Redactie 112 0 reactie(s) wo 21 juli 2021, 17:06

Recherche zoekt getuigen brandstichting Cornelis Springerstraat

AMSTERDAM – De recherche is een onderzoek gestart naar een brandstichting op de Cornelis Springerstraat in Amsterdam Zuid in de nacht van dinsdag 20 op woensdag 21 juli.

Rond 3.45 uur ’s nachts komt er een melding binnen bij het Operationeel Centrum van een melder die een harde klap zou hebben gehoord in de omgeving van de Cornelis Springerstraat. Agenten die ter plaatse komen zien dat er een kleine brand is ontstaan bij een portiek woning. Twee omstanders doven met water de grootste vlammen en de brandweer die enkele seconden later arriveert, dooft uiteindelijk de rest van het vuur. Forensische Opsporing wordt opgeroepen en doet direct onderzoek en constateert dat de brand is ontstaan door een voorwerp met brandbare stof die mogelijk naar binnen is gegooid of is neergelegd. De reden van de brandstichting wordt op dit moment onderzocht door de recherche.

 

Getuigenoproep

De recherche is bij het onderzoek dringend op zoek naar getuigen die mogelijk iets hebben gezien van de brandstichting, of verdachte personen en/of voertuigen hebben gezien in de omgeving van de Cornelis Springerstraat. Ook mensen die beeldmateriaal hebben van een bewakingscamera en/of dashcam worden dringend verzocht contact op te nemen met de politie via 090-8844. Anoniem uw informatie delen kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of via de website van M.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons