Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 08:02:40 13108 Rit 8019 Amsterdam Meibergdreef 1105AZ Post Amc Prio Middel Eenheid | Ambulance 13-108

Ambulance 13-108

zondag 20 januari 2019

DONDERDAG 25|10

Pinautomaat in Molenwijk Amsterdam doelwit van plofkraak

Omwonenden hoorden een harde knal

AMSTERDAM - In de nacht van woensdag 24 op woensdag 25 oktober heeft er een plofkraak plaatsgevonden op een geldautomaat aan de Molenwijk in Amsterdam-Noord. De politie zoekt getuigen en/of mensen die mogelijk beeldmateriaal hebben van dit incident.

 

Rond 03.45 uur krijgt de meldkamer meerdere belletjes van mensen die een harde klap hebben gehoord in de omgeving van de Molenwijk. Agenten gaan ter plaatse en treffen aan de Molenwijk een vernield geldautomaat aan. Omdat het om een plofkraak blijkt te gaan en er mogelijk explosieven zijn achtergebleven, wordt de omgeving in eerste instantie ruim afgezet. Gelukkig bevinden er zich geen woningen boven het pand waar de automaat zich bevindt, dus ontruimen is niet nodig. Onderzoek van het Team Explosieven Veiligheid (TEV) wijst uit dat er géén onontplofte explosieven meer aanwezig zijn. Hierop kunnen de eenheden van de Forensische Opsporing (FO) sporenonderzoek gaan doen. Dit toont onder andere aan dat er bij de plofkraak geen buit is gemaakt.

 

Wegrijdende scooter
Getuigen geven aan dat zij vlak na de plofkraak een scooter met twee personen hebben zien wegrijden. De bestuurder droeg een zwarte helm, de berijder had geen helm op. Ze reden zonder verlichting weg in de richting van de Appelweg. Verschillende agenten zoeken in de omgeving naar deze personen, maar zij worden niet meer aangetroffen.

 

Getuigenoproep
De recherche doet onderzoek naar deze plofkraak en spreekt graag met getuigen. Heeft u iets opvallends gehoord of gezien voor, tijdens en/of na het incident? Of heeft u andere informatie die het onderzoeksteam mogelijk verder kan helpen? Neem dan contact op met de politie op 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-700.

Foto's
1/3
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Headlines