Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 07:33:09 (13gg01) Brandmelding Oms Vrije Universiteit Izp-1117 , De Boelelaan Amsterdam [... Prio Hoog Eenheid | Brandweer Amsterdam-Amstelland (Amsterdam...
zondag 20 januari 2019

DINSDAG 23|10

Explosieven gevonden na mislukte plofkraak in Amsterdam Nieuw-West

Omdat de veiligheid van directe omwonende niet gegarandeerd kon worden zijn er 30 woningen ontruimd

AMSTERDAM - Op het Lambertus Zijlplein in Amsterdam Nieuw-West is er vannacht gepoogd een plofkraak te plegen op een geldautomaat. Voor de veiligheid van buurtbewoners zijn er meerdere woningen voor korte tijd ontruimd.

 

In de nacht van maandag 22 oktober op dinsdag 23 oktober kwam er rond kwart voor vier 's nachts een melding binnen van een verdachte situatie rondom een pinautomaat op het Lambertus Zijlplein. Hierop heeft de politie direct groot ingezet en eenmaal ter plaatse gekomen werden er explosieven aangetroffen, maar de vermoedelijke verdachten zijn niet meer aangetroffen.

 

Ontruiming
Omdat de veiligheid van directe omwonende niet gegarandeerd kon worden zijn er 30 woningen ontruimd. De bewoners zijn opgevangen in de Openbare Bibliotheek in nabije omgeving. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) heeft inmiddels de explosieven veiliggesteld en tot ontploffing gebracht op een daarvoor speciaal ingerichte locatie in de omgeving van Amsterdam.

 

Getuigenoproep
De recherche is bezig met het opsporingsonderzoek en Forensische Opsporing heeft sporen veiliggesteld. Mocht u iets gezien of gehoord hebben of meer informatie hebben over deze zaak neem dan contact op met 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Foto's
1/2
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Headlines