Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) do 20 november 2014, 12:30

141 arrestaties en 120.000 euro boetes geïnd na huisbezoeken

Laatst bijgewerkt: zondag 13:06 uur

AMSTERDAM – Ongeveer 1000 Amsterdammers met openstaande boetes of een openstaande gevangenisstraf konden tussen 11 en 16 november een onverwacht huisbezoek krijgen van de politie. De huisbezoeken maakten deel uit van een landelijke actie gericht op het innen van openstaande boetes. Politie Amsterdam heeft vooral huisbezoeken afgelegd bij personen met openstaande boetes of gevangenisstraffen waarvan bekend is dat zij zich schuldig hebben gemaakt aan de zogenaamde High Impact Crimes zoals woninginbraken, overvallen en straatroven.

 

Tijdens de actieweek werden in totaal 141 personen aangehouden. De personen werden aangehouden omdat zij nog een gevangenisstraf hadden openstaan, gezocht werden door de politie in verband met het afnemen van DNA of betrokkenheid bij het plegen van een strafbaar feit, of omdat zij openstaande boetes hadden en deze niet wilden of konden betalen. Er is ruim 120.000 euro aan openstaande boetes betaald. De personen die zijn aangehouden moeten in totaal 3004 dagen in de cel doorbrengen.

 

Landelijke actie

Deze landelijke actie werd dit jaar voor het eerst georganiseerd. Met de actie wil de politie bereiken dat mensen die zich onttrekken aan een boete of straf, deze alsnog voldoen of uitzitten. Daarnaast laat de politie met de actie zien dat mensen die zich aan hun straf onttrekken, de dans niet ontspringen.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.