Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 15:11:59 13342 Rit 140672 Amsterdam Ijsbaanpad 1076CV Voetbalver Asv Arsenal Prio Middel Eenheid | Rapid Responder 13-342 (Ambulance Amsterdam)
zaterdag 15 december 2018

VRIJDAG 15|04

Man rijdt jaren met een ingevorderd rijbewijs

De drie openstaande boetes van in totaal 786 euro rekende hij direct af

AMSTERDAM - Bij een controle, donderdag 14 april, op het Herman Bonpad in Osdorp trof de politie een 40-jarige man uit Nijeveen achter het stuur van een personenauto aan. De man reed echter met een ongeldig verklaard rijbewijs, omdat hij deze nooit had ingeleverd na een invordering in 2008. De drie openstaande boetes van in totaal 786 euro rekende hij direct af. De politie nam het rijbewijs dat hij toonde in beslag.

 

Uit informatie bleek dat in 2008 de overgifte van het rijbewijs was gevorderd in verband met het bezit van verdovende middelen. Aan deze invordering had hij nooit voldaan en op de correspondentie hierover reageerde hij niet. Op grond hiervan is zijn rijbewijs ongeldig verklaard.

 

Het rijden met een ingevorderd rijbewijs is een misdrijf. De man verklaarde dat hij in het verleden wel eens een 'akkefietje' had gehad, maar dat het hem nooit duidelijk was geworden dat hij zijn rijbewijs had moeten inleveren. Nu het rijbewijs ongeldig is verklaard, zal hij opnieuw examen moeten doen.

 

Stage keuzedeel politie
Dit opmerkelijke voorval kwam aan het licht bij een verkeerscontrole die de politie hield in samenwerking met studenten van het ROC die stage lopen voor de module Handhaving Toezicht en Veiligheid, keuzedeel politie.

Locatie

Headlines