheven.

Kettingrukker slaat toe op de Ceintuurbaan in Amsterdam

Gemaakt: Zaterdag, 22 augustus 2020 17:34

AMSTERDAM - De politie is met een onderzoek bezig naar een kettingrukker en zijn maatje die op donderdagavond 20 augustus 2020 op de Ceintuurbaan toesloegen.Een man wilde iets uit de kofferbak van zijn auto pakken en werd door een man, met een helm op, van achteren benaderd. De man die bij zijn auto bezig was had zichtbaar een paar gouden kettingen om zijn nek. De man met de helm greep de gouden kettingen vast en rukte eraan. De berover vluchtte na zijn daad direct naar een gereedstaande scooter met daarop een bestuurder die ook een helm op had.


Het slachtoffer was bij deze beroving ten val gekomen en hield behoorlijke striemen in zijn nek over aan deze beroving. De straatrovers reden op de scooter weg in de richting van Amsteldijk.

De beroving vond plaats voor een terras van een café. Een paar terrasbezoekers hebben een getuigenverklaring afgelegd.

 

Heeft u informatie over deze beroving bel dan 0900-8844. U kunt uw informatie ook anoniem doorgeven bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Man ernstig gewond bij schietpartij op de Vechtstraat in Amsterdam-Zuid

Gemaakt: Dinsdag, 25 augustus 2020 19:26

AMSTERDAM - Bij een schietincident in de Vechtstraat in Amsterdam-Zuid is rond 15.45 uur een man ernstig gewond geraakt. De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar beeldmateriaal en getuigen.


Getuigenoproep
De recherche wil graag spreken met mensen die getuige zijn geweest van het schietincident, maar ook met getuigen die in de ogenblikken voor het schietincident - vanaf circa 15.00 uur - iets hebben waargenomen wat meer inzicht kan geven over de toedracht. Ook andere informatie die van belang kan zijn voor het onderzoek, hoort de politie graag. U kunt daarvoor contact opnemen via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

 

Beeldmateriaal
Ook mensen die beelden hebben, gemaakt met smartphone, een beveiligingscamera of dashcam, worden gevraagd deze ter beschikking te stellen aan de politie.

Politie zoekt getuigen na aantreffen zwaargewonde man

Gemaakt: Woensdag, 26 augustus 2020 17:16

AMSTERDAM - Deze tekstkar vind u momenteel op het Christoffel Plantijnpad omdat de politie nog altijd op zoek zijn naar getuigen omtrent het aantreffen van een zwaargewonde man.

 

De man werd afgelopen maandag avond op het Christoffel Plantijnpad ernstig gewond aangetroffen door de hulpdiensten.

 

Is u iets opgevallen of bent u getuige geweest van wat zich daar heeft afgespeeld? Wij horen het graag. Bel 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem.

Amsterdammer (30) aangehouden voor ‘Corona-spugen’ Mosveld

Gemaakt: Woensdag, 26 augustus 2020 17:44

AMSTERDAM - In het onderzoek naar het op 7 april 2020 bespugen van een supermarkt-medewerkster op het Mosveld in Amsterdam-Noord heeft de politie maandag 24 augustus een 30-jarige Amsterdammer aangehouden.

 

Tips waren belangrijk voor het onderzoek
De supermarkt-medewerkster werd die dag rond 12.15 uur tijdens haar werk bespuugd door een man, die haar vervolgens toewenste dat zij daardoor besmet zou raken met het Corona-virus.

Mede door tips, onder meer van kijkers van Bureau 020, kon de recherche de identiteit van de verdachte achterhalen en overgaan tot aanhouding.

Gewonde bij steekpartij op de Agatha Dekenstraat in Amsterdam

Gemaakt: Woensdag, 26 augustus 2020 17:46

AMSTERDAM - De politie zoekt getuigen van een steekincident dat dinsdagavond 25 augustus rond 19.30 uur plaatsvond aan de Agatha Dekenstraat in Amsterdam. Een 64-jarige Amsterdammer raakte hierbij gewond.


Even na 19.30 uur gaan agenten naar de Agatha Dekenstraat na meerdere belletjes over een ruzie op straat. Daarbij zou het slachtoffer met een scherp voorwerp zijn gestoken. De verdachte - volgens getuigen een donkergetinte man met witte schoenen en een donkergekleurd petje op - ging er daarna vandoor. Het slachtoffer is behandeld door het ambulancepersoneel. Mensen met informatie over de verdachte en/of het incident kunnen contact op nemen met 0900-8844. Informatie kan ook anoniem worden doorgegeven via 0800-7000.

Twee mannen opgepakt in zaak beschoten woning Vechtstraat

Gemaakt: Donderdag, 27 augustus 2020 17:46

AMSTERDAM - De politie heeft twee mannen aangehouden in het onderzoek naar de beschoten woning in de Vechtstraat in Amsterdam Zuid van afgelopen woensdag.


Twee aanhoudingen
Op woensdag 26 augustus 2020, rond 17.00 uur, hield een arrestatieteam in Leeuwarden een 21-jarige Amsterdammer aan. Een aantal uur later, rond 02.30 uur, hield het arrestatieteam een tweede verdachte aan in Amsterdam West. De tweede verdachte is een 20-jarige man uit Amsterdam.

Aanhouding in onderzoek naar dodelijk schietincident op 29-jarige Amsterdammer

Gemaakt: Vrijdag, 28 augustus 2020 16:57

AMSTERDAM - De politie heeft een aanhouding gedaan in het onderzoek naar de dood van een 29-jarige man uit Amsterdam. De verdachte is op 27 augustus 2020 aangehouden en wordt verdacht van betrokkenheid bij het schietincident. Het slachtoffer werd in de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 mei 2020 op de hoek van de Panamalaan met de Borneolaan doodgeschoten.

 

Vanwege de ernst van het incident is destijds direct een Team Grootschalige Opsporing (TGO) onderzoek opgestart.

 

Het TGO-onderzoek heeft nu geleid tot een aanhouding. De verdachte zit in alle beperkingen en zal vrijdag 28 augustus 2020 worden voorgeleid. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Getuigen gezocht na ontploffing explosief Slotermeerlaan Amsterdam

Gemaakt: Vrijdag, 28 augustus 2020 17:03

AMSTERDAM - De politie zoekt getuigen van de ontploffing van een explosief in de nacht van donderdag 27 op vrijdag 28 augustus aan de voorzijde van een bedrijfspand aan de Slotermeerlaan. Hoewel er geen gewonden zijn gevallen, is er wel sprake van schade aan de buitenzijde van het pand. De recherche wil graag spreken met getuigen of mensen die meer informatie hebben.

 

Omwonenden hoorden rond 4.15 uur een harde knal en belden de politie. Agenten waren snel ter plaatse, maar de twee daders waren er al vandoor in onbekende richting. Na de ontploffing zette de politie het gebied ruim af. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) heeft de locatie onderzocht en uiteindelijk vrijgegeven. Daarnaast is de Forensische Opsporing (FO) bezig met sporenonderzoek.

 

Getuigenoproep
De recherche stelt een onderzoek in en roept getuigen op zich te melden via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. De politie vraagt personen die beeldmateriaal hebben deze ter beschikking te stellen van het politieonderzoek. Heeft u foto's en/of filmopnames gemaakt?

Omwonenden horen glasgerinkel en zien inbreker bij winkel aan de Haarlemmerdijk

Gemaakt: Vrijdag, 28 augustus 2020 17:11

AMSTERDAM - Op vrijdag 28 augustus in de vroege ochtend zagen getuigen een man inbreken bij een winkel aan de Haarlemmerdijk. De politie heeft deze man aangehouden.


Omstreeks 4.30 uur deed de inbreker een poging de winkel binnen te komen door een raam te verbreken. Oplettende getuigen hoorden glasgerinkel en zagen de verdachte. Zij waarschuwden onmiddellijk de politie. Doordat zij een nauwkeurige omschrijving van de verdachte gaven, kon de politie even later een 29-jarige verdachte aanhouden.

 

De recherche doet onderzoek naar deze inbraak en komt graag in contact met getuigen en/of betrokkenen. Heeft u iets gezien, gehoord of heeft u beelden van deze zaak? Neem dan contact op met de politie via het nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0900-7000.

RIVM waarschuwt voor valse SMS berichten

Gemaakt: Vrijdag, 28 augustus 2020 18:54

NEDERLAND - Pas op! Dit bericht is NIET van het RIVM, het RIVM stuurt geen sms-jes.


Kwaadwillenden proberen je mogelijk bankgegevens te ontfutselen. Telefoontje van de GGD en twijfel je? Hang op en bel je regionale GGD.

Kapperszaak beschoten aan de Slotermeerlaan in Amsterdam

Gemaakt: Zaterdag, 29 augustus 2020 17:11

AMSTERDAM - De recherche onderzoekt de beschieting van een kapperszaak aan de Slotermeerlaan in Amsterdam. Rond 4.15 uur kreeg de politie een melding binnen dat de zaak meerdere keren beschoten was. Niemand raakte gewond.

 

Agenten die snel ter plaatse waren, constateerden dat het pand inderdaad onder vuur was genomen. Er bleek vijf keer op het pand geschoten te zijn. De technische recherche deed een tijd lang sporenonderzoek en in de buurt werd met een aantal getuigen gesproken. De getuigen verklaarden na het incident twee mannen op een motorscooter te hebben zien wegrijden in de richting van de Jan de Louterstraat.

 

Achtergrond
De recherche is een uitgebreid onderzoek gestart naar de aanleiding en achtergrond van de beschieting. Naast het spreken met meer getuigen en de eigenaar bekijkt het team ook of er camerabeelden zijn waarop iets te zien is dat verband houdt met de beschieting. Mensen die in de omgeving camera's hebben, wordt opgeroepen om die met de politie te delen.

 

Getuigen gezocht
Getuigen of mensen die meer weten wordt verzocht contact op te nemen met het onderzoeksteam op 0900-8844. Anoniem informatie delen kan via 0800-7000.

Drugsvangst in woning Overtoom Amsterdam

Gemaakt: Woensdag, 02 september 2020 17:22

AMSTERDAM - In een woning op de Overtoom is dinsdagavond 1 september 2020 een grote hoeveelheid drugs, een vuurwapen met patronen en een bedrag van enkele honderden euro's aangetroffen. De politie heeft twee verdachten aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen en wapenbezit.

 

De politie kreeg rond 22.15 toestemming van de Officier van Justitie om de woning te doorzoeken, nadat een uur ervoor een man op straat werd aangehouden met een plastic tas met verdovende middelen. Deze man kwam uit de betreffende woning lopen.

 

Naast bovengenoemde vondst, stuitten de agenten in de woning ook op versnijdingsmiddelen en goederen die gebruikt worden om verdovende middelen te maken, zoals weegschaaltjes, lege acetonflessen en mondkapjes.

 

De partij drugs is in beslag genomen en wordt vernietigd.

Politie zoekt getuigen van beroving in Amsterdam Oost

Gemaakt: Vrijdag, 04 september 2020 17:55

AMSTERDAM - Op donderdagavond 3 september 2020 heeft een beroving plaatsgevonden op de Eerste van Swindenstraat in Amsterdam-Oost.


Rond 22.00 uur loopt een man de supermarkt uit op de Eerste van Swindenstraat. Net nadat hij de winkel verlaten heeft, wordt hij aangesproken door een onbekende man. Deze man laat een mes zien. Het slachtoffer spreekt geen Nederlands, maar begrijpt gelijk dat hij beroofd wordt. Hij geeft daarom een geldbedrag aan de verdachte, die daarna rustig wegloopt.

 

De recherche doet onderzoek naar deze straatroof en komt graag in contact met getuigen en/of betrokkenen. Heeft u iets gezien, gehoord of heeft u beelden van deze zaak? Neem dan contact op met de politie via het nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0900-7000.

Explosie veroorzaakt schade aan pand in Amsterdam Osdorp

Gemaakt: Zaterdag, 05 september 2020 16:50

AMSTERDAM - Een explosief heeft vannacht schade aangericht aan de voorgevel van een avondwinkel aan de Pieter Calandlaan in Osdorp. Er hoefde niet ontruimd te worden. Wel is de straat geruime tijd afgezet geweest voor onderzoek. De recherche onderzoekt de zaak en roept getuigen op zich te melden.


Rond halfvier vannacht kreeg de politie meerdere meldingen van een harde knal op de Pieter Calandlaan. Agenten zagen daar schade aan een avondwinkel veroorzaakt door een explosief. Uit onderzoek moet duidelijk worden om wat voor soort explosief het gaat. Direct na de explosie reed er een scooter weg van de voornoemde locatie. De politie komt graag in contact met mensen die meer informatie hebben over dit incident of beelden hebben van het incident. Hen wordt verzocht contact te zoeken via 0900 – 8844. Dat kan ook anoniem via 0800 – 7000.

Man mishandeld en uitgescholden voor homo nabij station Sloterdijk

Gemaakt: Zondag, 06 september 2020 16:53

AMSTERDAM - Vrijdagmiddag is een man mishandeld op het Orlyplein vlakbij het Sloterdijk station. Het slachtoffer werd rond halfdrie nageroepen door een groepje jongeren. Ze scholden hem uit voor homo. Toen het slachtoffer hier iets van zei ontaarde dit in een vechtpartij waarbij het slachtoffer is geslagen en geschopt. Het slachtoffer raakte lichtgewond maar hoefde niet naar het ziekenhuis. Het groepje jongeren is na het incident weggerend.

 

De politie neemt de mishandeling hoog op vanwege het homo gerelateerde geweld. De recherche onderzoekt de zaak. Was u getuige of heeft u informatie over deze zaak? Neem dan contact op met de politie via 0900 – 8844. Anoniem kan ook via 0800 – 7000. Spreekt u liever met onze collega's van het Roze in Blauw netwerk dan kunt u bellen met 088 169 1234.

Boot zinkt in het Westerdok in Amsterdam, brandweer duikers te water

Gemaakt: Zondag, 06 september 2020 17:45

AMSTERDAM - Een boot is zondagmiddag 6 september gezonken in het Westerdok in Amsterdam. Dit gebeurde ter hoogte van Squash City Amsterdam aan de Ketelmakerstraat.

 

De hulpdiensten werden rond tien over vijf opgeroepen, en rukten groots uit. Onder andere brandweer duikers en ambulances zijn ter plaatse. Ook zijn er boten van de politie en gemeente ter plaatse. De duikers van de brandweer zijn in het water. Of er personen te water zijn geraakt is op dit moment nog onbekend.

Twee aanhoudingen na straatroof op de Appeltjesmarkt en specifieke getuige gezocht

Gemaakt: Maandag, 07 september 2020 17:42

AMSTERDAM - In de nacht van zondag op maandag 7 september 2020 heeft een straatroof plaatsgevonden op de Appeltjesmarkt in Amsterdam. De politie hield twee verdachten aan en is op zoek naar een specifieke getuige.

 

Rond 01.00 loopt een man over de Appeltjesmarkt als er plotseling twee mannen naast hem komen lopen. Ze willen zijn portemonnee hebben en trekken deze uit zijn handen. Hierbij wordt het slachtoffer mishandeld en bedreigd met een mes. Het slachtoffer weet gelijk daarna de aandacht te trekken van passerende politieagenten. Zij houden de twee verdachten op heterdaad aan.

 

Getuigenoproep
De recherche doet onderzoek naar deze straatroof en komt graag in contact met getuigen en/of betrokkenen. Ook is de politie op zoek naar een belangrijke getuige. Dit is een vrouw in een lichtkleurige jas. Zij werd gezien met de verdachten en liep weg op het moment dat de politie de aanhoudingen verrichtte. Heeft u iets gezien, gehoord of heeft u beelden van deze zaak? Neem dan contact op met de politie via het nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0900-7000.

500.000 in beslag genomen bij controle auto op de Noorderhavenkade in Rotterdam

Gemaakt: Dinsdag, 08 september 2020 17:29

ROTTERDAM - Een 32-jarige bestuurder van een auto die zich verdacht gedroeg werd dinsdag 1 september gecontroleerd op de Noorderhavenkade. Hij bleek € 500.000 aan contanten bij zich te hebben. Dit is in beslag genomen, de 32-jarige Amsterdammer is aangehouden op verdenking van witwassen.


Op dinsdag 1 september begin van de avond vielen agenten de 32-jarige bestuurder op. Hij reed een opvallend rondje. Hierop besloten de agenten de bestuurder te laten stoppen en te controleren. Op de bijrijdersstoel troffen de agenten een grote boodschappentas aan met een grote hoeveelheid bankbiljetten. Hierop werd de 32-jarige Amsterdammer aangehouden op verdenking van witwassen. Na telling bleek het te gaan om € 500.000. De man heeft afstand gedaan van het geld en stemde in met een OM transactie.

Politie Amsterdam zoekt getuigen van ernstig ongeval op de A10

Gemaakt: Dinsdag, 08 september 2020 17:34

AMSTERDAM - Op dinsdag 8 september omstreeks 07:00 uur heeft er zich op de A10 links ter hoogte van hectometerpaal 5.8 een verkeersongeval voorgedaan. De politie is op zoek naar getuigen.

 

Een personenauto stond vanwege onbekende reden stil op de vluchtstrook, waarna een vrachtauto hem vanachter aanreed. Hoe dit heeft kunnen gebeuren, is nog onduidelijk. De bestuurder van de personenauto raakte zwaargewond en is met nog onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis. Het Team Opsporing Ernstige Verkeersongevallen (TOEV) doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

 

Beelden en getuigen
De politie komt graag in contact met mensen die de personenauto hebben zien rijden voorgaand het ongeval. Ook willen wij graag in contact komen met mensen die het ongeval hebben gezien of mogelijk dashcambeelden hebben gemaakt. Neem contact met ons op via 0900 8844

Wijkagent mishandeld door jongeren op de Beethovenstraat

Gemaakt: Dinsdag, 08 september 2020 17:48

AMSTERDAM - Op maandag 7 september rond 17.30 uur is een wijkagent mishandeld door jongeren op de Beethovenstraat. Een 18-jarige Amsterdammer is hiervoor gisteren aangehouden. Vandaag hield de politie nog eens twee verdachten aan in deze zaak. Dit zijn een 18-jarige en een 19-jarige Amsterdammer.


De politieman die gewond raakte sprak de jongeren aan op de overlast die ze veroorzaakten en vroeg ze hun legitimatiebewijs te tonen. Hier wilde een van de jongere niet aan meewerken. Deze verdachte is meerdere keren gevraagd en uiteindelijk gevorderd mee te werken. Ook werd hem medegedeeld dat hij zou worden aangehouden, als hij niet meewerkte. Ondanks de waarschuwingen, wilde de man nog steeds zijn legitimatiebewijs niet tonen. De wijkagent hield vervolgens de verdachte aan. Deze ging hevig in verzet en viel de politieman aan. Ook andere jongeren keerden zich hierop tegen de politie en gebruikten geweld tegen agenten. De politie heeft pepperspray gebruikt om de verdachte onder controle te krijgen.

 

Getuigenoproep
De recherche doet onderzoek naar deze zaak en wil weten wat er gebeurd is. Zij komt graag in contact met getuigen en/of betrokkenen. Heeft u iets gezien of gehoord, of beschikt u over beelden van dit ongeval? Neem dan contact op met de politie via het nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0900-7000.

Jongen moet onder bedreiging pinpas en pincode afgeven

Gemaakt: Donderdag, 10 september 2020 17:40

AMSTERDAM - Op woensdag 9 september 2020 omstreeks 21:25 uur is een minderjarige jongen, slachtoffer geworden van een bedreiging. Hij moest zijn pinpas en pincode afstaan. Deze bedreiging heeft plaatsgevonden in winkelcentrum Reigersbos.

