Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 12:03:26 Bad-01 Ass. Ambu (afhijsen, Deur Openen) , Winterdijkstraat Amsterdam 13alw Prio Hoog Eenheid | Brandweer Amsterdam-Amstelland (Amsterdam...
zaterdag 20 juli 2019

Archief

Getuigen gezocht beroving vrouw met rollator Robert Fruinlaan

Gemaakt: Vrijdag, 15 februari 2019 17:06

AMSTERDAM - Afgelopen maandagmiddag 11 februari heeft er een straatroof plaatsgevonden op een 80-jarige vrouw op de Robert Fruinlaan. Twee mannen zijn op de vlucht geslagen, de politie zoekt getuigen.


Omstreeks 16.00 uur loopt een vrouw met haar rollator op de Robert Fruinlaan, ter hoogte van het Topkapipad in Amsterdam. Een jongeman loopt op haar af en trekt vanachter aan het hengsel van haar handtas. Hierdoor raakt de vrouw uit balans en valt hard op de grond. Eén van de daders vlucht richting het Petrus Blokhof, de ander richting de Johan Huizingalaan.

 

Signalement
De mannen zagen er allebei jong uit, rond de 17 jaar oud. Ze hadden een slank postuur, licht getinte huidskleur en allebei een zwarte jas. De recherche onderzoekt de zaak en komt graag in contact met getuigen. Heeft u informatie over dit incident of beeldmateriaal opgenomen op b.v. de vluchtroute Neem dan contact op via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Brexit en rijbewijs

Gemaakt: Maandag, 18 februari 2019 22:19

NEDERLAND - Als er geen overeenkomst tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk is op 29 maart 2019, dan hoort het Verenigd Koninkrijk niet meer bij de EU/EVA-landen. Wat betekent dit als u een rijbewijs heeft uit het Verenigd Koninkrijk en woont u in Nederland?

 

Bekijk wat u kunt doen op de website van het RDW.

Restaurant beschoten op Cornelis van Vollenhovenstraat

Gemaakt: Dinsdag, 19 februari 2019 17:23

AMSTERDAM - In de nacht van maandag 18 februari op dinsdag 19 februari kreeg de politie rond 3.15 uur melding dat er zou zijn geschoten op een restaurant aan de Slotermeerlaan. Ter plaatse troffen agenten aan de achterzijde van het pand, aan de Cornelis van Vollenhovenstraat, drie kogelinslagen aan. De recherche is op zoek naar getuigen.


Bij de beschieting raakte niemand gewond. Ter plaatse is onderzoek verricht. Getuigen stellen dat kort na de beschieting mogelijk één of meerdere verdachten zouden zijn weggereden op een donkerkleurige scooter in onbekende richting.

 

Getuigenoproep
De recherche is op zoek naar meer getuigen die iets gezien of gehoord hebben op de Slotermeerlaan en/of de Cornelis van Vollenhovenstraat, zowel van het incident zelf als de periode ervoor en erna, grofweg tussen 3 en 4 uur 's nachts. Ook mensen die beelden, bijvoorbeeld van een bewakingscamera of dashcam, hebben die mogelijk van belang kunnen zijn voor het onderzoek worden verzocht contact op de nemen met de politie. U kunt ook contact opnemen via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Daders en slachtoffer verlaten plaats delict na schoten op de Schoolmeesterstraat

Gemaakt: Dinsdag, 19 februari 2019 17:32

AMSTERDAM - Op maandagmiddag 18 februari 2019 zijn er schoten gelost op de Schoolmeesterstraat. Voordat de politie ter plaatse is hebben de daders en het mogelijke slachtoffer de plaats delict al verlaten. De politie zoekt getuigen.


Rond 14.25 uur vindt er een schietincident plaats in een woningcomplex aan de Schoolmeesterstraat. Getuigen hebben drie mannen in verschillende richtingen zien wegrennen. Als de politie ter plaatse is zien zij aanwijzingen dat er mogelijk een slachtoffer bij betrokken is. Maar ook die zou dan de plaats delict al hebben verlaten.

 

De recherche onderzoekt de zaak en komt graag in contact met getuigen die mogelijk iemand hebben gezien met schotwonden in de afgelopen 24 uur. Of heeft u andere bruikbare informatie over dit incident? Neem dan contact op via 0900-8844, via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

14-jarige jongen in het Sloterpark beroofd van smartphone

Gemaakt: Dinsdag, 19 februari 2019 17:34

AMSTERDAM - Een 14-jarige jongen wordt op zondag 17 februari 2019 beroofd van zijn smartphone wanneer hij rond 17.30 uur door het Sloterpark loopt. Twee jongens grissen het mobieltje uit zijn hand en rennen weg. De politie is op zoek naar getuigen.


Het slachtoffer was op het moment van de beroving aan het telefoneren met een vriend. Ze zouden samen gaan voetballen. Als de jongen door het park nabij het Sloterparkbad loopt, wordt hij vanuit het niets in zijn nek gepakt en vervolgens op de grond gegooid. Op dat moment merkt het slachtoffer dat zijn telefoon is ontvreemd. Het slachtoffer loopt lichte verwondingen op bij de beroving.

 

Signalement
Het signalement van de verdachten is als volgt:

Verdachte 1:

- Licht getint
- Circa 185 á 190 cm lang
- Circa 17 á 19 jaar oud
- Geen gezichtsbeharing
- Licht bruin, naar achteren gekamd, haar.
- Zwarte Parajumper jas
- Blauwe spijkerbroek
- Zwarte Nike Air Max 270
- Zware stem
- Sprak Nederlandse 'straattaal'.

 

Verdachte 2:
- Circa 185 á 190 cm lang
- Circa 16 á 18 jaar oud
- Zwarte jas
- Zwarte spijkerbroek

 

Getuigenoproep
De recherche is op zoek naar getuigen die mogelijk iets gezien hebben tussen 17.30 uur en 17.45 uur op zondag 17 februari. Heeft u informatie voor de politie? Neem dan contact op via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Recherche op zoek naar voortvluchtige verdachten van overval

Gemaakt: Donderdag, 21 februari 2019 17:06

AMSTERDAM - De recherche doet nog altijd onderzoek naar een gewelddadige overval op een koerier op 17 januari. Meerdere verdachten zijn nog voortvluchtig.

 

De overval vond plaats op de vroege ochtend van donderdag 17 januari aan de Plantage Muidergracht, ter hoogte van de Plantage Lepellaan. Die ochtend krijgt de politie rond 06.00 uur een melding dat een koerier zojuist is overvallen door meerdere mannen. Bij de overval is geschoten, waarbij het been van de koerier geschampt is. Ook is hij op zijn hoofd geslagen.

 

De verdachten slaan na de overval op de vlucht, maar politieagenten weten twee van hen vrij snel te vinden. Na een achtervolging – waarbij agenten enkele waarschuwingsschoten lossen – worden twee verdachten van 18 en 22 jaar uit Amsterdam aangehouden. Zij zitten op dit moment nog vast.

 

Met de aanhouding van de twee verdachten is het rechercheonderzoek nog niet afgerond. Er wordt namelijk nog gezocht naar de andere verdachten. De rechercheurs willen daarom graag in contact komen met mensen die mogelijk getuige zijn geweest van de overval of van de vlucht van de verdachten. Informatie kan worden doorgegeven aan de recherche via 0900-8844. Anoniem melden kan via 0800-7000.

Appartementen ontruimd bij uitslaande brand in Amsterdam

Gemaakt: Donderdag, 21 februari 2019 19:12

AMSTERDAM - Op donderdag 21 februari is er even na 18:00 uur brand ontstaan in een woning van een appartementencomplex aan de Talbotstraat in Amsterdam IJburg-West. De brand was kort maar hevig en even uitslaand. De brandweer heeft de brand op de vierde verdieping inmiddels geblust.

 

Het appartementencomplex is ontruimd. De hulpverleners hebben een aantal ouderen uit hun woningen geholpen. Sommige hebben te veel rook ingeademd. De ambulancedienst controleert en behandeld de mensen waar nodig. De brandweer meldt dat er vier personen met rookinhalatie per ambulances naar het ziekenhuis zijn gebracht. De bewoners zullen elders worden opgevangen. Voor deze coördinatie is er opgeschaald naar GRIP 1. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Fietser zwaar gewond bij aanrijding op de Overtoom in Amsterdam

Gemaakt: Vrijdag, 22 februari 2019 17:02

AMSTERDAM - Een 27-jarige fietser raakte vrijdagochtend 22 februari 2019 op de Overtoom zwaar gewond ten gevolge van een aanrijding met een personenauto. De 28-jarige bestuurder van de personenauto is aangehouden. Beide Amsterdammers hebben een bloedproef ondergaan. De bestuurder van de personenauto blies een A en een THC-indicatie op de selectieapparatuur. Het vermoeden is dat de fietser ook alcohol heeft gedronken.


De aanrijding vond kort na middernacht om 00.27 uur plaats. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht en heeft twee getuigen gesproken. De fietser is overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van de auto is overgebracht naar een politiebureau en zit nog vast voor verhoor.

 

Informatie of beeldmateriaal?
Heeft u informatie of beeldmateriaal, bv. van een dashcam, met betrekking tot deze aanrijding, neem dan contact op met het Team Opsporing Ernstige Verkeersongevallen op 0900-8844.

Man berooft zichzelf van het leven voor ogen van agenten

Gemaakt: Dinsdag, 26 februari 2019 17:35

AMSTERDAM - De politie doet onderzoek naar een schietincident op maandagavond 25 februari 2019 in Amsterdam Zuidoost.


Rond 20.15 vindt er een schietincident plaats in een portiek aan de Maasdrielhof in Amsterdam Zuidoost. Drie verdachten slaan daarbij op de vlucht. Als de hulpdiensten ter plaatse komen wordt een 50-jarig slachtoffer met schotwonden naar het ziekenhuis overgebracht, de man is buiten levensgevaar.

 

De politie doorzoekt de omgeving rondom de Maasdrielhof op zoek naar de verdachten. Eén kilometer verderop treffen zij een man aan op de Huntumdreef. De man berooft zichzelf op dat moment van het leven. De identiteit van de overleden man is nog onbekend. De recherche doet hier onderzoek naar.

 

De politie onderzoekt of de twee incidenten verband met elkaar hebben.

 

Update
De politie merkt dat er veel vragen zijn rondom de zelfdoding aan de Huntumdreef. Zo circuleren er video's op sociale media. De agenten die gisteren op zoek waren naar verdachten naar aanleiding van het schietincident aan het Maasdrielhof zien een man over een hek klimmen bij de Huntumdreef. Hij springt in het water. De politieagenten spreken hem aan en vragen hem uit het water te komen en zijn handen te laten zien. De man klimt uit het water en berooft zichtzelf vervolgens van het leven met een vuurwapen dat hij bij zich draagt. De recherche van Eenheid Amsterdam doet onderzoek. De Rijksrecherche doet in dit geval geen onderzoek omdat er niet door de politie is geschoten.

Rechercheonderzoek naar bekladdingen in Amsterdam

Gemaakt: Dinsdag, 26 februari 2019 17:54

AMSTERDAM - De Amsterdamse recherche is bezig met een onderzoek naar de bekladdingen die hebben plaatsgevonden op diverse locaties in Amsterdam en Diemen in het weekend van vrijdag 22 februari. Onder meer het monument De Dokwerker werd beklad.

 

De eerste bekladding wordt vrijdagochtend 22 februari rond 08.15 uur ontdekt bij het monument De Dokwerker aan het Jonas Daniël Meijerplein. Het monument blijkt besmeurd met gele en groene verf. In de uren en dagen na het ontdekken van die bekladding, worden er meer locaties ontdekt waar vandalen hebben toegeslagen:

 • Bij Café Betondorp aan de Brinkstraat in Amsterdam
 • Bij het Van Gogh Museum aan de Paulus Potterstraat in Amsterdam
 • Op een muur op de kruising van de Van Hogendorpstraat met de Kempenaerstraat in Amsterdam
 • Op de muren van de onderdoorgang tussen de Juliana van Stolbergstraat en de Louise de Colignystraat
 • Op een gebouw aan de Johan Broedeletstraat
 • Bij Gym020 aan de Stammerdijk in Diemen

 

Een onderzoeksteam, bestaande uit rechercheurs uit alle delen van Amsterdam, doet een gezamenlijk onderzoek naar de vernielingen die in het weekend van 22 februari werden ontdekt. Naast bekladdingen met groen-gele verf werden er beledigende en kwetsende leuzen en tekens van graffiti op diverse locaties aangetroffen. In het onderzoek naar de verdachten is de recherche op zoek naar mensen die mogelijk de beschikking hebben over camerabeelden. Heeft u informatie over deze bekladdingen of beschikt u mogelijk over camerabeelden? Neem dan contact op via 0900-8844.

Mislukte plofkraak aan de Cornelis Schuytstraat

Gemaakt: Donderdag, 28 februari 2019 07:49

AMSTERDAM - De recherche doet uitgebreid onderzoek naar een plofkraak die heeft plaatsgevonden in de nacht van woensdag 27 op donderdag 28 februari aan de Cornelis Schuytstraat. De plofkraak is mislukt.

 

Even voor 03.00 uur krijgt de meldkamer meerdere meldingen dat er een explosie heeft plaatsgevonden. Op de locatie treffen toegesnelde agenten een zwaarbeschadigde geldautomaat aan op het pleintje van de Cornelis Schuytstraat. De daders, vermoedelijk twee personen op een scooter, zijn gevlucht. Het is de daders niet gelukt om buit te maken.

 

Van meerdere panden en woningen zijn de ruiten beschadigd als gevolg van de explosie. Vanwege het onderzoek naar de gebruikte explosieven is er een ruim gebied afgezet. De Explosieven Opruimingsdienst van Defensie heeft onderzoek verricht op de locatie. Nadat het gebied door hen is vrijgegeven zijn forensische rechercheurs begonnen met het sporenonderzoek. De Cornelis Schuytstraat is afgezet tussen de Valeriusstraat en de Lairessestraat. Bewoners werd enige tijd gevraagd om binnen te blijven tot het onderzoek naar de explosieven was afgerond. Vanaf 07.00 uur konden bewoners hun woningen gewoon weer in- en uit. Vanwege de ruitschade bij meerdere woningen, wordt bewoners geadviseerd om vanwege hun eigen veiligheid, alert te zijn op mogelijke glasscherven in huis. Omdat Liander herstelwerkzaamheden aan het netwerk moest verrichten als gevolg van de explosie, is het stroom er in de straat kort afgeweest.

 

De recherche spreekt graag met getuigen. Informatie kan worden doorgegeven via 0900-8844.

Bewoner van balkon gered bij woningbrand aan de Pieter de Hoochstraat

Gemaakt: Zaterdag, 02 maart 2019 16:51

AMSTERDAM - In een woning aan de Pieter de Hoochstraat in Amsterdam is zaterdagmorgen een brand uitgebroken. De bewoner is door de brandweer van het balkon gered.

 

In totaal zijn er acht woningen ontruimd. De woning is volledig uitgebrand en niet meer bewoonbaar. Ook de onderliggende woning is door de waterschade niet meer bewoonbaar.

Politie zoekt getuigen en beelden na explosie Linnaeusstraat

Gemaakt: Maandag, 04 maart 2019 16:30

AMSTERDAM - De politie heeft naar aanleiding van de explosie bij een coffeeshop aan de Linnaeusstraat een groot rechercheteam geformeerd. Het team zoekt getuigen en beelden.


De meldkamer kreeg in de vroege ochtend van zondag 3 maart rond 05.10 uur meerdere meldingen uit de buurt dat een harde knal was gehoord bij een coffeeshop. Ook door surveillerende agenten werden een lichtflits gezien en een enorme knal gehoord. Meerdere panden liepen schade op als gevolg van de explosie. Vermoed wordt dat een explosief tot ontploffing is gebracht. Na uitgebreid (sporen)onderzoek door het Team Explosieven Veiligheid, Forensische opsporing (beide politie), brandweer en bouw- en woningtoezicht werd de plaats delict zondag rond 10.30 uur vrijgegeven. In de omgeving van de coffeeshop is een eerste buurtonderzoek gehouden.

 

Getuigen explosie en vluchtroute
Om meer te weten te komen over mogelijke achtergronden, spreekt onderzoeksteam heel graag met mensen die hier meer informatie over hebben. Het eerste beeld van de recherche is dat rond het tijdstip van de ontploffing meerdere auto's door de Linnaeusstraat reden. De daders zouden na de ontploffing op een donkere scooter zijn gevlucht in de richting van het Oosterpark. Over de verdere vluchtroute is niets bekend. De recherche spreekt graag met mensen die mogelijk iets gezien hebben voor, tijdens en na de explosie of van de vluchtroute van de daders. Indien mensen over camerabeelden beschikken waarop mogelijk iets te zien is, dan horen rechercheurs dat heel graag. Informatie kan worden doorgegeven via 0900-8844.

Taxichauffeur gezocht na straatroof Lindengracht

Gemaakt: Maandag, 04 maart 2019 17:17

AMSTERDAM - Zondagochtend 3 maart rond 5.45 uur wordt op de Lindengracht, vlakbij de kruising met de Brouwersgracht, een vrouw slachtoffer van een straatroof. De politie is op zoek naar getuigen, specifiek een taxichauffeur die op het moment van het misdrijf vlakbij geparkeerd stond.

 

De recherche is op zoek naar getuigen
Het slachtoffer arriveert kort daarvoor per scooter op de Lindengracht. Op het moment dat zij stilstaat, komt een man op haar afrennen. Hij belaagt haar en berooft haar van haar eigendommen. De man rent vervolgens weg via de Eerste Goudsbloemdwarsstraat naar de Willemsstraat. Daar verliest een getuige hem uit het oog.

 

Signalement
Het signalement van de verdachte is als volgt:

 • man
 • Circa 1.80 à 1.85 meter lang
 • Pezig en slank postuur
 • Donkere legergroen / zwarte jas met capuchon


Taxichauffeur
De recherche wil graag spreken met getuigen die mogelijk iets gezien of gehoord hebben van de straatroof, specifiek de chauffeur van een witte taxi die geparkeerd stond in de Lindengracht en de straatroof van dichtbij heeft gezien. Ook andere getuigen die zondagochtend rond 5.45 uur een man hard hebben zien wegrennen in de omgeving van de Lindengracht of de Willemsstraat worden verzocht contact op te nemen met de politie. Dat geldt ook voor mensen die wellicht beelden hebben waarop mogelijk de straatrover is vastgelegd. Neem daarvoor contact op via 0900-8844, via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000

Agent in Amsterdam lost schot op man met mes

Gemaakt: Maandag, 04 maart 2019 17:38

AMSTERDAM - Maandagmiddag 4 maart is na een achtervolging een man met een mes neergeschoten door een politieagent. De verdachte had kort daarvoor een winkeldiefstal met geweld gepleegd en zorgde vervolgens voor een dreigende situatie voor omstanders. Het incident gebeurde rond 14.35 uur op de Harriët Freezerstraat.


Agenten komen ter plaatse na een melding van een winkeldiefstal met geweld. Ze treffen de verdachte op straat aan met een mes. Hij wordt gevorderd te blijven staan, maar geeft daaraan geen gehoor. De agenten gebruiken pepperspray en lossen een waarschuwingsschot, maar ook dit heeft geen effect. Omdat er vanwege het mes een acuut dreigende situatie ontstaat voor omstanders, zien de agenten zich genoodzaakt een schot op de verdachte te lossen. Hij raakt hierbij gewond, kan worden aangehouden en is overgebracht naar een ziekenhuis. Om de objectiviteit van het onderzoek te waarborgen, wordt het onderzoek uitgevoerd door de Rijksrecherche.

 

Tijdens de achtervolging raakt helaas ook een andere onschuldige omstander gewond nadat zij per abuis wordt gebeten door een politiehond.

Man licht vrouwen op voor tienduizenden euro's

Gemaakt: Dinsdag, 05 maart 2019 16:42

NEDERLAND - De Amsterdamse recherche is op zoek naar vrouwen die mogelijk het slachtoffer zijn geworden van een 30-jarige man die verdacht wordt van oplichting. De verdachte is op maandag 4 maart 2019 aangehouden. Hij zou meerdere vrouwen, voornamelijk met een Marokkaanse achtergrond, op slinkse wijze hebben opgelicht voor tienduizenden euro's. De man komt uit Gelderland maar tegen zijn slachtoffers heeft hij ook andere gemeenten als zijn woonplaats genoemd.

 

De verdachte komt in beeld bij de recherche tijdens een ander groot Amsterdams onderzoek uit 2016. Hij wordt in dit onderzoek gehoord als getuige, maar er komen dusdanig ernstige vermoedens van oplichting aan het licht, dat besloten wordt om nader onderzoek te verrichten. Uit dat onderzoek komt naar voren dat de verdachte op allerlei manieren vrouwen uit heel het land benadert. Hij doet dat met verschillende namen en aliassen zoals Nourdin, Nordin, Fouad, Marouane, Brahim, Bouka, Chakir, Taoufik en Said. Zijn slachtoffers komen uit verschillende milieus, maar zij hebben hun Marokkaanse achtergrond gemeen. Ook de verdachte heeft een Marokkaanse achtergrond.

 

Sluwe werkwijze
De verdachte bouwt een vertrouwensband op met de vrouwen die hij benadert en hij wil graag trouwen. Hij doet zich voor als serieuze huwelijkskandidaat en zegt toe te zijn aan een leven met 'huisje, boompje, beestje'. In sommige gevallen vindt er ook contact plaats met de schoonfamilie over de verloving. Daarnaast wekt hij de indruk een geslaagd zakenman te zijn. Er worden plannen gemaakt om op vrij korte termijn te verloven. Voor de slachtoffers lijkt geen vuiltje aan de lucht, ook niet op het moment dat hij tijdelijk een geldbedrag wil lenen om bijvoorbeeld iets voor het aanstaande verlovingsfeest te regelen of omdat hij zogenaamd iets moet regelen voor zijn bedrijf en hij even niet bij zijn geld kan. Hierna verdwijnt hij van het toneel en de vrouwen krijgen het uitgeleende geldbedrag niet terug. Vermoed wordt dat de verdachte op deze manier vele tienduizenden euro's heeft buitgemaakt. De recherche doet onderzoek om te kijken of de financiële schade verhaald kan worden.

 

Oproep aan mogelijke slachtoffers
Naast het feit dat meerdere vrouwen het slachtoffer zijn geworden van oplichting, vindt de recherche het bijzonder kwalijk dat de verdachte het vertrouwen van de slachtoffers diep geschaad heeft. Meerdere vrouwen hebben inmiddels aangifte gedaan, maar op basis van het onderzoek vermoedt de recherche dat er door het hele land veel meer gedupeerden zijn, die zich mogelijk vanwege schaamte of angst niet bij de politie hebben gemeld. De recherche doet een dringend beroep aan mogelijke gedupeerden om alsnog contact op te nemen. Rechercheurs willen benadrukken dat wanneer slachtoffers contact opnemen met de politie, er de ruimte is om eerst een vertrouwelijk gesprek te voeren. Bent u mogelijk het slachtoffer geworden van deze verdachte of kent u iemand uit uw omgeving waarbij dit misschien het geval is? Neem dan contact op via 0800-6070. Het is daarnaast ook mogelijk om informatie door te geven via het onderstaande tipformulier of door een mailtje te sturen naar: lemgo.amsterdam@politie.nl

 

Video's in twee talen
In de hoop om met mogelijke slachtoffers en hun omgeving in contact te komen heeft de politie een video in het Nederlands en Marokkaanse opgenomen. Op deze manier worden ook mensen bereikt die de Nederlandse taal mogelijk niet machtig zijn, maar die wellicht wel informatie hebben over de verdachte. De video's zijn hieronder te zien.

Letselschade, wat nu? Stel hier je vragen

Gemaakt: Woensdag, 06 maart 2019 03:55

Een ongeval op het werk, in het verkeer of een medische fout door andermans schuld. Het kan iedereen overkomen en de gevolgen kunnen groot zijn.

 

Als slachtoffer heb je recht op een schadevergoeding en ben je gebaat bij een vlotte afwikkeling. Maar hoe moet je handelen? En wat betekenen al die juridische termen? Stel hier vrijblijvend jouw vraag of vragen. Laat je telefoonnummer achter en wij zorgen ervoor dat je spoedig wordt gebeld.

 

Wacht niet te lang! Het is in jouw belang om ervoor te zorgen dat je een rechtvaardige vergoeding krijgt voor de schade die je hebt geleden.

 

Stel je vraag via ons contactformulier.

Verdachten overvallen Amsterdam-Noord aangehouden

Gemaakt: Woensdag, 06 maart 2019 17:19

AMSTERDAM - De recherche heeft op dinsdag 5 maart twee verdachten aangehouden in het onderzoek naar meerdere overvallen in Amsterdam-Noord. De twee mannen worden verdacht van betrokkenheid bij de overvallen.

 

De recherche deed onderzoek naar de drie overvallen omdat het vermoeden bestand dat er een mogelijk verband was tussen de zaken. De eerste overval vond plaats op 12 oktober 2018, op een slijterij aan het Buikslotermeerplein. Op die vrijdagochtend komt een man met een hakmes rond 09.15 uur de winkel binnen. Onder bedreiging van het hakmes weet de overvaller een klein geldbedrag buit te maken. Op woensdag 31 oktober wordt een avondwinkel aan de Waddenweg overvallen. Hier wordt eenzelfde soort hakmes gezien. De overvaller eist geld uit de kassalade en gaat er daarna vandoor. Dezelfde avondwinkel is in de nacht van 5 op 6 november 2018 rond 01.00 uur wederom het doelwit. Dit keer komen twee mannen de winkel binnen. De overvallers hebben slagersmessen bij zich en zij verwonden hiermee de eigenaar en zijn vrouw. De eigenaar raakt gewond aan zijn lies en bovenbeen. Zijn vrouw loopt verwondingen op in haar borst, arm en gezicht.

 

In de opsporingsprogramma's Opsporing Verzocht, Bureau 020 en Bureau NH is uitgebreid aandacht besteed aan de overvallen. Dankzij tips van kijkers en intensief recherchewerk zijn er op dinsdag 5 maart twee verdachten aangehouden. De twee mannen zitten in alle beperking, wat betekent dat zij alleen contact mogen hebben met hun advocaat. Om die reden is de politie op dit moment terughoudend met het verstrekken van verdere informatie.

Getuigenoproep poging straatroof Leidsebosje

Gemaakt: Woensdag, 06 maart 2019 17:27

AMSTERDAM - Op zaterdag 23 februari wordt een groep vrienden rond 04.30 uur door vijf mannen belaagd in de omgeving van het Leidsebosje. Twee mannen, beiden 22-jaar oud, lopen hierbij verwondingen op aan hun hoofd en gezicht. De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar getuigen.

 

Na een avondje stappen verlaten drie vrienden de omgeving van het Leidseplein. Ze lopen via het Leidsebosje in de richting van de Stadhouderskade als een groep van vijf mannen op hen afkomt. Eén van hen vraagt één van de jongens op een dwingende manier om geld. Hierna ontstaat een gevecht tussen beide groepen, waarbij de verdachten de mannen proberen te beroven. Zij lopen hierbij een gebroken neus en een blauw oog op. 

 

Van drie verdachten is een signalement beschikbaar:

 

Verdachte 1:

 • Man
 • Circa 22 a 25 jaar oud
 • 1.75 a 1.80 meter lang
 • Slank postuur
 • Licht getinte huidskleur
 • Zwart haar
 • Getrimde baard
 • Slecht gebit
 • Opvallend ongelijke ogen
 • Zwarte jas van het merk The North Face

 

Verdachte 2:

 • Man
 • 18 a 19 jaar oud
 • 1.75 a 1.80 meter lang
 • Enigszins vadsig postuur
 • Een lichte tot licht getinte huidskleur
 • Kort zwart haar
 • Een opvallend grote neus
 • Een opvallend ovaalvorming hoofd
 • Een grijs-blauwe windstopper

 

Verdachte 3:

 • Man
 • 20-21 jaar oud
 • 1.70 a 1.75 cm lang
 • Licht getinte huidskleur
 • Langer zwart haar
 • Opvallend grote oren
 • Groene jas
 • Mogelijk luisterend naar de (bij)naam ‘Zakaria’

 

Politie zoekt getuigen

De politie is op zoek naar getuigen die in de vroege ochtenduren van zaterdag 23 februari rond 4.30 uur iets gezien of gehoord hebben van de poging straatroof. Kunt u het rechercheonderzoek verder helpen? Neem dan contact op via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Politie en NVWA controleren antiquairs in het Amsterdamse Spiegelkwartier

Gemaakt: Donderdag, 07 maart 2019 17:56

AMSTERDAM - De politie Amsterdam heeft samen met de NVWA negen antiekzaken in het Amsterdamse Spiegelkwartier bezocht. Er werd daarbij gecontroleerd op voorwerpen die afkomstig zijn van zeldzame of bedreigde dieren en planten en die niet of niet zonder de benodigde CITES certificatie of taxatie aangeboden mogen worden. De controles vonden plaats onder leiding van het Functioneel Parket.

 

Bij vier antiekzaken werden ivoren voorwerpen aangetroffen waarvan de legale herkomst niet aantoonbaar was door het ontbreken van de benodigde documentatie. Het ging hier om onder andere sieraden, snuifdozen en schaakspelen. De betreffende antiquairs hebben een proces-verbaal gekregen en kunnen een strafrechtelijke sanctie tegemoet zien. De overige antiekzaken beschikten wel over de benodigde CITES certificaten of taxaties.

 

Maximum straf
Onlangs is de CITES regelgeving extra aangescherpt. Een onafhankelijk taxateur dient een verklaring op te stellen over de legaliteit van de herkomst. De politie heeft aangekondigd de controle op dit onderwerp het komende jaar aan te scherpen. Het aanbieden of aanwezig hebben van ivoor waarvan de legale herkomst niet kan worden vastgesteld door middel van de benodigde certificatie of taxatie is een ernstig feit waar een maximum gevangenisstraf van zes jaar op staat

 

Verdachte zaken melden
Kopers van antiek moeten er goed op letten dat zij bij aankoop checken of de documentatie bij de stukken in orde is. Als blijkt dat er producten worden verkocht zonder bijbehorende documentatie, kan dat gemeld worden bij de politie of bij de NVWA. Meldingen kunnen ook worden gedaan via Meld Misdaad Anoniem. Vorig jaar is Meld Misdaad Anoniem samen met het OM, de NVWA en de politie een campagne begonnen om mensen op te roepen verdachte zaken te melden. Politie en NVWA maken regelmatig gebruik van meldingen vanuit het publiek om illegale handel op te sporen.

Eigenaresse pop-up store ziet haar gestolen kleding op internet

Gemaakt: Vrijdag, 08 maart 2019 16:04

AMSTERDAM - Donderdag 23 september begon vorig jaar heel vervelend voor de eigenaresse van een pop-up store aan de Houtkopersdwarsstraat in het centrum van Amsterdam. Er bleek te zijn ingebroken in de winkel en bijna alle aanwezige kleding was gestolen. Kleding die de eigenaresse een klein half jaar later opeens op internet aangeboden zag worden. Dankzij haar tip kon de politie donderdag 7 maart een verdachte aanhouden.

 

Direct na de inbraak startte de politie een onderzoek, maar al snel bleek dat er helaas geen verdere opsporingsindicatie was. Tot de aangeefster begin maart liet weten dat ze de in haar winkel gestolen kleding te koop zag aangeboden op internet. Een nieuw aanknopingspunt voor het onderzoeksteam en zij gingen meteen weer aan de slag. Met resultaat, want op donderdag 7 maart kon een 35-jarige vrouw uit Amsterdam worden aangehouden als verdachte. Bij de doorzoeking in een woning werden de items grotendeels teruggevonden. De aangeefster heeft deze kleding ondertussen weer teruggekregen.

 

De verdachte is heengezonden en zal worden gedagvaard voor een zitting op 16 mei, het onderzoek duurt voort.

Vier inbrekers op heterdaad aangehouden in Amsterdam-Zuidoost

Gemaakt: Maandag, 11 maart 2019 17:18

AMSTERDAM - Dankzij een melding van een inbraak door een alerte buurtbewoner heeft de politie in de nacht van zondag 10 maart op maandag 11 maart rond 4.00 uur vier inbrekers op heterdaad kunnen aanhouden. De heterdaadaanhoudingen konden gedaan worden na een melding van een alerte buurtbewoner.

 

Het viertal zou even daarvoor een inbraak hebben gepleegd bij een woning in het complex aan Gooioord in Amsterdam-Zuidoost. Agenten zagen dat één van de ruiten was ingetikt en troffen in de woning een ravage aan. In het appartement konden de politie een 37-jarige man aanhouden. Op het balkon werden nog eens drie verdachten aangehouden, te weten een 30-jarige, een 29-jarige en een 35-jarige man.

Meer agenten op de fiets naar het werk

Gemaakt: Maandag, 11 maart 2019 17:22

NEDERLAND - Binnen drie jaar minimaal 15.000 politiemedewerkers op de fiets naar het werk. Die ambitie maken de politie en staatssecretaris Van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) vandaag bekend. Streven is dat binnen drie jaar minimaal 25% van de 60.000 politiemedewerkers fietst naar het werk.

 

Gezondere medewerkers, schonere lucht en minder files. Daar is het om te doen. De politie wordt hiermee de 12e Fietsambassadeur van Van Veldhoven die zich actief inzet om meer mensen op de fiets naar het werk te laten komen. Van Veldhoven wil nog deze kabinetsperiode 200.000 extra forensen op de fiets naar het werk.

 

Potentie
Staatssecretaris Van Veldhoven vindt het een mooie stap met grote potentie. "Mooi dat de nationale politie, de grootste werkgever van Nederland, meedoet! De fiets is ons geheime wapen. Tegen drukte, voor betere gezondheid en voor schone lucht. Ik weet zelf als geen ander hoe heerlijk het is om naar het werk te fietsen. Ik start dan fitter aan mijn dag. En dat is ook een goede zaak voor werkgevers. Goede stallingen, aantrekkelijke regelingen om een fiets aan te schaffen; goede fietsvoorzieningen betalen zichzelf terug."

 

Jolanda Aalbers, hoofd bedrijfsvoering van de eenheid Oost-Nederland: "Bij de politie is duurzaamheid erg belangrijk. Niet alleen voor het milieu, maar ook voor medewerkers. Afgelopen week was nog in het nieuws dat de nationale politie samen met de brandweer het hoogste ziekteverzuim van Nederland heeft. Daar willen we echt wat aan doen, en de fiets gaat ons daarbij helpen".

 

De politie omarmt het ambassadeurschap en heeft ervoor gekozen de Eenheid Oost-Nederland als vooruitgeschoven post in te zetten. Met meer dan 7.000 medewerkers is dit de grootste eenheid binnen de politie. In Oost-Nederland fietst op dit moment al ongeveer 21% van de medewerkers naar het werk, het streven is dit aantal te laten groeien naar 25% in drie jaar.

 

De politie ziet de fiets als een van de belangrijkste speerpunten in het nieuwe vervoersbeleid. Oost-Nederland wil dat elk politieteam de komende jaren laadpunten voor e-bikes krijgt en bij aanpassingen aan politiebureaus komt er meer ruimte voor fietsvoorzieningen zoals stallingen. Er wordt nadrukkelijk verbinding gezocht met de projecten Duurzame inzetbaarheid & Ziekteverzuim en Fit@NP. Door te faciliteren en te stimuleren worden de voordelen van het gebruik van een fiets voor het woon-werkverkeer voor zowel de werkgever als de werknemer interessant.

 

Fiets stimuleren
De 12 fietsambassadeurs vertegenwoordigen diverse sectoren. Het gaat naast de politie om het UMCG, ASR, Amega groep, Efteling, Enexis, Fujifilm, MN, Radboud Universiteit, Schiphol Group, TataSteel en Zalsman.

 

Zij stimuleren actief het fietsen onder hun medewerkers. En daarmee inspireren ze niet alleen hun medewerkers, maar ook hun sector, regio of klanten. Voorbeelden van de gerichte maatregelen die de ambassadeurs onder andere nemen zijn kilometervergoedingen, benutten van fiscale voordelen bij de aanschaf van een fiets, laadmogelijkheden voor e-bikes, leenfietsen, fietsenstallingen, douches en fietsenmakers op kantoor.

 

De fiets is onmiskenbaar Nederlands. Ruim een kwart van alle verplaatsingen die Nederlanders maken, gaat per fiets. Het kabinet heeft de ambitie om nog meer reizigers voor de fiets te laten kiezen. Van Veldhoven investeert met provincies, stadsregio's en gemeenten 345 miljoen euro in nieuwe fietsroutes en stallingen. Ook wordt het leasen van een fiets vanaf 1 januari 2020 net zo makkelijk als het leasen van een auto maar dan tegen de lage bijtelling van 7%.

Onderzoek naar grootschalige fraude bij Rijkswaterstaat

Gemaakt: Dinsdag, 12 maart 2019 16:38

ARNHEM - Naar aanleiding van aangifte door Rijkswaterstaat tegen een medewerker is de politie een onderzoek gestart. Er is een verdenking van het plegen van grootschalige fraude door de medewerker en derden. Dat betekent dat het onderzoek niet alleen gericht is op de betreffende medewerker maar breder plaatsvindt.

 

Dinsdag vond een doorzoeking plaats in de woning van de verdachte medewerker. Er is geen aanhouding verricht. De politie sluit meerdere aanhoudingen in het onderzoek niet uit.

Locatie van 112-beller sneller en nauwkeuriger beschikbaar

Gemaakt: Dinsdag, 12 maart 2019 16:40

NEDERLAND - Bel je met 112? Dan kan de meldkamer nu nog sneller de hulp naar de juiste plaats sturen, dankzij Advanced Mobile Location (AML), een voor Nederland nieuwe techniek. Centralisten van de meldkamers kunnen nog tijdens een 112-gesprek zien waar bellers die gebruik maken van een mobiele telefoon zich bevinden.

 

Snelle, accurate en betrouwbare locatiebepaling is van groot belang om burgers in nood sneller en efficiënter te helpen en de hulpdiensten beter te faciliteren bij de hulpverlening. AML wordt voor Android-telefoons vanaf versie 4.0 in maart 2019 per provider ingevoerd. In de loop van 2019 werkt AML ook op iPhones.

 

Hoe werkt het?
Als je 112 belt, gebruikt AML wifi, gps en andere sensoren om jouw locatie te berekenen. Vanaf maart sturen Android-telefoons tijdens het 112-gesprek vanzelf jouw locatiegegevens naar de centralist die je op dat moment aan de lijn hebt. De centralist vraagt daarnaast ook nog zelf waar je bent, om er zeker van te zijn dat de hulp naar de juiste plek wordt gestuurd. AML werkt alleen zo lang je belt met 112, ook als de locatievoorzieningen in uw telefoon uit staan. Na het gesprek schakelt AML zichzelf uit.

 

AML is een belangrijke aanwinst voor de centralist beaamt Jan van Loosbroek, hoofd Landelijke Meldkamer Samenwerking: 'De vraag 'Waar bent u?' is in sommige gevallen, onder druk van de situatie, een lastige vraag. Soms weten mensen in nood het even niet meer, of is de precieze locatie niet makkelijk te beschrijven. Bijvoorbeeld in een uitgestrekt bos of duingebied. AML geeft de meldkamer dan een nauwkeurig antwoord en dat kan het verschil maken, zeker als elke seconde telt!'.

 

Bron: Brandweer.nl

Overvallen voorkomen dankzij acht aanhoudingen

Gemaakt: Woensdag, 13 maart 2019 16:36

AMSTERDAM - De recherche in Amsterdam-Oost heeft afgelopen drie weken in een lopend onderzoek acht aanhoudingen verricht. Het onderzoek begon na een woningoverval op de Mary van der Sluisstraat op zondag 24 februari. De recherche sluit meer aanhoudingen niet uit.

 

Brute woningoverval
De verdachten van de woningoverval op de Mary van der Sluisstraat maakten via Marktplaats een afspraak om dure goederen te kopen. Tot een verkoop komt het echter niet, want het slachtoffer wordt zodra hij de deur opendoet bedreigd met een vuurwapen, waarna zijn spullen worden meegenomen.

 

Samenwerking Marktplaats
De recherche werkt in het onderzoek nauw samen met Marktplaats om achter de identiteit van de verdachten te komen. Samen komen ze erachter dat de mogelijke verdachten via meerdere accounts blijven reageren op advertenties van dure goederen. Marktplaats waarschuwt verschillende verkopers en blokkeert accounts waardoor nog meer overvallen voorkomen kunnen worden.

 

Aanhoudingen
In totaal houdt de recherche acht mannen uit Amsterdam aan in de leeftijd van 17 tot 19 jaar. Een verdachte is vrijgelaten in afwachting van het onderzoek. De overige zeven verdachten zitten nog vast.

 

Waarschuwing
Wilt u iets online verkopen? Wees alert wanneer u dure spullen verkoopt en de koper alleen thuis wilt afspreken. Spreek bijvoorbeeld af op een openbare plek met veel mensen en camera's. Wil de koper dit niet laat de verkoop dan niet doorgaan. In geval van nood bel 112.

Facebook, WhatsApp en Instagram kampen wereldwijd met storing

Gemaakt: Woensdag, 13 maart 2019 19:20

Facebook, Whatsapp en Instagram zijn voor veel mensen onbereikbaar. Woensdagmiddag kwamen op storingenwebsite Allestoringen.nl duizenden klachten binnen van gebruikers die hinder ondervonden. Zij melden voornamelijk problemen met het laden van de diensten en bij het plaatsen van updates.

 

Het is niet duidelijk wat wel en niet werkt. Sommige gebruikers kunnen eerder geplaatste berichten wel zien, bij anderen wordt het complete overzicht niet ververst. Ook melden mensen dat ze geen privéberichten kunnen versturen of niet kunnen inloggen.

 

Sommige gebruikers laten op Twitter weten dat ze een foutmelding te zien krijgen wanneer ze Facebook bezoeken. Die melding luidt: "Facebook ligt plat voor geplande onderhoudswerken, maar je zou er terug op moeten kunnen binnen een paar minuten." Op Instagram, dat ook onder de vleugels van moederbedrijf Facebook zit, weigeren de pagina's te laden.

 

Op Allestoringen.nl waren ook kortdurende storingen bij andere diensten en bedrijven te zien, zoals ING, KPN, Netflix, Twitter en Fortnite. Het is niet duidelijk of die storingen iets met Facebook te maken hadden.

 

De storing lijkt zich niet alleen tot Nederland te beperken. Op de storingskaart zijn ook aan de Amerikaanse oost- en westkust rode vlekken te zien. Net als op veel andere plekken in Europa en op andere plaatsen wereldwijd waar de diensten van Facebook en Instagram worden gebruikt.

Amsterdamse student aangehouden voor verzenden drugspakketjes

Gemaakt: Vrijdag, 15 maart 2019 16:07

AMSTERDAM - De politie heeft maandag 11 maart in Amsterdam een 23-jarige student uit de stad aangehouden die wordt verdacht van het verzenden van postpakketjes met verdovende middelen naar het buitenland.


Het Post Interventie Team van de Landelijke Eenheid was, in samenwerking met de securityafdeling van PostNL, een onderzoek gestart nadat in Nederland enkele pakketjes met XTC-pillen richting Australië zijn onderschept. Het vermoeden bestaat dat de man op grote schaal verdovende middelen verstuurde naar allerlei landen en vooral Australië.

 

Gegevensdragers
De man was in ieder geval actief vanaf november 2018, maar het vermoeden is dat hij al langer bezig was. Bij een doorzoeking in zijn woning zijn onder andere zogenoemde opvulchips gevonden, die ook gebruikt werden als opvulmiddel in de postpakketjes. Verder zijn bij de doorzoeking van zijn woning ook gegevensdragers in beslag genomen. Nader onderzoek moet uitwijzen of de man ook de zogenoemde 'vendor' was die de middelen op marktplaatsen op het Darkweb te koop aanbood.

 

Nog vast
De Amsterdammer is donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris en blijft nog minstens veertien dagen vast zitten.

Politie zoekt getuigen van schietincident Amsterdam-Osdorp

Gemaakt: Vrijdag, 15 maart 2019 16:17

AMSTERDAM - Donderdagavond 14 maart 2019 worden even voor 18.30 uur door verschillende melders schoten gehoord nabij winkelcentrum Akerpoort aan de Zuidermolenweg in Amsterdam-Osdorp. Voor zover nu bekend raakte niemand gewond. De politie is op zoek naar getuigen die meer kunnen vertellen over het incident.


Later op de avond wordt een 34-jarige man uit Letland aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het incident. De recherche hoopt te spreken met getuigen die het incident hebben gezien en de betrokken personen nader kunnen omschrijven. Omdat de toedracht nog onduidelijk is, hoort de politie ook graag wat zich in de periode voorafgaand aan het schietincident alsmede erna heeft afgespeeld.

 

Getuigenoproep
Heeft u informatie voor de politie? Neem dan contact op met 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Groene Bentley Turbo onder bedreiging van vuurwapen gestolen

Gemaakt: Vrijdag, 15 maart 2019 16:27

AMSTERDAM - Op de Hamerweg is donderdagavond 14 maart een groene Bentley Turbo onder bedreiging van een vuurwapen gestolen. Van de auto en de dader ontbreekt nog ieder spoor. De politie zoekt getuigen.


Kort na 22.00 uur kreeg de politie een melding dat bij een tankstation aan de Hamerstraat een groene Bentley Turbo, voorzien van het kenteken GD-649-G, onder bedreiging van een vuurwapen was gestolen. De 48-jarige eigenaar was bij deze bedreiging weggerend van zijn auto.

 

Opmerkelijk detail aan de auto: Het rechterachterlicht was afgeplakt met duct tape.

 

De dader kon de auto meenemen omdat de autosleutel nog in het contactslot zat. Het betrof een man met een bivakmuts. Hij was ongeveer 1.80 tot 1.85 m lang en had een fors, niet mager, postuur. Bij het wegrijden ontstond bijna een aanrijding met een andere auto.

 

Getuigenoproep
De politie komt graag in contact met degene die bij deze bijna-aanrijding was betrokken en overige personen die meer informatie hebben over dit incident en/of weten waar de gestolen auto is. Bel hiervoor 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000