Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 04:19:06 13111 Rit 43023 Sonderbuur 1068AD Amsterdam Prio Middel Eenheid | Ambulance 13-111 (GGD Amsterdam)
donderdag 13 mei 2021

Dankzij onze (lokale) adverteerders is dit artikel gratis te lezen. Koop lokaal en steun deze ondernemers!

MAANDAG 12|04

Politieagente in hand gebeten door omstander tijdens aanhouding

Een politie eenheid kreeg omstreeks 14:30 uur een melding van een winkeldiefstal aan de Weteringschans

AMSTERDAM - Afgelopen zaterdagmiddag 10 april is een politieagente in haar hand gebeten door een omstander tijdens een aanhouding van een winkeldief in een supermarkt aan de Weteringschans. De collega heeft aangifte gedaan van poging tot zware mishandeling.

 

Een politie eenheid kreeg omstreeks 14:30 uur een melding van een winkeldiefstal aan de Weteringschans. Ter plaatse wordt één man aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Tijdens de aanhouding bemoeit een omstander zich met de aanhouding. Agenten vorderen de omstander om weg te gaan, maar hij weigert gehoor te geven aan de collega's. Vervolgens houden de agenten hem aan voor het niet opvolgen van een bevel en/of vordering. Tijdens die aanhouding bijt de verdachte in de hand van een agente waarna zij verwond raakt. De agente is na het incident behandeld in het ziekenhuis aan haar verwondingen. Voorlopig kan ze niet al haar werk uitvoeren in verband met haar verwondingen. De komende periode wordt gekeken wanneer de agente weer volledig aan de slag kan.

 

Geweld tegen politieambtenaren en hulpverleners
De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers onacceptabel. Politiebeambten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd. Dit geldt voor iedereen die bij de politie werkt: agenten, rechercheurs, medewerkers van de meldkamer, baliemedewerkers en medewerkers van ondersteunende afdelingen.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines