Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 19:52:47 13111 Plesmanlaan Amsterdam Rit 58352 Prio Middel Eenheid | Ambulance 13-111 (GGD Amsterdam)
donderdag 24 juni 2021

Dankzij onze (lokale) adverteerders is dit artikel gratis te lezen. Koop lokaal en steun deze ondernemers!

DONDERDAG 03|06

Mogelijk vergoeding van coronatest voor reizigers naar het buitenland in juli en augustus

De kosten voor een test voor terugkerende reizigers naar Nederland worden niet door de overheid vergoed

NEDERLAND - Het kabinet spant zich op verzoek van de Tweede Kamer in om de kosten van coronatesten voor reizigers die vanuit Nederland naar het buitenland vertrekken, in de maanden juli en augustus volledig te vergoeden. De vergoeding is bedoeld voor mensen die niet (volledig) gevaccineerd zijn en zich deze zomer voorafgaand aan hun reis laten testen om daarmee een Europees digitaal Covid certificaat te verkrijgen. Met dit certificaat is het mogelijk om binnen Europa te reizen. Het kabinet waarschuwt wel dat aan de uitvoering ook stevige risico's zitten.

 

Het plan om de testkosten voor reizigers te vergoeden, zal zo snel mogelijk verder worden uitgewerkt. Het kabinet informeert de Tweede Kamer vandaag dat door het korte tijdsbestek en de complexe uitvoerbaarheid het niet is uit te sluiten dat de uitvoering van het verzoek van de Kamer naar de huidige inzichten onrechtmatigheden en frauderisico's met zich mee zal brengen. Uiteraard zal het kabinet er alles aan doen om deze zo goed mogelijk te beheersen, maar uitsluiten kan het kabinet dit helaas niet.

 

Het kabinet schat dat de kosten van het gratis testen van vertrekkende reizigers tot ongeveer 350 miljoen euro kan oplopen. De kosten voor een test voor terugkerende reizigers naar Nederland worden niet door de overheid vergoed.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines