Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 07:45:43 13116 Rit 8012 Amsterdam Statenjachtstraat 1034GA Prio Hoog Eenheid | Ambulance 13-116 (GGD Amsterdam)
zondag 20 januari 2019

MAANDAG 02|04

Twee gewonden na beschieting café

De twee gewonde mannen zijn naar een ziekenhuis vervoerd

AMSTERDAM - Twee cafébezoekers zijn in de nacht van zondag 1 op maandag 2 april gewond geraakt nadat er van buitenaf op de horecazaak werd geschoten.


Rond 00.30 uur schoot een nog onbekende dader van buitenaf met een vuurwapen op het cafe op de hoek van de Van Ostadestraat / Ruysdaelkade. In het café werden door de kogels twee mannen geraakt. Direct na het schieten is door getuigen gezien dat er een scooter wegreed. De recherche is een uitgebreid onderzoek gestart. Specialisten van Forensische Opsporing hebben diverse sporen veiliggesteld.

 

Geen automatisch wapen
Aangetroffen sporen op de plaats delict geven aan dat er geen aanwijzingen zijn dat er sprake is van een automatisch vuurwapen.

 

Slachtoffers stabiel
De twee gewonde mannen zijn naar een ziekenhuis vervoerd. Eén van hen is geopereerd en ook de andere man heeft medische verzorging gekregen. De toestand van de beide mannen is omschreven als stabiel.

 

Geen link naar andere schietincidenten
De recherche geeft aan dat er in deze zaak vooralsnog geen linken zijn met eerdere recente schietincidenten. Onderzoek zal moeten uitwijzen wat de toedracht is geweest voor de beschieting.

 

Help mee om de dader(s) te pakken
De politie is op zoek naar getuigen. Met name de rol van de weggereden scooter maakt deel uit van het onderzoek maar ook mensen die mogelijk kort voor, tijdens of na het schieten, iets gezien hebben. Help mee om de dader(s) te pakken en bel 0900-8844. Anoniem je tip doorgeven kan ook.Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Foto's
1/1
Locatie

Headlines