Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 10:03:55 13154 Rit 48879 Amsterdam Wolbrantskerkweg 1069DA Gezondheidscentrum Osdorp Prio Middel Eenheid | Ambulance 13-154 (VZA Amsterdam)
donderdag 25 april 2019

MAANDAG 04|02

Plofkraak Lambertus Zijlplein: vluchtroute verdachten deels bekend

Rond 22.30 uur veroorzaakten twee mannen – beiden in het donker gekleed – een explosie bij de geldautomaat

AMSTERDAM - Zaterdagavond 2 februari vond een plofkraak plaats op een geldautomaat aan het Lambertus Zijlplein in Amsterdam-West. Twee mannen vluchtten na de plofkraak op een scooter. Over hun vluchtroute is nu meer duidelijk en het onderzoeksteam spreekt graag met mensen die de vluchtende verdachten mogelijk hebben gezien of gefilmd.


Rond 22.30 uur veroorzaakten twee mannen – beiden in het donker gekleed – een explosie bij de geldautomaat. Daarna sloegen ze samen op een scooter op de vlucht. Op dit moment is duidelijk dat zij vanaf het Lambertus Zijlplein het Kruisherenpad op zijn gereden. Vervolgens zijn ze op de Albardagracht rechtsaf geslagen en richting de Doctor H. Colijnstraat gegaan. De twee werden voor het laatst op de kruising van de Albardagracht met de Doctor H. Colijnstraat gezien.

 

Deze plofkraak wordt uitgebreid onderzocht en het onderzoeksteam is dringend op zoek naar getuigen die de mannen op hun vluchtroute hebben gezien of gefilmd. Dit geldt niet alleen voor het gedeelte van de vluchtroute dat nu bekend is, maar ook over de weg die zij daarna hebben gevolgd.

 

Heeft u iets gehoord, gezien of gefilmd wat het onderzoeksteam mogelijk verder kan helpen? Bel dan met 0900-8844 of 0800-7000 als u anoniem wilt blijven. Schroom niet om contact met de politie op te nemen: alle informatie is op dit moment welkom.

 

U mag de politie daarnaast ook altijd contacten als u op dit moment of in de toekomst een verdachte situatie ziet bij of in de omgeving van een geldautomaat. Bel dan direct 112 en geef uw informatie door.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie