Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 11:23:47 13118 Rit 83667 Amsterdam Loenermark 1025VL Prio Hoog Eenheid | Ambulance 13-118 (GGD Amsterdam)
zaterdag 20 juli 2019

ZATERDAG 06|07

Schade na explosie op de Korte van Eeghenstraat in Amsterdam-Zuid

Er vielen gelukkig geen gewonden

AMSTERDAM - In de nacht van vrijdag 6 op zaterdag 7 juli vond op de Korte van Eeghenstraat in Amsterdam-Zuid een explosie plaats. Door deze explosie raakten meerdere panden en voertuigen beschadigd, er vielen gelukkig geen gewonden.

 

Rond 04.25 uur kwamen verschillende meldingen binnen dat mensen een harde knal hadden gehoord in de omgeving van de Korte van Eeghenstraat. Ter plaatse troffen agenten op straat brokstukken aan en bleken meerdere panden en voertuigen schade te hebben. Al snel werd duidelijk dat er op de Korte van Eeghenstaat waarschijnlijk een explosief was afgegaan. Het Team Exposieven Verkenning (TEV) en de Explosieven Opsporingsdienst (EOD) deden vervolgens onderzoek op de locatie en concludeerden dat het hier inderdaad om een ontploft explosief ging. De Forensische Opsporing (FO) heeft daarna uitgebreid sporenonderzoek gedaan. Vanwege dit onderzoek is zijn de Korte van Eeghenstraat en delen van de Van Eeghenstraat en de Van Eeghenlaan tijdelijk afgezet (geweest).

 

Getuigenoproep
Het onderzoek naar wat er ontploft is en vooral waarom is in volle gang. Mogelijk kunt u het onderzoeksteam hierbij helpen: heeft u iets gezien of gehoord van dit incident, maar nog niet met de politie gesproken? Of heeft u andere informatie? Neem dan contact op via 0900-8844.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie