Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 04:21:39 13154 Rit 45294 Amsterdam Hoofdweg 1057DE Prio Hoog Eenheid | Ambulance 13-154 (VZA Amsterdam)
donderdag 28 mei 2020
TOP NIEUWS

VANDAAG 28|05

ROTTERDAM - Woensdagavond 27 mei heeft een persoon gedreigd zijn woning op te blazen aan het Slangenburgplein in Rotterdam. Volgens 112 Alarmeringen Rotterdam kwam de eerste melding rond 21:00 uur binnen.

 

De politie nam de melding serieus en heeft de omgeving afgezet. Ook de brandweer werd opgeroepen vanwege explosiegevaar. Om te voorkomen dat de persoon zijn woning vol gas zou laten lopen is de gasleiding afgesloten.

 

Een arrestatieteam van de politie stond paraat om de woning binnen te vallen.

...

GISTEREN 27|05

BEEKBERGEN - Op de Arnhemseweg tussen Beekbergen en de A50 heeft woensdagavond een ernstig eenzijdig ongeval plaatsgevonden waarbij twee personen gewond raakten.

 

Het ongeval gebeurde rond 20.45 uur. Hulpdiensten rukten groots uit waaronder de brandweer en meerdere ambulances. Bij aankomst van de hulpdiensten bleken omstanders zich al ontfermd te hebben over de slachtoffers. In de auto, die door nog onbekende oorzaak, frontaal tegen een boom botste, zaten twee personen. Een vrouw zat achter het stuur en een man zat naast haar. Beiden raakte gewond en moesten naar het ziekenhuis voor ...

1/1

GISTEREN 27|05

GEMEENTE BARNEVELD - Per 1 juni 2020 om 12.00 uur mag de horeca open onder bepaalde voorwaarden. Online Barneveld was in Garderen om te zien hoe restaurant Ons Lagerhuys van Arthus Vos zich voorbereidt.

 

Restaurants en cafés mogen open, onder voorwaarden:

  • een maximum van 30 gasten (dus exclusief personeel);
  • bezoekers moeten reserveren;
  • iedereen houdt 1,5 meter afstand (behalve mensen uit hetzelfde huishouden);
  • in een checkgesprek vooraf tussen ondernemer en klant wordt ingeschat of een bezoek risico’s oplevert.

 

Op terrassen geldt geen maximum aantal personen. ...

1/1

GISTEREN 27|05

SCHERPENZEEL - Bij het vleesverwerkingsbedrijf Vion in Scherpenzeel mogen de werkzaamheden vooralsnog doorgaan na inspectie van de SZW. Deze positieve beoordeling kan mogelijke onrust over corona-besmettingen, zoals bij slachterijen elders in het land, wegnemen.

 

Vleeswerkingsbedrijven van Vion in Groenlo en Apeldoorn kwamen deze week in het nieuws vanwege medewerkers die zijn besmet met het corona-virus. Ook de afdeling in Scherpenzeel kwam begin deze maand in het nieuws, toen ruim twintig medewerkers besmet bleken met het corona-virus.

 

Deze medewerkers wonen in een ...

1/1

GISTEREN 27|05

EDE - Wil je meer groen in je tuin maar weet je niet precies hoe je dat moet aanpakken? Professionele tuincoaches van Steenbreek Ede geven gratis online advies. Ze maken een schets van je tuin en met de tips kun je zelf aan de slag.

 

Meer informatie en aanmelden kan via www.ede-natuurlijk.nl/tuinadvies.

GISTEREN 27|05

PUTTEN - Bij een aanhouding in Putten trof de politie woensdagmiddag 27 mei verschillende sieraden en goederen aan! De politie vermoedt dat deze zijn weggenomen bij inbraken, mogelijk vandaag in de omgeving Putten, Ermelo of Harderwijk.


Herkent u iets? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

GISTEREN 27|05

HILVERSUM - Op woensdag 27 mei rond 17:30 uur heeft een politieagent een verdachte neergeschoten op de Beresteinseweg in Hilversum. De verdachte is daarbij om het leven gekomen. De omgeving is afgezet.


De Rijksrecherche doet onder leiding van het Openbaar Ministerie onafhankelijk onderzoek naar de toedracht van het incident dat plaatsvond op een zijweg van de Beresteinseweg.

GISTEREN 27|05

AMSTERDAM - Twee agenten in opleiding hebben maandagochtend 25 mei 2020 op de Korte Prinsengracht in Amsterdam een 43-jarige man uit Polen aangehouden die nog 594 dagen gevangenisstraf moet uitzitten.


De man liep rond 10.00 uur tegen de lamp toen hij alcohol nuttigde in een gebied waar dit verboden is. Daar kreeg hij een proces-verbaal voor uitgeschreven. Na onderzoek bleek de man gesignaleerd te staan voor een gevangenisstraf van 594 dagen vanwege meerdere inbraken in Limburg. Hij is direct meegenomen naar het politiebureau en ingesloten.

DINSDAG 26|05

EDE - Inwoners die hun woning willen verduurzamen kunnen sinds 1 mei de Toekomstbestendig Wonen Lening aanvragen. Daarmee is geld te lenen om bijvoorbeeld zonnepanelen te plaatsen of muren en ramen te isoleren. In de gemeente Ede kunnen eigenaren van een bestaande woning of kopers van een nieuwbouwwoning gebruik maken van de nieuwe lening. De Toekomstbestendig Wonen Lening vervangt de Stimuleringsregeling Duurzaamheid.

 

Meerdere maatregelen
De lening kan gebruikt worden voor maatregelen die de woning verduurzamen, zoals de aanschaf van een warmtepomp, een zonnepanelen (PV)-systeem ...

Headlines