Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 19:24:42 13162 Rit 59816 Amsterdam Meibergdreef 1105AZ Bascule Prio Hoog Eenheid | Ambulance 13-162

Ambulance 13-162

maandag 20 mei 2019

MAANDAG 04|03

Politie zoekt getuigen en beelden na explosie Linnaeusstraat

In de omgeving van de coffeeshop is een eerste buurtonderzoek gehouden

AMSTERDAM - De politie heeft naar aanleiding van de explosie bij een coffeeshop aan de Linnaeusstraat een groot rechercheteam geformeerd. Het team zoekt getuigen en beelden.


De meldkamer kreeg in de vroege ochtend van zondag 3 maart rond 05.10 uur meerdere meldingen uit de buurt dat een harde knal was gehoord bij een coffeeshop. Ook door surveillerende agenten werden een lichtflits gezien en een enorme knal gehoord. Meerdere panden liepen schade op als gevolg van de explosie. Vermoed wordt dat een explosief tot ontploffing is gebracht. Na uitgebreid (sporen)onderzoek door het Team Explosieven Veiligheid, Forensische opsporing (beide politie), brandweer en bouw- en woningtoezicht werd de plaats delict zondag rond 10.30 uur vrijgegeven. In de omgeving van de coffeeshop is een eerste buurtonderzoek gehouden.

 

Getuigen explosie en vluchtroute
Om meer te weten te komen over mogelijke achtergronden, spreekt onderzoeksteam heel graag met mensen die hier meer informatie over hebben. Het eerste beeld van de recherche is dat rond het tijdstip van de ontploffing meerdere auto's door de Linnaeusstraat reden. De daders zouden na de ontploffing op een donkere scooter zijn gevlucht in de richting van het Oosterpark. Over de verdere vluchtroute is niets bekend. De recherche spreekt graag met mensen die mogelijk iets gezien hebben voor, tijdens en na de explosie of van de vluchtroute van de daders. Indien mensen over camerabeelden beschikken waarop mogelijk iets te zien is, dan horen rechercheurs dat heel graag. Informatie kan worden doorgegeven via 0900-8844.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie