Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 12:39:59 13124 Rit 33935 Louvrelaan 1064WB Amsterdam Prio Middel Eenheid | Ambulance 13-124 (GGD Amsterdam)
vrijdag 16 april 2021

VRIJDAG 26|02

Ouders van in container gevonden baby aangehouden

Het gaat om twee minderjarigen van 17 jaar uit Amsterdam

AMSTERDAM - In het onderzoek naar de vondst van een baby in een ondergrondse container afgelopen zondag zijn twee minderjarigen van 17 jaar uit Amsterdam door de politie aangehouden. De twee hebben verklaard de ouders van de baby te zijn.

 

Beide verdachten zijn op woensdag 24 februari aangehouden en zaten tot vandaag in beperkingen. Gezien hun leeftijd zal het OM terughoudend zijn in het verstrekken van informatie over het onderzoek. De moeder van het minderjarige meisje, de oma van de baby, werd ook aangehouden. Ze is gisteren door de officier van justitie heengezonden en haar rol wordt verder onderzocht.

 

Baby uit ziekenhuis
Vanmiddag zijn de twee minderjarige verdachten voorgeleid aan de kinderrechter-commissaris van de Amsterdamse rechtbank. De voorlopige hechtenis van beiden zijn onder voorwaarden geschorst. Ze worden verdacht van poging kindermoord.

 

De pasgeboren baby, een meisje, die op 21 februari in een ondergrondse vuilcontainer werd gevonden aan de Meernhof in Amsterdam, is inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis. Ze is elders ondergebracht.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines