Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 12:21:07 13114 Rit 105264 Amsterdam Nieuwe Osdorpergracht 1068HV Prio Middel Eenheid | Ambulance 13-114 (GGD Amsterdam)
vrijdag 27 november 2020

WOENSDAG 23|10

Dodelijke schietpartij Hugo de Grootplein Amsterdam

De politie is op zoek naar getuigen

AMSTERDAM - Op woensdag 23 oktober heeft rond 15.45 uur een ernstig schietincident plaatsgevonden in een horecagelegenheid aan het Hugo de Grootplein in Amsterdam-West. Daarbij zijn in de eerste instantie twee personen ernstig gewond geraakt. Eén van de slachtoffers is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Het andere slachtoffer is ondanks een reanimatiepoging ter plaatse overleden aan zijn verwondingen. De recherche doet ter plaatse onderzoek en is bezig met het veilig stellen van eventuele sporen en het horen van de eerste getuigen.

 

Verdachte(n)
Op de Admiraal de Ruijterweg is het vermoedelijke vluchtvoertuig aan de kant gezet door de politie. Daarbij heeft een politieagent een waarschuwingsschot gelost. Bij deze actie is één verdachte aangehouden. Zijn betrokkenheid bij het dodelijk schietincident op het Hugo de Grootplein wordt onderzocht.

 

Getuigenoproep
Op het moment van het dodelijke schietincident waren er veel mensen aanwezig op het Hugo de Grootplein. De recherche is dan ook dringend op zoek naar getuigen die iets gezien of gehoord hebben. Ook wanneer mensen beelden hebben van voor, tijdens of na het schietincident ontvangt de politie die graag. Heeft u informatie voor de recherche? Meldt dit dan telefonisch via 0900-8844. Anoniem bellen kan ook via 0800-7000.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines