Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 20:31:36 13108 Rit 68164 Amsterdam Balboastraat 1057VT Prio Middel Eenheid | Ambulance 13-108

Ambulance 13-108

vrijdag 07 augustus 2020

DINSDAG 17|12

Straatrover opgepakt dankzij ‘burgerarrest’

Iedere burger mag bij heterdaad een verdachte aanhouden

AMSTERDAM - De politie heeft in de nacht van zondag 15 december op maandag 16 december, met dank aan een doortastende getuige, een minderjarige verdachte aangehouden op verdenking van diefstal met geweld.

 

Op zondagavond 15 december kwam er rond 23.30 uur een melding bij de politie binnen van een straatroof in de Berenstraat. Een 25-jarige vrouw werd op straat met geweld beroofd van haar mobiele telefoon. Een burger was getuige van de diefstal en heeft de verdachte achtervolgd en vervolgens aan te houden. Als burger heb je bij ontdekking van een misdrijf op heterdaad net als de politie ook de bevoegdheid om een verdachte aan te houden. De verdachte werd door de alerte burger overgedragen aan de politie en is ingesloten voor verhoor.

 

Mag ik als burger een verdachte aanhouden?
Ook burgers mogen verdachten aanhouden. Op grond van artikel 53 van het Wetboek van Strafvordering is bij ontdekking van een strafbaar feit iedereen bevoegd om een verdachte aan te houden. Wel zijn er veel eisen en voorwaarden aan dit zogeheten burgerarrest verbonden.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines