Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 18:06:39 13120 Rit 59796 Amsterdam Plantage Middenlaan 1018DA Prio Middel Eenheid | Ambulance 13-120

Ambulance 13-120

maandag 20 mei 2019

MAANDAG 04|03

Agent in Amsterdam lost schot op man met mes

Tijdens de achtervolging raakt helaas ook een andere onschuldige omstander gewond nadat zij per abuis wordt gebeten door een politiehond

AMSTERDAM - Maandagmiddag 4 maart is na een achtervolging een man met een mes neergeschoten door een politieagent. De verdachte had kort daarvoor een winkeldiefstal met geweld gepleegd en zorgde vervolgens voor een dreigende situatie voor omstanders. Het incident gebeurde rond 14.35 uur op de Harriët Freezerstraat.


Agenten komen ter plaatse na een melding van een winkeldiefstal met geweld. Ze treffen de verdachte op straat aan met een mes. Hij wordt gevorderd te blijven staan, maar geeft daaraan geen gehoor. De agenten gebruiken pepperspray en lossen een waarschuwingsschot, maar ook dit heeft geen effect. Omdat er vanwege het mes een acuut dreigende situatie ontstaat voor omstanders, zien de agenten zich genoodzaakt een schot op de verdachte te lossen. Hij raakt hierbij gewond, kan worden aangehouden en is overgebracht naar een ziekenhuis. Om de objectiviteit van het onderzoek te waarborgen, wordt het onderzoek uitgevoerd door de Rijksrecherche.

 

Tijdens de achtervolging raakt helaas ook een andere onschuldige omstander gewond nadat zij per abuis wordt gebeten door een politiehond.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie