Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 13:57:13 13112 Rit 33968 Bos En Lommerweg 1055DK Amsterdam Prio Middel Eenheid | Ambulance 13-112 (GGD Amsterdam)
vrijdag 16 april 2021

Archief

Getuigen gezocht na overval telefoonwinkel aan de Bijlmerdreef in Amsterdam

Gemaakt: Woensdag, 11 november 2020 19:01

AMSTERDAM - De politie is op zoek naar twee mannen die dinsdagochtend 10 november 2020 met vuurwapens een telefoonwinkel aan de Bijlmerdreef in Amsterdam hebben overvallen. De verdachten namen meerdere telefoons mee. Niemand raakte gewond.


Rond 11.15 uur komen de twee mannen de winkel binnen, bedreigen de medewerkers met vuurwapens en pakken meerdere telefoons uit de vitrines. Ze rennen vervolgens naar buiten, en vluchten tussen de flat Groeneveen en de parkeerplaats van de flat Gooioord in de richting van het Gulden Kruispad.

 

Getuigen gezocht
Tijdens de overval waren er enkele klanten aanwezig in de winkel. Graag komen we met hen in contact. Bent u getuige geweest van de overval of heeft u meer informatie die kan helpen bij het onderzoek, neem dan contact op met de recherche via 0900-8844. U kunt ook anoniem met de politie spreken via 0800-7000.

Snelle aanhoudingen na overval op een snackbar aan Langsom in Amsterdam

Gemaakt: Donderdag, 12 november 2020 01:56

AMSTERDAM - Twee verdachten snel aangehouden na een overval op een snackbar aan Langsom. De inzet van een politiehelikopter en veel reacties op de Burgernetmelding hielpen bij de snelle aanhoudingen. Er raakte niemand gewond en bij een van de verdachten werd de vermoedelijke buit aangetroffen. De verdachten zijn naar een cellencomplex overgebracht en daar ingesloten.


Twee mannen kwamen rond half negen de snackbar binnen en dreigden met wapens. Zij wisten een geldbedrag buit te maken. De aanwezige snackbarmedewerker raakte niet gewond. De oevrvallers gingen er vandoor. Bij de zoekactie door politiemensen in de buurt werd een politiehelikopter en een politiehond ingezet. Direct na de overval heeft de politie een Burgernetmelding uitgebracht. Bijna tien mensen reageerden hierop en mede dankzij die tips werden de verdachten aangehouden. De politie is erg blij met de tips en aanwijzingen die volgden op de Burgernetmelding.

Vuurwerkverbod definitief, 100 euro boete plus strafblad als je de fout in gaat

Gemaakt: Vrijdag, 13 november 2020 17:36

NEDERLAND - De verkoop- en het afsteken van vuurwerk wordt de komende jaarwisseling eenmalig verboden. Dit om extra druk op de al zwaar belaste zorg en op de handhaving van de openbare orde te voorkomen. De ministerraad heeft op voorstel van staatssecretaris Van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat en minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid ingestemd met dit tijdelijke verbod.

Staatssecretaris Van Veldhoven: “Afgelopen voorjaar hebben we met z’n allen geklapt voor de mensen in de zorg, komende jaarwisseling helpen we hen en onze handhavers door eenmalig geen vuurwerk af te steken.”

Minister Grapperhaus: “Oud en Nieuw is altijd al een buitengewoon drukke avond en nacht voor onze hulpdiensten. Maar nu zeker vanwege het coronavirus. Daarom komt het kabinet nu met een vuurwerkverbod voor dit jaar. Laten we onze zorgverleners, politieagenten, brandweer en boa’s als samenleving helpen.”

Vanuit de noodzaak om de werkdruk in deze pandemie rond de jaarwisseling niet verder op te laten lopen, is vanuit de zorg, politie en burgemeesters verzocht om een tijdelijk vuurwerkverbod. De laatste jaarwisseling belandden zo’n 1300 mensen in ziekenhuizen en op huisartsenposten met vuurwerkletsel. Het handhaven van de openbare orde wordt tijdens jaarwisselingen op veel plekken in het land bemoeilijkt door incidenten rondom vuurwerk. Het kabinet boog zich daarom over een tijdelijk verbod en de gevolgen hiervan voor de vuurwerkbranche.

 

Vergoeding en veilige opslag

Omdat de oorzaak van het tijdelijke verbod ligt in COVID-19, zullen mensen uit de vuurwerkbranche in elk geval gebruik kunnen maken van bestaande COVID-19 compensatiemaatregelen voor ondernemers. Daarbovenop krijgt de sector een vergoeding voor de veilige opslag van niet verkocht vuurwerk en het transport naar veilige opslaglocaties. Hiervoor trekt het kabinet in totaal zo’n 40 miljoen euro uit. Vanzelfsprekend mag vuurwerk dat niet verkocht wordt alleen op veilige, speciaal hiervoor aangewezen locaties worden opgeslagen. Veel importeurs hebben naast opslaglocaties in Nederland ook de beschikking over locaties in Duitsland. Hiermee is er naar verwachting voldoende ruimte voor opslag. Wanneer in 2021 de vuurwerkverkoop weer van start gaat, kunnen de voorraden alsnog worden verkocht.

 

Sterretjes en trektouwtjes

Het tijdelijke vuurwerkverbod geldt niet voor vuurwerk uit de zogeheten F-1 categorie. Dit is een licht soort vuurwerk, zoals sterretjes, trektouwtjes en sierfonteintjes. Door Europese richtlijnen kan een lidstaat niet besluiten tot het verbod van dit type vuurwerk, dat in winkels het hele jaar door verkocht mag worden. Het tijdelijke vuurwerkverbod wordt geregeld via de Tijdelijke Wet COVID-19.

 

Het kabinet begrijpt natuurlijk dat het verbod teleurstellend is voor liefhebbers van vuurwerk. Binnenkort zal worden gecommuniceerd wat binnen de COVID-19 beperkingen mogelijk is rondom de aankomende feestdagen.

 

Boete van 100 euro
Het verbod zal worden gehandhaafd met boetes, zegt minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid). Een boete zal tenminste 100 euro bedragen. Dat betekent dat mensen die bekeurd worden ook een strafblad krijgen.

Sigarettenwinkel aan de Pieter Calandlaan overvallen

Gemaakt: Dinsdag, 17 november 2020 16:18

AMSTERDAM - Twee mannen hebben maandagochtend rond tien uur een sigarettenwinkel aan de Pieter Calandlaan overvallen. Het aanwezige personeelslid kreeg direct een vuurwapen op zich gericht. Onder bedreiging van dit vuurwapen wisten de twee overvallers wat geld en pakjes sigaretten buit te maken. De verdachten gingen er met een "big shopper" tas vandoor op een gereedstaande scooter.


De politie heeft een burgernetmelding uitgebracht en meteen in de directe omgeving een zoekactie gehouden. Het personeelslid is behoorlijk geschrokken maar niet gewond geraakt. De recherche van district West heeft de zaak in behandeling.

 

Getuigenoproep
Heeft u iets gezien of informatie over deze gewapende overval neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Wilt u de informatie liever anoniem delen dan kan dat via Bel M op 0800-7000.

Aanrijding tussen personenauto en politievoertuig op de Troelstralaan in Amsterdam

Gemaakt: Dinsdag, 17 november 2020 16:29

AMSTERDAM - Op maandagavond 16 november 2020 is er op de kruising van de Van Karnebeekstraat met de Troelstralaan een aanrijding geweest met een personenauto en een politievoertuig. De politie heeft een 18-jarige bestuurder aangehouden.


Omstreeks 20:50 uur reden agenten over de Bok de Korverweg en wilden een bestuurder van een personenauto controleren vanwege zijn rijgedrag. Op het moment dat de agenten contact maken met de bestuurder, rijdt hij er met hoge snelheid vandoor. De bestuurder negeerde het stopteken en zorgde voor onveilige verkeerssituaties. Tijdens de achtervolging reed de bestuurder een politievoertuig aan en kwam vervolgens tot stilstand door een wegblokkade. Hierop werd de verdachte aangehouden. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen.

 

Onderzoek na de aanhouding
Na de aanhouding werd de personenauto doorzocht. Tijdens de doorzoeking vond de politie goederen die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. De verdachte droeg ook pepperspray bij zich. Naast het overtreden van de wegenverkeerswet is de bestuurder ook aangehouden voor niet voldoen bevel/vordering, heling en verboden wapenbezit.

 

De recherche doet verder onderzoek in deze zaak.

Meerdere poederbrieven aangetroffen in het hele land

Gemaakt: Dinsdag, 17 november 2020 17:08

NEDERLAND - De politie kreeg vandaag meerdere meldingen van zogeheten poederbrieven op diverse plekken in het land. De recherche doet onderzoek naar de herkomst van de brieven.

 

De politie kreeg op acht verschillende plaatsen meldingen van aangetroffen poederbrieven; drie daarvan kwamen terecht bij klantcontactcentra van uitgever DPG Media. Ook de redactie van het christelijke Nederlands Dagblad ontving een poederbrief, net als Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam.

 

Bij alle meldingen kwam een Teamleider Explosieven Verkenning ter plaatse om onderzoek te doen. In geen van de gevallen is er iemand gewond geraakt. De recherche onderzoekt of er een verband is tussen de verschillende brieven.

 

Tips?
Weet u meer over de afzender(s) of heeft u andere informatie dat kan bijdragen aan het onderzoek? Neem dan contact op via 0900-8844, bel Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Man (30) neergeschoten bij Krugerplein in Amsterdam-Oost

Gemaakt: Woensdag, 18 november 2020 18:08

AMSTERDAM - In de nacht van dinsdag 17 op woensdag 18 november is kort na middernacht een 30-jarige man het slachtoffer geworden van een schietincident op het Krugerplein. Het slachtoffer is met ernstige verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Een onderzoeksteam van de recherche onderzoekt de zaak. De politie heeft in de directe omgeving van het Krugerplein nog diezelfde nacht twee verdachten kunnen aanhouden.


Het betreft hier een 24-jarige en een 21-jarige, beide uit Amsterdam. Hun betrokkenheid bij het misdrijf wordt onderzocht.

 

Getuigen gezocht
Het onderzoeksteam komt graag in contact met een ieder die kort voor, tijdens of na het schietincident iets opvallends heeft gezien of gehoord. Alle informatie kan cruciale informatie zijn voor het onderzoek. Daarnaast ontvangt het team graag camerabeelden van de periode rond middernacht, bijvoorbeeld van beveiligingscamera's of dashcams in voertuigen. Ook als u andere informatie heeft, en u heeft nog niet met de politie gesproken, dan hoort het team graag van u. Dat kan via 0900-8844. Anoniem bellen kan via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Gaat u zich laten vaccineren tegen COVID19?

Gemaakt: Donderdag, 19 november 2020 02:45

Veel mensen willen geen vaccinatie plicht. Er dreigt nu een indirecte vaccinatieplicht te ontstaan. Een kind dat niet is gevaccineerd, mag straks niet naar kinderopvang, je komt een overheidsgebouw niet binnen of je mag niet naar een concert of bibliotheek. De Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals pleit bijvoorbeeld voor een toegangsbewijs op basis van een vaccinatie.

 

Gaat u zich laten vaccineren tegen COVID19? Doe mee aan onze poll op de voorpagina!

Onderzoek handel illegaal vuurwerk: 1000 kg in beslag genomen

Gemaakt: Donderdag, 19 november 2020 18:53

AMSTERDAM - Team Milieu van de Amsterdamse politie doet – met name in de aanloop naar de jaarwisseling – intensief onderzoek naar de (grootschalige) handel in illegaal vuurwerk. In een onderzoek konden rechercheurs recent vier verdachten aanhouden. Verschillende locaties in Noord-Holland werden doorzocht en daarbij is zo'n 1000 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen. De manier waarop de grote hoeveelheden vuurwerk lagen opgeslagen, zorgde voor een zeer grote gevaarzetting. De politie roept op om eventuele verdachte situaties rond vuurwerk daarom direct te melden.


Omstreeks oktober is het team een onderzoek gestart en kwam zo een groep mannen op het spoor die zich bezig zouden houden met de import en (ver)koop van illegaal vuurwerk uit Duitsland. Uitvoerig recherchewerk leidde vervolgens op vrijdag 13 november in Amsterdam tot de aanhouding van twee verdachten en op maandag 16 november volgende in Zaandam nog twee aanhoudingen.

 

De aangehouden verdachten betreffen een man van 24 jaar uit Zaandam, een man van 18 jaar uit Amsterdam, een man van 20 jaar uit Culemborg en een man van 20 jaar uit Middenbeemster. Zij worden verdacht van het bezit van/de handel in illegaal vuurwerk en witwassen. Inmiddels is de man uit Culemborg weer heengezonden, maar hij blijft verdachte in het onderzoek. Op dinsdag 17 november werd de verdachte uit Amsterdam voorgeleid aan een rechter-commissaris en twee dagen later ook de andere twee verdachten. Alle drie deze verdachten zijn in bewaring gesteld.

 

Naar aanleiding van de aanhoudingen doorzochten rechercheurs op maandag 16 november verschillende locaties in Noord-Holland. Op drie plekken werd illegaal vuurwerk aangetroffen, in totaal zo'n 1000 kilo. Het vuurwerk, onder andere cobra's en shells, lag opgeslagen in een woning, kelderbox en tuinhuisje.

 

Grote gevaarzetting
Illegaal vuurwerk voldoet niet aan alle wettelijke eisen die in Nederland gesteld worden. Dit maakt het vuurwerk sowieso al erg gevaarlijk, maar de grote hoeveelheden in combinatie met de opslag(locaties) van dit inbeslaggenomen vuurwerk vergrote de gevaarsetting enorm. "Zo lag er veel vuurwerk opgeslagen in de kelderbox van een flat. Als daar iets verkeerd was gegaan, had dat zeer grote gevolgen gehad voor de hele flat én directe omgeving. Hetzelfde geldt voor de woning en het tuinhuisje waar grote hoeveelheden gevaarlijk vuurwerk in een dichtbevolkt gebied lagen", aldus een rechercheur van Team Milieu.

 

Aantekening strafblad
Door de zeer grote schade die illegaal vuurwerk aan kan richten heeft het opsporen en in beslag nemen ervan hoge prioriteit bij de politie. Zowel het verkopen als het (online) kopen van illegaal vuurwerk is strafbaar en een misdrijf. Dit betekent dat de een veroordeling voor de (ver)koop van, het bezit van en/of de handel in illegaal vuurwerk, naast mogelijk een gevangenisstraf, een aantekening op een strafblad oplevert.

 

Meld verdachte situaties
Vermoedt u dat er illegaal vuurwerk ligt opgeslagen ergens in uw omgeving? Of ziet u een verdachte situatie die mogelijk met (de handel in) illegaal vuurwerk te maken heeft, bijvoorbeeld een woning of garage waar opeens veel aanloop is van verschillende, onbekende mensen? Maak dan melding via 0900-8844. Ook anoniem melden is een optie via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij de dood van Krzysztof Malinowski

Gemaakt: Donderdag, 19 november 2020 18:57

AMSTERDAM - Op donderdag 19 november 2020 heeft de recherche van Amsterdam een 38-jarige man aangehouden. Hij zal morgen worden voorgeleid en wordt verdacht van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van de 40-jarige Krzysztof Malinowski, die op maandag 24 augustus 2020 door een misdrijf om het leven kwam. De verdachte heeft geen vaste woon- of verblijfplaats. Meerdere aanhoudingen in deze zaak kunnen niet worden uitgesloten.

 

Naar aanleiding van de dood van Malinowski is de recherche van Amsterdam een grootschalig onderzoek gestart. Ook werd hierbij de hulp van het publiek ingeschakeld. Met behulp van een matrixbord bij de westelijke oever van de Sloterplas, aandacht bij het lokale opsporingsprogramma Bureau 020 en een flyeractie hoopt het onderzoeksteam deze zaak op te lossen. Eerder loofde de hoofdofficier van justitie van het Openbaar Ministerie Amsterdam een beloning uit van 15.000 euro voor de gouden tip die leidt naar de persoon of personen die verantwoordelijk is of zijn voor de gewelddadige dood van Krzysztof Malinowski.

 

Krzysztof Malinowski
Het slachtoffer had de Poolse nationaliteit en leefde sinds februari van dit jaar een zwervend bestaan nabij de Sloterplas en in en rondom het centrum van Amsterdam. Malinowski leefde in tentjes rondom de boorden van de Sloterplas, tussen de oever en het Christoffel Plantijnpad. Hij maakte deel uit van een grote groep daklozen in de stad. Het slachtoffer werd door een wandelaar aangetroffen in de rietkraag van de Sloterplas in Amsterdam West. Malinowski was buiten bewustzijn en had veel verwondingen, die het gevolg waren van grof geweld. De hulpdiensten konden helaas weinig voor hem betekenen.

 

Wie heeft informatie over de dood van Krzysztof Malinowski?
Het onderzoeksteam komt nog steeds graag in contact met mensen die informatie hebben over deze zaak. Wie weet er meer over de dood van Krzysztof Malinowski? Wie heeft informatie over een mogelijke dader of daders? Ook andere informatie kan van groot belang zijn voor het onderzoek. Informatie delen met de politie kan telefonisch via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. U kunt uw informatie over een ernstig misdrijf ook vertrouwelijk melden door te bellen met het Team Nationale Inlichtingen: 079 - 3458999.

Negentien poederbrieven aangetroffen door heel Nederland

Gemaakt: Vrijdag, 20 november 2020 17:39

NEDERLAND - Bij verschillende bedrijven op verschillende locaties in het land zijn de afgelopen dagen poederbrieven tussen de post aangetroffen. De brieven werden bezorgd op elf Amsterdamse locaties, en bij panden in Amersfoort, Arnhem, Best, Rotterdam, Utrecht Roermond en Leusden. Tot de negentien ontvangers behoren o.a. hotels, ziekenhuizen, advocatenkantoren en uitgevers.


De recherche doet onderzoek naar de herkomst van de brieven, of er een verband is tussen zaken en het motief van de afzender(s). Er wordt rekening gehouden met het scenario dat er mogelijk sprake is van één en dezelfde afzender.

 

Op de foto in dit bericht is één van de poederbrieven te zien. Daarbij is ook een afzender te zien van Nationale Nederlanden. De recherche heeft geen reden om te denken dat deze organisatie enige betrokkenheid heeft in deze zaak. Het betreft dus een fictieve afzender.

 

Bij alle meldingen kwam een Teamleider Explosieven Verkenning ter plaatse voor onderzoek. Alle poederbrieven worden momenteel nader onderzocht door specialisten van het Nederlands Forensisch Instituut. De poederbrieven hebben bij enkele ontvangers lichte ademhalingsproblemen en branderige ogen veroorzaakt. Krijgt u een dergelijke poederbrief, bestaande uit een enveloppe met een wit kaartje en een onbekende poeder, open deze brief dan niet verder en bel direct 112.

 

Tips?
Weet u meer over de afzender(s) of heeft u andere informatie dat kan bijdragen aan het onderzoek? Neem dan contact op via 0900-8844, bel Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Gedeeltelijke lockdown gaat verder

Gemaakt: Vrijdag, 20 november 2020 18:01

NEDERLAND - Het aantal coronabesmettingen daalt. Maar we zijn er nog niet. Daarom zijn er vanaf donderdag 19 november nieuwe landelijke maatregelen.

 

 • Musea, theaters, zwembaden en pretparken zijn weer open.
 • We mogen weer sporten in groepslessen.
 • We mogen per dag weer maximaal 3 mensen thuis ontvangen.
 • We mogen met maximaal 4 mensen in groepsverband buiten zijn.

 

Tegelijk blijft de gedeeltelijke lockdown in stand. Het advies is om tot de eerste helft van januari niet naar het buitenland te reizen. Tenzij dat echt noodzakelijk is. Evenementen blijven verboden en de horeca blijft dit.

 

Vooruitzicht

Begin december beslist het kabinet of we weer meer mogen doen. Sinterklaas vieren kan, maar houdt afstand en ontvang maximaal 3 personen thuis.

 

Tijdelijke wet maatregelen COVID-19

Op 1 december gaat de tijdelijke wet maatregelen COVID-19 in. Dan moet u verplicht een mondkampje dragen in publieke binnenruimtes. Denk aan winkels, musea en theaters.

Auto raakt te water langs de Provincialeweg N236 in Amsterdam

Gemaakt: Zaterdag, 21 november 2020 03:35

AMSTERDAM - Op de Provincialeweg N236 in Amsterdam is in de nacht van vrijdag op zaterdag 21 november, omstreeks 02:00 uur, een auto te water geraakt.

 

Het ongeval gebeurde toen de auto, rijdend richting Driemond, met de wielen in de rechterberm kwam, terugstuurde en in het kanaal aan de overkant kwam. Beide inzittenden kwamen zelf uit het voertuig.

 

De ambulancedienst behandeld beide inzittenden. De brandweer heeft met duikers het kanaal afgezocht naar verdere slachtoffers. Deze werden niet aangetroffen.

 

Vanwege het ongeval was de N236 lange tijd afgesloten.

Motorrijder gewond bij botsing met auto op de Weesperstraat in Amsterdam

Gemaakt: Zondag, 22 november 2020 18:19

AMSTERDAM - Zondagmiddag 22 november rond 15.55 uur heeft een ongeval plaatsgevonden tussen een auto en motor aan de Weesperstraat in Amsterdam.

 

De motorrijder is bij het verkeersongeval ernstig gewond geraakt. Nadat het slachtoffer was gestabiliseerd is deze overgebracht met een ambulance naar het ziekenhuis. Omdat onduidelijk is hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren doet de politie onderzoek.

Fietsster (67) zwaargewond achtergelaten op het Rokin in Amsterdam

Gemaakt: Maandag, 23 november 2020 19:49

AMSTERDAM - Op vrijdag 23 oktober 2020 rond 12.30 uur komt op het Rokin in het centrum van Amsterdam een 67-jarige vrouw op een fiets lelijk ten val, mogelijk door een duw van een nog onbekende man. De politie is op zoek naar deze man en komt graag met hem of met getuigen in contact.


Bij het naderen van de kruising met het Spui, ter hoogte van een tabaks- en souvenirwinkel, ontstaat er een situatie waarbij het slachtoffer al fietsend een duw krijgt van een nog onbekende man. De vrouw houdt ernstige verwondingen over aan de val en is nog altijd niet hersteld. De politie is op zoek naar de man, onder meer om zijn kant van het verhaal aan te horen.

 

Signalement
De man verlaat kort na het ongeval het Rokin via de Taksteeg. Hij zou kunnen worden herkend aan het volgende signalement:

 • Man
 • Rond gezicht
 • Weinig hoofdhaar, bijna kalend
 • Lichte huidskleur
 • Ongeveer 40 jaar
 • Gezet postuur
 • Tussen de 180 en 185 cm lang
 • Droeg een opvallend grijs T-shirt

 

Camerabeelden
De politie spreekt graag met mensen die getuige zijn geweest van het ongeval, of die de man in kwestie die dag wellicht ergens hebben gezien. Daarnaast ontvangt het team graag camerabeelden van kort voor of na het ongeval, bijvoorbeeld van omliggende panden, of rijdende en geparkeerde voertuigen. Ook als u andere informatie heeft, en u heeft nog niet met de politie gesproken, dan hoort het onderzoeksteam graag van u. Dat kan via 0900-8844. Via dit formulier kunt u ook beelden ter beschikking stellen aan de politie. Anoniem bellen kan via 0800-7000.

Explosief aangetroffen in een portiek Plantage Parklaan Amsterdam

Gemaakt: Woensdag, 25 november 2020 17:42

AMSTERDAM - De politie kreeg vanochtend een melding van een verdacht pakketje in een portiek aan de Plantage Parklaan in Amsterdam. Na onderzoek bleek het om een explosief te gaan. De Explosieven Opruimingsdienst van Defensie (EOD) heeft het explosief veilig verwijderd.

 

De politie kreeg in de ochtend van 25 november 2020 een melding van een verdacht pakketje in een portiek van meerdere woningen aan de Plantage Parklaan. Na onderzoek van de Teamleider Explosieven Verkenning (TEV) bleek al snel dat het om een explosief ging. Meerdere woningen zijn ontruimd en een aantal bewoners die aan de portiek wonen zijn gevraagd hun huis niet te verlaten maar aan de achterzijde van hun woningen te wachten.

 

De EOD kwam ter plaatse en heeft het explosief verder onderzocht en daarna afgevoerd. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) gaat verder onderzoek doen naar sporen.

 

Getuigenoproep
De recherche wil weten wie hiervoor verantwoordelijk is. Mogelijk is het explosief vannacht in de portiek geplaatst en zijn er getuigen die iets gezien of gehoord hebben. Heeft u nuttige informatie over deze zaak? Neem dan contact op via 0900-8844, bel Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Tas aangetroffen met daarin een dode kat

Gemaakt: Donderdag, 26 november 2020 16:57

AMSTERDAM - Op zondag 22 november heeft de politie een tas aangetroffen met daarin een dode kat. De politie is op zoek naar getuigen.

 

De tas is aangetroffen in het water bij de Bilderddijkkade ter hoogte van de Kwakerstraat. In de tas troffen agenten een dode, vermoedelijk witte, kat aan. De tas was verzwaard met meerdere stenen. Het Team Milieu van de politie Amsterdam heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar getuigen en personen die de tas op de foto mogelijk herkennen.

 

Heeft u iets gezien of gehoord? Of herkent u de sporttas? Neem contact op met 0900-8844 of anoniem 0800 7000.

Man (30) om het leven gekomen bij ernstig ongeval op de A10

Gemaakt: Zaterdag, 28 november 2020 18:00

AMSTERDAM - In de nacht van vrijdag 27 op zaterdag 28 november 2020 is in Amsterdam een 30-jarige man om het leven gekomen bij een ernstige aanrijding tussen een personenvoertuig en een vrachtwagen. Het Team Ernstige Verkeesongevallen (TOEV) van de Amsterdamse politie is met spoed op zoek naar getuigen en (dashcam)beelden van de periode voor, tijdens en na het verkeersongeval in de directe omgeving.

 

Het onderzoeksteam gaat ervan uit dat het verkeersongeval heeft plaatsgevonden op de verbindingsweg van de A10 links naar de A2 rechts, richting Utrecht ter hoogte van hectometerpaal A10 16.2 S. Het slachtoffer was de bestuurder van het personenvoertuig. De vrachtwagenchauffeur is niet gewond geraakt en is, geheel volgens standaard procedure, gehoord op het politiebureau.

 

Getuigen en videobeelden
Het onderzoeksteam doet een dringend oproep aan overige weggebruikers, die de afgelopen nacht iets opvallends hebben gezien of gehoord. Daarnaast ontvangt het team graag camerabeelden van de periode voor en na het verkeersongeval, bijvoorbeeld van dashcams in voertuigen. Ook als u andere informatie heeft die van belang kan zijn voor het onderzoek, en u heeft nog niet met de politie gesproken, dan hoort het team graag van u. Dat kan via 0900-8844. Anoniem bellen kan via 0800-7000.

