Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 03:27:46 13152 Rit 17699 Herman Heijermansweg 1077WK Amsterdam Prio Hoog Eenheid | Ambulance 13-152 (VZA Amsterdam)
vrijdag 26 februari 2021

ZONDAG 24|01

Ruim 100 aanhoudingen na demonstratie op het Museumplein in Amsterdam

De waterwerper werd ingezet en met korte gerichte stralen werden de demonstranten in de richting van het concertgebouw gestuurd

AMSTERDAM - Zondagmiddag ontstond er een spontane demonstratie op het Museumplein. Hier was al rekening gehouden en daarom was de politie in grote getalen aanwezig. De burgemeester had het Museumplein en de directe omgeving als veiligheidsrisicogebied aangewezen en toen de aanwezigen echt een groep vormden werd de demonstratie ontbonden. De burgemeester heeft een noodbevel afgegeven en direct daarna werd via de dak megafoons van de ME-voertuigen en vanuit een Drone, omgeroepen dat men het Museumplein moet verlaten.

 

ME-inzet
De ME vormde een linie en de zijkanten van het grasveld werden afgesloten. De waterwerper werd ingezet en met korte gerichte stralen werden de demonstranten in de richting van het concertgebouw gestuurd. De ME wist in afzienbare tijd een groot gedeelte van het Museumplein demonstrantvrij te krijgen.

 

De meeste demonstranten die richting het Concertgebouw waren gedreven liepen de De Lairessestraat in en hield zich nog een tijd in de omgeving op. Een gedeelte van die groep pleegde vernielingen onder andere in de Van Eeghenstraat.

 

Later waren er nog groepen aanwezig in de Hobbemastraat bij de Hobbemakade en de Paulus Potterstraat. Die groepen zijn ingesloten en daar zijn vele tientallen verdachten aangehouden.

 

Over de hele dag zijn weer ruim 100 verdachten aangehouden, de meesten in verband met de APV en artikel 184 Strafrecht. Er zijn ook weer veel verdachten aangehouden op grond van artikel 141Stafrecht (Openlijke geweldpleging).

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines