Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 14:30:05 13102 Rit 140653 Amsterdam Rijgersborgh Prio Middel Eenheid | Ambulance 13-102 (GGD Amsterdam)
zaterdag 15 december 2018

DINSDAG 05|04

Wie is de verkrachter die dit jaar drie keer toesloeg?

Er is een beloning uitgeloofd van 12.500 euro

AMSTERDAM - De politie is dringend op zoek naar een man die in verband gebracht wordt met drie ernstige verkrachtingszaken, gepleegd op 28 januari op de H.J.E. Wenckebachweg, op 30 januari aan de Maassluisstraat en op 31 januari aan de Sloterplas. In de zaak is door de hoofdofficier van justitie een beloning uitgeloofd van 12.500 euro.

 

Drie vrouwen van begin twintig zijn eind januari binnen vier dagen tijd het slachtoffer geworden van dezelfde verkrachter. Alle drie de slachtoffers hebben de avond doorgebracht in het uitgaansgebied van Amsterdam, voornamelijk in de omgeving Leidseplein en Museumplein. Op het moment dat zij 's nachts naar huis fietsten zijn zij vermoedelijk achterna gefietst door de dader.

 

H.J.E. Wenckebachweg

In de nacht van woensdag 27 op donderdag 28 januari fietst een jonge vrouw rond 02.00 uur vanuit het centrum richting huis. Aan de H.J.E. Wenckebachweg wordt zij van achter aangereden door een mannelijke fietser. Hij komt ten val en doet vervolgens alsof hij veel pijn heeft. De vrouw blijft even verderop staan en op het moment dat de gevallen fietser naar het toe strompelt, grijpt hij haar vast. Op videobeelden is te zien hoe de man de vrouw vervolgens meeneemt richting de bosjes. Zijn fiets, en die van het slachtoffer, blijven achter op het fietspad. Een voorbijganger ziet de fietsen liggen en neemt de fiets van de dader mee. De dader gaat er na het seksueel misbruik vandoor op de fiets van het slachtoffer. Het gaat om een paarse fiets met de tekst 'Topmodel' op het frame. De recherche wil deze fiets heel graag vinden. De dader droeg die avond een zwarte trainingsbroek en een camel kleurige jas. Hij wordt tussen de 20 en 25 jaar oud geschat, was licht getint en ongeveer 1.80 meter lang.

 

Nieuwe beelden

Er zijn beelden van kort voor de verkrachting waarop de mogelijke dader te zien is. Op de beelden is te zien dat hij achter een jonge vrouw met lang blond haar en een rugtas fietst over de Weesperzijde, langs de Amstel. Op deze beelden is ook kort zijn gezicht te zien. De recherche komt graag in contact met deze jonge vrouw om te weten of hij haar mogelijk benaderd heeft of dat haar iets is opgevallen.

 

Maassluisstraat

Twee dagen later, in de nacht van vrijdag 29 op zaterdag 30 januari, fietst een jonge vrouw diep in de nacht vanaf het Leidseplein richting huis. Op camerabeelden is te zien dat zij niet gevolgd wordt, maar enige tijd later – op de Heemstedestraat – fietst er een man op een afstandje achter haar. Op het moment dat de vrouw aankomt bij haar woning aan de Maassluisstraat en ze – na het passeren van de twee gemeenschappelijke deuren naar de liftruimte – de lift instapt, wordt ze vastgepakt door een man. Zij wordt in de lift misbruikt door de man. De dader gaat er vervolgens vandoor, met de telefoon van het slachtoffer. Dit toestel wordt een week later verkocht door een man bij een telefoonwinkel aan de Jan Evertsenstraat. Van deze man zijn hele duidelijke beelden. Ondanks dat deze beelden al eerder zijn gedeeld, zijn er geen concrete namen bij de recherche binnen gekomen. Het is op dit moment niet duidelijk of de man daadwerkelijk iets te maken heeft met de verkrachtingszaken. De recherche roept mensen die informatie over deze man hebben met klem op om zich te melden.

 

Sloterplas

In de nacht van zaterdag 30 op zondag 31 januari slaat de dader voor de derde keer toe. Het slachtoffer is een jonge vrouw die vanaf het Museumplein naar huis fietst. Ze rijdt door het Vondelpark en lijkt in eerste instantie niet te worden gevolgd. Dit verandert ter hoogte van het World Fashion Center. Op camerabeelden is te zien dat hij verderop op de route, bij de Cornelis Lelylaan, dichterbij fietst. Bij de Sloterplas wordt de vrouw beetgepakt en mee de bosjes ingetrokken. Ook zij wordt misbruikt.

 

Informatie melden

Na eind januari zijn er geen aangiftes meer gedaan van zaken die aan deze dader te linken zijn, dus het lijkt erop dat de dader geen nieuwe slachtoffers heeft gemaakt. Indien vrouwen voor, tijdens of na eind januari mogelijk door deze man benaderd zijn dan wil de recherche dat heel graag weten. De recherche wil graag in contact komen met vrouwen die mogelijk door hem zijn benaderd. Als dit het geval is dan is het heel belangrijk voor de recherche om te weten.

 

Omdat alle drie de vrouwen uit het uitgaansgebied zijn vertrokken houdt de recherche er rekening mee dat de dader heeft rondgehangen in het centrum. Dat is een druk gebied, maar mogelijk is zijn gedrag iemand opgevallen.

 

Tips

Herkent u de man op de beelden? Of hebt u andere informatie in deze zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch aan ons doorgeven via de Opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

Locatie
Video's
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Headlines