Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 15:22:40 Bad-01 Hv Weg Letsel (vrachtwagen) , A10 - 2e Coentunnel (z),1 Amsterdam 13hvt... Prio Hoog Eenheid | Brandweer Amsterdam-Amstelland (OvD Noord...
maandag 25 januari 2021

WOENSDAG 25|11

Explosief aangetroffen in een portiek Plantage Parklaan Amsterdam

De Explosieven Opruimingsdienst van Defensie (EOD) heeft het explosief veilig verwijderd

AMSTERDAM - De politie kreeg vanochtend een melding van een verdacht pakketje in een portiek aan de Plantage Parklaan in Amsterdam. Na onderzoek bleek het om een explosief te gaan. De Explosieven Opruimingsdienst van Defensie (EOD) heeft het explosief veilig verwijderd.

 

De politie kreeg in de ochtend van 25 november 2020 een melding van een verdacht pakketje in een portiek van meerdere woningen aan de Plantage Parklaan. Na onderzoek van de Teamleider Explosieven Verkenning (TEV) bleek al snel dat het om een explosief ging. Meerdere woningen zijn ontruimd en een aantal bewoners die aan de portiek wonen zijn gevraagd hun huis niet te verlaten maar aan de achterzijde van hun woningen te wachten.

 

De EOD kwam ter plaatse en heeft het explosief verder onderzocht en daarna afgevoerd. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) gaat verder onderzoek doen naar sporen.

 

Getuigenoproep
De recherche wil weten wie hiervoor verantwoordelijk is. Mogelijk is het explosief vannacht in de portiek geplaatst en zijn er getuigen die iets gezien of gehoord hebben. Heeft u nuttige informatie over deze zaak? Neem dan contact op via 0900-8844, bel Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines