Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 03:56:58 13159 Rit 104178 Amsterdam Okeghemstraat 1075PL Prio Hoog Eenheid | Ambulance 13-159

Ambulance 13-159

dinsdag 24 november 2020

ZATERDAG 24|10

Explosief gaat af in geparkeerde auto op de Van der Pekstraat in Amsterdam

De politie is op zoek baar getuigen

AMSTERDAM - Vrijdagavond 23 oktober 2020 gaat in een auto geparkeerd op de Van der Pekstraat een explosief af. Het voertuig raakt hierdoor zwaar beschadigd, maar gewonden vallen er gelukkig niet. De recherche is dringend op zoek naar getuigen en camerabeelden van het incident.

 

Rond 19.40 uur die avond uur krijgt de politie de melding dat er een harde knal is gehoord in de Van der Pekstraat en er rook uit auto daar zou komen. Ter plaatse treffen agenten inderdaad een geparkeerd voertuig in een grote rookwolk met veel schade aan. Als snel wordt duidelijk dat er naar alle waarschijnlijkheid een explosief ontploft is in de auto. De Teamleider Explosieven Veiligheid (TEV) onderzoekt het voertuig daarom en wanneer die de situatie veilig verklaart, kan ook de Forensische Opsporing (FO) aan de slag. De auto moet uiteindelijk worden afgesleept.

 

Oproep getuigen en camerabeelden
Wat er precies in de auto ontplofte, hoe dit in de auto terecht gekomen kwam en vooral waarom dit gebeurde, onderzoekt de recherche. Rechercheurs komen graag in contact met mensen die mogelijk iets gezien of gehoord hebben van het incident, maar dit nog niet bij de politie hebben gemeld. Ook camerabeelden, bijvoorbeeld van een dashcam, zijn zeer welkom.

 

Informatie delen
Kunt u de recherche mogelijk verder helpen? U kunt uw informatie telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines