Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 11:50:51 Bad-03 Ass. Aan Derden Hobbemakade , Ruysdaelstraat Amsterdam 13asd Prio Middel Eenheid | Brandweer Amsterdam-Amstelland - Kazerne Dirk (TS)
dinsdag 15 oktober 2019

DONDERDAG 27|06

Verdachte aangehouden voor brandstichting in school aan de Dapperstraat in Oost

Het gaat om een 17-jarige Amsterdammer

AMSTERDAM - De politie heeft woensdagavond 26 juni een verdachte aangehouden voor brandstichting in een school aan de Dapperstraat in Oost. De man werd na zijn aanhouding overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor verhoor.


In de school was dinsdag 18 juni brand ontstaan en op basis van het eerste onderzoek bleek sprake te zijn van brandstichting door een persoon die de school was komen binnenlopen met flessen vermoedelijk brandbare vloeistof. Hij stichtte brand en nam de benen. Nadat de brand was geblust, werd het schoolgebouw ontruimd. De recherche startte direct een uitgebreid onderzoek. Dat leidde uiteindelijk naar de verdachte, een 17-jarige Amsterdammer.

 

Slachtofferhulp
De politie neemt de zaak hoog op. 'Het genomen risico door de verdachte is erg groot. Er is weliswaar niemand gewond geraakt, maar dat neemt niet weg dat het incident voor onrust en gevoelens van angst in de school en buurt heeft gezorgd', aldus een rechercheur. Voor scholieren en medewerkers van de school is na het incident slachtofferhulp ingeschakeld.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Headlines