Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 15:29:43 13153 Rit 7592 Amsterdam Von Liebigweg 1097RS Prio Hoog Eenheid | Ambulance 13-153 (VZA Amsterdam)
maandag 25 januari 2021

1/1
TOP NIEUWS

GISTEREN 24|01

AMSTERDAM - Zondagmiddag ontstond er een spontane demonstratie op het Museumplein. Hier was al rekening gehouden en daarom was de politie in grote getalen aanwezig. De burgemeester had het Museumplein en de directe omgeving als veiligheidsrisicogebied aangewezen en toen de aanwezigen echt een groep vormden werd de demonstratie ontbonden. De burgemeester heeft een noodbevel afgegeven en direct daarna werd via de dak megafoons van de ME-voertuigen en vanuit een Drone, omgeroepen dat men het Museumplein moet verlaten.

 

ME-inzet
De ME vormde een linie en de zijkanten van het grasveld ...

GISTEREN 24|01

AMSTERDAM - Zondagmiddag 24 januari rond 13.40 uur heeft een schietincident plaatsgevonden aan de Pampuslaan in Amsterdam. Een persoon is hierbij ernstig gewond geraakt.

 

Een traumahelikopter met aan boord een Mobiel Medisch Team (MMT) landde bij het incident om het ambulancepersoneel te ondersteunen. Het gebied is ruim afgezet en de politie doet onderzoek.

 

Het incident trekt heel veel bekijks van omwonenden.

1/1

VRIJDAG 22|01

AMSTERDAM - Vandaag was het weer eens raak. Iemand die onder invloed van lachgas een aanrijding veroorzaakt.

 

Agenten arriveerden op de Ceintuurbaan en troffen een flinke ravage aan. Meerdere getuigen gaven aan dat de bestuurder als een idioot heeft gereden. Na de aanrijding is de bestuurder er zelfs vandoor gegaan met een ballon nog aan zijn mond.

 

Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen bij dit ongeval. Het voertuig is in beslag genomen en het onderzoek naar de verdachte loopt.

1/1

DONDERDAG 21|01

AMSTERDAM - Op 21 januari is een 35-jarige man aangehouden op verdenking van vernieling. De man wordt ervan verdacht in december 2020 betrokken te zijn geweest bij een vernieling aan het pand van Vereniging Ons Suriname.

 

De verdachte zit op dit moment vast voor verhoor. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

1/1

WOENSDAG 20|01

AMSTERDAM - Op dinsdag 19 januari 2020 is een politieagente gewond geraakt tijdens een aanhouding op het Centraal Station in Amsterdam. Een 22-jarige verdachte is hierbij aangehouden voor wederspannigheid en de mishandeling van een politieambtenaar in functie.


Rond 17:20 uur surveilleert de agente met haar collega's in de omgeving van het Centraal Station. Tijdens de surveillance zien de politieagenten een voertuig met meerdere inzittenden, die zich niet aan de corona maatregelen houden. Tijdens de controle blijkt dat een aantal inzittenden ook geen geldig identiteitsbewijs bij zich ...

DINSDAG 19|01

AMSTERDAM - De recherche heeft op 19 januari 2021 een 24-jarige Amsterdammer aangehouden op verdenking van poging doodslag/moord. De man wordt ervan verdacht in augustus 2020 betrokken te zijn geweest bij een beschieting op de Hagedoornweg.


Afgelopen 19 augustus 2020 is een 19-jarige Amsterdammer neergeschoten. Hij is hierbij zwaargewond geraakt. De aangehouden verdachte zit op dit moment in alle beperkingen. Het onderzoeksteam bedankt alle burgers voor de tips.

MAANDAG 18|01

AMSTERDAM - Gisteren heeft de politie opgetreden bij een spontane demonstratie op het Museumplein. Deze demonstratie was op die locatie eerder verboden door de rechter.

 

Ondanks de dringende oproep vanuit de Amsterdamse driehoek om niet te komen en de nadrukkelijke waarschuwingen dat zou worden ingegrepen, waren er naar schatting toch zo'n 2.000 mensen aanwezig. De politie heeft op verschillende manieren geprobeerd om de aanwezigen zelf te laten vertrekken. Helaas gaf niet iedereen daar gehoor aan. Uiteindelijk heeft de politie gefaseerd opgetreden en zijn tot nu toe 143 mensen ...

Agenda

Zaterdag 22 mei

10:00
Lunteren

Headlines

Volgend jaar weer knallen tijdens de jaarwisseling
AMSTERDAM 24Webvertising