Amsterdammer gestoken na woordenwisseling op metrostation Gein

Gemaakt: Zondag, 29 november 2020 17:18

AMSTERDAM - De politie zoekt getuigen van een steekincident dat zaterdagavond 28 november rond 19.25 uur plaatsvond op metrostation Gein in Amsterdam Zuidoost. Een 49-jarige Amsterdammer raakte hierbij licht gewond.

 

Het slachtoffer stapt rond 19.15 uur bij halte Bijlmer Arena in metro 50 richting station Gein. In de metro vertoont een groep van ongeveer 8 jongens baldadig gedrag. Op het perron van metrostation Gein spreekt hij de jongens daarop aan. Er ontstaat een woordenwisseling, waarop de man door een van de jongens wordt gestoken. De jongens vertrekken via de trap in de richting van het Wisseloordplein. Het slachtoffer is licht gewond geraakt.

 

Forensische opsporing heeft ter plekke sporenonderzoek gedaan. De recherche heeft de zaak in onderzoek en zoekt in dat kader naar getuigen.

 

Was u getuige?

Reisde u met dezelfde metro en bent u getuige geweest van de baldadigheid? Of weet u waar deze groep is ingestapt? Bent u op het station getuige geweest van de woordenwisseling en/of het steekincident? Of heeft u andere informatie die het onderzoek verder kan helpen? Dan horen wij dat graag via 0900-8844. U kunt ook anoniem bellen via 0800-7000.

Dragen van een mondkapje vanaf morgen verplicht!

Gemaakt: Maandag, 30 november 2020 19:49

NEDERLAND - Vanaf dinsdag 1 december is het dragen van een mondkapje verplicht in alle openbare en overdekte ruimten, in het onderwijs, het openbaar vervoer en bij contactberoepen.

 

Wanneer moet ik een mondkapje op?
Iedereen vanaf 13 jaar draagt verplicht een mondkapje op openbare plekken die binnen zijn. Zoals musea, winkels, restaurants en theaters. Ook scholen en onderwijsinstellingen. Zoals middelbare scholen, hogescholen en universiteiten. Maar niet op basisscholen.


Bij contactberoepen. Zoals bij de kapper en de fysiotherapeut.


In het openbaar vervoer. Ook op de perrons en bij de haltes.


In touringcars, vliegtuigen en op de luchthaven.

 

Als mensen een vaste zitplaats hebben, mag het mondkapje af. Bijvoorbeeld in een theater. Als mensen van hun plek opstaan, moet het mondkapje weer op. Dit geldt niet voor het openbaar vervoer waar u te allen tijde in trein, bus, tram of metro het mondkapje moet ophouden.

 

Geen mondkapje op in de kerk
In gebouwen die bedoeld zijn voor het belijden van godsdienst zijn mondkapjes niet verplicht door de overheid. Bijvoorbeeld in kerken, moskeeën, tempels en synagogen.

 

Reden mondkapjesplicht
Door een mondkapje bijna overal verplicht te maken, is duidelijker wat de regels zijn. De overheid wil hiermee de verspreiding van het coronavirus tegengaan en de grote druk op de zorg verminderen. Om zo weer sneller terug naar het normale leven te kunnen terug keren.

Ticketautomaat in metrostation Reigersbos vernield met explosief

Gemaakt: Dinsdag, 01 december 2020 17:24

AMSTERDAM - Op dinsdag 1 december is er een ticketautomaat van het GVB in het metrostation Reigersbos vernield met behulp van een explosief. De recherche doet onderzoek naar deze zaak.

 

Omstreeks 04:30 uur ontdekten politieagenten een zwaar vernielde ticketautomaat van het GVB in de hal van het metrostation. De Explosieven en Ontruimingsdienst Defensie (EOD) en Team Explosieven Verkenning (TEV) deden ter plaatse onderzoek naar het explosief. Vanwege dit onderzoek stopten er in de ochtend geen metro's bij de halte Reigersbos.

Uit onderzoek is gebleken dat er geen buit is gemaakt. De automaat bezit namelijk geen geld en de kaartjes kunnen niet gebruikt worden omdat deze geen gebruiksdatum hebben.

Jongen (16) gewond bij steekpartij op school in Amsterdam; 14 jarige jongen aangehouden

Gemaakt: Maandag, 07 december 2020 17:29

AMSTERDAM - Bij een steekincident op het ROC van Amsterdam locatie Tobiasschool aan de Rietwijkerstraat in Amsterdam is maandag 7 december een 16 jarige jongen gewond geraakt. Bij het incident is een 14 jarige jongen aangehouden.

 

Over de aanleiding van de steekpartij is niets bekend. De omgeving van de school is door de politie afgezet.

Restaurant beschoten aan de Westerstraat in Amsterdam

Gemaakt: Maandag, 07 december 2020 17:56

AMSTERDAM - In de nacht van zondag 6 op maandag 7 december 2020 zijn er schoten gelost op een restaurant in de Westerstraat. De politie roept getuigen op zich te melden.


Rond 00:15 uur krijgt de politie een melding dat er schoten zijn gehoord in de Westerstraat. Als agenten ter plaatse komen treffen zij kogelinslagen aan in een ruit van een restaurant en zien zij meerdere hulzen liggen. Op basis van de eerste getuigenverklaringen is er mogelijk een verdachte op een fiets bij betrokken, in het zwart gekleed.

 

Getuigenoproep
De recherche heeft de zaak in onderzoek en spreekt graag met getuigen die meer informatie hebben over dit schietincident. Weet u wie hiervoor verantwoordelijk is? Neem dan contact op via 0900-8844, bel Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000

Overval op supermarkt aan het Osdorpplein in Amsterdam

Gemaakt: Dinsdag, 08 december 2020 17:26

AMSTERDAM - Op maandagavond 7 december 2020 heeft een man een overval gepleegd op een supermarkt op het Osdorpplein in Amsterdam Nieuw-West. De politie zoekt getuigen.

Rond 18.00 uur wilden twee aanwezige winkelmedewerkers de zaak net sluiten, toen de overvaller binnen kwam lopen. Onder bedreiging van een wapen moesten de medewerkers geld afstaan. De overvaller is er vervolgens met de buit in zijn rugzak vandoor gegaan en op de fiets gevlucht richting de Nicolaas Anslijnstraat.

 

De twee winkelmedewerkers zijn behoorlijk geschrokken, maar niet gewond geraakt. De recherche van district West heeft de zaak in behandeling.

 

Signalement

 • Man
 • Donkere huidskleur
 • Tussen de 20 en 25 jaar
 • Donkere jas
 • Blauwe joggingbroek
 • Zwarte rugzak
 • Fietst weg op goudkleurige mountainbike

 

Getuigen gezocht

Heeft u iets gezien of informatie over deze overval, neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Wilt u de informatie liever anoniem delen, dan kan dat via 0800-7000.

Man lost schoten in woning aan de Dotterbloemstraat

Gemaakt: Woensdag, 09 december 2020 17:05

AMSTERDAM - Op zaterdag 5 december werd in een woning aan de Dotterbloemstraat met een handvuurwapen een aantal schoten gelost. Hierbij raakte niemand gewond.

 

Eén van de bewoners zou fysiek zijn mishandeld en met het vuurwapen bedreigd. De vermeende schutter zou samen met anderen te gast zijn in de woning. Na het schieten, de mishandeling en de bedreiging zou de verdachte de woning hebben verlaten.

 

De recherche nam de zaak in behandeling en wist de identiteit van de bewuste verdachte te achterhalen. Teneinde dit rustig te kunnen zijn we wat terughoudend geweest met berichtgeving over dit incident. De verdachte heeft zich gisteren, rond het middaguur, op een politiebureau gemeld en werd direct buiten heterdaad aangehouden. De 32-jarige verdachte is in verzekering gesteld. Het vuurwapen waarmee zou zijn geschoten, is nog niet gevonden.

Snelle aanhoudingen na ramkraak kledingwinkel Amsterdam

Gemaakt: Vrijdag, 11 december 2020 16:57

AMSTERDAM - De politie heeft in de vroege ochtend van vrijdag 11 december 2020 na een achtervolging en met inzet van de politiehelikopter twee mannen opgepakt na een ramkraak op een kledingwinkel op de Pieter Cornelisz Hooftstraat. Het gaat om Amsterdammers van 25 en 30 jaar. Bij de ramkraak is dure merkkleding weggenomen.


Rond 4.30 uur melden getuigen dat een rode Peugeot de pui van een winkelpand heeft geramd. Hierna zouden twee mannen op een motorscooter met tassen vol kleding in de richting van het Vondelpark zijn gevlucht. De agenten die als eerste ter plaatse zijn, constateren forse schade aan de pui van het winkelpand en zetten het gebied rond de winkel ruim af. Het Operationeel Centrum (meldkamer) positioneert eenheden op strategische plekken in de buurt. Met ondersteuning van een politiehelikopter wordt vervolgens het vluchtende duo op de motorscooter getraceerd in de omgeving van de Vrije Geer in Nieuw-West. Daar houdt de politie de eerste verdachte aan. De tweede verdachte rent weg en wordt aangehouden op de Blankenbergestraat. Het tweetal is ingesloten voor onderzoek.

 

Beelden
Ondanks de aanhoudingen spreekt het onderzoeksteam graag met mensen die iets opvallends hebben gezien of gehoord rond de Pieter Cornelisz Hooftstraat. Daarnaast ontvangt het team graag camerabeelden, bijvoorbeeld van beveiligingscamera's of dashcams in voertuigen. Ook als u andere informatie heeft, en u heeft nog niet met de politie gesproken, dan hoort het team graag van u. Dat kan via 0900-8844. Anoniem bellen kan via 0800-7000.

Bijna 650 stuks illegaal vuurwerk in beslag genomen bij kofferbak-verkoop

Gemaakt: Vrijdag, 11 december 2020 17:02

AMSTERDAM - Maandag 7 december 2020 heeft team Milieu van politie Amsterdam bij een actie vier verdachten aangehouden op verdenking van de (ver)koop van illegaal vuurwerk en kon daarbij bijna 650 stuks illegaal vuurwerk in beslag nemen. Het vuurwerk werd vanuit de kofferbak van een auto op straat verkocht.

 

De auto stond geparkeerd in een woonwijk in Amsterdam-West. Vanuit de kofferbak van dit voertuig verkocht een 22-jarige man zeer zwaar vuurwerk. Deze man is ter plaatse aangehouden, net als drie kopers: een man van 23 uit Blokker, een man van 25 uit Amsterdam en een man van 39 uit Purmerend. Bij de actie werden ook 465 cobra's, 150 nitraten en 23 shells in beslag genomen.

 

De mannen die ervan verdacht worden het vuurwerk gekocht te hebben, kregen van het Openbaar Ministerie een strafbeschikking opgelegd en zijn heengezonden. Ook de verdachte verkoper is inmiddels weer op vrije voeten. De rechter-commissaris heeft de vordering van het Openbaar Ministerie om hem tot de komende zitting vast te houden afgewezen. Het Openbaar Ministerie is tegen deze beslissing in hoger beroep gegaan.

 

Grote gevaarsetting
Het inbeslaggenomen vuurwerk is erg gevaarlijk en kan voor zeer grote schade zorgen, zeker in een dichtbevolkt gebied. De (ver)koop vanuit een kofferbak in een woonwijk zorgt dus voor een enorme gevaarsetting en had aanzienlijke gevolgen voor de hele wijk kunnen hebben.

 

Aantekening strafblad
Door de zeer grote schade die illegaal vuurwerk aan kan richten heeft het opsporen en in beslag nemen ervan hoge prioriteit bij de politie. Zowel het verkopen als het (online) kopen van illegaal vuurwerk is strafbaar en een misdrijf. Dit betekent dat de een veroordeling voor de (ver)koop van, het bezit van en/of de handel in illegaal vuurwerk, naast mogelijk een gevangenisstraf, een aantekening op een strafblad oplevert.

 

Meld verdachte situaties
Vermoedt u dat er illegaal vuurwerk ligt opgeslagen ergens in uw omgeving? Of ziet u een verdachte situatie die mogelijk met (de handel in) illegaal vuurwerk te maken heeft, bijvoorbeeld een woning of garage waar opeens veel aanloop is van verschillende, onbekende mensen? Maak dan melding via 0900-8844. Ook anoniem melden is een optie via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Enorme drukte in de winkels vanwege harde lockdown

Gemaakt: Maandag, 14 december 2020 15:39

REGIO - De verwachte lockdown zorgt voor topdrukte in veel winkelgebieden door het hele land. Maandagmiddag staan er lange rijen voor de winkels. Veel mensen doen nog even snel kerstinkopen.

 

Het kabinet bereidt een vergaande lockdown voor waarbij bijna alles tot en met 19 januari dicht gaat: van scholen tot niet-essentiële winkels tot musea tot kapsalons tot theaters. De maatregelen gaan vannacht om twaalf uur al in, om een run op winkels morgen te voorkomen. Contactberoepen zoals kappers en massagesalons moeten ook stoppen, en mensen moeten zo veel mogelijk thuis blijven. Ook sportscholen gaan dicht.

 

Scholen moeten vanaf woensdag hun deuren sluiten, en op online onderwijs overstappen. Premier Rutte spreekt het land vanavond om 19.00 uur toe over de vergaande maatregelen.

Man onder bedreiging van mes en hamer beroofd van motorscooter

Gemaakt: Maandag, 14 december 2020 17:08

AMSTERDAM - De politie is een onderzoek gestart naar een man die zondagmiddag 13 december onder bedreiging van een mes en hamer een motorrijder van zijn motorscooter heeft beroofd. Dat gebeurde op klaarlichte dag op de Transformatorweg. Het slachtoffer raakte hierbij lichtgewond.

 

De 26-jarige motorrijder werd rond 14.55 uur op de Spaarndammerdijk aangesproken door een voor hem onbekende man. Die vroeg om een lift in de richting van station Sloterdijk. De motorrijder liet hem achterop stappen en samen reden ze verder. Ter hoogte van de Transformatorweg liet het latere slachtoffer de man afstappen. De man trok direct een hamer en sloeg de motorrijder op zijn rechter bovenarm. Omdat de man ook een mes in zijn handen had, deed de motorrijder een aantal stappen naar achteren. De man met hamer sprong op de motor en ging er vandoor in de richting van station Sloterdijk.

 

Crash

Kort na de melding van de beroving kregen agenten melding van de crash van een motor op de Admiraal de Ruijterweg. Daar troffen zij brokstukken van een motor, waaronder een gebroken stuurkolom, aan. Onderzoek wees uit dat het om de eerder gestolen motorscooter ging. Getuigen verklaarden een donkergetinte man mank te hebben zien weglopen in de richting van de lagere nummers op de Admiraal de Ruijterweg. De politie heeft de zwaar beschadigde motorscooter in beslaggenomen voor nader onderzoek. De dader werd na een zoektocht in de omgeving niet meer aangetroffen. Van hem is het volgende signalement bekend:

 

 • Donkergetinte man
 • Leeftijd: 30-40 jaar
 • Mollig postuur
 • Muts en blauw mondkapje
 • Droeg een tas bij zich

 

Getuigen

De politie is op zoek naar mensen die meer over dit incident weten. Hebt u meer informatie? Bel dan met de politie: 0900-8844. Belt u liever anoniem: 0800-7000.

Politie Amsterdam zoekt getuigen van overval tabakswinkel Dijkgraafplein

Gemaakt: Maandag, 14 december 2020 17:31

AMSTERDAM - Op maandag 14 december 2020 is een tabakswinkel aan het Dijkgraafplein in Amsterdam overvallen. De politie zoekt getuigen.


Rond 07.20 uur loopt een man de winkel binnen en bedreigt het aanwezige personeelslid met een wapen. Hij eist dat de medewerker de kassa opent. De verdachte gaat er met een onbekend geldbedrag en verkoopwaar uit de winkel te voet vandoor.

 

Getuigenoproep
De recherche doet onderzoek naar deze overval en wil weten wat er gebeurd is. Zij komt graag in contact met getuigen en/of betrokkenen. Heeft u iets gezien of gehoord, of beschikt u over beelden? Neem dan contact op met de politie via het nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0900-7000.