Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 04:33:36 13112 Rit 132084 Amsterdam Karperweg 1075LB Post Zuid Prio Hoog Eenheid | Ambulance 13-112 (GGD Amsterdam)
vrijdag 13 december 2019

Archief

Schade na explosie op de Korte van Eeghenstraat in Amsterdam-Zuid

Gemaakt: Zaterdag, 06 juli 2019 17:33

AMSTERDAM - In de nacht van vrijdag 6 op zaterdag 7 juli vond op de Korte van Eeghenstraat in Amsterdam-Zuid een explosie plaats. Door deze explosie raakten meerdere panden en voertuigen beschadigd, er vielen gelukkig geen gewonden.

 

Rond 04.25 uur kwamen verschillende meldingen binnen dat mensen een harde knal hadden gehoord in de omgeving van de Korte van Eeghenstraat. Ter plaatse troffen agenten op straat brokstukken aan en bleken meerdere panden en voertuigen schade te hebben. Al snel werd duidelijk dat er op de Korte van Eeghenstaat waarschijnlijk een explosief was afgegaan. Het Team Exposieven Verkenning (TEV) en de Explosieven Opsporingsdienst (EOD) deden vervolgens onderzoek op de locatie en concludeerden dat het hier inderdaad om een ontploft explosief ging. De Forensische Opsporing (FO) heeft daarna uitgebreid sporenonderzoek gedaan. Vanwege dit onderzoek is zijn de Korte van Eeghenstraat en delen van de Van Eeghenstraat en de Van Eeghenlaan tijdelijk afgezet (geweest).

 

Getuigenoproep
Het onderzoek naar wat er ontploft is en vooral waarom is in volle gang. Mogelijk kunt u het onderzoeksteam hierbij helpen: heeft u iets gezien of gehoord van dit incident, maar nog niet met de politie gesproken? Of heeft u andere informatie? Neem dan contact op via 0900-8844.

Politiemedewerker geschorst

Gemaakt: Maandag, 08 juli 2019 18:54

AMSTERDAM - Op 8 juli is een 55-jarige medewerker van de politie Eenheid Amsterdam door de politiechef geschorst. Hij is aangehouden op verdenking van schending van zijn ambtsgeheim, ambtelijke corruptie en computervredebreuk.

 

Onder leiding van een officier van justitie verricht het team Veiligheid, Integriteit en Klachten van de Eenheid Amsterdam nader onderzoek. Over het onderzoek worden geen mededelingen gedaan.

Man overleden na verkeersongeval op de N201 in Amsterdam

Gemaakt: Maandag, 08 juli 2019 18:55

AMSTERDAM - De man die vanochtend met zijn voertuig van de weg raakte op de N201 is overleden. De politie doet onderzoek naar het verkeersongeval en roept getuigen op zich te melden.


Het ongeval gebeurde maandagochtend rond 6.45 uur op de N201 ter hoogte van de Noorddammerweg. Het is nog niet duidelijk waardoor de 54-jarige man van de weg raakte. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht en is daar overleden. De recherche onderzoekt de zaak en komt graag in contact met getuigen. Ook mogelijk beeldmateriaal van een dashcam kan helpen in het onderzoek. Heeft u informatie over dit ongeval? Neem dan contact op via 0900-8844

Getuigenoproep overval snackbar Ruys de Beerenbrouckstraat

Gemaakt: Dinsdag, 09 juli 2019 16:22

AMSTERDAM - De politie is op zoek naar twee mannen die afgelopen nacht een gewapende overval hebben gepleegd bij een snackbar aan de Ruys de Beerenbrouckstraat in Amsterdam Nieuw-West. Ook roept de politie getuigen op zich te melden.


In de nacht van maandag 8 op dinsdag 9 juli 2019, overvallen twee mannen even na middernacht de snackbar. Ze dwingen de medewerker die op dat moment aanwezig is om de kassalade te openen. Ze gaan er met buit vandoor en vluchten in de richting van het Eendrachtspark. De politie komt ter plaatse en begint een zoektocht met behulp van een helikopter, maar de daders ontkomen.

 

Getuigenoproep
De recherche is op zoek naar deze twee mannen. Zij zijn rond de 1.65 en 1.75 meter lang, droegen donkere kleding met een capuchon over het hoofd en hadden maskers op. Heeft u nuttige informatie die bij kan dragen aan het onderzoek? Neem dan contact op via 0900-8844, bel Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Taxichauffeur bedreigd, verdachte met vuurwapen snel aangehouden

Gemaakt: Dinsdag, 16 juli 2019 16:22

AMSTERDAM - Op vrijdagmiddag 12 juli 2019 is een taxichauffeur bedreigd door een klant die weigerde te betalen. De klant, een 17-jarige Amsterdammer, is aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek.


Rond 14.15 uur kreeg de taxichauffeur het verzoek om een klant op te halen in Zaanstad. Deze klant liet de taxichauffeur op verschillende locaties in Amsterdam tussenstops maken. Na een aantal uur wilde de klant afgezet worden op een locatie in Amsterdam West. Daar bleek dat hij geen geld bij zich had om de lange rit af te rekenen. De klant bedreigde vervolgens de taxichauffeur met een vuurwapen en ging er vandoor.

 

De politie kreeg al snel beelden van de verdachte in handen, waarna agenten de verdachte herkenden. De politie viel diezelfde dag een pand binnen en trof daar het gebruikte vuurwapen, een taser, vals geld en meerdere wikkels met vermoedelijk harddrugs aan.

1,2 miljoen slachtoffers van digitale criminaliteit

Gemaakt: Woensdag, 17 juli 2019 17:16

NEDERLAND - Aankoopfraude, stalking en identiteitsfraude. In 2018 waren ruim 1,2 miljoen mensen slachtoffer van deze en andere vormen van digitale criminaliteit. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek naar digitale veiligheid en criminaliteit van het Centraal Bureau voor de Statistiek.


De politie werkte actief mee aan het onderzoek onder 38.000 personen. 'Voor een goede aanpak van digitale criminaliteit is een nauwkeurig beeld van wat er in de buitenwereld speelt onmisbaar', zegt Theo van der Plas, programmadirecteur Digitalisering en Cybercrime. 'Daarbij gaat het niet alleen om het totaalbeeld aan incidenten, maar ook om de impact op slachtoffers en inzicht in het aangifte- en meldgedrag. Het helpt ons om te bepalen of we onze aandacht op de juiste dingen richten.' Lees hier meer over de uitkomsten van het CBS-onderzoek.

 

Betere informatiepositie
'Dit werkveld is relatief nieuw en ontwikkelt zich continu', vertelt Van der Plas. 'De inzichten die dit onderzoek oplevert, zijn een waardevolle aanvulling op onze informatiepositie. Die is voor een belangrijk deel gebaseerd op de aangiftes die worden gedaan. En dat doet lang niet iedereen, blijkt ook uit dit onderzoek. Het onderstreept dat we ons dus moeten blijven richten op het verlagen van de drempel en het verruimen van de mogelijkheden om aangifte te doen', vervolgt hij. 'Dat doen we bijvoorbeeld door internetaangifte voor veelvoorkomende vormen van digitale criminaliteit mogelijk te maken. Daar wordt nu hard aan gewerkt.'

 

Meer dan opsporen alleen
Het is voor het eerst dat het complexe thema van slachtofferschap van digitale criminaliteit onder burgers in brede zin is onderzocht. Zo is er ook gekeken naar de kennis van internetgebruikers op het gebied van hun digitale veiligheid en de maatregelen die zij zelf kunnen treffen. Ook op dat gebied valt er nog wel wat te winnen. 'De aanpak van digitale criminaliteit gaat verder dan opsporen alleen', legt Theo van der Plas uit. 'Andere interventies – zoals het verstoren van de criminele praktijken of preventie – zijn soms minstens zo effectief. Informatie over de omvang van fenomenen of de werkwijze van criminelen is nodig om maatregelen te kunnen nemen of anderen – zoals de internetgebruiker zelf – daartoe in staat te stellen. Een goed voorbeeld is de samenwerking met Marktplaats en de banken, in de strijd tegen phishing. Met elkaar moeten we het ook online veilig houden.'

Getuigenoproep schietincident Eerste Oosterparkstraat

Gemaakt: Woensdag, 17 juli 2019 17:29

AMSTERDAM - In de late avond van dinsdag 16 juli 2019 vond op de Eerste Oosterparkstraat een schietincident plaats. Rond 23.35 uur werd in een horecagelegenheid een 33-jarige Amsterdammer beschoten. Het slachtoffer is zwaargewond naar het ziekenhuis vervoerd. In de directe omgeving van de horecagelegenheid startte de politie een uitgebreide zoektocht naar de schutter, maar deze is tot op heden niet gevonden.

 

De recherche is op zoek naar getuigen
De verdachte is kort na het schietincident aan de Eerste Oosterparkstraat gevlucht in de richting van de Weesperzijde. Het rechercheteam komt graag in contact met mensen die de verdachte in deze omgeving hebben gezien, of wellicht de verdachte eerder die avond hebben gezien voor het schietincident.

 

Signalement
De verdachte kan als volgt worden omschreven:

  • Man
  • Tussen de 25 en 30 jaar oud
  • 185 – 190 cm lang
  • Opvallend breed postuur
  • Donkere huidskleur
  • Baard
  • Donker kleurige broek, schoenen en capuchonvest
  • Droeg een rugzak op zijn rug

 

Getuigenoproep
Heeft u op dinsdag 16 juli rond 23.35 uur iets opvallends gezien of gehoord in de omgeving van de Eerste Oosterparkstraat? Of heeft u andere informatie dat het onderzoek verder kan helpen? Dan horen wij dat graag via 0900-8844. Anoniem bellen kan via 0800-7000.

Vuurwapens, 15 kilo cocaïne en cash bij doorzoeking woning Brouwersgracht

Gemaakt: Woensdag, 17 juli 2019 17:46

AMSTERDAM - Bij een doorzoeking van een woning aan de Brouwersgracht heeft de politie dinsdag vuurwapens, harddrugs en cashgeld aangetroffen.


Na een tip trad de recherche binnen bij het pand, waar 3 vuurwapens werden aangetroffen en een gevuld magazijn behorend bij een Kalasjnikov. Daarnaast werd er 15 kilo cocaïne gevonden en zo'n 5000 euro aan cashgeld. Tevens is de aangetroffen administratie in beslag genomen en zal deze nader onderzocht worden. Een 29-jarige man met de Albanese nationaliteit is aangehouden.

 

De politie doet regelmatig onderzoek naar zogenaamde 'facilitators', die diensten verlenen aan criminele netwerken. In dat kader worden met regelmaat invallen gedaan in panden waar grote hoeveelheden cashgeld, verdovende middelen en vuurwapens worden aangetroffen.

Magneetvissertjes (12 jaar) vinden vuurwapen aan de Amstelkade

Gemaakt: Woensdag, 17 juli 2019 20:10

AMSTERDAM - Woensdagmiddag hebben twee jonge magneetvissers van 12 jaar een goede daad verricht. In het water van de Amstelkade hebben zij een echt vuurwapen gevangen. Ze hebben direct 112 gebeld en hebben de situatie bevroren.


Ter plaatse zagen agenten dat het inderdaad om een vuurwapen ging. De Forensische opsporing is ook ter plaatse gekomen om nader onderzoek te doen. Direct hebben zij wat monsters afgenomen. Het vuurwapen is inbeslaggenomen en zal verder onderzocht worden.

Grote ravage na omvallen trekker op de Cornelis Lelylaan in Amsterdam

Gemaakt: Dinsdag, 23 juli 2019 15:59

AMSTERDAM - Op dinsdag 23 juli zijn de hulpdiensten met spoed uitgerukt naar de Cornelis Lelylaan in Amsterdam. Door een onbekende oorzaak is een trekker gekanteld. De schade aan de trekker is enorm.

 

Twee personen zijn naar het ziekenhuis vervoerd. De slachtoffers zijn wel nog aanspreekbaar. Voorlopig zal de weg nog afgesloten zijn.

Getuigenoproep motorrijder verongelukt op A4 bij Amsterdam

Gemaakt: Woensdag, 24 juli 2019 15:36

AMSTERDAM - Dinsdagavond 23 juli heeft rond 18.15 uur een ongeval plaatsgevonden op de A4 ter hoogte van afslag Sloten. Een 48-jarige motorrijder uit Amsterdam is daarbij ten val gekomen. Ondanks reanimatiepogingen is hij ter plaatse aan zijn verwondingen bezweken.


De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval en komt graag in contact met weggebruikers die tussen 18.10 en 18.20 uur op de A4 Links in de richting van de A10 / Amsterdam reden en mogelijk iets hebben gezien van het ongeval. Nadrukkelijk verzoekt het onderzoeksteam mensen met een dashcam om contact op te nemen via 0900-8844.

Australiër overleden op hostelkamer aan de Spuistraat

Gemaakt: Zondag, 28 juli 2019 16:25

AMSTERDAM - In een kamer van een hostel aan de Spuistraat hebben de hulpdiensten zaterdagochtend 27 juli rond 11 uur een overleden man aangetroffen. De politie doet onderzoek naar de doodsoorzaak.


Hulpdiensten waren naar het hostel gegaan na een melding dat het slachtoffer, een 20-jarige man uit Glasgow met de Australische nationaliteit, onwel was geraakt. Toen de hulpdiensten arriveerden, bleek het slachtoffer reeds overleden. De politie doet onderzoek naar de doodsoorzaak. De recherche houdt daarbij rekening met het scenario dat het gebruik van (hard)drugs mogelijk een rol kan hebben gespeeld bij de dood van de Australiër.

Woningen beschoten in Amsterdam Nieuw West

Gemaakt: Maandag, 29 juli 2019 16:35

AMSTERDAM - In de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 juli 2019 zijn aan de Freek Oxstraat in Amsterdam Nieuw West twee woningen beschoten. De recherche is een onderzoek gestart en komt graag in contact met getuigen.

 

Vermoedelijk is de woning rond 04.00 uur in de nacht beschoten. Pas de volgende ochtend ontdekken de bewoners iets wat lijkt op een kogelinslag. Als de politie ter plaatste is gestart met het sporenonderzoek, treffen de collega's nog een tweede inslag aan in een bovengelegen woning. Gelukkig is niemand gewond geraakt bij dit incident.

 

Getuigenoproep
De politie komt graag in contact met mensen die in die nacht iets hebben gezien of gehoord in de omgeving van de Freek Oxstraat. Wellicht zijn er ook mensen die (dashcam)beelden hebben van het incident, of van de mogelijke verdachte(n). Dan horen wij dat graag via 0900-8844. U kunt anoniem bellen via 0800-7000.

Letselschade opgelopen of ken je iemand die er mee te maken heeft gehad? Wij helpen je.

Gemaakt: Dinsdag, 30 juli 2019 22:12

Een verkeers- of bedrijfsongeval, een medische fout of een gebrekkig product. Het kan allemaal leiden tot (blijvende) schade en daarmee iemands leven enorm beïnvloeden. In een aantal van deze gevallen is het mogelijk om deze geestelijke of lichamelijke schade te verhalen op de veroorzakende partij.

 

Heb je daar nu of een aantal jaren geleden mee te maken gehad, of ken je iemand die er mee in aanraking is gekomen, dan is het mogelijk hier vragen over aan ons te stellen. Stel je vraag vrijblijvend en laat je telefoonnummer achter zodat we contact kunnen opnemen.

 

Inmiddels hebben we al een flink aantal mensen verder kunnen helpen, denk aan: een hondenbeet, letselschade door sporten, letsel door een medische fout of letselschade na een ongeluk.

Wij helpen je graag.

 

Stel je vraag via vraag@vraaghetdespecialist.nl en laat je gegevens achter, inclusief telefoonnummer, zodat we je zo snel mogelijk kunnen helpen.

Het is weer vakantietijd, let op je wisselgeld!

Gemaakt: Woensdag, 31 juli 2019 00:33

NEDERLAND - In deze tijd van het jaar komen mensen terug van vakantie met munten in hun portemonnee die veel lijken op onze Euro. Let dus op je wisselgeld!

 

Bijvoorbeeld de munt van 10 Thaise Baht lijkt op een munt van 2 Euro, maar is slechts 25 cent waard. Ook de Turkse Lira lijkt op een Euro munt.

Getuigenoproep gewelddadige beroving Pinksterbloemstraat

Gemaakt: Donderdag, 01 augustus 2019 16:18

AMSTERDAM - In de nacht van 31 juli op 1 augustus heeft er een gewelddadige straatroof plaatsgevonden in de Pinksterbloemstraat. De politie is op zoek naar getuigen.


Even voor 2.30 uur parkeert een 21-jarige man zijn auto in de Pinksterbloemstraat. Voordat hij de kans krijgt om uit te stappen wordt zijn portier opengetrokken. Drie mannen dringen de auto binnen en mishandelen het slachtoffer. Ze beroven hem met geweld van zijn horloge en telefoon. De verdachten rennen daarna weg richting de Pirolastraat, waar ze met een zwarte Volkswagen Polo op de vlucht slaan in de richting van de Sneeuwbalstraat.

 

Signalement
Van twee verdachten is er een signalement bekend:

Verdachte 1

Rond de 1.90 meter lang
Vadsig postuur
Droeg een grijze trui en een grijze trainingsbroek
Zwarte bivakmuts
Verdachte 2

Rond de 1.85 meter lang
Vadsig postuur
Droeg zwarte schoenen van het merk Nike
Zwarte bivakmuts

 

Getuigenoproep
De recherche is op zoek naar deze drie mannen. Heeft u nuttige informatie dat bij kan dragen aan het onderzoek? Wellicht heeft iemand beelden van het voertuig of informatie over het kenteken. Neem dan contact op via 0900-8844, bel Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000

Wet gezichtsbedekkende kleding: vanaf 1 augustus

Gemaakt: Donderdag, 01 augustus 2019 16:35

NEDERLAND - Vanaf 1 augustus gaat de wet 'Gedeeltelijk verbod gezichtsbedekkende kleding' in. De belangrijkste feiten op een rij:

 

Gezichtsbedekkende kleding
Vanaf 1 augustus 2019 is het verboden gezichtsbedekkende kleding te dragen in het openbaar vervoer en in gebouwen van het onderwijs, de zorg en de overheid. Op deze locaties is het voor de sociale veiligheid en dienstverlening namelijk belangrijk dat iedereen elkaar kan herkennen en aankijken. Het is daarom niet toegestaan om kleding te dragen die het gezicht onherkenbaar maakt, zoals een integraalhelm, bivakmuts of boerka.

 

Naleving
Controle op naleving van dit verbod ligt bij de medewerkers van de instelling waar het verbod geldt en bij het personeel van het vervoersbedrijf. Van hen wordt verwacht dat zij overtreders aanspreken, wijzen op het bestaan van het verbod en hen verzoeken de gezichtsbedekking te verwijderen of anders het pand te verlaten.

 

Bekeuring
Als hier geen gehoor aan wordt gegeven kan de medewerker de hulp van politie inschakelen. Ook de politie zal de betrokkene waarschuwen de gezichtsbedekking te verwijderen of de locatie te verlaten. Als dit niet het beoogde effect heeft, kan deze overgaan tot het uitschrijven van een bekeuring.

 

Melding maken
Wilt u melding maken van een persoon met gezichtsbedekkende kleding op een locatie waar dit verboden is, neem contact op met een medewerker van de locatie of personeel van het vervoersbedrijf.

 

Aangifte
Draagt u gezichtsbedekkende kleding en wilt u als slachtoffer van een misdrijf aangifte doen, dan zijn er meerdere opties. Zo kunt u aangifte doen op locatie (bijvoorbeeld bij u thuis), telefonisch of via internet. Dan bent u niet in overtreding. Indien het niet anders kan en u hulp zoekt of aangifte wilt doen op een politiebureau, dan dient u mee te werken door de gezichtsbedekkende kleding af te doen.

 

Burgeraanhouding
In de media wordt gemeld dat iedere burger mag overgaan tot aanhouding op heterdaad, dit gericht op een overtreding van de Wet gedeeltelijk verbod gezichtsbedekkende kleding. De wet geeft inderdaad deze mogelijkheid aan. De politie adviseert burgers echter voorzichtig te zijn met het zelf aanhouden van mogelijke overtreders van de Wet gezichtsbedekkende kleding. Hoewel betrokkene op het eerste oog in overtreding kan zijn, dient er ook altijd door de overheidsinstantie of vervoerder gewezen te worden op het verbod en de keus te worden voorgelegd de kleding af te doen of zich te verwijderen. Pas als door de politie is vastgesteld dat die waarschuwing is gedaan en de keus is voorgelegd kan de politie eventueel overgaan tot het uitschrijven van een proces-verbaal. Daarna zal het OM bepalen of er een boete wordt opgelegd.

Ophef na brief van buurtapp Nextdoor

Gemaakt: Zaterdag, 03 augustus 2019 17:28

NEDERLAND - Op meerdere plaatsen in Nederland zijn de laatste dagen per post uitnodigingen verspreid van de buurtapp Nextdoor. In de brief wordt bewoners opgeroepen zich aan te melden voor de Nextdoor buurtapp. 'In deze buurtapp delen we lokale tips en aanbevelingen voor bijvoorbeeld een klusjesman of oppas, bespreken we de veiligheid in de buurt, plannen we buurtevenementen en nog veel meer', staat te lezen in de brief.

 

De brief wordt steevast ondertekend door iemand die in de buurt woont, inclusief vermelding van de straatnaam maar zonder huisnummer.

 

De politie weet van dit fenomeen. Hoewel de voorwaarden zijn omschreven op de app, voelen sommigen zich kennelijk niet prettig als zij hun eigen naam tegenkomen. Zij kunnen zich dan bij de politie melden maar uiteraard kan men zich ook melden bij Nextdoor.


Deskundigen zullen zich moeten buigen in hoeverre er sprake is van strafbaarstelling. De politie roept in ieder geval iedereen op altijd goed de voorwaarden te lezen behorende bij de app en dan pas akkoord te gaan.

 

De Nextdoor buurtapp is legitiem en wordt in werkelijkheid gebruikt door veel Nederlanders. Toch roepen de deze week verstuurde uitnodigingen ook vragen op. Bij navraag in de straat van waaruit de brief verstuurd zou zijn is namelijk gebleken dat de persoon in kwestie er soms niets van afweet.

14 aanhoudingen rondom Canal Parade

Gemaakt: Zondag, 04 augustus 2019 18:00

AMSTERDAM - De politie kijkt terug op een gemoedelijk verlopen Canal Parade. Dat sfeerbeeld past ook bij de voorafgaande en aansluitende feesten in de stad.

 

Op vrijdag werden drie aanhoudingen verricht. Op zaterdag werden elf personen aangehouden in relatie met de Pride-festiviteiten, waarvan 7 personen vanwege varen onder invloed.

 

Los van de 'Pride-gerelateerde' aanhoudingen verrichtte het 'doelgroepenteam' van de Amsterdamse politie, in de volksmond ook wel 'zakkenrollersteam' genoemd, vrijdag en zaterdag in de avond en nachtelijke uren in totaal zeven aanhoudingen. Drie verdachten werden aangehouden op verdenking van diefstal van een loktelefoon, één verdachte overtrad een opgelegd gebiedsverbod, één verdachte werd aangehouden op verdenking van het dealen van drugs en twee verdachten werden aangehouden vanwege een straatroof middels de zogenaamde 'voetbaltruc'.

 

De voetbaltruc
Bij de voetbaltruc begint de zakkenroller een praatje met het slachtoffer over voetbal. Hij/zij doet vervolgens een voetbaltrucje bij het slachtoffer. Ondertussen besteelt de zakkenroller het slachtoffer snel. Dit gaat meestal vliegensvlug en ongemerkt, zoals de beelden hieronder ook laten zien.

 

Laat je niet afleiden
Het is belangrijk dat mensen zich bewust zijn van de verschillende werkwijzen van zakkenrollers. Naast de voetbaltruc is er ook de kickboxtruc, de danstruc, enzovoort. Laat je niet afleiden door zakkenrollers en let op je spullen.

Spaanse toerist bedreigd met mes in Amsterdam Nieuw-West

Gemaakt: Donderdag, 08 augustus 2019 17:36

AMSTERDAM - Een Spaanse toerist wordt in de nacht van woensdag 7 op donderdag 8 augustus 2019 slachtoffer van een poging beroving op de Krijn Breursstraat in Amsterdam Nieuw-West. Hij wordt hierbij bedreigd met een mes. De politie is een onderzoek gestart en roept hierbij de hulp in van het publiek.


Het is ongeveer 02.00 uur als een groep vrienden vanaf het Wallengebied met nachtbus 282 naar Amsterdam West rijdt. Ze stappen rond 03.00 uur uit op Plein 40-45. Met hen stappen nog twee jongens uit, die vanaf dat moment achter de groep vrienden aan blijven lopen. Ter hoogte van de Krijn Breurstraat wordt één van de jongens uit de groep, een 24-jarige man, belaagd door het tweetal. Ze proberen zijn rugzak weg te nemen. Het slachtoffer wordt hierbij bedreigd met een mes en krijgt meerdere trappen en klappen tegen zijn lijf, hoofd en in het gezicht. Het slachtoffer weet zichzelf in een portiek in veiligheid te brengen en belt de hulpdiensten. De twee daders zijn er dan al vandoor.

 

Signalementen
Van het tweetal is het volgende signalement bekend:

Man
Tussen de 15 en 17 jaar oud
slank postuur
ongeveer 1.75 meter lang
droeg donkere kleding
donker getinte huidskleur
zwart kort haar

 

Man
Tussen de 18 en 20 jaar oud
Ongeveer 1.77 - 1.80 meter lang
slank postuur
getinte huidskleur
zwarte trui met capuchon op hoofd

 

Getuigen
De politie stelt een onderzoek in en roept getuigen op om zich te melden. Heeft u die bewuste nacht iets gezien wat het onderzoek verder kan helpen? Of heeft u wellicht (dashcam)beelden van de looproute van de groep vrienden, met mogelijk daarachter de verdachten? Dan horen wij dat graag via 0900-8844. Anoniem bellen kan via 0800-7000.

Schietpartij met dodelijke afloop op Hogevecht in Amsterdam-Zuidoost

Gemaakt: Donderdag, 08 augustus 2019 23:31

AMSTERDAM - Donderdagavond 8 augustus 2019 vond op Hogevecht in Amsterdam-Zuidoost een schietincident plaats. Hierbij raakte een persoon zwaargewond. Dit slachtoffer werd ter plaatse gereanimeerd en vervolgens naar het ziekenhuis overgebracht. Medische hulp mocht echter niet meer baten, het slachtoffer overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De politie is dringend op zoek naar de dader(s), mogelijke getuigen en eventueel beeldmateriaal van het incident.

 

Rond 19.15 uur kwamen meerdere meldingen binnen dat er geschoten zou zijn op Hogevecht. Verschillende politie-eenheden snelden naar de locatie en troffen daar op straat een zwaargewonde man aan. Deze man was dusdanig gewond dat hij op een gegeven moment gereanimeerd moest worden. Vervolgens bracht een ambulance hem zo snel mogelijk over naar het ziekenhuis. Daar overleed hij diezelfde avond nog aan zijn verwondingen.

 

Onderzoek: getuigen en beelden
De politie doet uiteraard uitgebreid onderzoek naar dit dodelijke schietincident. Op dit moment is nog niet duidelijk wie er betrokken zijn geweest bij het incident, of er sprake is van een of meerdere daders en aan welk signalement deze dader(s) mogelijk voldoen. De recherche spreekt daarom heel graag met mensen die mogelijk getuige zijn geweest en/of eventueel beeldmateriaal hebben van het schietincident. Heeft u iets gezien of gehoord wat de politie mogelijk verder kan helpen? Neem dan contact op via 0900-8844.

 

Voorafgaand aan schietincident zou op Hogevecht een kleine, blauwe auto hebben gestaan. In deze auto zouden meerdere personen hebben gezeten. Ook met deze personen komt de recherche graag in contact.

Getuigenoproep mishandeling vrouwen op Zandstraat

Gemaakt: Vrijdag, 09 augustus 2019 17:20

AMSTERDAM - In de vroege ochtend van zaterdag 3 augustus lopen twee vrouwen door de Zandstraat in het centrum van Amsterdam. Als twee mannen op een - vermoedelijk - rode scooter passeren, ontstaat er een woordenwisseling waarna de vrouwen worden mishandeld. De recherche is op zoek naar getuigen.

 

De recherche is op zoek naar getuigen
Het incident vond die zaterdagochtend rond 5.30 uur plaats nabij de Zuiderkerk. Één van de mannen op de scooter droeg een helm, de ander niet. Na de mishandeling zou het duo zijn weggereden via het Zuiderkerkplein in de richting van de Nieuwmarkt.

 

De recherche zou graag spreken met mensen die iets hebben gezien of gehoord van de woordenwisseling en de daaropvolgende mishandeling, dan wel de twee mannen op de scooter hebben gezien nabij de Zandstraat.

 

Heeft u informatie voor de politie? Neem dan contact op via 0900-8844, via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000

Brandweer redt kat uit boom, wie gaat dat betalen?

Gemaakt: Vrijdag, 09 augustus 2019 18:22

NEDERLAND - In Nederland stuurt de brandweer nooit een rekening voor haar inzetten, wie haar ook alarmeert. Maar ook wanneer de brandweer er op uit gaat om een dier te redden? De brandweer heeft een wettelijke taak om mensen en dieren te redden. Als de centralist een melding binnen krijgt van een dier in nood dan zal deze een inschatting maken of het nodig is om de brandweer er op af te sturen.

 

Als zich een calamiteit voordoet hoeft u dus niet bang te zijn dat u als melder of slachtoffer een rekening ontvangt van de brandweer. Maar, hoewel de brandweer u niets kost is de brandweer "niet gratis". De kosten (mensen en materieel) worden betaald uit de gemeentebegroting. U betaalt het dus met zijn allen.

 

Moet de brandweer een rekening sturen voor een inzet?

Doe mee aan onze poll onderaan op de voorpagina. Zou de brandweer een rekening moeten sturen voor een inzet?

P.C. Hooftstraat afgesloten vanwege stormschade

Gemaakt: Zaterdag, 10 augustus 2019 17:46

AMSTERDAM - De brandweer van Amsterdam is zaterdagmiddag meer dan dertig keer uitgerukt voor stormschade. Tussen 13.00 en 17.30 uur kwamen er in totaal 34 meldingen binnen van stormschade.

 

De meeste meldingen gingen over loshangende takken, bomen die dreigen om te vallen en steigerdelen van bouwplaatsen die zijn losgekomen. Ook zijn twee woonboten in de stad losgeschoten van de kade.

 

Op de P.C. Hooftstraat dreigde een afscherming van een bouwplaats om te vallen. De straat werd tijdelijk afgesloten maar is nu weer vrijgegeven.

Kleine brand in pand van de ING bank Amsterdam

Gemaakt: Zondag, 11 augustus 2019 17:02

AMSTERDAM - Aan de Heerlerbergweg in Amsterdam Zuid Oost heeft vanmorgen brand gewoed in een pand van de ING bank. In een server ruimte hing een flinke brandlucht en ging het brandalarm rond 09:30 uur af.

 

De brandweer is een tijdje op zoek geweest naar de oorzaak van de brand en was met meerdere auto's aanwezig. Niemand raakte gewond. Korte tijd werd de Haarlerbergweg afgesloten voor auto verkeer.

 

De oorzaak van de brand is niet bekend.

Partyboot in Zaandam deels gezonken na storm

Gemaakt: Zondag, 11 augustus 2019 17:11

ZAANDAM - Op de Sluispolderweg in Zaandam heeft een groot evenementenschip vanmorgen water gemaakt. Het vaartuig is deels gezonken en verloor veel brandstof.

 

Rijkswaterstaat en de Havendienst waren aanwezig om de lekkage van de brandstof zoveel mogelijk te beperken. Voor de opgeroepen brandweer was er niets te doen. Wat de oorzaak is, is niet bekend.

Handgranaat aangetroffen bij woning aan het Snodenhoekpark

Gemaakt: Maandag, 12 augustus 2019 17:16

AMSTERDAM - De recherche is een onderzoek gestart naar de vondst van een explosief bij een woning aan het Snodenhoekpark. Het gaat om een handgranaat.


Op zondagavond 11 augustus krijgt de meldkamer rond 19.45 uur de melding dat er een verdacht voorwerp is aangetroffen bij een woning. Na een eerste inschatting van een politieman van het Team Explosieven Verkenning, wordt de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) opgeroepen. Deze experts hebben het vermoedelijke explosief veilig ontmanteld en verwijderd. Het blijkt te gaan om een handgranaat. Nadat het onderzoek van de EOD is afgerond, is er door forensisch rechercheurs onderzoek verricht op de locatie. Hoe het explosief op de locatie terecht is gekomen is op dit moment niet duidelijk.

 

Rechercheurs spreken graag met mensen die mogelijk meer weten over deze zaak. Informatie kan worden doorgegeven via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Twee aanhoudingen na achtervolging gestolen motor door Amsterdam Nieuw-West

Gemaakt: Maandag, 12 augustus 2019 17:20

AMSTERDAM - De politie heeft na een achtervolging door Amsterdam Nieuw-West en zoekactie met de politiehelikopter twee aanhoudingen verricht in Boesingheliede.


Agenten zien in de nacht van zondag 11 augustus op maandag 12 augustus 2019 rond 3.15 uur op de Burgemeester van Leeuwenlaan in Amsterdam Nieuw-West een motor rijden met daarop twee gemaskerde personen. Het kenteken van de motor staat als gestolen geregistreerd. Het duo krijgen een stopteken, maar op dat moment gaat de motor er met hoge snelheid vandoor. Bij de achtervolging die volgt crasht op de Tom Schreursweg een politieauto. De agenten in het voertuigen raken daarbij lichtgewond.

 

De achtervolging wordt voortgezet door andere politievoertuigen met assistentie van de politiehelikopter. De helikopter ziet korte tijd later de inmiddels achtergelaten motor op de Kromme Spieringweg tussen Vijfhuizen en Zwanenburg. Agenten van de eenheid Noord-Holland weten twee verdachten, een 18-jarige man en een 16-jarige man, aan te houden op de Schipholweg in Boesingheliede.

Man overleden na aanrijding tegen slagboom spoorwegovergang Westhavenweg

Gemaakt: Maandag, 12 augustus 2019 18:02

AMSTERDAM - Op zaterdag 10 augustus 2019 is een personenwagen op de Westhavenweg te Amsterdam met hoge snelheid tegen de slagboom van een spoorwegovergang aangereden. De bestuurder, een 58-jarige man uit Amstelveen, is later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden.

 

Na de aanrijding met de slagboominstallatie kwam de auto in de nabij gelegen sloot terecht. Het slachtoffer, de enige betrokkende bij dit ongeval, raakte hierbij ernstig gewond. Hulpverleners hebben het slachtoffer ter plaatse nog gereanimeerd. Hij werd daarna met spoed overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij diezelfde dag overleed aan zijn verwondingen. Het Team Ernstige Verkeersongevallen (TOEV) heeft het ongeval in onderzoek.

Kinderwagen aangereden, baby gewond, bestuurder rijdt door

Gemaakt: Maandag, 12 augustus 2019 18:07

AMSTERDAM - De politie is op zoek naar de bestuurder van een zilvergrijze personenauto van het merk Volkswagen. De bestuurder wordt er van verdacht betrokken te zijn bij een aanrijding op maandag 12 augustus 2019 om 14.50 uur, op de kruising van de Jan van Galenstraat en de Jan Tooropstraat.

 

Bij de aanrijding raakte een baby gewond die in een kinderwagen lag die door de moeder werd geduwd. De bestuurder van de zilvergrijze Volkswagen is zonder zich bekend te maken direct doorgereden. De gewonde baby is naar een ziekenhuis overgebracht. Het letsel is op dit moment nog onbekend. Een zoekactie in de omgeving heeft nog geen verdachte opgeleverd.

 

Mocht u getuige zijn geweest van de aanrijding en heeft u nog niet met iemand van de politie gesproken wilt u dan telefonisch contact opnemen via 0900-8844.