 

Het slachtoffer werd in winkelcentrum Reigersbos aangesproken door drie onbekende jongemannen. Een van de drie jongemannen bedreigde het slachtoffer. Daarop pinde het slachtoffer voor de drie jongemannen. Vervolgens moest het slachtoffer zijn pinpas en pincode afstaan. Eenmaal thuis kwam het slachtoffer erachter dat er meerdere keer met zijn pinpas geld van zijn rekening is gepind.

Het slachtoffer heeft aangifte gedaan en de zaak wordt onderzocht door de recherche in Amsterdam Zuidoost.

 

Getuigen
Hebt u iets gezien of gehoord gedurende het incident neem dan contact op met de politie via 0900 8844. Anoniem uw tip doorgeven? Neem contact op met 0800 7000

Politie houdt vijf verdachten aan na woningoverval in Zuid

Gemaakt: Donderdag, 10 september 2020 17:44

AMSTERDAM - Op woensdag 9 september 2020 rond 20.45 uur heeft een overval op een woning plaatsgevonden op de Ferdinand Bolstraat in Zuid. Na de overval hield de politie vijf verdachten aan. Het rechercheteam spreekt graag met omwonenden of getuigen die informatie hebben.


Rond 20.45 uur werd bij het slachtoffer aangebeld. Er stonden mensen met bloemen voor de deur. Toen de bewoner de deur open deed, werd hij gelijk aangevallen en bedreigd met een vuurwapen door meerdere mannen. De verdachten hadden het voorzien op diverse kostbaarheden van het slachtoffer en gaan er met een onbekende buit van door. Het slachtoffer raakte tijdens de overval gewond aan zijn hoofd en is naar het ziekenhuis overgebracht.

 

Vijf aanhoudingen
Vlak na de overval kon de politie in de omgeving van de woning vijf verdachten aanhouden. Het gaat om Amsterdammers van 15, 16 en 18 jaar en twee 22-jarigen.

 

Getuigenoproep
De recherche doet onderzoek naar deze woningoverval en komt graag in contact met getuigen en/of betrokkenen. Heeft u iets gezien of gehoord, of beschikt u over beelden van de overval? Neem dan contact op met de politie via het nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem: telefoon 0900-7000.

Man op het Muntplein in Amsterdam rijdt met bestelbus in op politie

Gemaakt: Vrijdag, 11 september 2020 17:55

AMSTERDAM - Op vrijdag 11 september rond 4.30 uur is een verdachte in een bedrijfsbus driemaal ingereden op een politievoertuig. Bij dit incident is door de politie geschoten op het voertuig waarin de verdachte reed. De verdachte is op de Vijzelstraat aangehouden.


De surveillanceauto van de politie stond stil op het Muntplein, toen de verdachte uit het niets tot drie keer toe op hen inreed. In het politievoertuig zaten op dat moment twee collega's. Zij konden het voertuig uitvluchten via de bijrijderszijde. De verdachte is vervolgens weggereden via de Vijzelstraat. Daar waren twee politiemotoren als wegversperring geplaatst. Hier is de verdachte overheen gereden. Op de tweede motor is het voertuig van de verdachte blijven steken en in brand gevlogen. Ondanks het vuur en de rookontwikkeling, wilde de verdachte niet uit zijn voertuig komen. Hij gebruikte geweld tegen politieagenten die hem probeerden te redden. Na een tijdje is de verdachte toch via de bijrijderskant het voertuig uit gevlucht en kon hierop, met behulp van pepperspray, gelijk worden aangehouden door de politie. De verdachte is na zijn aanhouding overgebracht naar het ziekenhuis.

 

Getuigenoproep
De recherche doet onderzoek naar dit incident en wil weten wat er gebeurd is. Zij komt graag in contact met getuigen en/of betrokkenen. Heeft u iets gezien of gehoord, of beschikt u over beelden? Neem dan contact op met de politie via het nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0900-7000.