Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 15:40:34 13115 Rit 7598 Amsterdam Lederambachtstraat 1069HK Prio Middel Eenheid | Ambulance 13-115

Ambulance 13-115

maandag 25 januari 2021

Archief

Getuigen gezocht na ontploffing explosief Slotermeerlaan Amsterdam

Gemaakt: Vrijdag, 28 augustus 2020 17:03

AMSTERDAM - De politie zoekt getuigen van de ontploffing van een explosief in de nacht van donderdag 27 op vrijdag 28 augustus aan de voorzijde van een bedrijfspand aan de Slotermeerlaan. Hoewel er geen gewonden zijn gevallen, is er wel sprake van schade aan de buitenzijde van het pand. De recherche wil graag spreken met getuigen of mensen die meer informatie hebben.

 

Omwonenden hoorden rond 4.15 uur een harde knal en belden de politie. Agenten waren snel ter plaatse, maar de twee daders waren er al vandoor in onbekende richting. Na de ontploffing zette de politie het gebied ruim af. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) heeft de locatie onderzocht en uiteindelijk vrijgegeven. Daarnaast is de Forensische Opsporing (FO) bezig met sporenonderzoek.

 

Getuigenoproep
De recherche stelt een onderzoek in en roept getuigen op zich te melden via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. De politie vraagt personen die beeldmateriaal hebben deze ter beschikking te stellen van het politieonderzoek. Heeft u foto's en/of filmopnames gemaakt?

Omwonenden horen glasgerinkel en zien inbreker bij winkel aan de Haarlemmerdijk

Gemaakt: Vrijdag, 28 augustus 2020 17:11

AMSTERDAM - Op vrijdag 28 augustus in de vroege ochtend zagen getuigen een man inbreken bij een winkel aan de Haarlemmerdijk. De politie heeft deze man aangehouden.


Omstreeks 4.30 uur deed de inbreker een poging de winkel binnen te komen door een raam te verbreken. Oplettende getuigen hoorden glasgerinkel en zagen de verdachte. Zij waarschuwden onmiddellijk de politie. Doordat zij een nauwkeurige omschrijving van de verdachte gaven, kon de politie even later een 29-jarige verdachte aanhouden.

 

De recherche doet onderzoek naar deze inbraak en komt graag in contact met getuigen en/of betrokkenen. Heeft u iets gezien, gehoord of heeft u beelden van deze zaak? Neem dan contact op met de politie via het nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0900-7000.

RIVM waarschuwt voor valse SMS berichten

Gemaakt: Vrijdag, 28 augustus 2020 18:54

NEDERLAND - Pas op! Dit bericht is NIET van het RIVM, het RIVM stuurt geen sms-jes.


Kwaadwillenden proberen je mogelijk bankgegevens te ontfutselen. Telefoontje van de GGD en twijfel je? Hang op en bel je regionale GGD.

Kapperszaak beschoten aan de Slotermeerlaan in Amsterdam

Gemaakt: Zaterdag, 29 augustus 2020 17:11

AMSTERDAM - De recherche onderzoekt de beschieting van een kapperszaak aan de Slotermeerlaan in Amsterdam. Rond 4.15 uur kreeg de politie een melding binnen dat de zaak meerdere keren beschoten was. Niemand raakte gewond.

 

Agenten die snel ter plaatse waren, constateerden dat het pand inderdaad onder vuur was genomen. Er bleek vijf keer op het pand geschoten te zijn. De technische recherche deed een tijd lang sporenonderzoek en in de buurt werd met een aantal getuigen gesproken. De getuigen verklaarden na het incident twee mannen op een motorscooter te hebben zien wegrijden in de richting van de Jan de Louterstraat.

 

Achtergrond
De recherche is een uitgebreid onderzoek gestart naar de aanleiding en achtergrond van de beschieting. Naast het spreken met meer getuigen en de eigenaar bekijkt het team ook of er camerabeelden zijn waarop iets te zien is dat verband houdt met de beschieting. Mensen die in de omgeving camera's hebben, wordt opgeroepen om die met de politie te delen.

 

Getuigen gezocht
Getuigen of mensen die meer weten wordt verzocht contact op te nemen met het onderzoeksteam op 0900-8844. Anoniem informatie delen kan via 0800-7000.

Drugsvangst in woning Overtoom Amsterdam

Gemaakt: Woensdag, 02 september 2020 17:22

AMSTERDAM - In een woning op de Overtoom is dinsdagavond 1 september 2020 een grote hoeveelheid drugs, een vuurwapen met patronen en een bedrag van enkele honderden euro's aangetroffen. De politie heeft twee verdachten aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen en wapenbezit.

 

De politie kreeg rond 22.15 toestemming van de Officier van Justitie om de woning te doorzoeken, nadat een uur ervoor een man op straat werd aangehouden met een plastic tas met verdovende middelen. Deze man kwam uit de betreffende woning lopen.

 

Naast bovengenoemde vondst, stuitten de agenten in de woning ook op versnijdingsmiddelen en goederen die gebruikt worden om verdovende middelen te maken, zoals weegschaaltjes, lege acetonflessen en mondkapjes.

 

De partij drugs is in beslag genomen en wordt vernietigd.

Politie zoekt getuigen van beroving in Amsterdam Oost

Gemaakt: Vrijdag, 04 september 2020 17:55

AMSTERDAM - Op donderdagavond 3 september 2020 heeft een beroving plaatsgevonden op de Eerste van Swindenstraat in Amsterdam-Oost.


Rond 22.00 uur loopt een man de supermarkt uit op de Eerste van Swindenstraat. Net nadat hij de winkel verlaten heeft, wordt hij aangesproken door een onbekende man. Deze man laat een mes zien. Het slachtoffer spreekt geen Nederlands, maar begrijpt gelijk dat hij beroofd wordt. Hij geeft daarom een geldbedrag aan de verdachte, die daarna rustig wegloopt.

 

De recherche doet onderzoek naar deze straatroof en komt graag in contact met getuigen en/of betrokkenen. Heeft u iets gezien, gehoord of heeft u beelden van deze zaak? Neem dan contact op met de politie via het nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0900-7000.

Explosie veroorzaakt schade aan pand in Amsterdam Osdorp

Gemaakt: Zaterdag, 05 september 2020 16:50

AMSTERDAM - Een explosief heeft vannacht schade aangericht aan de voorgevel van een avondwinkel aan de Pieter Calandlaan in Osdorp. Er hoefde niet ontruimd te worden. Wel is de straat geruime tijd afgezet geweest voor onderzoek. De recherche onderzoekt de zaak en roept getuigen op zich te melden.


Rond halfvier vannacht kreeg de politie meerdere meldingen van een harde knal op de Pieter Calandlaan. Agenten zagen daar schade aan een avondwinkel veroorzaakt door een explosief. Uit onderzoek moet duidelijk worden om wat voor soort explosief het gaat. Direct na de explosie reed er een scooter weg van de voornoemde locatie. De politie komt graag in contact met mensen die meer informatie hebben over dit incident of beelden hebben van het incident. Hen wordt verzocht contact te zoeken via 0900 – 8844. Dat kan ook anoniem via 0800 – 7000.

Man mishandeld en uitgescholden voor homo nabij station Sloterdijk

Gemaakt: Zondag, 06 september 2020 16:53

AMSTERDAM - Vrijdagmiddag is een man mishandeld op het Orlyplein vlakbij het Sloterdijk station. Het slachtoffer werd rond halfdrie nageroepen door een groepje jongeren. Ze scholden hem uit voor homo. Toen het slachtoffer hier iets van zei ontaarde dit in een vechtpartij waarbij het slachtoffer is geslagen en geschopt. Het slachtoffer raakte lichtgewond maar hoefde niet naar het ziekenhuis. Het groepje jongeren is na het incident weggerend.

 

De politie neemt de mishandeling hoog op vanwege het homo gerelateerde geweld. De recherche onderzoekt de zaak. Was u getuige of heeft u informatie over deze zaak? Neem dan contact op met de politie via 0900 – 8844. Anoniem kan ook via 0800 – 7000. Spreekt u liever met onze collega's van het Roze in Blauw netwerk dan kunt u bellen met 088 169 1234.

Boot zinkt in het Westerdok in Amsterdam, brandweer duikers te water

Gemaakt: Zondag, 06 september 2020 17:45

AMSTERDAM - Een boot is zondagmiddag 6 september gezonken in het Westerdok in Amsterdam. Dit gebeurde ter hoogte van Squash City Amsterdam aan de Ketelmakerstraat.

 

De hulpdiensten werden rond tien over vijf opgeroepen, en rukten groots uit. Onder andere brandweer duikers en ambulances zijn ter plaatse. Ook zijn er boten van de politie en gemeente ter plaatse. De duikers van de brandweer zijn in het water. Of er personen te water zijn geraakt is op dit moment nog onbekend.

Twee aanhoudingen na straatroof op de Appeltjesmarkt en specifieke getuige gezocht

Gemaakt: Maandag, 07 september 2020 17:42

AMSTERDAM - In de nacht van zondag op maandag 7 september 2020 heeft een straatroof plaatsgevonden op de Appeltjesmarkt in Amsterdam. De politie hield twee verdachten aan en is op zoek naar een specifieke getuige.

 

Rond 01.00 loopt een man over de Appeltjesmarkt als er plotseling twee mannen naast hem komen lopen. Ze willen zijn portemonnee hebben en trekken deze uit zijn handen. Hierbij wordt het slachtoffer mishandeld en bedreigd met een mes. Het slachtoffer weet gelijk daarna de aandacht te trekken van passerende politieagenten. Zij houden de twee verdachten op heterdaad aan.

 

Getuigenoproep
De recherche doet onderzoek naar deze straatroof en komt graag in contact met getuigen en/of betrokkenen. Ook is de politie op zoek naar een belangrijke getuige. Dit is een vrouw in een lichtkleurige jas. Zij werd gezien met de verdachten en liep weg op het moment dat de politie de aanhoudingen verrichtte. Heeft u iets gezien, gehoord of heeft u beelden van deze zaak? Neem dan contact op met de politie via het nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0900-7000.

500.000 in beslag genomen bij controle auto op de Noorderhavenkade in Rotterdam

Gemaakt: Dinsdag, 08 september 2020 17:29

ROTTERDAM - Een 32-jarige bestuurder van een auto die zich verdacht gedroeg werd dinsdag 1 september gecontroleerd op de Noorderhavenkade. Hij bleek € 500.000 aan contanten bij zich te hebben. Dit is in beslag genomen, de 32-jarige Amsterdammer is aangehouden op verdenking van witwassen.


Op dinsdag 1 september begin van de avond vielen agenten de 32-jarige bestuurder op. Hij reed een opvallend rondje. Hierop besloten de agenten de bestuurder te laten stoppen en te controleren. Op de bijrijdersstoel troffen de agenten een grote boodschappentas aan met een grote hoeveelheid bankbiljetten. Hierop werd de 32-jarige Amsterdammer aangehouden op verdenking van witwassen. Na telling bleek het te gaan om € 500.000. De man heeft afstand gedaan van het geld en stemde in met een OM transactie.

Politie Amsterdam zoekt getuigen van ernstig ongeval op de A10

Gemaakt: Dinsdag, 08 september 2020 17:34

AMSTERDAM - Op dinsdag 8 september omstreeks 07:00 uur heeft er zich op de A10 links ter hoogte van hectometerpaal 5.8 een verkeersongeval voorgedaan. De politie is op zoek naar getuigen.

 

Een personenauto stond vanwege onbekende reden stil op de vluchtstrook, waarna een vrachtauto hem vanachter aanreed. Hoe dit heeft kunnen gebeuren, is nog onduidelijk. De bestuurder van de personenauto raakte zwaargewond en is met nog onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis. Het Team Opsporing Ernstige Verkeersongevallen (TOEV) doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

 

Beelden en getuigen
De politie komt graag in contact met mensen die de personenauto hebben zien rijden voorgaand het ongeval. Ook willen wij graag in contact komen met mensen die het ongeval hebben gezien of mogelijk dashcambeelden hebben gemaakt. Neem contact met ons op via 0900 8844

Wijkagent mishandeld door jongeren op de Beethovenstraat

Gemaakt: Dinsdag, 08 september 2020 17:48

AMSTERDAM - Op maandag 7 september rond 17.30 uur is een wijkagent mishandeld door jongeren op de Beethovenstraat. Een 18-jarige Amsterdammer is hiervoor gisteren aangehouden. Vandaag hield de politie nog eens twee verdachten aan in deze zaak. Dit zijn een 18-jarige en een 19-jarige Amsterdammer.


De politieman die gewond raakte sprak de jongeren aan op de overlast die ze veroorzaakten en vroeg ze hun legitimatiebewijs te tonen. Hier wilde een van de jongere niet aan meewerken. Deze verdachte is meerdere keren gevraagd en uiteindelijk gevorderd mee te werken. Ook werd hem medegedeeld dat hij zou worden aangehouden, als hij niet meewerkte. Ondanks de waarschuwingen, wilde de man nog steeds zijn legitimatiebewijs niet tonen. De wijkagent hield vervolgens de verdachte aan. Deze ging hevig in verzet en viel de politieman aan. Ook andere jongeren keerden zich hierop tegen de politie en gebruikten geweld tegen agenten. De politie heeft pepperspray gebruikt om de verdachte onder controle te krijgen.

 

Getuigenoproep
De recherche doet onderzoek naar deze zaak en wil weten wat er gebeurd is. Zij komt graag in contact met getuigen en/of betrokkenen. Heeft u iets gezien of gehoord, of beschikt u over beelden van dit ongeval? Neem dan contact op met de politie via het nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0900-7000.

Jongen moet onder bedreiging pinpas en pincode afgeven

Gemaakt: Donderdag, 10 september 2020 17:40

AMSTERDAM - Op woensdag 9 september 2020 omstreeks 21:25 uur is een minderjarige jongen, slachtoffer geworden van een bedreiging. Hij moest zijn pinpas en pincode afstaan. Deze bedreiging heeft plaatsgevonden in winkelcentrum Reigersbos.

 

Het slachtoffer werd in winkelcentrum Reigersbos aangesproken door drie onbekende jongemannen. Een van de drie jongemannen bedreigde het slachtoffer. Daarop pinde het slachtoffer voor de drie jongemannen. Vervolgens moest het slachtoffer zijn pinpas en pincode afstaan. Eenmaal thuis kwam het slachtoffer erachter dat er meerdere keer met zijn pinpas geld van zijn rekening is gepind.

Het slachtoffer heeft aangifte gedaan en de zaak wordt onderzocht door de recherche in Amsterdam Zuidoost.

 

Getuigen
Hebt u iets gezien of gehoord gedurende het incident neem dan contact op met de politie via 0900 8844. Anoniem uw tip doorgeven? Neem contact op met 0800 7000

Politie houdt vijf verdachten aan na woningoverval in Zuid

Gemaakt: Donderdag, 10 september 2020 17:44

AMSTERDAM - Op woensdag 9 september 2020 rond 20.45 uur heeft een overval op een woning plaatsgevonden op de Ferdinand Bolstraat in Zuid. Na de overval hield de politie vijf verdachten aan. Het rechercheteam spreekt graag met omwonenden of getuigen die informatie hebben.


Rond 20.45 uur werd bij het slachtoffer aangebeld. Er stonden mensen met bloemen voor de deur. Toen de bewoner de deur open deed, werd hij gelijk aangevallen en bedreigd met een vuurwapen door meerdere mannen. De verdachten hadden het voorzien op diverse kostbaarheden van het slachtoffer en gaan er met een onbekende buit van door. Het slachtoffer raakte tijdens de overval gewond aan zijn hoofd en is naar het ziekenhuis overgebracht.

 

Vijf aanhoudingen
Vlak na de overval kon de politie in de omgeving van de woning vijf verdachten aanhouden. Het gaat om Amsterdammers van 15, 16 en 18 jaar en twee 22-jarigen.

 

Getuigenoproep
De recherche doet onderzoek naar deze woningoverval en komt graag in contact met getuigen en/of betrokkenen. Heeft u iets gezien of gehoord, of beschikt u over beelden van de overval? Neem dan contact op met de politie via het nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem: telefoon 0900-7000.

Man op het Muntplein in Amsterdam rijdt met bestelbus in op politie

Gemaakt: Vrijdag, 11 september 2020 17:55

AMSTERDAM - Op vrijdag 11 september rond 4.30 uur is een verdachte in een bedrijfsbus driemaal ingereden op een politievoertuig. Bij dit incident is door de politie geschoten op het voertuig waarin de verdachte reed. De verdachte is op de Vijzelstraat aangehouden.


De surveillanceauto van de politie stond stil op het Muntplein, toen de verdachte uit het niets tot drie keer toe op hen inreed. In het politievoertuig zaten op dat moment twee collega's. Zij konden het voertuig uitvluchten via de bijrijderszijde. De verdachte is vervolgens weggereden via de Vijzelstraat. Daar waren twee politiemotoren als wegversperring geplaatst. Hier is de verdachte overheen gereden. Op de tweede motor is het voertuig van de verdachte blijven steken en in brand gevlogen. Ondanks het vuur en de rookontwikkeling, wilde de verdachte niet uit zijn voertuig komen. Hij gebruikte geweld tegen politieagenten die hem probeerden te redden. Na een tijdje is de verdachte toch via de bijrijderskant het voertuig uit gevlucht en kon hierop, met behulp van pepperspray, gelijk worden aangehouden door de politie. De verdachte is na zijn aanhouding overgebracht naar het ziekenhuis.

 

Getuigenoproep
De recherche doet onderzoek naar dit incident en wil weten wat er gebeurd is. Zij komt graag in contact met getuigen en/of betrokkenen. Heeft u iets gezien of gehoord, of beschikt u over beelden? Neem dan contact op met de politie via het nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0900-7000.

Man (60) aangehouden na zwaaien met mes

Gemaakt: Woensdag, 16 september 2020 17:40

AMSTERDAM - Een 60-jarige man uit Amsterdam - die op straat met een mes stond te zwaaien - is dinsdagavond 15 september 2020 aan het Opheusdenhof aangehouden. Bij de aanhouding losten agenten een waarschuwingsschot.


De politie kreeg rond 19.25 uur de melding dat een man op een fiets op straat met een mes stond te zwaaien. Agenten ging er direct op af. Omdat de verdachte weigerde het mes te laten vallen, losten de agenten een waarschuwingsschoten. Vervolgens kon de verdachte met behulp van pepperspray worden aangehouden. Het mes is door de politie veiliggesteld en in beslag genomen, de verdachte ingesloten voor nader onderzoek.

Politiemedewerker buiten functie gesteld

Gemaakt: Woensdag, 16 september 2020 17:43

AMSTERDAM - Op 15 september 2020 is een politiemedewerker van de eenheid Amsterdam buiten functie gesteld vanwege de verdenking van onder meer schending ambtsgeheim.

 

Het team Veiligheid, Integriteit en Klachten van de eenheid Amsterdam verricht - onder leiding van een officier van justitie - nader onderzoek. Over het onderzoek worden geen mededelingen gedaan.

Prinsjesdag 2020: 24 miljoen euro voor de Landelijke Agenda suïcidepreventie

Gemaakt: Woensdag, 16 september 2020 18:02

De Rijksoverheid stelt de komende vijf jaar 4,8 miljoen euro per jaar beschikbaar voor de Landelijke Agenda Suïcidepreventie. Monique Kavelaars, voorzitter van de Raad van Bestuur van 113 Zelfmoordpreventie: "Deze toekenning van financiële middelen voor suïcidepreventie is een geweldige mijlpaal. Elke dag sterven in Nederland gemiddeld vijf mensen door zelfmoord, elke week gemiddeld een minderjarige. Dat getal moeten we met elkaar omlaag brengen. Staatssecretaris Paul Blokhuis zet hiermee in op duurzame suïcidepreventie, die maatschappelijk breed gedragen wordt en waarvan diverse (landelijke en regionale) programma's deel uit zullen maken. 113 Zelfmoordpreventie wil samen met tal van partners binnen en buiten de zorg werken aan minder suïcidepogingen en minder suïcides."

 

De Landelijke Agenda Suïcidepreventie 2021-2025: een integrale netwerkaanpak
In deze derde landelijke Agenda Suïcidepreventie staat versterking van de netwerkaanpak centraal zodat nog meer mensen, bedrijven en organisaties zich aansluiten. Suïcidepreventie wint aan slagkracht met een integrale netwerkaanpak, waarbij partners de eigen expertise en die van netwerken combineren. Kavelaars: "Als 113 geloven we dat we met een breed gedragen aanpak, in samenwerking met tal van bedrijven en (zorg)organisaties in diverse sectoren zelfmoord beter kunnen voorkomen. Als we gezamenlijk inzetten op meer bewustwording, meer gedeelde kennis, praktische handvatten en programma's in onder andere het onderwijs, de zorg en het sociaal economische domein kunnen we het hoge aantal suïcides terug dringen. Juist nu en de komende jaren waarin mensen als gevolg van de effecten van de coronacrisis extra hard getroffen worden door financiële problemen, sociaal isolement en waarin de al kwetsbare mens geraakt wordt, moeten we krachten bundelen en proactief anticiperen op de gevreesde groei in suïcidaliteit. De Nederlandse overheid laat via VWS met deze keuze zien dat zij streeft naar minder zelfmoord. Ik hoop van harte dat ook andere organisaties en het bedrijfsleven zich hiervoor hard gaan maken. Zelfmoordpreventie, doe je samen." In oktober zal de Landelijke Agenda Suïcidepreventie 2021-2025 gedeeld worden met de Tweede Kamer.

 

17 miljoen gatekeepers
Uit onderzoek blijkt dat praten over gedachten aan zelfmoord levens kan redden. In de Landelijke Agenda wordt daarom ingezet op beroepsgerichte campagnes binnen en buiten de zorg en publiekscampagnes om meer bewustwording te realiseren en Nederlanders te stimuleren het gesprek te voeren over dit moeilijke onderwerp. Eén van de middelen daartoe is de gratis online training suïcidepreventie voor elke Nederlander op www.vraagmaar.nl In een uur tijd leren deelnemers te signaleren, het bespreekbaar maken van zelfmoordgedachten en te verwijzen naar hulp.

 

Financiering Landelijke Agenda Suïcidepreventie versus Instellingssubsidie 113 Zelfmoordpreventie
De financiering van de Landelijke Agenda Suïcidepreventie betreft middelen ten behoeve van preventieprogramma's onder leiding van 113 Zelfmoordpreventie al dan niet in samenwerking met en uitgevoerd door diverse andere (zorg)organisaties. De financiering van 113 Zelfmoordpreventie valt hier niet onder. Kavelaars: "We gaan er vanuit dat toekomstgerichte financiering van 113 als organisatie voor zelfmoordpreventie voldoende stevig blijft, ook in de nasleep van corona."

Overvallers belwinkel aan de Beukenweg snel in de kraag gevat

Gemaakt: Donderdag, 17 september 2020 17:08

AMSTERDAM - Op donderdag 17 september 2020 omstreeks 11:00 uur kreeg de politie een melding van een overval gepleegd door twee overvallers op een belwinkel aan de Beukenweg. Tijdens deze overval werden er meerdere mobiele telefoons weggenomen.


Op het moment van de overval, was de wijkagent in de buurt van de belwinkel. De wijkagent werd door omstanders aangesproken over de zojuist gepleegde overval. De overvallers zouden een portiek aan de Populierenweg in zijn gerend. Meerdere eenheden hebben vervolgens het portiek afgezet, waardoor de twee verdachten konden worden aangehouden. Er zijn tijdens de aanhouding meerdere telefoon aangetroffen, deze zijn inbeslaggenomen voor nader onderzoek. De verdachten zijn twee mannen 18 en 19 jaar oud en woonachtig in Amsterdam en Tilburg. De recherche heeft de zaak in onderzoek.

Amsterdammer moet nog 538 dagen uitzitten

Gemaakt: Donderdag, 17 september 2020 17:24

AMSTERDAM - De politie Amsterdam heeft op woensdag 16 september een 27-jarige Amsterdammer aangehouden vanwege een openstaande gevangenisstraf. De Amsterdammer moest nog 538 dagen uitzitten vanwege veroordelingen voor meerdere drugsdelicten en witwaspraktijken.

 

Het onderzoek leidde de politie naar een bedrijfspand aan de Tweede Oosterparkstraat. Daar kon de man door meerdere politie eenheden worden aangehouden.

Fietser zwaargewond na botsing met andere fietser op het Victorieplein in Amsterdam Zuid

Gemaakt: Vrijdag, 18 september 2020 17:07

AMSTERDAM - Op het Victorieplein in Amsterdam Zuid vindt op donderdag 17 september rond 17.15 een aanrijding plaats tussen twee fietsers. Een van hen is met ernstig letsel naar het ziekenhuis overgebracht. Het Team Opsporing Ernstige Verkeersongevallen zoekt naar getuigen en camerabeelden.


Een fietser rijdt op het Victorieplein vanaf de Vrijheidslaan richting de Rooseveltlaan. Ter hoogte van de Churchilllaan komt een andere fietser van rechts het fietspad op rijden richting de Rooseveltlaan. Hierbij komen ze in botsing. Beide fietsers komen ten val, waarbij een van hen ernstig gewond raakt en naar het ziekenhuis wordt overgebracht.

 

Het Team Opsporing Ernstige Verkeersongevallen van de politie doet onderzoek naar de precieze toedracht van het ongeval en zoekt naar getuigen en beeldmateriaal.

 

Getuigenoproep
Was u getuige van dit ongeval? Of heeft u misschien beelden van een bewakingscamera of dashcam? Neem contact op met 0900-8844 of anoniem op 0800-7000.

Getuigen gezocht van vechtpartij waarbij is geschoten in Amsterdam Zuidoost

Gemaakt: Zaterdag, 19 september 2020 19:40

AMSTERDAM - Vrijdagavond 18 september 2020 heeft er rond 23.15 uur een vechtpartij plaatsgevonden aan de achterzijde van World of Food aan de Develstein in Amsterdam Zuidoost. Daarbij is geschoten en in ieder geval één man gewond geraakt. De recherche doet onderzoek en is op zoek naar getuigen.


De vechtpartij heeft tussen 23.00 uur en 23.15 uur plaatsgevonden aan de zijde van het fietspad achter het gebouw. Bij de ruzie waren meerdere personen betrokken. Op enig moment is er ook geschoten. Korte tijd later werd er in het ziekenhuis een gewonde man aangetroffen, wiens verwondingen zeer waarschijnlijk gerelateerd zijn aan de vechtpartij. Hij verkeert niet in levensgevaar.

 

Aanleiding
De recherche doet onderzoek naar het incident. Daarbij wil het onderzoeksteam onder meer helderheid krijgen over de aanleiding voor de vechtpartij en het schieten. Ook wil de politie helder krijgen welke andere personen bij het incident betrokken waren.

 

Getuige geweest of in bezit van beeldmateriaal?
Om die reden wil de recherche graag spreken met getuigen die mogelijk iets hebben gezien van de vechtpartij of wellicht personen in voertuigen of andere vervoersmiddelen hebben zien weggaan. Ook mensen die beelden hebben gemaakt van het incident, bijvoorbeeld met een dashcam of telefoon, worden dringend verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844, via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000

Internationaal gezochte verdachte Ismail el B. aangehouden

Gemaakt: Maandag, 21 september 2020 17:45

AMSTERDAM - Dinsdagnacht 3 mei 2020 werd op de hoek van de Borneolaan met de Panamalaan in Amsterdam-Oost de 29-jarige Omar Essalih doodgeschoten. In het onderzoek naar de dood van Essalih hield de politie al eerder twee verdachten aan en deelde dinsdag 15 september 2020 beelden van een mogelijk derde betrokkene: de 21-jarige Ismail el B.. Een paar dagen later, maandagochtend 21 september 2020, is deze verdachte in Amsterdam aangehouden.


El B. zit vast en zal in verzekering worden gesteld. Op dit moment deelt de politie in belang van het onderzoek geen verdere bijzonderheden over de verdachte, zijn aanhouding en/of de verdenkingen tegen hem.

 

Informatie delen
De recherche ontvangt nog steeds graag informatie over deze zaak. Denkt u het onderzoeksteam verder te kunnen helpen? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in

Kogelgaten in winkelpand Osdorper Ban

Gemaakt: Dinsdag, 22 september 2020 16:49

AMSTERDAM - Op maandagochtend 21 september 2020 kwam bij de politie de melding binnen dat er een beschieting is geweest op een winkelpand aan de Osdorper Ban.

 

Rond 09:45 uur liep de eigenaar zijn winkelpand binnen. Eenmaal binnen, kwam de eigenaar erachter dat zijn winkelpand was beschoten. In het winkelpand zaten meerdere kogelgaten en in de omgeving lagen meerdere hulzen.

 

Getuigenoproep
De recherche doet onderzoek naar dit incident en wil weten wat er gebeurd is. Zij komt graag in contact met getuigen en/of betrokkenen. Heeft u iets gezien of gehoord, of beschikt u over beelden? Neem dan contact op met de politie via het nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0900-7000.

Getuigen steekincident Meidoornpark gezocht

Gemaakt: Dinsdag, 22 september 2020 17:02

AMSTERDAM - Op maandag 21 september 2020 heeft een ruzie plaatsgevonden tussen twee mannen in het Meidoornpark. Hierbij is een van de twee mannen gestoken. Deze ruzie ontstond na een aanrijding op de kruising van het Meidoornplein met de Meidoornweg. De recherche doet onderzoek en komt graag in contact met getuigen.


Rond 16.30 uur vond de aanrijding op de kruising met het Meidoornplein en de Meidoornweg plaats tussen een personenauto en een fietser. Na de aanrijding ontstond een confrontatie tussen een passagier van de personenauto en de fietser. Beide mannen zijn het naastgelegen park ingegaan en daar is een van de twee mannen gestoken. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis en is inmiddels bij kennis. De verdachte kon door politieagenten die snel ter plaatse waren, worden aangehouden. Hierbij heeft de politie een vuurwapen op de verdachte gericht.

 

Getuigenoproep
De recherche doet onderzoekt het incident en wil weten wat er gebeurd is. Zij komt graag in contact met getuigen en/of betrokkenen. Heeft u iets gezien of gehoord, of beschikt u over beelden? Neem dan contact op met de politie via het nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0900-7000.

Gestolen Range Rover met drie zestienjarigen klemgereden nabij het Bos en Lommerplein

Gemaakt: Woensdag, 23 september 2020 17:00

AMSTERDAM - Een in Hoorn gestolen Range Rover werd dinsdagavond klemgereden nabij het Bos en Lommerplein. Opvallend was dat de drie inzittenden die daarbij werden aangehouden slechts 16 jaar oud waren. Zij zijn naar een cellencomplex overgebracht en ingesloten. De ouders van de verdachten zijn in kennis gesteld van de aanhouding. De auto is in beslag genomen en zal terug gegeven gaan worden aan de eigenaar. De recherche heeft de zaak in onderzoek.


Aanleiding
Een in Hoorn gestolen Range Rover werd dinsdagavond klemgereden nabij het Bos en Lommerplein. Opvallend was dat de drie inzittenden die daarbij werden aangehouden slechts 16 jaar oud waren. Zij zijn naar een cellencomplex overgebracht en ingesloten. De ouders van de verdachten zijn in kennis gesteld van de aanhouding. De auto is in beslag genomen en zal terug gegeven gaan worden aan de eigenaar. De recherche heeft de zaak in onderzoek.

Minderjarige jongen slachtoffer van straatroof bij het Rembrandtpark op de Orteliuskade

Gemaakt: Woensdag, 23 september 2020 17:23

AMSTERDAM - Een minderjarige jongen is op dinsdag 22 september rond 16.20 uur slachtoffer geworden van een straatroof. De politie is op zoek naar getuigen.

 

Het slachtoffer liep samen met zijn vrienden van school naar huis langs het Rembrandtpark op de Orteliuskade. Vanuit het Rembrandtpark komt er dan een jongen op hem afrennen die hem vastgrijpt. De jongen is in het gezelschap van een andere jongen en zij bedreigen het slachtoffer. Onder bedreiging geeft het slachtoffer zijn telefoon en koptelefoon af. Het slachtoffer geeft hier gehoor aan en de verdachten vluchtten vervolgens weg door het Rembrandtpark.

 

Signalement

Verdachte 1

 • Ongeveer 1 meter 70 lang
 • +/- 18 jaar oud
 • Gezet postuur
 • Licht getintne huidkleur
 • Grijze hoodie
 • Grijze broek, jogging stof
 • Zwarte kleine tas
 • Zwarte schoenen
 • Lichte snor

 

Verdachte 2

 • Ongeveer 1 meter 80 lang
 • +/- 18 jaar oud
 • Slank postuur
 • Licht getinte huidskleur
 • Zwarte hoodie met witte rits
 • Zwarte broek met witte streep aan de zijkant
 • Witte sneakers

 

De recherche is op zoek naar getuigen die mogelijk iets gezien of gehoord hebben. Bent u toevallig op het tijdstip in het Rembrandtpark geweest of herkent u de signalementen van de verdachten? Neem contact op met 0900 8844 of anoniem 0800 7000.

Fietsster (31) overleden bij ernstig verkeersongeval in Amsterdam West

Gemaakt: Donderdag, 24 september 2020 16:56

AMSTERDAM - Op de kruising van de Jan van Galenstraat en de Willem de Zwijgerlaan in Amsterdam West heeft op donderdag 24 september rond 09.05 uur een verkeersongeval plaatsgevonden. Hierbij zijn een vrachtauto en fietser betrokken. De fietsster, een 31-jarige vrouw, is ondanks een reanimatiepoging alsnog aan haar verwondingen overleden.


De bestuurder van de vrachtwagen is, zoals gebruikelijk is bij ernstige verkeersongevallen, aangehouden en overgebracht naar een bureau voor verhoor. De nabestaanden van het slachtoffer zijn zo snel mogelijk in kennis gesteld.

 

De Verkeersongevallen Analyse (VOA) doet ter plaatse onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Het verkeer op de Jan van Galenstraat tussen de Admiraal de Ruijterweg en Tweede Hugo de Grootstraat is daardoor gestremd.

 

Slachtofferhulp
Het betreft hier een zeer heftig verkeersongeval, voor een ieder die hier op welke manier dan ook bij betrokken is geweest. Bent u getuige geweest en heeft u behoefte om hier over te praten met een professional? Bel dan met Slachtofferhulp: 0900-0101.

 

Getuigenoproep
De politie komt graag in contact met mensen die informatie hebben over het incident. Bent u getuige geweest of heeft u mogelijk camerabeelden van het incident? Of heeft u wellicht andere informatie die van belang kan zijn? Neem contact op met de politie via 0900-8844. Anoniem kan ook via 0800-7000.

Agenten gebruiken pepperspray bij aanhouding inbrekers op de Rooseveltlaan in Amsterdam

Gemaakt: Donderdag, 24 september 2020 17:14

AMSTERDAM - De politie heeft vanmiddag twee mannen aangehouden in verband met een inbraak in een woning aan de Rooseveltlaan. In het portiek waar de aanhouding werd uitgevoerd ontstond een situatie waarbij de politiemensen gebruik moesten maken van hun pepperspray. De verdachten verzette zich behoorlijk tegen de aanhouding.

 

Zij zijn direct naar een cellencomplex overgebracht, waar ze hun ogen konden uitspoelen en voorgeleid werden bij een hulpofficier van justitie. Beiden zijn ingesloten.