Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 15:11:59 13342 Rit 140672 Amsterdam Ijsbaanpad 1076CV Voetbalver Asv Arsenal Prio Middel Eenheid | Rapid Responder 13-342 (Ambulance Amsterdam)
zaterdag 15 december 2018

VRIJDAG 08|04

Man aangehouden voor drie verkrachtingen in januari

Gisteravond is hij in een woning in Purmerend aangehouden

AMSTERDAM - Donderdagavond 7 april is een 34-jarige man aangehouden die er van wordt verdacht eind januari drie vrouwen te hebben verkracht.

 

Uit onderzoek bleek eerder al dat de drie incidenten zijn gepleegd door dezelfde dader. De politie toonde in opsporingsprogramma's beelden van een man die de telefoon van een van de slachtoffers wilde verkopen in een belwinkel. Er zijn meer dan 50 tips binnengekomen.

 

Aanhouding
Uit die tips kwam ook een mogelijke naam van de verkoper van de telefoon naar voren. Verder onderzoek leidde naar zijn verblijfplaats. Gisteravond is hij in een woning in Purmerend aangehouden. Van de verdachte is DNA afgenomen. Inmiddels is gebleken dat zijn DNA overeenkomt met de DNA-sporen die eerder in de drie onderzoeken zijn veiliggesteld. De verdachte is in verzekering gesteld.

 

Verkrachtingen in januari
Op 28, 30 en 31 januari werden drie vrouwen in Amsterdam slachtoffer van een ernstig zedendelict. Op 28 januari 2016 trok een man een vrouw van haar fiets op de Wenckebachweg en verkrachtte haar. Twee dagen later werd een jonge vrouw in de Maassluisstraat verkracht in de lift van een appartementencomplex. Nog een dag later sloeg de verdachte toe bij de Sloterplas.

Headlines