Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 01:30:21 13104 Rit 94401 Amsterdam Weesperstraat 1018DN Prio Hoog Eenheid | Ambulance 13-104

Ambulance 13-104

zaterdag 24 oktober 2020

VRIJDAG 16|10

Ambulancehelikopter gaat vanaf maandag weer corona patiënten vervoeren

MAA zet een ambulance-helikopter in om patiënten van intensive cares te vervoeren naar ziekenhuizen elders in het land of Duitsland

NEDERLAND - Net als in het voorjaar gaat MAA (Medical Air Assistance) weer helpen bij het vervoer van coronapatiënten. MAA zet een ambulance-helikopter in om patiënten van intensive cares te vervoeren naar ziekenhuizen elders in het land of Duitsland. Hiervoor wordt de reserve ambulanceheli gebruikt, die ook vliegt voor patiëntenvervoer vanaf de Waddeneilanden.

 

De ambulance-heli zal vliegen vanaf de vliegbasis Volkel in Noord-Brabant. Het academisch ziekenhuis Radboudumc in Nijmegen zorgt samen met mobiele teams van andere ziekenhuizen voor de bemanning met een spoedarts en een speciale verpleegkundige.

 

Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) selecteert welke patiënten naar Duitsland worden gebracht. Daar zijn op dit moment op intensive care-afdelingen 71 bedden beschikbaar voor Nederlanders. Waarschijnlijk worden dit weekeinde al patiënten met een ambulance over de weg naar Duitse ziekenhuizen gebracht.

Reacties
Marianne zegt: spacer
Er word vanaf aanstaande maandag gevlogen met de PH-HOW.
16-10-20 22:55
Score: 7
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines