Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 10:18:42 13121 Rit 93092 Amsterdam Meibergdreef 1105AZ Post Amc Prio Middel Eenheid | Ambulance 13-121 (GGD Amsterdam)
zondag 18 augustus 2019

MAANDAG 04|02

Verdachte overval horlogezaak bij Duitse grens aangehouden

De horloges zijn zeer vermoedelijk buitgemaakt bij een gewapende overval die plaatsvond op vrijdag 2 februari 2019 rond 18.00 uur in de P.C.Hooftstraat in Amsterdam

AMSTERDAM - De Duitse politie en een grensoverschrijdend politieteam heeft in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee, in Duitsland nabij een grensovergang een man aangehouden die in het bezit was van een vuurwapen en gestolen horloges. De horloges zijn zeer vermoedelijk buitgemaakt bij een gewapende overval die plaatsvond op vrijdag 2 februari 2019 rond 18.00 uur in de P.C.Hooftstraat in Amsterdam. Een man kwam de exclusieve horlogezaak binnenlopen en deed zich voor als klant. Op een gegeven moment trok de man een vuurwapen en bedreigde het aanwezige personeel. De overvaller wist een aantal horloges buit de maken en verdween lopend uit de omgeving. Het winkelpersoneel was erg geschrokken maar raakte gelukkig niet gewond.

 

Vele politie-eenheden hebben direct een zoekactie opgestart in de omgeving. In meerdere trams en bussen is gekeken of daar de overvaller in zat.

 

Politiemensen die de winkel betraden troffen het behoorlijk geschrokken winkelpersoneel aan. Rechercheurs namen deze overval direct in behandeling. Getuigen werden gehoord en de aangifte werd opgenomen. Videobeelden werden in beslag genomen en buurtbewoners en andere winkeliers werden bezocht op zoek naar meer informatie en getuigen.

 

Vrijdagavond laat werd tijdens een controle in een touringcar in Duitsland bij een grensovergang een man aangehouden die in het bezit was van een vuurwapen en de horloges die vermoedelijk waren buitgemaakt bij de overval in de P.C.Hooftstraat.

 

De verdachte is ingesloten in Duitsland en een officier van justitie van het parket Amsterdam zal de overlevering van deze man bij de Duitse justitie verzoeken.

 

De eigenaar en het winkelpersoneel zijn op de hoogte gebracht van de aanhouding.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie