Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 03:27:46 13152 Rit 17699 Herman Heijermansweg 1077WK Amsterdam Prio Hoog Eenheid | Ambulance 13-152 (VZA Amsterdam)
vrijdag 26 februari 2021

WOENSDAG 20|01

Politieagente gewond tijdens aanhouding op het Centraal Station in Amsterdam

Als de agenten hierop willen acteren, werkt één van de inzittenden niet mee en geeft de agente een vuistslag in het gezicht

AMSTERDAM - Op dinsdag 19 januari 2020 is een politieagente gewond geraakt tijdens een aanhouding op het Centraal Station in Amsterdam. Een 22-jarige verdachte is hierbij aangehouden voor wederspannigheid en de mishandeling van een politieambtenaar in functie.


Rond 17:20 uur surveilleert de agente met haar collega's in de omgeving van het Centraal Station. Tijdens de surveillance zien de politieagenten een voertuig met meerdere inzittenden, die zich niet aan de corona maatregelen houden. Tijdens de controle blijkt dat een aantal inzittenden ook geen geldig identiteitsbewijs bij zich heeft. Als de agenten hierop willen acteren, werkt één van de inzittenden niet mee en geeft de agente een vuistslag in het gezicht. Deze man wordt later alsnog aangehouden. De politiemedewerker heeft aangifte gedaan en de verdachte zit vast voor nader onderzoek.

 

Geweld tegen politieambtenaren (GTPA)
Al jaren voert de politie samen met het Openbaar Ministerie stevig (communicatie)beleid op het gebied van geweld tegen politiemensen en andere hulpverleners. De politie pakt onderzoeken van geweld tegen hulpverleners met voorrang op en het beleid van het OM is er op gericht om veel zwaardere straffen te eisen. Collega's die te maken krijgen met geweld kunnen rekenen op maximale ondersteuning vanuit de organisatie. Politiemensen werken de-escalerend als het kan. Maar als het moet stappen we naar voren en gaan we de confrontatie niet uit de weg; voor de veiligheid van hulpverleners en burgers.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines