Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 19:22:29 Bad-03 Pac Brandmelding Parkeergarage Cruquius , Zeeburgerkade Amsterdam 13asv Prio Hoog Eenheid | Brandweer Amsterdam-Amstelland (Amsterdam...
dinsdag 25 februari 2020

 

DONDERDAG 27|06

Albanese taxichauffeur verdacht van faciliteren criminelen

Het onderzoek startte naar aanleiding van vermoedens van de politie dat de verdachte zijn taxiwerk gebruikte als dekmantel voor het faciliteren van drugshandel

AMSTERDAM - De politie heeft na uitgebreid onderzoek op woensdag 26 juni een 51-jarige Albanese taxichauffeur in Amsterdam aangehouden die ervan verdacht wordt een faciliterende rol te spelen voor de Albanese criminelen in Amsterdam.

 

Het onderzoek startte naar aanleiding van vermoedens van de politie dat de verdachte zijn taxiwerk gebruikte als dekmantel voor het faciliteren van drugshandel. Tijdens het onderzoek bleek dat de taxichauffeur personen van en naar drugspanden vervoerde én bleek dat hij in zijn taxi meerdere kilo's cocaïne vervoerde. De woning van deze taxichauffeur is door de politie doorzocht en zijn taxi is in beslag genomen.

 

Rechtshulpverzoek
Binnen de klantenkring van de taxichauffeur zaten ook leden van een internationaal opererende criminele organisatie. Na een rechtshulpverzoek van de Deense autoriteiten werden door de Amsterdamse politie - in samenwerking met de Nationale recherche en het Advanced Search team van Defensie - nog twee panden doorzocht en werd een 45-jarige man op Schiphol aangehouden. Bij de doorzoekingen werden o.a. een auto met een verborgen ruimte, een grote hoeveelheid (hard)drugs en een aanzienlijk contant geldbedrag in beslag genomen. De Deense autoriteiten hebben om de overlevering van de 45-jarige verdachte verzocht.

 

Europol
De aanhoudingen en doorzoekingen waren onderdeel van een door Europol ondersteunde actie waarbij in zes Europese landen aanhoudingen werden verricht en panden doorzocht die te linken zijn aan dezelfde criminele organisatie.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie
 
 

Headlines