Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 14:23:10 13343 Rit 140652 Amsterdam Bilderdijkstraat Kinkerstraat Prio Hoog Eenheid | Rapid Responder 13-343

Rapid Responder 13-343

zaterdag 15 december 2018

VRIJDAG 05|10

Verdachte vlucht voor politie en springt van drie hoog in valkussen

In de lucht hangend aan de abseillijn vond een korte worsteling plaats

AMSTERDAM - De politie en brandweer zijn donderdagavond 4 oktober 2018 ingezet bij een gewelddadige situatie, waarbij een man dreigde van een balkon op drie hoog te springen. Het incident vond plaats in een flatwoning aan de Karel Doormanstraat.

 

Bij de politie was een melding binnengekomen dat twee mannen in de bewuste woning zaten, waarvan de een de ander mogelijk onder druk zette. Toen de politie onderzoek ging doen, werd duidelijk dat één van de mannen dreigde naar beneden te springen. Daarom werd besloten om een onderhandelaar, een arrestatieteam en de brandweer met een sprongredder in te zetten.

 

Tijdens de inzet bleek dat de mannen mogelijk onder invloed van alcohol waren. Zij wilden geen medewerking verlenen aan een oplossing van het probleem. Tijdens het forceren van de toegangsdeur van de flat wilde één van de mannen vanaf het balkon naar beneden springen. Een lid van het arrestatieteam kwam abseilend vanaf het dak naar het bewuste balkon. De man nam een soort snoekduik naar buiten. In de lucht hangend aan de abseillijn vond een korte worsteling plaats. De man worstelde zich los en liet zich vallen.

 

Brandweerlieden hadden kort daarvoor de sprongredder (valkussen) in positie gebracht onder het balkon. Het lid van het arrestatieteam voorkwam met zijn actie dat de man naast de geplaatste sprongredder terechtkwam. Toen de man uiteindelijk naar beneden viel, kwam hij in de sprongredder terecht. Daar is hij aangehouden, na controle door ambulancepersoneel is hij overgebracht naar een cellencomplex. De recherche is een onderzoek gestart naar wat er zich precies in de woning heeft afgespeeld.

Foto's
1/1
Video's
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Headlines